|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
przynajmniej dobra jest świadomość że nie jestem sama z tym ochydnym samopoczuciem.... ![]() a co do torby do szpitala... hmmm ![]() wiec mam : 1. torbę ![]() 2. podkłady poporodowe 3. majtki siatkowe 4. chusteczki nawilżające 5. szampon:P 6.staniki do karmienia i chyba tyle no mam jeszcze koszule ale śpie w nich wiec nie bede pakowac. ale wczoraj zrobilam liste co jeszcze musze kupic dzisiaj dostarczą moją komode wiec sie pewnie wezmne za jej skręcanie:P oby tylko przyszla w miare wczesnie a nie o 19 bo bede warczec cały dzien a tak to zajme sie czyms. i chce wreszcie ciuszki poukładac:P
|
|
#4922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
)Cytat:
ale chciałam obejrzeć Oficera. Oczywiście na filmie już przysypiałam ![]() Grazin, ja Cię przywołuję do porządku proszę się nie dołować
|
|
#4923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż też się odgraża, że mnie opuści ( w sensie nasze łóżko ), ale nie ma gdzie iść, chyba że na dywan do pokoju córeczki ![]() Kominek się przydaje w takie dni, kiedy jest zimno i ponuro A kciuki się przydają, bo zanim on dziś wróci z pracy, to ja zwariuję. Mój przepis na dziś to meliska z cytryną i miodem - na stres i przeziębienie zarazem...
|
|
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moria, dziewczyny, które głosowały, DZIĘKI Aliczko, że tak powiem, objaw nr 1, to pewnie od żelaza i nie jest to nic niepokojącego objaw nr 2 nie mam pomysłu, ale masakra jakaś. Nie spotkałam się z czymś takim ![]() Anula, to dawaj znać, co u Mamy ![]() GRAŻYNO! Przestań się mazgaić, jakoś dotrwamy w tym pasztetowym wyglądzie do końca ja ostatnio coś marudziłam, że jestem chodzącym waleniem, ale TŻ obdarzył mnie osobliwym komplementem, że gdyby nie brzuch, to nie byłoby widać, że jestem w ciąży Andziot, weź no nie miej żadnych wyrzutów sumienia, tylko siedź w domu, nogi w górę i tyle. Poczytaj co najwyżej książeczki, jeśli Zosiek lubi? ![]() Torby do szpitala jeszcze nie pakuję, ale myślę, że pod koniec marca, to już tak. Mam do szpitala dwie koszule, ale chodzę w nich ![]() MoniaK, ja trochę nie w temat, ale chciałam powiedzieć, że ten NailTek jest super. Widzę ogromną poprawę
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj mi dzisiaj powiedział ze dla niego jestem teraz mega apetyczna i załuje ze nie moze sie moim smakowitym ciałkiem cieszyć tak jakby chciał ![]() ale sama ze soba sie zle czuje. postaram sie (powtarzam POSTARAM się;P) przestać marudzic. ![]() dzięki za wsparcie
|
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
.Mocne postanowienie poprawy: spróbuję zacząć dzień pracy od wizażu , mam sekundkę rano, zanim mnie zbombardują.Byłam dzisiaj na pobraniu krwi - dwa razy mnie kuła myślałam, że padnę...daisuś - ja pamiętam ciągle o Was... ciągle mi źle że tu nie mam czasu siedzieć, wierz mi Kochana. anula - okrzycz mnie, może pomoże i pójdę do domku.Grazin - ja mam to samo, może nie dół wielorybi, ale wczoraj aż się popłakałam że cokolwiek bym nie robiła to sapię, dysze, nie umiem sobie nóg po kąpieli wytrzeć bez wysiłku, w płaszczu się nie mieszczę a przecież nie kupię na miesiąc nowy, palce mi puchną, obrączka mnie ciśnie... I ... strasznie drętwieją mi dłonie... mam zmasakrowany kark po wypadku samochodowym i zawsze miałam problem z nimi, ale teraz, w ciągu dnia nawet - nie mogę się dostać na rehabilitacje żeby mi nastawiła kręgosłup (kiedyś chodziłam i bardzo mi pomogło), bo się czeka... no masakra. Ja też się wyżaliłam. Nie nawidze swojej pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! Pisałam w klubie, że bardzo bym chciała mieć pracę gdzie mogłabym sobie spokojnie na L4 leżeć. Jeszcze max dwa tygodnie.... musze się sprężyć... jeszcze dwa tygodnie... a jutro WIZYTA Komu się jeszcze wizyty zbliżają? Miłego dnia (pomimo deszczu - u nas masakra pogoda). Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-03-17 o 09:56 |
|
|
|
#4927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja torbę też mam ![]() no i zapomniałam że kiedyś kupiłam dwie mini wersję szamponu i żelu pod prysznic w rossmanie ![]() Cytat:
kurcze masz rację przecież rzeczy dla dzidzi trezba spakować |
|||
|
|
|
#4928 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Udało mi się was nadrobić.
Byłam wczoraj u gina. Wyniki krwi się poprawiły, mam brać teraz tylko jedną tabletkę żelaza. Dzidzia przez trzy tygodnie urosła... kilogram Ostatnio ważyła 1139 a wczoraj 2100. Ale za to jeśli chodzi o nerkę, to pani doktor powiedziała ze nic się nie zmieniło. I kazała mi jechać do kliniki w Białymstoku (150km) żeby zobaczył to inny lekarz, a tam niby są bardziej doświadczeni lekarze. Weszłam wczoraj na ich stronę i dowiedziałam się że można dzwonić do godz. 22. Była 21 więc zadzwoniłam i umówiłam się na USG na jutro na 14.20. Zwykłe USG kosztuje 130zł więc jeszcze nie tak tragicznie. Mam nadzieję że dowiem sie czegoś wiecej i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Moja pani doktor powiedziała że możliwe że dzidzia sie jeszcze wysiusia i będzie dobrze. Ale jak nie to co? nawet nie zapytałam co może być potem jak się urodzi.No i z lepszych wiadomości wczoraj po wizycie pojechaliśmy do brata TZa i wzieliśmy od nich wózek za 250zł. Zaraz pójdę zrobić zdjęcia to wam pokaże. Najgorsze ze juz z kasą trochę krucho, a wydatków końca nie widać, a TZ na to nie patrzy. A ja przez to ciągle się zamartwiam. Ale co mam przestać jeść bo już nie wiem na czym zaoszczędzić. Mówiłam mu żeby powiedział bratu że za wózek zapłacimy w maju (jeśli się zgodzi, a jak nie to byśmy na razie nie brali), bo w kwietniu mamy mnóstwo wydatków, ale on powiedział mu ze zapłacimy w kwietniu bo brat ma ciężką sytuacjęi i też potrzebuje pieniędzy. No tak zawsze zabiera mnie (i teraz dzidzi) a daje innym. Wybaczcie za te smęty, ale mam dzień do
|
|
#4929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie bede kupowac ani butelki ani smoczka.
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
monia ja mam w poniedzałek wizyte
![]() ale w zasadzie to chyab tylko po to zeby isc po l4 i zeby za nią apłacic:P bo mialam dwa tyg temu nie sadze zeby tak czesto bylo to konieczne. ale orzynajmniej sie dowiem co z moja szyjka ![]() mam nadzieje ze wszystko dobrze w dalszym ciagu
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
andziot kupiłam w koncu tą co wklejałam (szuflady po środku i szafki na zewnatrz) ale tż mi ją przerobi:P tak zebym miala trzy półeczki zamiast dwóch po bokach i zeby była praktyczniejsza
![]() jak ją złoże i posegreguję ciuszki i wszystko bedzie git to wam obiecuje ze wkleje zdjęcie juz sie nie moge doczekac ![]() mysle ze jak juz bede miala wszytsko w komodzie posegregowane to bede sie czuła prawie gotowa na poród:P ide sobie namalowac twarz bo za chwile jade zawieźć mame na ŚWINIOBICIE :P boże mojego biednego tz chcieli zaprzęgnąć do uwaga TRZYMANIA ŚWINI jak jej będą łeb obcinac i chyba dlatego dzis tż poszedł na nadgodziny![]() powiedział im ze on pająka przez trzy papcie zabija a co dopiero świnie trzymać przecież oin by zemdlał choc pewnie nie wygląda na takiego co by mófgłzemdlec;P znacie go z mojego albumu![]() żart na dziś: - jak zabić człowieka pająka?? - człowiekiem kapciem ![]() haha ide ide bede wkrótce
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i powodzenia na usg, oby się wyjaśniło wszystko i dzieciątko pięknie się wysikało
|
|
|
|
|
#4934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. wierzę .
|
|
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i już wyobrażam sobie mojego mężula trzymającego świnie |
|
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
mary poziomkowa; a gdzie jest napisane ze do szpitala ma być koszula nówka nie smigana
A komplement Twojego TŻ całkiem na miejscu Mnie by na pewno poprawiła humor. Więc nie marudz Ja od mojego co najwyzej usłysze, że wygladam np jak morświn, przedwczoraj jak gorylek... ![]() migotka, rewelacyjne wieści !! ale Ci maleństwo smigneło A Ty ile przybyłaś na wadze przez ten czas ? Kciuki za USG !!Szybko dawaj foty fury My wsszystkie prawie mamy smętne dni Chyba pogoda działa tak dobijająco andziotka, mam rozumieć, ze miałaś problem z cukrem w ciązy z Zosieńka ??
|
#4937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma prentalenu :P i ja tez robie taka kupke wspomagaj sie kefirami, maslanka, owocami ja jak chodze raz dziennie to cud niestety, takie uroki ale wczesniej chodzilam nawet dwa wiec to juz zalezy ![]() Cytat:
w nocy spac nie moglam, biodra mnie bolaly mega tragicznie teraz ledwo chodze ehhh cisnienie dosc wysokie, puls znowu loto
|
||
|
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myśle ze bicia świni bałby się bardziej niż porodu ze mna ale za to bedziemy miec pyszną szyneczkę i kiełbaskę mniam mniam
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grazin ![]() Ale myślę, że gdyby był drugi pokój, to mój tż też by wyemigrował. I tak już czuję się jak po rozwodzie, bo każde własna kołdra i odwróceni tyłkami do siebie ![]() Moria Ja zamierzam pakować pod koniec miesiąca. Jeszcze mam rzeczy nie poprane... Nie poprasowane... I kompletnie nie mam czasu ![]() moniqac A usg się liczy? Bo jeśli tak, to zostały już tylko 4 dni Jakaś rozbita dziś jestem. Niby się wyspałam, ale śniło mi się, że żyjemy w świecie, gdzie wszystko się kończy (prąd, jedzenie, miejsce itp.) i całą noc się zamartwiałam, że w takim świecie Edzik będzie musiał żyć
|
|
|
#4940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się że NT Ci podpasował; ja też go bardzo lubię tylko mam wrażenie że ciut dłużej schną mi paznokcie gdy najpierw nałożę tą bazę. Chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że od prawie dwóch tygodni używam Active C i nic mnie nie uczuliło ![]() no kochana, jakoś Ci nie wierzę nawidzisz nawidzisz ![]() Cytat:
Jasne, że na początku nie będę dawać dziecku smoczka, mam cichą nadzieję że wytrwamy bez.
|
|
#4941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wagi dzidzi i trzymam za siki
|
|
#4942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar; ja mysle ze takie głupie sny wzieły Ci sie z ogladania TV i sytuacji w Japonii
Grazin, ale "fucha" omineła Twojego TŻ !! a na powaznie.. to chyba do końca zycia by mu sie koszmary sniły jak swinka traci głowę. Sama bym również wolała nadgodziny. No a Ty na tym podwójnie skorzystasz Na marginesie - humanitarne metody stosują usmiercenia prosiaczków UE by im dała popalić
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polepszyłaś mi humor w ten deszczowy dzień Co do mdlenia TŻ to mój kiedyś padł, gdy byliśmy oddać krew dla pewnej dziewczynki Tak więc nie ciągnę go nawet do porodu ![]() Migotka, na pewno wszystko będzie dobrze. Każde kłopoty się w końcu kończą
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-17 o 10:23 |
|
|
|
|
#4945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zycie zweryfikuje moje plany
|
|
#4946 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie też jednak nici z ładnej pogody, słonko się schowało, jest szaro i ciągle wieje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mężyk to się uśmiał wczoraj jak wrócił z basenu i mu powiedziałam, co o nim sądzicie i, że ze swoim autem to się cacka a furę Igi ma w Póki co czekam na odpowiedź z Dino, dziś testowała od rana po raz kolejny wózek i ewidentnie koło się zacina. Acha i wysłałam filmik im ![]() Cytat:
Trzymam kciuki aby nerka się jednak unormowała przed porodem, jeszcze trochę czasu jest
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
andziot sorrki, ze tak Cie męcze ale jak sie naczytałam to zaczęłam się nią martwic tzn cukrzycą
Już widze u siebie na starość stopę cukrzycową i inne nieszczęścia tego swiata.Proszę powiedz mi, czy po porodzie całkowicie się tego dziadostwa pozbyłas ? U mnie dziadzius chorował na cukrzycę i boję się, czy to nie genetyczne Zosia się urodziła SN czy przez ceasrkę ? bo tez czytałam, ze czasem cukrzyca może "pretendować" rodzącą do cesarki z uwagi na wielkość dzidziusia. Jak przez tyyyyyyyle msc nie miałam zadnych problemów, to w końcu się "doczekałam" moria, hahaha popatrz jaką siłe przebicia ma wizaż Na pewno głupio się mu zrobiło Brawo
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-17 o 10:30 |
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Moniquac, no ja mam dziś wizytę, ale wieczorem i na dodatek bez USG, tylko wyniki sprawdzi, szyje też i może umówimy się na zwiedzanie szpitala
![]() Ddaaiissyy, no nowe nie, ale czyste z pewnością, a ja jedną mam na sobie, a druga w koszu na pranie ![]() MoniaK, wg mnie są super te odżywki, mam podkładową i zwykłą, stosuję zamiennie. Ale efekty widzę. A Active C zostawia film, stosuję go na noc. Najpierw serum a na to krem [kończę Effectival Dermedic, a zaraz zaczynam Nuxe Nirvanesque] ![]() PS bieeedna świnka
|
|
|
|
#4949 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaa no i widzę, że niektórym tu niezłego stracha pakowaniem torby napędziłam
Szykujcie się dziewczynki, szykujcie Nie mam łapci żadnych ale pomyślałam, że wezmę sobie moje japonki, takie z pianki co to można je i zamoczyć i łatwo się na nogę wsuwają A i wiecie, z tym wózkiem takie problemy wynikły i tak sobie myślę, jak to dobrze że się wcześniej za to zabrałam I nie wiem czy Wam pisałam, że za wózek zapłaciłam 1460zł a teraz kosztuje ponad 1700zł!
|
#4950 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak uda mu się ze wszystkim zdążyć i dzisiaj wyjechać to tak Kciuki już dzisiajCytat:
![]() Trzymam kciuki za nereczki ![]() Cytat:
Nawet nie wiesz jak często poprawiasz mi humor Udanego dnia Wszystkim życzę |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

(wredota ze mnie) bo bardzo obrazowo wszystko nazwałaś i myślę że każda z nas w jakimś stopniu by się dziś pod Tobą podpisała wielkimi literami 

)
ale chciałam obejrzeć Oficera. Oczywiście na filmie już przysypiałam 
proszę się nie dołować
Mój mąż też się odgraża, że mnie opuści ( w sensie nasze łóżko
myślałam, że padnę...

. wierzę
takie dla ciążarnych popularne, cholerka nie pamiętam a nie chce mi sie isc na dół zobaczyć. Ale w każdym bądź razie jest tam w składzie duuuzo żelaza. I od przyjęcia pierwszej tabletki chodze raz dziennie tylko do wc i załatwiam się na twardo - czarno!Przepraszam za szczegóły! Nie martwiło mnie to póki nie wysypało mi na plecach i pod pachą takich bąbli jak po ugryzieniu bąka! Strasznie swędzą! Myślicie, że to z witamin? Może za dużo ich w organiźmie? help!
A co do tory do szpitala to z chęcią bym Ci potowarzyszyła i też spakowała ale opróćz torby nie mam nic 
Bo jeśli tak, to zostały już tylko 4 dni
wagi dzidzi i trzymam
Polepszyłaś mi humor w ten deszczowy dzień
Już widze u siebie na starość stopę cukrzycową i inne nieszczęścia tego swiata.