Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/II 2011 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 22:27   #3121
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
noo :/ my też dwójki jeszcze ale tylko do konca paczki
U nas to samo. A teraz mamy Huggiesy i niestety Małej się już na udach odgniatają.

Kurcze, marzy mi się połączenie Pampersów i Huggiesów: miękkość Pampers ( izwierzaczki ) a gumka z Huggies.

Cytat:
jeszcze jedna obserwacja - pampers 2 te biale paczki są ciut większe niż zwykle

A tam chyba jest chyba różnica w wadze podana na opakowaniu nawet.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 22:44   #3122
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
A tam chyba jest chyba różnica w wadze podana na opakowaniu nawet.
oba 3-6

oye - wszystko zależy od księdza, jak sis poszła do proboszcza żeby ślub w niedziele dał, to powiedział, że u nas się nie praktykuje tego [i wezmą w innym kościele]
w mojej parafii tylko raz w miesiacu chrzty, ewentualnie, w którąś tam sobotę jeszcze są czasem. jak sobie rodzina zażyczy to może egal kiedy odprawić

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 23:35   #3123
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
oba 3-6
Myślałam, że jedne to te z bawełną. Wiem, że któreś były do 5 kg.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 07:45   #3124
Enia_
Zadomowienie

Dziewczyny na flaczek polecam dobre majtki ściągające !!nie pas tylko majtki
Ja od początku jak wróciłam w nich chodze i flaczku mało co zostało a nic nie ćwicze tylko smaruje jeszcze serum z Garniera
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 08:49   #3125
Justyna M
Rozeznanie

dziewczyny , małą obsypało cały brzuszek w krostkach , policzki i we włoskach - jak płacze to robią się bardzo czerwone , jak jest spokojna to są bardzo blade . Jak zwykle coś się dzieje na weekend . Jest kilka opcji
- uczulenie na proszek ( ale dziwne że dopiero teraz by wyszło ?)
-AZS -skaza białkowa ? ( ale u synka przy skazie wyglądało to inaczej)
-trądzik niemowlęcy ? ( tylko nie wiem czy trądzik też może wystąpić na brzuszku ?)

Czytałam że dużo niemowlaczków obsypuje tak między 4-6 tyg. i po kilku dniach znika ,też tak miałyście ?
Nie wiem czy kąpiel w krochmalu by jej pomogła czy raczej może zaszkodzić ?

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 08:56   #3126
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Chyba jestem jedyną dziewczyną na forum, która ma nadal duży brzuch. Przez to nie wiem sama, kiedy znowu włożę swoje spodnie sprzed ciąży. Zazdroszczę Wam, że tak fajnie wyglądacie, ja łapię doły, że taka gruba jestem...w dodatku na razie żadnej diety sobie nie zafunduję, bo karmię piersią...ech.
oj nie Cytrynko...jestem jeszcze ja
niby wszystkie kilogramy ciążowe mi spadły, ale wygladam jakby zostało z 7kg właśnie na brzuchu- w obcislejszych spodniach (tych z początku ciąży) wyglądam na jakiś 5 miesiąc w luźnych- jakoś się ta moja fałda kryje i ciut lepiej wyglada...
miałam powoli zacząć ćwiczenia jakieś takie na razie rozciągające- nic forsownego...ale dziś przydarzył mi się 'atak" albo raczej zasłabnięcie i na razie nie wiem co będzie ze mną i z ćwiczeniami...
dziewczyny czy któraś (po cc) miała może coś takiego, bo mi już drugi raz się przydarza i chyba będzie trzeba neurologa odwiedzić:
łapie mnie coś a'la skurcz w plecy- straszny ból kręgosłupa promieniujący w stronę podbrzusza, potem robi mi się strasznie słabo, dziś prawie upadłam na podłogę-dobrze że TŻ był w domu to młodego zabrał ode mnie...posadził mnie na krześle- dostałam strasznych zawrotów głowy,podobno zrobiłam się blada jak trupek tylko usta sine. no i strasznie mi było gorąco- uczucie koszmarne, bo nie wiedziałam co się ze mna dzieje...
ale po chwili przeszło, jedyne co zostało to ból pleców jak po porodzie
za pierwszym razem myślałam, że to z przemęczenia, teraz już sama nie wiem...nawet nie wiem do jakiego lekarza na poczatek iść, jak myslicie internista i niech da jakieś skierowanie?
kurcze...TŻa wystraszyłam okrutnie, bo jakbym sama w domu była to jak nic młody by wylądował na podłodze a ja na nim

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:17   #3127
Chantalle
Raczkowanie

ehhh,mi zostalo 10 kg po ciazy...od wyjsca ze szpitala nic nie ubylo, brzuch flakowaty i po bokach wałeczki...gdzie sie podzialy moje 59 kg?

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:47   #3128
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
dziewczyny , małą obsypało cały brzuszek w krostkach , policzki i we włoskach - jak płacze to robią się bardzo czerwone , jak jest spokojna to są bardzo blade . Jak zwykle coś się dzieje na weekend . Jest kilka opcji
-trądzik niemowlęcy ? ( tylko nie wiem czy trądzik też może wystąpić na brzuszku ?)

Czytałam że dużo niemowlaczków obsypuje tak między 4-6 tyg. i po kilku dniach znika ,też tak miałyście ?
ja bym spróbowała kąpiel w krochmalu

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
ehhh,mi zostalo 10 kg po ciazy...od wyjsca ze szpitala nic nie ubylo, brzuch flakowaty i po bokach wałeczki...gdzie sie podzialy moje 59 kg?
nie wiem czy doczytałaś ale napisałam ci wcześniej jaki mam sposób na karmienie aby malutka nie ulewała i nie złościła się przy jedzeniu
09.09.2009
Stary 2011-03-19, 10:17   #3129
vilya
Zadomowienie

kyurcze moja prawie 2 mesiace skończyła a my nadal na 1 ale już się kończą i już 2 będą. W sumie 1 są do 5 kg a mała jeszcze takiej wagi nie osiagnęła.

kurcze miałam odpisywać na jakis post i nie pamietam na jaki.

Lilijko strasznie ci współczuję - lepiej pogoń twojego męża bo jak tak się odzywa do dziecka to nie wiadomo co może mu zrobić. Strasznie ci współczuję takiego partnera.

Ktos pytał o bobotic - pomaga chyba jednak trozke - może nie przy łatwiejszym wypróżnianiu ale nie ma mała raczej wzdęć.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2011-03-19 o 10:19
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:20   #3130
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

hej, a my od rana kolki masakra
2 kupy były i nic, bąki też imdalej to samo.....................
Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
kyurcze moja prawie 2 mesiace skończyła a my nadal na 1 ale już się kończą i już 2 będą. W sumie 1 są do 5 kg a mała jeszcze takiej wagi nie osiagnęła.
ja też z Natką na 1 i końca nie widać........
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:38   #3131
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:

u nas malucha zlapało w 3 tygodniu jakoś najpierw na policzkach miał, potem doszło przy uszkach i na głowie... no i tydzień potem na klatce piersiowej i karku; jaśnieje jak jest spokojny i czasami jest czerwieńsze tak po prostu, a jak płacze to zawsze czerwone

lekarka powiedziała że to coś w rodzaju trądziku niemowlęcego i kazała 2x dziennie przemywać BORASOLem

nie wiem czy to samo ustępuje - czy dzięki temu ale już z policzków zeszło i w większości z główki, trochę ma na karku jeszcze i klatce
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:46   #3132
cambria04
Rozeznanie

Dzień dobry!
Witam wszystkie młode mamusie Przyznam się, że podczytuję wątek już od jakiegoś czasu i okazał się mi bardzo pomocny. Wcześniej chyba udzielałam się w pierwszej (!) części przez chwilę, ale to wydaję się wieki temu, bo na etapie II kreseczek
Teraz mam trochę więcej czasu, więc mam nadzieję, że będę się udzielać i przyjmiecie mnie do swojego grona
3 stycznia zostałam mamą Aleksandra i poznajemy się coraz lepiej

Czy ktoś może podaje Debridat? Nie wiem przez jaki okres czasu go stosować? I odstawić od razu czy jakoś stopniowo?

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
u nas malucha zlapało w 3 tygodniu jakoś najpierw na policzkach miał, potem doszło przy uszkach i na głowie... no i tydzień potem na klatce piersiowej i karku; jaśnieje jak jest spokojny i czasami jest czerwieńsze tak po prostu, a jak płacze to zawsze czerwone

lekarka powiedziała że to coś w rodzaju trądziku niemowlęcego i kazała 2x dziennie przemywać BORASOLem

nie wiem czy to samo ustępuje - czy dzięki temu ale już z policzków zeszło i w większości z główki, trochę ma na karku jeszcze i klatce
U nas też jest to samo...Teraz na szczęście już trochę zbladło, ale nie wyglądało za dobrze...Jaśnieje podczas snu i na spacerze.
Początkowo miało to być jakieś uczulenie, potem skaza białkowa a w międzyczasie trądzik niemowlęcy. Tak na prawdę nie wiem do tej pory. Na razie smaruję maścią robioną z wit. A, E i masłem shea. Jest zdecydowanie lepiej, ale mały ma już 2,5 miesiąca.
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 12:10   #3133
cytrynka3002
Zadomowienie

Witam z rana - Mały wczoraj zrobił sobie z nocy dzień...budził się co godzinkę, oczka jak 5 złotych, buźka uśmiechnięta - skory do zabawy był. Teraz odsypia u taty na brzuchu.

A ja wyrwałam się dziś na lumpy. Kurczę, zrobiłam sobie taki maraton, że myślałam, że nie wrócę do domu o własnych siłach...dawno tyle nie chodziłam. Kupiłam kilka ciuszków dla mnie, parę t-shirtów dla męża i oczywiście mam też łupy dla Małego.

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
słuchajcie wczoraj wieczorem gdy już spałam, nawrzeszczałam na męża, on wrócił z łazienki, chciał się przytulić a ja do niego co Ty robisz- tu jest dziecko, zgnieciesz go!!panicznie szukałam go w kołdrze i jak zobaczyłam w łóżeczku poszłam dalej spać!! normalnie fiksuję! a najlepsze, że mój mąż wiedząc że mały śpi w łóżeczku szukał go razem ze mną!
Wyobrażam sobie, jak te poszukiwania w pościeli musiały wyglądać. Ja ze zmęczenia miałam raz ta, że obudziłam się w nocy, Mały nie spał i chciał jeść, wkręciłam sobie, że go już nakarmiłam i kazałam mężowi go nosić do odbicia...po 10 minutach, jak mały zasnął u męża to przypomniałam sobie, ze wcale go nie karmiłam.

Cytat:
Mój tak miał, jak nosiliśmy go z mężem bez tetry. Wysypało go na policzkach. Jak spał, to nie było widać, ale jak płakał, to cały był w plamy. Zeszło nam, jak zaczęliśmy kłaść go na tetrze, zanim wzięliśmy go na ręce. Na brzuszku nigdy nie miał...

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
ale po chwili przeszło, jedyne co zostało to ból pleców jak po porodzie
za pierwszym razem myślałam, że to z przemęczenia, teraz już sama nie wiem...nawet nie wiem do jakiego lekarza na poczatek iść, jak myslicie internista i niech da jakieś skierowanie?
kurcze...TŻa wystraszyłam okrutnie, bo jakbym sama w domu była to jak nic młody by wylądował na podłodze a ja na nim
Ja tak nie miałam...może warto udać się do lekarza. Sądzę, że internista powinien dać Tobie skierowanie, albo przynajmniej wyjaśnić, o co chodzi z tymi bólami. Mnie plecy bolą, ale od noszenia Małego, no i ból nie promieniuje na brzuch, nie jest też jakoś super mocny.

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
Ja też na wadze dalej nie widzę cyferek, które przed ciążą były.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
hej, a my od rana kolki masakra
2 kupy były i nic, bąki też imdalej to samo.....................
Spróbuj może pomasować brzuszek, albo trochę suszarką porobić przez ubrano? Może to pomoze na ból brzuszka. Jak robi kupkę i bączki, to znaczy, że z jelitami okej jest raczej...

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Witam wszystkie młode mamusie Przyznam się, że podczytuję wątek już od jakiegoś czasu i okazał się mi bardzo pomocny. Wcześniej chyba udzielałam się w pierwszej (!) części przez chwilę, ale to wydaję się wieki temu, bo na etapie II kreseczek
Teraz mam trochę więcej czasu, więc mam nadzieję, że będę się udzielać i przyjmiecie mnie do swojego grona
3 stycznia zostałam mamą Aleksandra i poznajemy się coraz lepiej
Witaj! Gratuluję synka. Imię bardzo mi się podoba, chyba teraz już rzadko się je nadaje chłopcom, a szkoda, bo fajnie brzmi, tak elegancko.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 13:19   #3134
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ja ze zmęczenia miałam raz ta, że obudziłam się w nocy, Mały nie spał i chciał jeść, wkręciłam sobie, że go już nakarmiłam i kazałam mężowi go nosić do odbicia...po 10 minutach, jak mały zasnął u męża to przypomniałam sobie, ze wcale go nie karmiłam.

.

niesamowite
09.09.2009
Stary 2011-03-19, 14:15   #3135
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
ja bym spróbowała kąpiel w krochmalu

nie wiem czy doczytałaś ale napisałam ci wcześniej jaki mam sposób na karmienie aby malutka nie ulewała i nie złościła się przy jedzeniu
wlasnie doczytalam,u nas to sie nie sprawdzi,one sa glodne i na raz jedzą 150ml i mniej wiecej raz na dobe zjedzą 200ml. Dzis probowałam dać im emfamil AR, zjadly pieknie,bez szalu i nic nie ulały. niestety w DK to mleko jest 2x drozsze niz NAN,wiec bede musiala zalatwic recepte na nie,jesli nadal sie bedzie sprawdzac.potestuje je tydzien.pzodrawiam i uciekam na spacerek z maliznami i psem.

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 16:32   #3136
make_up_istka
BAN stały

vilya my też używamy resztę jedynek - wciaz są dobre - a mamy już prawie skończone 8 tygodni Dwójki też już zaczęliśmy u dziadków i mamy kupiony zapas - bo jedynek nie ma megapaczek.

Co do wagi, ja z ciążowych 8kg, po porodzie zrzuciłam 7kg a ostatnio półtora z tych 7kg wróciło i znowu ważę więcej A mówią że karmiąc piersią się nie tyje

A na mnie spadają wszystkie nieszczęścia - nie dość że łapie mnie przeziębienie i jestem przemęczona, to jeszcze dziś @ dostałam Czemu ja nie mogę być jedną z tych kobiet które cały okres karmienia nie mają @...? Karmię tylko piersią, regularnie co 2-4h i d**a... Nic to mi nie dało. Jestem dziś nie do życia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110319047_1.jpg (109,2 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-03-19 o 16:38
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 17:00   #3137
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

slodziutkie
http://babybart.pl/pl/p/Mini-Konik-z...evi-81847/1697

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

pomysl fajny ale cena nie

http://mamagama.pl/samolotowy-widelec-airfork-one.html
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 17:21   #3138
Justyna M
Rozeznanie

dzięki za wszystkie odpowiedzi

mała już jest wysypana cała i wszędzie do alergologa się nie dodzwoniłam , w końcu weekend jest .
Spróbujemy poczekać do poniedziałku , a jak będzie gorzej to pojedziemy na dyżur.
Jeśli to jest skaza białkowa to mogę ją wykąpać w krochmalu ? Krochmal chyba wysusza skórę nie ? przy synku przy skazie mieliśmy zalecenia używania olilatum , żeby natłuszczać skórę .
To moje drugie dziecko ,ale powiem Wam ,że człowiek głupi w tym wszystkim jest

Galeria pazurkowa
Stary 2011-03-19, 17:24   #3139
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

u nas tez były takie krosty, tez bałam sie skazy, ale od jakiegos tygodnia zeszło.. wiec stawiam na to ze skorka musiała sie oczyscic, teraz Liwia gładziutka zero krostek, wiec moze u Was tez samo zejdzie, ja kapałam mała w krochmalu za dwa razy, na chwile poprawa była ale pozniej znow to samo az w koncu samo zeszło..

Cytrynko ja tez czesto jak sie w nocy mała obudzi to sie zastanawiam czy ja juz karmiłam czy nie zmeczenie daje o sobie znac

Moja Liwia po wcozrajszym szepieniu przespała cały dzien z przerwami na jedzenie przy którym zreszta tez spała, kapałam ja koło 19.30 zjadła i ja nie ona spała i spała tak az do 4, ale jak sie obudziła to juz popalic dała, zjadla, i oczy wielkie, wesolutkie i nie myslała spac, poleżała w łózeczku pogugala pol godziny, TZ wstwał co chwile smoka dawal, ale nawet nie sniła spac, padła dopiero po 7

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
dzięki za wszystkie odpowiedzi

mała już jest wysypana cała i wszędzie do alergologa się nie dodzwoniłam , w końcu weekend jest .
Spróbujemy poczekać do poniedziałku , a jak będzie gorzej to pojedziemy na dyżur.
Jeśli to jest skaza białkowa to mogę ją wykąpać w krochmalu ? Krochmal chyba wysusza skórę nie ? przy synku przy skazie mieliśmy zalecenia używania olilatum , żeby natłuszczać skórę .
To moje drugie dziecko ,ale powiem Wam ,że człowiek głupi w tym wszystkim jest
mysle że krochmal nie zaszkodzi..
a nie zjadlas czegos nowego??
moje tez drugie a wszystko jakby nowe, nic nie pamietam, martwie sie wszytskim chyba jeszcze bardziej jak przy Amelce..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 18:06   #3140
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
u nas tez były takie krosty, tez bałam sie skazy, ale od jakiegos tygodnia zeszło.. wiec stawiam na to ze skorka musiała sie oczyscic, teraz Liwia gładziutka zero krostek, wiec moze u Was tez samo zejdzie, ja kapałam mała w krochmalu za dwa razy, na chwile poprawa była ale pozniej znow to samo az w koncu samo zeszło..

Cytrynko ja tez czesto jak sie w nocy mała obudzi to sie zastanawiam czy ja juz karmiłam czy nie zmeczenie daje o sobie znac

Moja Liwia po wcozrajszym szepieniu przespała cały dzien z przerwami na jedzenie przy którym zreszta tez spała, kapałam ja koło 19.30 zjadła i ja nie ona spała i spała tak az do 4, ale jak sie obudziła to juz popalic dała, zjadla, i oczy wielkie, wesolutkie i nie myslała spac, poleżała w łózeczku pogugala pol godziny, TZ wstwał co chwile smoka dawal, ale nawet nie sniła spac, padła dopiero po 7

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

mysle że krochmal nie zaszkodzi..
a nie zjadlas czegos nowego??
moje tez drugie a wszystko jakby nowe, nic nie pamietam, martwie sie wszytskim chyba jeszcze bardziej jak przy Amelce..

mała od 4 tygodni jest na NAN1..................mam nadzieję ,że to przejdzie
dzisiaj (odpukać) jest grzeczna więc raczej ta wysypka ją nie swędzi.

Galeria pazurkowa
Stary 2011-03-19, 18:24   #3141
Supernovaja
Raczkowanie

justyna nam lekarka powiedziała, żeby obserwowac kazde wysypki, ale nie biegac z kazda do lekarza, male tak mają, ze ciagle cos wysypuje, wyskakuje,

u nas na poczatku bylo uczulenie na banany, potem tradzik na buzce a teraz potowki na glowce tesciowa o krochmalu wspominala, ale jakos mnie nie przekonuje do tyhc potowek tym bardziej ,ze z musteli mamy plyn do mycia ciala i glowy zz takimi wypryskami i jesdt juz o niebo lepiej

natalka gabrysia jak zwykle pieknie wyglada, zastanawiam sie tylko po ktorym z was ma takie usta

Edytowane przez Supernovaja
Czas edycji: 2011-03-19 o 18:26
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 18:41   #3142
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
justyna nam lekarka powiedziała, żeby obserwowac kazde wysypki, ale nie biegac z kazda do lekarza, male tak mają, ze ciagle cos wysypuje, wyskakuje,

u nas na poczatku bylo uczulenie na banany, potem tradzik na buzce a teraz potowki na glowce tesciowa o krochmalu wspominala, ale jakos mnie nie przekonuje do tyhc potowek tym bardziej ,ze z musteli mamy plyn do mycia ciala i glowy zz takimi wypryskami i jesdt juz o niebo lepiej

natalka gabrysia jak zwykle pieknie wyglada, zastanawiam sie tylko po ktorym z was ma takie usta
Usta to chyba po tatusiu choć moja siostra twierdzi że na pewno po niej

Dokładnie to samo mówiła mi pediatra - maluszki tak mają, ich skórka jest wrażliwa i bardzo rzadko jest idealnie gładka tak naprawdę.
A do mąki ziemniaczanej przekonałam się bardzo używając jej jako zasypki - pupka nawet odrobinę czerwona nie jest. Miałam też wykąpać małą w krochmalu jak miała krostki ale zdążyło przejśc zanim to zrobiłam
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 18:50   #3143
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Usta to chyba po tatusiu choć moja siostra twierdzi że na pewno po niej

Dokładnie to samo mówiła mi pediatra - maluszki tak mają, ich skórka jest wrażliwa i bardzo rzadko jest idealnie gładka tak naprawdę.
A do mąki ziemniaczanej przekonałam się bardzo używając jej jako zasypki - pupka nawet odrobinę czerwona nie jest. Miałam też wykąpać małą w krochmalu jak miała krostki ale zdążyło przejśc zanim to zrobiłam
to pupki sie zgodzę, bo ja melce zasypywałam, maly na szczescie nie ma takich problemow, dostalismy wogole do pupki pediatril firmy avene, jakby ktoras miala problemy z odparzeniami i nie mogla sobie dac rady, to polecam z czystym sumieniem
ps. na moje oko po tobie jednak
ps.2 malego podleczyłam troche, pogoda ma sie poprawic, wiec czekam az przybedziesz do wrocka na spacerowanie

dziewczyny ktora z was przerabiala plesniawki? bo my z malym przerabiamy, czy robilyscie jakies wymazy specjalne czy badanie kupki dziecka? czym leczylyscie? bo nam pediatra tylko w dziuba malego zajrzala i przepisala lekarstwo takie robione na bazie wit c, b i jeszcze jakiejs i tyle i to do pedzlowania dziubkaa

Edytowane przez Supernovaja
Czas edycji: 2011-03-19 o 18:57
Stary 2011-03-19, 20:00   #3144
Enia_
Zadomowienie

Cytat:

dziewczyny ktora z was przerabiala plesniawki? bo my z malym przerabiamy, czy robilyscie jakies wymazy specjalne czy badanie kupki dziecka? czym leczylyscie? bo nam pediatra tylko w dziuba malego zajrzala i przepisala lekarstwo takie robione na bazie wit c, b i jeszcze jakiejs i tyle i to do pedzlowania dziubkaa
szkoda że malutkiego to dopadło :/skąd się bierze to paskudztwo a nie używałaś Aphtinu ? Ja smaruje codziennie buźke i jest czyściutka
09.09.2009
Stary 2011-03-19, 20:20   #3145
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:

najskuteczniejszy sposób z czasów naszego niemowlęctwa - przetrzec obsikaną (przez dziecko ofc pieluchą ) - starczy raz

ma ktos podgrzewacz TT z instrukcją??

Stary 2011-03-19, 20:26   #3146
madelinem
Zadomowienie

Witamy
dziś Milenka skończyła 2 miesiące

byłam na egzaminie, a mała została z babcią, dzielna była i tylko raz płakała, a nie było mnie kilka godzin- jestem z niej dumna

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

a tak w ogóle, to moja mama jakoś bardziej potrafi sobie zorganizować czas z małą, mi go zawsze brakuje, mam taki nie ogar w domu, że czasami aż wstyd, a ja nie wiem za co się zabrać... muszę wziąć się w garść
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 21:26   #3147
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość

a tak w ogóle, to moja mama jakoś bardziej potrafi sobie zorganizować czas z małą, mi go zawsze brakuje, mam taki nie ogar w domu, że czasami aż wstyd, a ja nie wiem za co się zabrać... muszę wziąć się w garść
ja mam to samo, ciagle sie tylko dodatkowo wkurzam jak wszedzie gdzies sobie czegos wyszukam, ale ja przy moich dziewczynach musiałabym zastac sama na cały dzien, doprowadzic wszystko do ładu i moze byłoby lepiej ale to niewykonalne, bo nawet jak przyjdzie moja mama czy siostra to na chwile i to szybciorem robi sie co najwazniejsze...

no ale powoli damy sobie jakos rade

moja Liwia ma dzis równo 7 tygodni, jeszcze 10 dni i skończy dwa miesiace..
ale ten czas leci, niedawno szukałysmy oznak porodu

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2011-03-19 o 21:28
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 22:29   #3148
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
szkoda że malutkiego to dopadło :/skąd się bierze to paskudztwo a nie używałaś Aphtinu ? Ja smaruje codziennie buźke i jest czyściutka
nie próbowałam, ale chciałabym zobaczyc czy dziala to lekarstwo od naszej lekarki, to robione, mala buteleczka a zaplacilismy ponad 3 dychy, wiec licze ze pomoze (choc cena nie zawsze jest adekwatna do efektow), tym bardziej, ze pedzlujemy 2 dni dopiero

Cytat:
najskuteczniejszy sposób z czasów naszego niemowlęctwa - przetrzec obsikaną (przez dziecko ofc pieluchą ) - starczy raz
pierwsze słyszę bede próbowac jak juz nic nie pomoze choc licze, ze szybko nam zejdzie
Stary 2011-03-19, 23:25   #3149
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
pierwsze słyszę bede próbowac jak juz nic nie pomoze choc licze, ze szybko nam zejdzie
to bylo ofc za czasow tetrowych pieluszek, teraz cieżko by było
mnie i sis pomogło

Stary 2011-03-20, 07:22   #3150
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
nie próbowałam, ale chciałabym zobaczyc czy dziala to lekarstwo od naszej lekarki, to robione, mala buteleczka a zaplacilismy ponad 3 dychy, wiec licze ze pomoze (choc cena nie zawsze jest adekwatna do efektow), tym bardziej, ze pedzlujemy 2 dni dopiero

polecam abys sobie to kupiła kosztuje grosze a znika ten cały nalot na jezyku i dziąsełkach po mleczku ja uzywam codziennie smaruje malutkiej smoczek a to słodkie wiec zadowolona albo trohe na gazik i wycieram jezyczek i dziąsełka

Cytat:
to bylo ofc za czasow tetrowych pieluszek, teraz cieżko by było
mnie i sis pomogło
ten sposób też dobry
09.09.2009
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości