|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
|
|
|
|
#1352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli ci bardzo zalezy to udaj sie do jakiegos fryzjera ale naprawde dobrego,chwalonego,z uznaniem..bo mi niestety jakis konowal fundowal na glowie kolejne niespodzianki...eh
Edytowane przez ewulkamala16 Czas edycji: 2011-03-19 o 17:31 |
|
|
|
|
#1353 |
|
Nindżopesz
|
Mam kilka pytań do dziewczyn używających olejku rycynowego bo chyba są tu takie
![]() - można go stosować bez jajek i całej reszty? Spłukiwać czy nie? - czy rzeczywiście przyciemnia? W sumie zależy mi na przyciemnieniu rozjaśnionych końcówek... |
|
|
|
#1354 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja od czasu do czasu stosuję olejek rycynowy i pomimo, że mam bardzo jasne blond włosy to nie zauważyłam żeby choć troszkę je przyciemnił a co do jajek to raczej zależy od upodobań, bo na pewno można stosować też sam olejek bez jajek i całej reszty Jedyna różnica będzie polegała na tym, że nie dostarczysz włosom składników odżywczych zawartych w jajkach, nafcie itd. Spłukać raczej się powinno, bo inaczej włosy będą bardzo tłuste. Ja zazwyczaj robię tak, że wieczorem nakładam całą maseczkę (olejek, nafta, cytryna i jajko) a rano wszystko dokładnie zmywam Olejek rycynowy bardzo ciężko jest zmyć z włosów dlatego zawsze dodaję do szamponu odrobinę bardzo łagodnego mydła w płynie, wtedy po dwóch myciach na włosach nie mam już śladu olejku wcześniej samym szamponem męczyłam się po 5-6 myć i nadal czułam, że resztki olejku mam we włosach
Edytowane przez Agnieszka_1991 Czas edycji: 2011-03-19 o 22:12 |
|
|
|
|
#1355 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Skoro nie przyciemnia to póki co sobie daruję, mam oliwę, chwilowo starczy. |
|
|
|
|
#1356 |
|
Raczkowanie
|
ja bym nie zastosowala nafty na cala noc bo wysuszyla by mi wlosy ;p zauqwazylam ze mega mi rozjasnia ciemny braz na grzywce mam juz jasny braz po 4 razach .... ale nie zrezygnuje z niej przynajmniej jak narazie bo widze ze wlosom jest ona potrzebna xD znalazlam sposob teraz na olej kokosowy i bd musiala wyrubowac zobaczeco z tego wyjdzie
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem nakładam własnej roboty papkę z olejku, żółtka i miodu, na to folia i gruba czapa, a potem zmywam po godzinie, dwóch. Efekty bdb, ale tyle z tym paprania, że mi się nie chce co tydzień robić, wolę maski gotowce
|
|
#1358 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
I jeszcze męczyłam się jedwabiem którymś tam z alkoholem, ot durna bździągwa.Cytat:
|
||
|
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Zależałoby mi na szamponie przyspieszającym porost włosów, możecie mi jakieś polecić ? Bo po przeglądnięciu wątku bardziej była mowa o wyeliminowaniu wypadania Co powiecie o Carin Botea Tonic Shampoo ?? http://www.progress.wrzesnia.pl/inde...cat=28&pID=328
|
|
|
|
#1360 |
|
Konto usunięte
|
Co do oleju rycynowego - polecam mieszać go z kokosowym. Wtedy bardzo łatwo się zmywa.
|
|
|
|
#1361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do skuteczności Seboradinu na porost się nie wypowiem, bo wyskoczył mi po nim łupież i całą serię wywaliłam. Ale mnóstwo nowych włosków wyrosło mi jak stosowałam szampon i maskę biovax z aloesem do wypadających włosów - no na mój porost to działało
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec stwierdziałam ,ze zrobie przedłużane aha dziewczyny szampon Seboradin niby tez nawliża nie? a ja po nim mam siano |
|
|
|
|
#1363 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś umyłam włosy szamponem EVA czarna rzepa w takiej czarnej butelce (myślałam że to kokosowy bo rysunek przypominał kokosa, a w domu okazała się niespodzianka
) Włosy przy myciu mi nie wypadły i podczas czesania też jakoś mało
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
Ja z kolei bardzo chwalę sobie rycynę, zawsze zmywam dwa razy szamponem i jest cacy
![]() Często łączę też rycynę z olejem z orzecha włoskiego albo z winogronowym ale ostatnio niestety nie mam czasu zbyt często nakładać olei
|
|
#1365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
możesz nałozyc na 30 min, godz. lub cała noc (tego nie polecam) ale, sama spróbuj spłukać musisz koniecznie!mnie sie wydaje ,ze nie przyciemnia ,raczej to wizualne spostrzeżenie ale, ja nakładałam jak maseczke czyli sporadycznie 1-2 razy w tyg. teraz juz nie |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Od czasu do czasu jakieś małe szczypanko by się przydało, nie gadaj.
|
#1367 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Jak nie przyciemnia to narazie się wstrzymam, może henna przyciemni końcówki i będę miała z głowy
|
|
|
|
|
#1368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jaki masz kolor obecny? ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- na głowie to ja juz dziekuje nie chce haha |
|
|
|
|
#1369 |
|
Nindżopesz
|
Nie, nie, już nie chcę farbować chemicznie tylko się na hennę rudą przestawić i zapuścić wreszcie zdrowe włosy
Ewentualnie jakieś płukanki ale jak to wszystko niewiele daje to nie chce mi się bawić. A problem mam taki, że końce (w sumie połowa włosów) były kiedyś rozjaśniane na blond i mam teraz takie badziewne ombre Całość ruda, w różnych odcieniach, najciemniajsza na czubku.
|
|
|
|
#1370 |
|
Nindżopesz
|
Ktoś próbował tego olejku Khadi http://www.helfy.pl/olejek-stymuluja...muje-wypadanie ? Ma super recenzje ale cena
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardziej się z naftą męczę Przed nałożeniem olejek zawsze podgrzewam (do kubka wlewam gorącą wodę, na to podstawka z olejkiem). Jeśli chodzi o przyciemnienie dobre efekty daje olej z orzecha włoskiego- sprawdziłam osobiście moja mama zresztą też do orzecha dajemy zazwyczaj kilka kropli rycyny i włosy są cudne po takiej mieszance
|
|
|
#1372 |
|
Dolce vita
|
Dlaczego jestem takim leniem i nie chce mi się przygotowywać mikstur na włosy??? why, why
ja się skupiam póki co na drogeryjnych kosmetykach, ale muszę je zużyć.... no i jestem dumna, korcilo mie żeby wyprostować włosy, ale nie zrobilam tego... w sumie sa proste, więc cóż mi po ulizanych???Mam dobry dzień, i taki będzie do końca
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ci przypasuje to kupisz ten olejek |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A są tego podróbki? |
|
|
|
|
#1376 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Rozeznanie
|
skusilam sie na olejek kokosowy Vatiki.po uzyciu 2 razy mylam wlosy ,a mimo to wlosy dalej sa jakby tluste.ALE... wlosy nie sa takie sianowate.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1378 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanie
bo nie powinno sie czesac wlosow mokrych bo sa bardziej podatne na lamliwosc tyle ze ja mam wlosy krecone i jak mam je nie rozczesac po myciu jak przeciez zrobia mi sie koltuny i wtedy dopiero nie bede mogla je rozczesac ...;/;/ zadne rozwiazanie nie jest dobre , sama nie wiem co robic . Mam nadzieje że ktos poruszy ten temat , kto wlasnie ma podobne do mnie wlosy i mi moze da porade jak unikac tego czesania . Czekam na odpowiedz
|
|
|
|
#1379 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ja mam co prawda tylko falowane ale nie wyobrażam sobie czesania jedynie mokrych po myciu, może jakby były krótkie to jeszcze... Anglezy jakieś strąkowate bym miała. Normalnie czeszę je grzebieniem o szerokich zębach jak wyschną, potem co rano, wieczorem, po przyjściu z pracy, w pracy... (o ile akurat chodze do roboty bo teraz w domu siedze ) Śmieją się ze mnie bo mam taki drewniany grzebień o bardzo grubych, szeroko rozstawionych zębach i jeszcze jeden ząb na środku się ułamał. I zawsze mi ktoś proponuje "normalną szczotkę". Nie rozczesuję ich od samej góry bo to rzeczywiście mocno puszy ale same splątane końce. A czasam wystarcza jak przeczeszę je palcami. |
|
|
|
|
#1380 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
![]() [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;25842350]Co do oleju rycynowego - polecam mieszać go z kokosowym. Wtedy bardzo łatwo się zmywa.[/QUOTE] yes ![]() wlasnie nie wiem na co zapolowac... amla amla gdyby nie przyciemniala to by bylo mmmm. i gdyby olej musztardowy byl w promocji! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

a co do jajek to raczej zależy od upodobań, bo na pewno można stosować też sam olejek bez jajek i całej reszty

I jeszcze męczyłam się jedwabiem którymś tam z alkoholem, ot durna bździągwa.
Co powiecie o Carin Botea Tonic Shampoo ??