|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów :-)
Cytat:
a`propo bloga Sylwia już ci odpowiedziała, dokładnie o ten blog chodzi polecam
Edytowane przez blond_i Czas edycji: 2011-03-24 o 16:54 |
|
|
|
|
#4532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() stosowałam na porost ale coś nie rosły obecnie dolewam do Jantara bądź Saponics ![]() Cytat:
ale często dodaję do masek
|
|
|
#4533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4534 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czym karmicie swoje piórka :>
Moja mała kolekcja:
ISO Hydra szampon nawilżający ISO Hydra Moisture krem - odżywka bez spłukiwania Senscience Inner Restore Intensif - głęboko regenerująca maska Paul Mitchell Thicken Up - Paul Mitchell Green Tea Tree Lemon Sage szampon Paul Mitchell Green Tea Tree Special szampon 1 L Joico Split end Mender Seishin Saiken rekonstruktor intensywnie odbudowujący Paul Mitchell Color Protect szampon 500 ml Joico K-Pak Protect and Shine serum Paul Mitchell Awapuhi Moisture Mist - mgiełka nawilżająca Senscience Thermal Design - spray modelujący |
|
|
|
#4535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy moglabym prosic o Twoja opinie na temat wyminionych kosmetykow? Kotre z nich to to Twoi ulubincy? Mnie od dwana kusilo by zamowic Senscience Inner Restore Intensif maske. Jak sie sprawdziła? z kosetymaki ISO sie nie spotkałam. Co to za firma? gdize ja mozna znaleść? Pozdrawiam
|
|
|
#4536 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja kolekcja jest naprawdę mała, ale poszukiwania idealnych kosmetyków trwały bardzo długo, więc doświadczenie mam spore
![]() Odżywka l'oreal elseve nutri blask do spłukiwania Maska z biovax do włosów blond Nie mam starsznego fisia na zapuszczanie, ale lubię gdy ładnie pachną i są miękkie
|
|
|
|
#4537 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powoli moja kolekcja się powiększa o kilka szamponów, masek, odżywek i olejów.... i ciągle mało... uzależnienie jakieś chyba xD
|
|
#4539 |
|
BAN stały
|
Moja ulubiona maska do włosów to właśnie Inner Restore Intensif
Szampon Senscience Silk Moisture jest dobry (nie ma na zdjęcia), ale ostatnio mi się skończył i znalazłam w znajomym salonie ISO. ISO możesz znaleźć u fryzjera lub w sklepie internetowym. SalonSens? chyba... Kilka razy tam kupiłam produkty Senscience ale widziałam że mają i ISO. Hydra ISO szampon jest całkiem, całkiem, ale wolę Silk Moisture. Do stylizacji lubię Paul Mitchell thichen up oraz Joico Split End Mender. To tyle. Resztę na razie testuję, jak będę miała jakieś uwagi to napiszę.
|
|
|
|
#4540 |
|
Zadomowienie
|
przez wizaż jechałam ponad 80 km, żeby zrobić zapas Lorysów
No i wiadomo, przybyło też kilka olejów, masek, szamponów... W łazience już nie ma miejsca, a ja ciągle coś dokupuje i trzymam w szafkach
|
|
|
|
#4541 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() I mam dokładnie to samo - półki w SZAFCE uginają się od szamponów i masek ale wciąż dokupuję nowe, czasem nawet te same 'aby mi nie zabrakło', a rekordy biję w Szamponie Pokrzywowym Barwa - tego aktualnie mam chyba z 12 lub 16, bo ostatnio kupiłam cały karton ![]() Raz w Silesii w SuperPharmie zobaczyłam BioVaxy po 12,99 (normalna cena to ok 20 zł), rzuciłam się na nie jak wariatka i kupiłam trzy rodzaje i wszystkiego + 2 żeby mieć w zapasie. W koncu i tak bym kiedyś musiała to kupić a tak to mam taniej ![]() Moje szampony: 1. Artego 1L - Extracto Care kuracja przeciw wypadaniu 2. Artego 1L- Easy Care - Relaxing - szampon dyscyplinujący włosy 3. Szampon Barwa pokrzywowy 4. Szampon Barwa brzozowy 5. Szampon Barwa ze skrzypem polnym 6. Matrix 1,5L - Amplify - szampon do włosów cienkich 7. Joanna Apteczka Babuni - szampon wzmacniający 8. Joanna AB - szampon nawilżający z mlekiem i miodem 9. Ziaja - szampon aloesowy do włosów suchych 10. Garnier bez silikonu do włosów osłabionych 11. BioVax Latte 12. BioVax z aloesem do włosów wypadających i moje najnowsze: 13. Artego Easy Care - Energizer przeciw wypadaniu włosów 14. Artego Easy Care - Dream Repair - odbudowa ![]() Szamponów używam różnie, bez silikonów kiedy nakładam maski, z silikonami kiedy daję lżejszą odżywkę. W sumie dla mnie szampon ma głównie myć, nie wierze, że nawilża odbudowuje itp, ale szampony Artego są świetne, moje ulubione - cudnie dyscyplinują nawet trudne włosy, nawet nie trzeba nakładać żadnej odżywki, włosy nie elektryzują się, nie plączą i dlatego ich używam. Edytowane przez FryzjerstwoMojaPasja Czas edycji: 2011-03-26 o 12:41 |
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4543 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie mam pokrzywowy
zastanawiałam się czy różnią się między sobą jakoś znacząco te szampony czy tylko zapach jest inny
|
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
haha ja ostatnio będąc w Rossmanie zobaczyłam na wyprzedaży odżywki bez spłukiwania Gliss kura, po 6.99
. Już miałam w koszyku po 2 z każdego rodzaju ( a wybór był), ale przyjaciółka zaczęła mi wyrzuty robić, że na studiach całą kasę będę wydawać na odżywki, nie będę miała co jeść i tylko sobie będę Loryski gotować- w poniedziałek czekoladowy, we wtorek wężowy, w środę do włosów kręconych.... Niedawno kupiłam odżywkę w biedronce, taką w fioletowej tubce i muszę przyznać, że jest bardzo fajna
|
|
|
|
#4546 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4547 |
|
Zadomowienie
|
A to jest moja obecna kolekcja- chcę ją znacznie zredukować. zostawić tylko parę niezbędnych produktów
![]() przez moją kosmetyczkę przewinęła się niezliczona ilość kosmetyków do włosów... niestety
|
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Seboradin- uzywałam go kieeedyś, jak jeszcze byłw innym opakowaniu (takie bez atomizerka). Musze powiedzieć, że teraz używa się go bardzo wygodnie
Używam go gdzieś tak drugi tydzień, więc nie mogę się jeszcze zbytnio wypowiedzieć co do działania,a le zdam relacje po dłuższym czasie mogę tylko jeszcze dodać, że nie przyspiesza przetłuszczania się włosków (ale dużo uśmiechów-mam dobry humor ![]() )Maska Leo- pięknie pachnie, bardzo ładnie nawilża włosy.. aczkolwiek nie jest niezawodna - jeśli wiesz co mam na myśli nie za każdym razem włosy są takie ładne i gładkie.. niestety włoski szybciej się przetłuszczają : ( i z czasem zapach stał się dla mnie trochę męczący.. ale mnie niekiedy jakoś tak brzydną zapachy.. aha! i plus za opakowanie z pompeczką!ziaja- REWELACJA jak czasami nie chce mi się niczgeo robić z włosami, to myje, nakładam tę odżywkę i włosy są naprawdę piękne! gładkie, miękkie, dobrze się układają. jest niezwykle wydajna, ma słodki zapach ![]() żel aloesowy- używam go czasami do masek i bardzo wygładza włosy próbowałam też po umyciu włosów, ale jakoś tak kleją mi się włosy potem.. muszę jeszcze z nim poeksperymentować
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedz
Kolekcje masz świetną, wizażową przemyślaną
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co powiesz o szamponie ziai i masce sleek line?
|
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłączam się do pytania o szampon Ziai, jest wart kupienie?
I czy ten żel aloesowy nadaje się do nawilżenia skalpu? Niestety nie mogę sobie teraz pozwolić na olej kokosowy i szukam czegoś na zastępstwo
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4554 |
|
Zadomowienie
|
Oto moja mała kolekcja
![]() Dodatkowo planuję kupić wcierkę. Przeglądam KWC i nie mogę się zdecydować którą wybrać. Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2011-03-28 o 22:07 |
|
|
|
#4555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do szamponu ziai- muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczona kupiła mi go mama, ja sama myślałam, że będzie to taki wstrętny siano-maker.. za pierwszym razem włosy miałam strasznie poplątane, ale coś musiałam je zmierzwić.. potem już wszystko okay. ma gęstą konsystencję przez co jest wydajny ładnie pachnie, dobrze myje i jeśli zdarzy mi się nie nałożyć odżywki, to włosy i tak są ładne wygładzone i lśniące. jestem teraz w trakcie drugiej butelki. u mnie się sprawdził![]() sleek line- miałam kiedyś jej siostrę do włosów zniszczonych, do której mam ogromny sentyment (uratowała moje włosy zeszłego lata, miałam okropnie przesuszone pasma.. włosy wyglądały jak po tapirowaniu :-( ). jednak ta wersja jest lepsza- ma ładniejszy zapach, w ogóle nie przyspiesza przetłuszczania włosów (!!!!) co jest rewelacyjne.. włosy są naprawdę ładne, błyszczące, miękkie. Jedak pragnę dodać, że najlepsze efekty widać po pewnym czasie jest to mój produkt bliski KWC (chcę jeszcze wstrzymać się z oceną)Lavi muszę szczerze powiedzieć, że nie miałam nigdy problemu z suchym skalpem i trudno mi odpowiedzieć na twoje pytanie. miałam jednak styczność z olejem kokosowym i uważam, że nawilża znacznie silniej aniżeli też żel aloesowy. mam bardzo wrażliwą skórą, silne przesuszenia i np żel aloesowy nic nie pomaga podczas gdy olej punktowo bardzo się sprawdził
|
||
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Effer, dziękuje bardzo. W takim razie skusze się na ten szampon... Czaje się czaje na niego ale nie byłam przekonana.
![]() Cóż więc muszę zbierać na olej
|
|
#4557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
W tym momencie nie mam możliwości wstawić zdjęcia, także opiszę swoją kolekcję.
Zamierzam ją zredukować - mój portfel już nie wytrzymuje uzależnienia Powoli mi się to udaje ![]() Szampony: 1. BabyDream Rossmann 2. Mypa Aloe Vera - szampon do włosów suchych i zniszczonych 3. Joanna z apteczki Babuni - szampon jajeczny 4. Yes to Carrots 5. Joico K-Pak - szampon regenerujący do włosów zniszczonych Odżywki: 1. Yes to Carrots 2. Mypa Aloe Vera - odżywka nawilżająca i dodająca objętości 3. Joico K-Pak - odżywka do włosów zniszczonych 4. Joico K-Pak - rekonstruktor do włosów zniszczonych 5. Kallos Latte Maski: 1. Joanna z apteczki Babuni - maseczka jajeczna 2. Joico K-Pak hydrator - maska do włosów zniszczonych 3. Gloria Odżywki b/s/Oleje/Wcierki: 1. Gliss Kur Oil Nutritive - "Magiczne serum" (spray) 2. Jedwab Biosilk 3. Nafta Kosmetyczna z olejem rycynowym 4. Olej kokosowy Efavit 5. Kuracja przeciw wypadaniu włosów Radical 6. Odżywka do włosów i skóry głowy Jantar Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-03-29 o 15:20 |
|
|
|
#4559 |
|
Wtajemniczenie
|
Namietne_usta, bardzo interesuje mnie jak sprawuje się seria Joico k-pak. Spełnia wymagania? Czy cena jest adekwatna do jakości?
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chętnie bym kupiła wszystko w pełnym wymiarze, ale kosztowałoby mnie to ponad 400zł ![]() Nie stać mnie na to,dlatego kupiłam tylko hydrator 1000ml
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Przekonałaś mnie do oleju z wiesiołka. Muszę go mieć
Przeczytałam, że należy go brać 3 razy dziennie po 2 tabletki, to trochę dużo. Połykasz właśnie w takich dawkach? A co to za blog anweny? Mogę prosić o linka?
polecam

ale dokończe 3 tyg kuracje i zobacze, co dalej. A jak na Ciebie działa odzywka Jantar i balsam Capitavit?
ale często dodaję do masek