|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
dobry wieczór
wpadłam dopiero teraz, bo po pracy szybki obiadek zjedliśmy i popędziliśmy do kina dziś tylko jeden film i w dodatku mi się nie podobał: "essential killing" skolimowskiego - albo jestem za głupia na takie kino, albo nudny ten film do bólu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super są ![]() hehe, ja sie własnie wietrze, bo w piżamkę wskoczyłam juz chwilę temu ![]() takie męskie imię ![]() Cytat:
muszę jutro mężula namówić żeby cyknął nam fotę to wrzucę w pracy dopiero niektórzy teraz się pokapowali, że jestem w ciąży ![]() Cytat:
a małe zacznie kopać, pewnie sobie chrapie ![]() Cytat:
ale fajna data ślubu (moje urodzinki )Cytat:
kochany tatuś z niego
|
||||||
|
|
|
#1622 | |
|
kosmitka
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
.
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
cotka a listonosza wpuscisz? najpierw zapytaj czy ma w torbie arbuza he he
|
|
|
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje że Mój też będzie pomocny. Zapowiedziałam Mu że jak nie będzie wogóle pomagał, to wolę zostać samotną matką
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomniałam odpisac ni epamiętak komu co do tego zee mokro, ja mam strasznie dużo białego sluzu a czasem nic , czasem tez sie robi tak wilgotno ale to chyba normalne
wiec nie ma sie co martwića swoją droga to nawet nie wiem czy wod mam odpowiednio dużo bo debil mi nie zrobił usg a po ginekologicznym badaniu stwierdził ze jest ok a skąd ma wiedziec jak nie zobaczył czy u dziecka w porzadku??? ech ja sie wykończe z tymi lekarzami |
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam się kąpać, umyć kudełki i do łózeczka
dobrej nocki mamuśki
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha na bank nie ma w torbie arbuza więc go nie wpuściłam
![]() Jezu straszna jestem, ale mam już dość tego jego zajoba z piłką. Jeszcze rozumiem gdybym miała codziennie zachcianki, ale to była druga gigantyczna, ale on nie mógł bo trening. Ominęłoby go 10 minut biegania olaboga.---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1628 |
|
kosmitka
|
o jakich wodach i czego ma być dużo?
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
no bo czadem ktos pisze ze wód płodowych jest ok itd a ja ze nie mam robionego usg to nawet nie wiem , no i sie zastanawiam zcemu lekarze po ginekologicznym badaniu mówia ze ok jak nawet nie spojrzeli na dziecko -mam nadzieje ze na tych dwóch co umówiona jestem w czwartek sie nei zawiode i zrobiąte usg bo inaczej sie im tam popłacze
|
|
|
|
#1630 |
|
kosmitka
|
Mój nic nie mówi o wodach, to raz. A dwa - przecież nie zawsze dziewczyny mają na wizytach usg i jakoś lekarze stwierdzają, czy jest ok, czy nie - to po co kobieto się martwisz na zapas?
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1632 | |||
|
Rozeznanie
|
Matko...z przerwami czytam was od 19.00 i dalej nie mogę nadrobić
więc stwierdziłam, że odpowiem na kilka postów i idę was dokończyć czytać ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a znając życie to już będziesz po wizycie zanim ja napiszę tego posta , bo jak na razie zatrzymałam się na godz. 16:00 ![]() Mój dzidziuś też jeszcze się nie ujawnił…mały uparciuch ![]() Cytat:
Co do Twojego samochodzika...to masakra całe szczęście, że wam nic się nie stało. coś w tym imieniu jest z Tomkiem pierwszy raz się pocałowałam...tak naprawdę
|
|||
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa . Cicho skoro ludzie żyją z 3 usg przez całą ciążę to może ginkowie mają swoje sposoby ?A co do ginków to prywatnie Ci nie robią usg? Czy to na nffz tak? Ile do tego czasu miałaś? Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-10 o 21:42 |
|
|
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
rany kobietki.... nadrobić jeden dzień nawet to niemal graniczy z cudem
![]() piszecie o brzucholach.. mi zaczął rosnąć w 21 tyg... wróciłam w 23 tyg po urlopie i się mnie już parę osób pytało i gratulowało ciąży to tak fajnie....ooooo w ciązy jesteś... a ja : tak.. w 23 tygodniu ale rzeczywiście z dnia na dzień większy brzuchol.. już tylko 2 albo 3 pary moich spodni mi wchodzi na tyłek.. pora wyjąć ciążówki na dobre..bo w szafie zalegają ![]() pisała któraś o wadze...ja tak miałam od początku do połowy 5 miesiąca przytyłam ok 3 kg.. a potem w przeciągu 2 tyg ponad 2 kg widzę,że popularne łóżeczka tyrystyczne.. my już kupiliśmy to łóżeczko,które się zmienia w łóżko do ok.5 lat... a na początek będziemy mieli kosz mojżeszowy jeszcze.. co by do naszej sypialni nie targać łóżeczka ( chce dziecko mieć w osobnym pokoju od urodzenia) do tego jeszcze leżaczek -bujaczek.. a póżniej może pomyślę nad kojcemidę nadrabiać dalej..
|
#1635 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę koleżanek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lista jeszcze będzie rosła, ale to już jutro (tylko przypomnijcie mi, ze skonczyłam na 21 stronie )Cytat:
![]() A brzuszek śliczny ![]() Cytat:
Nie wiem czy opłaca się wyklepać, bo autko już wiekowe, niewielkiej wartości a wiemy na pewno, ze silnik jest uszkodzony i inne ważne rzeczy ![]() ![]() Jaki ten świat mały... Okazuje się, że dziewczyna która spowodowała wczorajszy wypadek jest koleżanką naszego znajomego. Pisała do niego, że się martwi, że ja w ciąży, żeby jakichś konsekwencji nie było, ale że w zasadzie to nie jej wina była |
|||||
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Natka, to nie mówiłaś nic że to ona wymusiła pierwszeństwo czy coś? Ja się nie znam co prawka nie mam, ale brzmi jakby to była jej wina
|
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam najzwyklejsza pod słońcem bluzkę i chyba zamówie sobie do jeansów
![]() http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-mot...584970774.html |
|
|
|
#1638 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja znajoma - lekka pedantka mówiła, że jej nowonarodzonej córce nie przeszkadza w spaniu włączony odkurzacz. Widać, co mama w ciąży robiła Caltea, jak dobrze, że jesteś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to kuj owocnie Cytat:
Jak się nie wyśpię, to od razu wszystko mi się wydaje beznadziejne, do ![]() Cytat:
![]() O płodowych, że ma ich być w sam raz (za dużo to też chyba niedobrze). Jakiś mam dziś bylejaki dzień... Z niczym nie nadążam, jednocześnie mam ochotę czytać książkę, forum, leżeć, siedzieć w ogrodzie. A jak już coś robię to mnie to nudzi i drażni. Najlepsza recepta - zrobię sobie miłą kąpiel z solą (zauważyłam, że fajnie łągodzi świąd skóry) i położę się z książką.
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zaliczyłam dzisiaj przeglądu. Mam przynieść coś lepszego do piątku, w piątek drugi przegląd na który prawie nic nie mam a ja nie dość że zaczęłam sprzątanie ( przez co masa ciuchów wala mi się po podłodze + siedzę z wami od 16 i nic nie zrobiłam
To nałóg
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-10 o 21:55 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1640 | ||
|
kosmitka
|
A to już inna sprawa
. Cytat:
Cytat:
![]() Te półśpiochy fajnie się prezentują, chociaż bałam się, czy nie będą malca uwierały, czy nie lepsze pełne śpiochy? Oj teraz będę tak mało czasu miała na zakupy, ehhhh A z autkiem - jeśli silnik uszkodzony, to pewnie tak, on tak pobieżnie rzucił okiem.
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1642 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Bo w sumie mam chyba 3 pajace tylko, nie wiem ile jeszcze mam kupić, może jeszcze 3-4 i chyba wystarczy. A ile body masz? Najlepiej to wklej tabelkę Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Nie wiem, o co Wam chodzi z lakierami - ja nadrabialam wątek, ale coś mnie musiało ominąć. W każdym razie napiszę, że kupiłam żółty, pomarańczowy i niebieski z inglota i naprawdę fajnie wyglądają, trzeba jednak malować 2 razy.
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2011-05-10 o 22:10 Powód: wanna |
||
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana to jak masz wanne to czemu nie mozesz kapieli? |
|
|
|
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat z tym znajomym nie rozmawiałam tylko tż, no i wpierw on opowiedział wypadek a potem ten kolega skojarzył fakty i opowiedział jej wersję ![]() Cytat:
nie ciążowe, ale fason ma miejsce na brzuszek
|
||
|
|
|
#1645 |
|
kosmitka
|
Haha, widzisz co myslenie o wannie ze mnie robi. Mam tylko prysznic, a marzenie o wannie nieosiągalne. Najwcześniej mam szansę na to na początku sierpnia, ehh.
Ale za to będzie pięknie, nie mogę się doczekać
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
też się zastanawiałam
|
|
|
|
#1647 | |||||
|
Zadomowienie
|
Odkąd wyszłam z pracy miałam straszne urwanie głowy, ale na szczęście już sobie leżę i odpoczywam. Właśnie wróciłam z basenu - mąż był na trybunie i nakręcił filmik, a potem stwierdził, że na aerobiku mimo ograniczeń i tak jestem lepsza niż te wszystkie ryczące czterdziestki
![]() Klanu nie trawię, a Bożenka miało być po teściowej Cytat:
jakąś ładna wioskę widzę na zdjęciach ![]() Cytat:
pewnie mnie zaraz pogonicie - dostałam Bunc i Oscypki prosto z Zakopanego zaraz będę szamaćCytat:
Natko obawiam się że w ten sposób długo nie podziałają te linki, te z allegro szybko się dezaktualizują, trzeba by było dopisywać o co chodzi i podawać np nazwę sprzedawcy może lepiej zrobić to tak: fotel bujany - waldik76 - http://allegro.pl/fotel-bujany-wiklina-i1594238573.html wtedy po nicku sprzedawcy można szukać w razie czego Cytat:
Pracowity, słowny, ale czasem tajemniczy.może nie tyle uparta, co twardo dążę do celu - u mnie to dodatkowo kumulacja z Bykiem ![]() Cytat:
dotarłam do postów z 19:00 czytam dalej
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|||||
|
|
|
#1648 |
|
Rozeznanie
|
Ze mną kochana to jest tak, teraz kończę podyplomówkę z pedagogiki i baaardzo mi zależy żeby od października zacząć edukację wczesnoszkolną(no i mój dyrektor byłby zadowolony
). Nie wiem czy będzie to możliwe, ale myślę, że wszystko jest do ogarnięcia zwłaszcza jeśli sie czegoś bardzo chce hihi
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam prawie same na krótki rękaw. Co lepsze a może i gorsze mam ich chyba z 20 na krótki rękaw- nie wiem nawet kiedy ich tyle nakupowałam
i do tego może 5 lub 6 na długi rękaw, jeden pajacyk i trzy kombinezoniki , jeden ciepły i dwa misiowe co wam pokazywałam. Do tego 2 pary butków co dostałam, i 6-cio pak skarpetek i to na tyle. Widziałam w c&a za 32 zł słodziutką bluzę ze spodenkami i taka śliczna była. Muszę teraz pokupować coś do tych krótkich rękawków ![]() Pogoniłam tż i jak na złość kark mnie boli - i kto mnie pomasuje teraz Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-10 o 22:11 |
|
|
|
#1650 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
W elblągu? Bo tam są chyba takie nauczycielskie. ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Muszę te c&a odwiedzić koniecznie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

Chłopina 2 etaty ciągnął... ale nigdy nie narzekał, zawsze był chętny do pomocy, przeważnie nawet nie musiałam go o nic prosić... Teraz też się tak bardzo cieszy, że jak się Amelka urodzi to na miesiąc przyjedzie i będziemy się razem dzieciątkami naszymi zajmować... 

a znając życie to już będziesz po wizycie zanim ja napiszę tego posta
całe szczęście, że wam nic się nie stało.