|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
cześć.
Gosia fajna impreza i pewnie się naplotkowałyście ![]() Asiuk - fajna ta Twoja Ewa Emilko - zazdroszcze ksiażek , musze wrócić do czytania innych książek niż historia polki ![]() xzora - dzięki fajny weekend miałam - w piątek spotkałam się z koleżankami ze szkoły , w sobotę wpadła do mnei kolezanka na chwile a w niedzielę byłam na ciachu z drużbą i moją para młodą i zakupach do tego szaleństwo kulinarne i mi dobrze
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Znowu weekend minął tak szybko, że się nawet nie spostrzegłam i dziś znów musiałam wstawać rano do pracy |
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dziękuję za miłe słowa. Wracam do pracy od razu po macierzyńskim - niestety w Polsce jest zdecydowanie za krótki, moim zdaniem. Właśnie zjadłam mega kaloryczne ciacho, mała właśnie śpi. T. zaczyna nową pracę dopiero od 1. czerwca, więc siedzimy sobie razem w domu od narodzin Ewy - żyć nie umierać ![]() Na pępkowym brata jakaś dziewczyna (znam ją z widzenia) dosiadła się do T. i powiedziała mu, że 10 lat temu była w nim bardzo zakochana i jeżeli nie wyjdzie mu ze mną, to razem mogą stworzyć coś pięknego, bo jej mąż ją bije, a z moim TŻ byłaby szczęśliwa A ta dziewczyna chciała go namówić, żeby jechał gdzieś z nią - gdyby tylko chciał, pewnie miałby szalony seks z nieznajomą ![]() Śmiałam się z tego, ale trochę poczułam się zagrożona - ostatnio miewamy czasem kryzysowe dni, kiedy jestem nieznośna, a on już ciężko to wytrzymuje. I z intymnością też biednie... Pomyślałam sobie, że jeśli dojdziemy do ściany, to może się w końcu skusić na kogoś, choć nie bardzo w to wierzę. Wolę jednak dmuchać na zimne i coś zmienić. |
|
|
|
#64 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Wróciłam do formy - jem już normalnie i wreszcie mogę pić kawę Weekend był całkiem fajny, wieczorem w sobotę byłam w knajpce z przyjaciółką jak za dawnych czasów. Faceci w domu ![]() Cytat:
Jak zamek? W jakim mieście - Warszawa? Cytat:
Cytat:
O to chodziCo kupiłaś? ![]() Cytat:
Trzeba włączyć licznik - do piątku!Choć ja się nie cieszę z weekendu, bo po pierwsze - w piątek wymieniają nam rury w pionie kuchennym i łazienkowym i będzie demolka, nie chcę myśleć. Po drugie w sobotę pracuję do 20 ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Takie sytuacje trochę "budzą" nas, jeśli czujemy, że zaniedbujemy... ale z drugiej strony, Twój mąż pewnie nie dał Ci nigdy powodu do niepokoju, z tego co piszesz, opowiada Ci szczerze o wszystkich akcjach, jesteście przyjaciółmi, więc nie ma się co martwić, w końcu nic dziwnego, że macie trudniejszy czas... |
|||||
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dmuchac na zimne nie zaszkodzi ![]() Cytat:
Kupiłam pomarańczowy sweterek do pracy się nie nadaje
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Nie mogę się wyleczyć z zapalenia zatok an tle alergicznym. Już mija tydzien na antybiotyku i lekach na alergię. |
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cześć. Zdrówka!
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u minie tez sezon w pełni,kicham,nochal czerwony,wysypka:/ a mało czym moge się ratować:/
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Asiuk, Ewa urocza. A jak się zmienia ![]() L_V, wracaj szybko do zdrowia
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk padłam.. co za laska
|
|
|
|
#77 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie kupilam po prostu balsam "rozswietlajacy" Garniera, ktory ani nie rozswietla, ani nie brazuje, ale ponoc jest swietnym nawilzaczem. Cytat:
|
||
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak stwierdziłam...dlatego walczę dalej z wysyłaniem cv...
![]() Asiuk, ale głupia dziewucha z tej znajomej. Ale z tego, jak zawsze opisujesz swojego TŻ, nie wydaje mi się, żeby jakieś romanse mu były w głowie...Więc głowa do góry ![]() Dziewczyny, podajcie jakieś sprawdzone przepisy na dobre marynaty do mięs na grilla. W sobotę mamy gości (znajomi z pracy męża) i chciałabym zrobić coś pysznego, a nie mam pomysłów, jak zamarynować mięsa. Chcę zrobić piersi z kury, karczki i skrzydełka... |
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Madzia dwóch meżów siedziało z dziećmi w domu (każdy w swoim), a mój Tz i kolezanki wyszli sobie na piwko ![]() Asiuk bezczelna, ale wierzę, że potrafi zasiać niepokój w głowie Takie bez hamulców są najgorsze ![]() Butter ja nie pomogę, bo słaba w tym jestem Co do pracy może ja jestem jakaś dziwna W poprzedniej duzej firmie przez krótki czas miałam nawet zmiany 14-22 (potem zmienili 13-21) i gitara.Mogłam się wyspać,rano na kawkę do kolezanki, a wieczorem w pracy cisza, bo szef jechał ok.17-18 ![]() Ale jak tam pracowałam byłam młoda z nieustabilizowanym zyciem i z częstymi wyjściami do późna w nocy.Teraz jestem coraz starsza, więc nie wiem czy by mnie te zmiany nie męczyły ![]() Ps.Nie dopisałam.Marzę o drugiej zmianie, bo ja straszny śpoch jestem i co rano przeżywam męki jak mam wstać o 5.45
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2011-05-16 o 21:41 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz pracuję od 11 do 16 i bardzo mi to odpowiada. 2 grupy mają od 7 do 12 i szczerze?? jak byłam kiedyś na zastępstwach to potem pół dnia to odsypiałam. A tak to się wyśpię, kawkę z mężem rano wypiję
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ze wstawaniem wcześnie rano nie mam problemu ,za to nie lubię miec rozwalonego dnia
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu ja potem w domku mam jeszcze troszkę roboty, ale w domu, to w domu, wiadomo.
Stokrotko zależy jak kto lubi. Ale dla mnie wstawianie o 5.30 to masakra. Wolę w łóżku z mężem poleniuchować z rana jeszcze. A jak wracam o 16.00 koncze. 16.10-15 jestem w domu to jeszcze zdąże coś ogarnąć, przygotować obiad i jest mąż
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) w barbarzyńskim systemie od 8 do 16 ,ale w praktyce wyglada to tak,ze zwykle w domu byłam ok 20... i caly dzien szlag trafia
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to jeszcze uwielbiam wieczorami oglądac do późna (12-1) filmy czy seriale z mężem. I wtedy dupa... już bym się nie wysypiała. Albo bym sama chodziła spać bez męża czego tez nie lubię
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5-6 godzin starcza mi zupełnie.A w pracy jak wroce po macierzynskim /wychowawczym nie dam rady brac nadgodzin,z reszta juz sie troche nauczyli radzic beze mnie
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia masz jak dla mnie idealny cykl dnia. gdzie jeszcze można tak pracować?
jak mam wstać na 8 to... jest źle i chodzę nieprzytomna. kawę piję rzadko i to ogólnie nie współgra z moim cyklem dobowym. lubię spać do 9 (albo dłużej:P) |
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Proszę mi tu o spaniu nie pisać bo ja jak prześpię ciągiem 5 godzin to rewelacja. Dzisiejszej nocy nie przespałam nawet 3 :/ Uroki macierzyństwa ![]() Miałam ostatnio nerwowy okres. Kończył mi się urlop wypoczynkowy i rozliczałam się z pracodawcą co było mocno nieprzyjemne. W mojej starej firmie nikt z pracowników do tej pory nigdy nie upominał się o swoje, typu tak podstawowa rzecz jak urlop wypoczynkowy i miałam problemy z uzyskaniem kasy za pobyt na nim. Sprawa jeszcze do końca nie jest załatwiona ale szefostwo zdaje sobie sprawę, że jeśli nadal będą kombinować to idę do PIP-u i wtedy już nie będzie zabawy. Mi jest na razie dobrze siedząc w domu i zajmując sie Oliwią. Pomijając takie akcje jak dzisiejsza noc, kiedy spanie się jej odwidziała i miałam ją ochotę zakneblować to taki siedmiomiesięczny szkrab to sama radość Asiuk to jest chyba reguła po porodzie, że pożycie małżeńskie trochę się sypie. U nas bardzo powoli wraca to do normalności, pewnie dlatego, że nadal karmię piersią i moje piersi bardziej kojarzą mi się z dawaniem jeść córce niż z jakimkolwiek podtekstem seksualnym. Co do godzin pracy to ja wolałabym chodzić na 8 i kończyć o 16. Cały wieczór wtedy miałabym dla siebie. Wcześniej pracowałam na zmianę np od 12 do 20 i niby rano można coś załatwić ale wieczorem jest się padniętym. Oczywiście pomijam bycie nauczycielem bo oni to kompletnie inny przypadek Dziewczyny gdzie mogę znaleźć rady odnośnie napisania porządnego cv? Dawno tego nie robiłam a teraz mogłabym właściwie porozsyłać tylko chciałabym aby było dobrze napisane.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Odnośnie rytmu i czasu pracy... po 1,5 roku pracy w systemie trochę w domu, trochę w pracy, zdecydowanie wolałabym pracować np. tak jak Gosia i wiedzieć, że wychodząc jestem już naprawdę po pracy. Mogłabym chodzić na bardzo rano i mieć popoułudnie, wieczór wolny. A tak - wprawdzie mogę sobie robić "wolne" w środku tygodnia, ale bywa, że pracuję w soboty, albo pracuję do późna, np. wczoraj siedziałam do 00.00 nad rzeczami do pracy (fakt, że mogłam je robić systematycznie w ubiegłym tygodniu, ale wyszło jak wyszło )Cytat:
Dobrze, że walczysz z pracodawcą o swoje. Przeczuwasz, że już tam nie wrócisz, czy nie chcesz wracać do starej firmy?Z cv nie poradzę, bo już dawno nie pisałam, nie wysyłałam. Na portalach pracowych są wzory, szablony. Chyba Nocka i Butter mogą w tej kwestii najlepiej doradzić. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

i pewnie się naplotkowałyście 

A ta dziewczyna chciała go namówić, żeby jechał gdzieś z nią - gdyby tylko chciał, pewnie miałby szalony seks z nieznajomą 

a dmuchac na zimne nie zaszkodzi 

W poprzedniej duzej firmie przez krótki czas miałam nawet zmiany 14-22 (potem zmienili 13-21) i gitara.Mogłam się wyspać,rano na kawkę do kolezanki, a wieczorem w pracy cisza, bo szef jechał ok.17-18 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)