|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
BAN stały
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
SZOK szok szok moj mały dopiero usnal od 3.30 w dzien normalnie jaja sobie robi on ma 5tyg /najlepsze ze je, wymiotuje z przejedzenia, znow chce jesc i tak na w kolko ;-/ Jeszcze moj maz przyszedl z pracy o 19 a wyszedł na ognisko z kolegami o 19.40 i na moje ze ledwo zyje-NO PRZECIEZ CI WCZORAJ MALEGO NA 3H ZABRALEM MIALAS CZAS DLA SIEBIE TO TO ZA WCZORAJ JEST NA DZIS TEZ myslalm,ze go rozdusze ;-// moja glowa ała...
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
dobry ten twój mąż
![]() czyli wychodzi po półtorej godziny dziennie, jak wczoraj taka kumulacja była. co do usypiania, to pewnie ma skok, moja w 5 tygodniu miała tak właśnie raz, ze jak się obudziła o 12 w południe, to zasnęła 21.30.
|
#363 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
co do malego jestem wykonczona ech 2 dzieci to mega wyzwanie szczegolnie jesli jedno ma juz 6lat |
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja sie melduje
przemeczona od pracy a u nas Oleńka ma fazy ![]() o 20.30 ja kapalismy dostala 120 mm zrobila sie 21 i do teraz nie spi rzysypia ale sie budzi, poprezy sie, pomarudzi powygina i znow zamyka oczka i tak juz 2 h zastaanawiam sie co to... czasem w ciagu dnia kilka razy tak ma... |
|
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas jest tak nad ranem, pomaga wzięcie do łózka naszego
![]() dziewczyny co nie karmią piersią, po jakim czasie dostałyście @ od przejscia na mm? Bo mnie ostatnio pobolewa brzuch jak na @ ale narazie tylko tyle
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam się bez bicia,że jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa i jak do ślubu nic nie dostane,to chyba trzeba będzie się przejsc
|
|
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
my wczoraj przezylismy 1 atak kolki tak porzadniej
maly po tej kolce bardzo ladnie spal, bo od 20-24 i pozniej do 4 i 6:30. moze cos zjadlam bbo jadlam skrzydelka w rekawie w piekarniku z pomyslow na z miodem chyba ale skorke zostawialam zawsze i sam srodek juz tak jadlam karmiac i nic nie bylo. ale wczoraj od rana on nawet malo jadl, a dzisiaj normalnie wiec moze sie nie powtorzy taki atak
|
|
|
|
#368 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Moja córa pięknie dziś spała ![]() wstała o 1.30, 5. i o8 aaa i byliśmy wczoraj z tż na kolacji-takie spóźnione imieninki Cytat:
![]() ooo i tak sobie dyskutujemy Cytat:
dziewczyny będą się oglądać Cytat:
Cytat:
![]() i jak przed ciąża były to 2-3 dni, tak teraz było 5!!!!!!!!! SZOK!!!!!! ja już byłam 2 razy na wizycie kontrolnej ![]() my dziś znowu do okulisty-zobaczymy co powie, bo oczka dalej ropieją :/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-05-28 o 08:55 |
||||
|
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() dzięki dziewczyny za rady ![]() a my noc - ładna - nawet się wyspałam mały zasnął po 21 wstał o 0,20 po północy później zasnął ok 2 wstał po 4 zasnął tak o 4,30 wstał o 6 zasnął o 7 i spał do ok 9 czyli nie było tak źle a ja czuję się wyspana- od razu lepiej - teraz leży i gada do karuzeli- ciekawe jak długo bo on dość szybko nudzi się karuzelą
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Pogoda dzisiaj okropna, tż ma na rano więc sama w domu... boże oszaleje... chyba wciśniemy się w marsupi i pójdę do superpharm ale jak nas deszcz złapie to może być kiepsko Mój wczoraj zasnął po 21 więc wiedziałam ,że pobudka będzie w okolicach 5 rano, a tu nagle o 2 budzi mnie mega cmokanie, chichy śmichy i inne, szok podchodze do łóżeczka a ten sobie rece zajada i cieszy się jakby ktoś mu kawał opowiadał, myślałam,że padne ;p nie plakał wiec mowie do niego '' idz spać synek '' niezły fuks no ale zrobil mi pobudkę o 4 , nakarmiłam, odkładam a ten znowu zabrał się za zajadanie rączek... na szczęście po 5 minutach padł i spał do 8.. ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- laseczka to dobrze,że się wyspałaś
|
#371 | ||||||
|
Zadomowienie
|
witam w ten pochmurny dzionek, jestem niewyspana jak cholera
młoda wstawała w nocy co trzy godziny dawno tego nie miałam chyba jej jajka sadzone zaszkodziły bo wczoraj płacząc zrobiła zieloną kupkę Cytat:
laseczko mi się wydaje że on nie jest głodny tylko ma taką silną potrzeb ssania spróbuj go oszukać i jak jest przy piersi już dłuugo dać mu smoczka i potrzymać go jeszcze chwilkę, Cytat:
Cytat:
ja bym nie podawała mm jak masz tyle mleka mam nadzieję że Kacperek już niedługo zacznie przesypiać noce Cytat:
Cytat:
co do dokarmiania MM zgadzam się w 100% z Montii Montii gdzie kupiłaś takie tanie pampersy i jaki rozmiar my wczoraj dostaliśmy paczkę pampersów sleep & play i dodatkowo kupiliśmy dady a w domu jeszcze mamy 80 szt pampersów 3 i babydream 2 więc też mamy niezły zapas ![]() Cytat:
![]() słodziak z Tymka i jakie ma boskie body w pandy tajka widać że Lenka nie ogarnia nadmiaru zabawek ona siedzi czy leży na tym pierwszym filmiku niezła jest czarna śliczny avatarek ja jeszcze nie dostałam a niedługo będzie 3 miesiące od porodu
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-05-28 o 09:29 |
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
wanilko w carreofur byly te duze paczki i rozmiar 3 - 150 sztuk - 79 zł
my jeszcze na dwójkach jedziemy, 3 są za luźne ale zostało nam parę dwójek, mam nadzieję,że na dniach przeskoczymy już na trójki w końcu.
|
#373 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo z jedzonkiemCytat:
![]() Nie ogarnia ale moze kiedys ogarnie hehe. Mala lezy mi na kolanach a jej nozki sa na moim brzuchu ona tak potrafi godzine siedziec i patrzec sie na nozki![]() Cytat:
pozniej chcielismy zbey zasnela a ona krzyczala ''wake up!!'' normalnie plakalam ze smiechu, bo naprawde to brzmialo jak wake up hehehehe po jakis 15 minutach zasnela ale co pokrzyczala na rodzicow to jej ehhe. Teraz dalej spi a jest 8.50 ![]() Cytat:
od wczoraj biore tabletki wiec pewnie juz malpka do przerwy w tabletkach nie przyjdzie. A rzuch mnie bolal jak na @ jakies 2 tygodnie temu![]() Cytat:
![]() Chyba pojde mala obudzic bo 9.10 a ona spi;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-28 o 10:10 |
|||||
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Hejka !!!
U mnie nocka masakra.....mala w nocy zlapala taki katar ze szok..ciezko jej sie oddychalo....dalam jej o 2.00 jesc i jA od drugiej nie spie,czuwalam nad mala,w srodku nocy nosek jej oczyszczalam i po 6...dziewczyny wiecie co dobre na katarek,aby jej sie oddychalo lepiej,wogole to nie wiem o jak ona go zlapala a boje sie zeby sie z tego cos nie wyleglo tfutfu....narazie wlaczylam do gniazdka cos na bazie olbasu zeby sie jej lepiej oddychalo,kuilam tez krople dla dzieci olbas ale niestety mozna od 3 miesiaca uzywac echh juz nie wiem sama co zrobic,macie jakies jeszcze sosoby aby jej pomoc??? Oczyszczlam woda morska potem na brzuszek i do tego gruszka ale strasznie malo to daje ![]() jak charczalo tak charczy i definitywnie slychac ze to katarek ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- aja twoje cory jak blizniaczki na zdjeciach :P Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-05-28 o 10:27 |
|
|
|
#375 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj cały wieczór neta nie miała
![]() kasiapruszkow ten panel jest z Fisher Price diatoma Tymo przystojniak krusiak wiem co czujesz bo mój tż dzisiaj oznajmił, że idzie z kolegami wieczorem do baru oglądać mecz a ja cały wieczór będę sama ![]() iweczka ja też uważam, że dopajać nie trzeba do 6 miesiąca ale w moim przypadku to inna historia bo Alanek bardzo cierpiał z bólu brzuszka i już od tygodnia pije soczek na zalecenie pediatry no i jest wielka poprawa harrods, diatoma ja też mam jeszcze sentyment do brzucha i też myślę, że to dlatego że Alanek urodził się 10 dni przed terminem i nie byłam na to za bardzo przygotowana nie pożegnałam się z brzuszkiemWczoraj w Tesco kupiłam Alanowi zawieszkę Lamaze małpkę ale tą mniejszą bo z tych dużych to chciałam motyla Emanuela a nie było. Małpka kosztowała 21zł więc się chyba opłacało http://czarodziej.eu/pl/mini-zawiesz...30-lamaze.html A w Lidlu są termometry dla dzieci chyba te do ucha ale pewna nie jestem za 45 zł jak kogoś interesuje
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
wystarczy, że mnie chwilę nie ma a tutaj kolejne 3 strony ![]() Ja wczoraj byłam na małej imprezce firmowej ![]() Super był spotkać się z ludźmi z pracy, brakowało mi tego. Mała tej nocy obudziła się już o 1 ![]() potem o 5 także były 2 pobudki, a już się cieszyłam bo od tygodnia tylko jedna w nocy była o 4 ![]() A tak ogólnie to jak karmicie maluchy w nocy. Czy wstajecie od razu jak tylko usłyszycie jakieś pierwsze cmokanie itp, i karmicie na śpiocha czy dopiero jak małe porządnie i głośno się odzywa, że chce jeść ![]() nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi ![]() Bo mi się zdarzyło, że obudziło mnie takie cmokanie i normalnie to już bym biegła do kuchni po mleko i karmiła, ale byłam padnięta i stwierdziłam, że poczekam, i się okazało że mała tylko tak przez sen cmokała, a jedzenie chciała dopiero za 3 godziny. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
ale pediatra tylko zaleciła, czyszczenie wodą morską 4 razy dziennie, maść majerankową pod nosek, i witaminę C i 2 razy byliśmy w przychodni gdzie oczyszczali jej nosek i tez nie widziałam efektów żadnych na początku, zajęło to dobre 5 dni ![]() Cytat:
|
|
#377 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki,
u nas dzisiaj w miarę fajnie ![]() mały zasnął przed 22 obudził się o 2 potem spał do 5 dostał cycka i spał do 7 i od 7 do 9:30 więc jestem wyspana, zawsze jak mąż jest w domu to on taki grzeczy, jak wstaliśmy to walnął kupala i teraz leży w hustwace Cytat:
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Hello! Burzy nie było.. przeszła bokiem,juuupi!
![]() ![]() ![]() izabelaa ja też czekam z jedzeniem dopiero wtedy,jak słyszę stękanie i popłakiwanie ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- trzyrazyi pewnie ją to męczy :/ kurcze,nie wiem co Ci doradzic,bo moja jeszcze nie miała takich problemów...
|
|
#380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czarna mam glupie pytanie daloby rade zeby twoj tz.kupil w Pl.masc majerankjowa zabral do Angli i wyslal mi na adres jak ci podam??? Moj tz szukal w PL aklepach i nie ma masakra jakas
|
|
|
|
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
iza ja karmie jak się młoda porządnie rozedrze :P a jak słyszę cmokanie to daje jej cumla idę się załatwić i jak wracam ona już śpi
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
@ tez jeszcze nie dostałam, jak nie przyjdzie do przyszłego tygodnia, to najpierw wezmę cerazette, a potem dopiero mercilon.
|
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny zaoze ja i cienki plaszczyk i trudno moze ktos mi pyknie fotke to wstawie jutro
dzieki oblookam na all Cytat:
milego weekendziku |
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo myśmy w trakcie xero przystawili
Cytat:
Poza tym tak mi zmaltretowała jednego sutka,ze szok. Aż się boję jak mam ją przystawić ![]() Miałam dziś przerwę w spaniu od 4 do 5.30 ![]() Aaaaaaa......... wiem o co chodzi z tym chrztem na odległość. Wszystko zależy od księdza, ponieważ....... Osoba któa jest daleko zostaje wpisana jako chrzestna lub chrzestny. Natomiast na miejscu jest ktoś inny, kto jest świadkiem tego chrztu i w razie czego poświadcza iż taki chrzest miał miejsce. Mam pytanie od którego tyg wasze dzieciaczki zaczęły interesować się dłużej niż 30 min zabawkami nad głową?? |
|
|
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja do tej pory sie nie interesuje wszedzie po 10-15 minut polezy i jej juz sie nudzi.....wszytsko ja interesuje ale lezec i sie patrzec na zabawki to niestety nie
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to du....... Nie pamiętam kiedy Kaśka zaczęła, ale na pewno była mniej absorbująca niż Basia
|
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Moja prędzej się będzie patrzyła pół godziny w okno czy na mnie niż na zabawki
ale fakt, ze potrafi się zająć takim patrzeniem długo.
|
|
#388 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() laseczkaa, i widzisz, noc w miarę przespana i od razu lepiej, więc się nie poddawaj, to się na pewno unormuje Cytat:
Cytat:
miło to wspominam, ale nie chciałabym, żeby mały znów był w środku dobrze mi, jak jest na zewnątrz![]() i chciałabym drugie dziecko bardzo, ale problem jest taki, że w ciąży mi się nie chce być, za bardzo się stęskniłam za TŻtem ![]() no fakt Cytat:
Ty się weź za tego Twojego TŻ! ![]() jak wymiotuje z przejedzenia to może on nie chce jeść tylko ssać? ![]() Cytat:
jak posłuszny chłopczyk ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, jak w każdy piątek strzelałam fotkę brzucha i miałam nadzieje, ze to już ostatnia i tak patrzyłam, czy się już wreszcie opuścił, czy tez nie. Teraz się ciesze, ze buty sama mogę zawiązać, ze mogę pobiegać, normalnie się wydepilować, paznokcie u nóg pomalować, nie chodzę jak ciężarny pingwin, mogę spać na obu bokach i na plecach. No i z dzidzi o wiele więcej radości po tej stronie brzucha.
Prunelle- widzę, ze masz takie samo podejście do wstawania jak ja
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
wy jecie szczypiorek???
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

maly po tej kolce bardzo ladnie spal, bo od 20-24 i pozniej do 4 i 6:30. moze cos zjadlam bbo jadlam skrzydelka w rekawie w piekarniku z pomyslow na z miodem chyba ale skorke zostawialam zawsze i sam srodek juz tak jadlam karmiac i nic nie bylo. ale wczoraj od rana on nawet malo jadl, a dzisiaj normalnie wiec moze sie nie powtorzy taki atak

mam nadzieje ze mi kiedys przejdzie. to chyba efekt tego ze nie zdarzylam sie pozegnac z brzuszkiem , tak nagle to wszytsko wyszlo...
podchodze do łóżeczka a ten sobie rece zajada i cieszy się jakby ktoś mu kawał opowiadał, myślałam,że padne ;p nie plakał wiec mowie do niego '' idz spać synek ''
niezły fuks
młoda wstawała w nocy co trzy godziny dawno tego nie miałam
chyba jej jajka sadzone zaszkodziły bo wczoraj płacząc zrobiła zieloną kupkę

a ja cały wieczór będę sama