|
|
#211 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe dzieciaczki 2011:)
Witam mamuśki
![]() Cytat:
), ale miałam po porodzie hemoroidy![]() Biodra mnie nie bolą, za to bolą mnie plecy po przebudzeniu, ale myślę, że to od dźwigania mojej prawie 9 kg kluseczki ![]() Cytat:
I jaki proporcjonalny, hehe Ma świetną "wanienkę" - super pomysł i bardzo praktyczny A kolor tego pajacyka jest boskiCytat:
![]() Moja waży 8900, ale nie wiem ile mierzy - nosi ubranka 68-74 Rozkładamy jej koc, ale tego koca zdecydowanie nie starcza już Co chwilę musimy ją "zbierać" spod ławy, krzesła, czy kanapy![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
magda-lenka tak,wyszlam z domu.Moja koleżanka o której wspominała ta opiekunka zadzwoniła do mnie i sie spytała gdzie jestem bo opiekunki stoi pod moimi drzwiami i naprawdę to osoba godna zaufania.Ja jednak stwierdziłam że jeżeli zaczyna od kłamstw to chyba ja jej nie zaufam.
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Kurcze,z tego co wszystkie piszecie to wychodzi zę moj groch jest jakims wielkoludem bo wazy 11kg a długosci nie wiem ile ma ale ciuszki ubieram mu na 86cm.Ogólnie nie jest gruby ale pani doktor mówiłą mi że widac po nim że jest grubej kosci.
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja też do drobnych nie należy. Jak widzą ją inni to za każdym razem komentują: "Jejku, jaka ona duża!" itp. Już mnie to zaczyna irytować...
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Też mam styczniowego synka. Mam pytanko- przechodziła któraś z Was trzydniówkę? Bo my właśnie mamy teraz wysypkę i nie wiem czy można wychodzić do ogrodu- bo na dłuższe spacery się nie wybieram bo jeszcze podobno można zarażać. Pozdrawiam
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
u nas nie było...
***Filipuś*** Edytowane przez Alishia19 Czas edycji: 2011-07-14 o 18:26 |
|
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj w naszym gronie ![]() Zdjecie w zlewie jest najlepsze Agnieszka ja naszczescie nie mialam hemoroidow, ale slyszalam, ze to nic fajnego. Ja w ciazy przytylam ok 9 kg, w 2 tygodnie po porodzie juz wazylam tyle co przed ciaza. Jedynie co zauwazylam, to to ze czasami tak jabky bola mnie kolana przy kucaniu, nie wiem dlaczego. Przed ciaza takiego czegos nigdy nie mialam. ![]() Dalam dzisiaj malemu sprobowac loda. Widac bylo, ze mu smakowalo - raz ze slodkie, a dwa ze zimne na dziaselka dziala kojaco.
|
|
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakoś samo przeszło
|
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój maż czasem też mu daje ale ja za bardzo nie chce go przyzwyczajać do słodkiego. Poza tym to dopiero pół roczne dziecko a już zna smak lodów ![]() PS od niedawna jestem na forum i nie znam jeszcze wszystkich skrótów myślowych. Domyślam się że TŻ to mąż ale skąd to się wzięło? Mogłaby mi któraś mama wytłumaczyć? z góry dziękuję |
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeżeli nie chce mu dac to nie mogę jesc loda przy nim bo jak zobaczy to najpierw piszczy ze szczescia a po chwili jak juz wie ze nie dostanie to przerazliwie placze
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Trzydniówka to wirus który atakuje dzieci w wieku 0,5-3 lat. Objawia się wysoką gorączką, którą trzeba zbijać. Czasem są gratisy- my trafiliśmy na ten w postaci biegunki:/ Gdy gorączka ustąpi dziecko jest obsypywane- wysypka zaczyna się na brzuszku, idzie na plecki i rączki i nóżki. A trzydniówka stąd, że zwykle wysoka temperatura utrzymuje się właśnie 3 dni. Mam nadzieję, że w miarę logicznie to wytłumaczyłam
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
hej
A jak tam u was dziewczynki z kg i brzuszkiem po ciąży??U mnie jeszcze dwa kilo za dużo a brzuszek sterczy. Obecna waga 50 kg a z przed ciąży 48 Brzuszek sam chyba nie zejdzie muszę podjąć walkę![]() Może macie jakieś pomysły?
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
Ja przytyłam 22kg z 62kg na 84kg
wyglądałam jak wieloryb teraz już chyba wróciłam do formy bo mieszcze się w ciuszki sprzed ciąży brzuszek troszke mam obwisły ale to tylko troszeczkę (nadmiar skóry)
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
ja w ciazy przytyłam 17 kg z 48 na 65
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
no to ja was zaskoczę-przed ciążą ważyłam 49kg-przytylam 34kg wiec do porodu wazyłam 83kg-teraz waże 60kg więc jeszcze trochę do zrzucenia mi zostało-nie przejmuję sie tym jednak zbytnio bo nie długo wracam do pracy a tam na pewno schudnę.
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Ja, jak już wspomniałam przytyłam w ciąży 11 kg. Mam 176 cm wzrostu i teraz ważę 2 kg mniej niż przed ciążą, czyli 60 kg. Brzucha zero
szybko go straciłam, ale to pewnie dlatego, że przed ciążą chodziłam 3 lata na aerobik Teraz chodzę od czasu do czasu na siłownię
|
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Dziewuszki wpadam na chwilkę i żegnam się, wracam za tydzień - jedziemy jutro z rana do Świnoujścia
Nie piszcie za dużo, bo nie dam rady nadrobić, hehe![]() |
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
No dałam swojemu dziś mleczko z butelki z odrobiną kaszki...zrobiłam 150ml ale wypił 100ml reszta cycuś, bo był zmęczony i już padał ze zmęczenia.Zobaczymy jak pośpi..dam znać
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Ja mojemu Karolkowi też daje 150ml. Na początku wypijał średnio 90-100 ale zmieniłam mu smoczek na 3jkę i wypija całe 150
chyba za wolno mu leciało
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Magda-lenka zycze udanych wakacji oraz slonecznej pogody. Ja w ciazy przytylam 9 kg i bardzo szybko wrocilam do wagi z przed ciazy, a brzuszek w 100% plaski nie jest poniewaz uwielbiam slodycze i nie potrafie sobie ich odmowic.... Alishia jaka kaszke dodajesz do mleka ? 3mam kciuki aby maly pospal jak najdluzej. Dziewczyny a u mnie jutro wielki dzien - moje urodziny - ''30'' w tym roku
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Ja też dzisiaj spadam-wracam w czwartek.Wyjeżdzam z tż do rodzinki pod domek letniskowy-taki mały urlopik!!!papapa
|
|
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dosypałam kaszkę z bobovity z sokiem malinowym.I dziewczyny rewelacja dziś mały spał 21.15-6.20 nigdy tyle nie spał na cycusiu ani na samym mleczku ale jestem wyspana
|
|
|
#236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio napisałam długiego posta i mi go skasowało hemoroidy : dobry jest prokto glywenol i posterisan. Są tańsze środki ale nie działają tak dobrze. Warto kupic korę dębu i robić nasiadówki (parzymy, cedzimy,wlewamy do miski i w tym siedzimy). Jeśli są tylko wewnątrz to kupujemy czopki, jeśli są na zewnątrz lu tu i tu to kupujemy maść. trzydniówka : córka nie przechodziła i mam nadzieję,że syna też ominie ![]() W ciąży przytyłam 15kg i ok 3 tyg po porodzie wróciłam do wagi ale ostatnio coś mi się przytyło i walcze o niższą wagę ![]() Mój mały też wędruje po kocyku na ziemi-już nie mogę go zostawiać nałóżku. Bujasię na czworaka i przewiduję ,że za ok tydzień będzie pięknie raczkował ![]() Nie mam pomysłu na zupki dla niego Już mi się nudzi ta marchew ,pietruszka,buraczek i ziemniak... Myślałam o rozgotowanym ryżu z jabłakiem ale to chyba nieodpowiednie na objadek - za mało wartości odżywczych.Macie jakieś pomysły???? |
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój bąbelek śpi baaardzo różnie ale tak czy siak nad ranem ( 4-5 rano) kręci się przeokropnie, śpi max do 6.30
|
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale i tak jest w porządku
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie dziewczyny, jak karmicie swoje maluchy?
mój plan dnia: 5.00 mleko 9.00 kaszka plus mus owocowy 12.00 mleko 15-16 zupka albo obiad ze słoika plus mus owocowy potem już tylko mleko 3 razy. czyli średnio 6 x mleko 150 ml, 900 ml, chociaż czasem 600 ml. mleka daję 150 ml, na noc 180 ml. śpi od 18.30 do 5.00, karmię na śpiocha o 21.00. co do obiadków.. ja daję już mięso, zaraz wprowadzam żółtka. najlepsza opcja to ugotować obiad wg przepisu słoikowego, wtedy wiadomo jakie proporcje, żeby dziecka nie zatwardzić. zrobiłam fajną pomidorową z królikiem z dodatkiem mleka mod. zamiast śmietany, powiem Wam smakowita - pomidory z puszki albo przecier plus marchewka plus królik i ryż, zrobić miks, dodać mleko. pomroziłam i będę jej podawać. smak niemal identyczny z hippem, a super jest ta zupka pomidorowa hippa, podobnie jak dyniowa. acha, nie kupujcie kurczaka dla dzieci, ma masę hormonów, tylko indyk i królik. warzywa najlepiej eko - marchewka, cukinia, brokuł, ziemniak. buraki też niezła opcja muszę o tym pamiętać. można dodać koperek - zmienia smak. a'propos, nie wiem, czy kupowałyście obiadki bobovity, są tragiczne w smaku, wiele z nich ma pora w składzie i moja mała niemalże wymiotuje na sam zapach, a potem i smak. niestety.. w realu jest teraz promocja na obiadki hippa po 7 mcu - 4 rodzaje - dwupak za 7,39 zł, co ciekawe risotto mi sprzedali za 5,99 zł. czyli wychodzi obiadek hippa za 3,70 zł, a normalnie 5 zeta i powyżej. są też pampersy za 44 zł /82 szt./. co do pomysłów na obiadki, to troszkę ryżu, marchewka plus indyk i mamy risotto. trochę makaronu, ryby i brokuła - mamy rybne danie. pomidorowa to wiadomo. dyniowej same teraz nie zrobimy. można zrobić indyka plus ryż plus śliwka suszona. albo indyk plus jabłko, marchew, ryż. ogólnie wybór produktów mamy słaby, więc też chyba monotonnie troszku. |
|
|
|
|
#240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oby tak dalej ![]() też myślałam że jak dam małemu mleczko z kaszką to pośpi ale niestety, taka chyba jego natura, że budzi się często mam nadzieje, że z tego wyrośnie bo od pół roku nie wyspałam się ani razu zwariować można, ale warto poświęcić się dla tak wspaniałego skarbeczka ![]() teraz w dodatku mam w domu urwanie gwizdka ![]() mój piesio po operacji nóżki, trzeba pilnować bardziej niż dziecko moja mama w sobotę złamała rękę, w dodatku prawą, cały dom na mojej głowie no i Karolu, taki niedobry że własnego dziecka nie poznaje (chyba idą ząbki) ale jakoś damy rade
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

), ale miałam po porodzie hemoroidy

mam prześlicznego synka Karolka 

Mogłaby mi któraś mama wytłumaczyć?