|
|
#2131 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
a znacie jakies tabletki lub preparaty z apteki na porost włosów? bo ja mam długie, tak do połowy pleców ale chce mieć jeszcze dłuuuższe..
|
|
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem dlaczego moje wpisy sie tu nie pojawiają ;/
tak długo trwa akceptacja? |
|
|
|
#2133 |
|
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 08:13 |
|
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
misiunia twoje włosy nie są takie złe
![]() a ta oliwka to chodzi o tę dla mam na rozstępy --> (..) edit - kurcza, nie wchodzi mi link to tego :/ ale chodzi o taką dla mam, opakowanie jest różowe, pani z brzuszkiem. ![]()
nie tracę motywacji i kiedyś SKOŃCZĘ MOJE STUDIA Edytowane przez sahana Czas edycji: 2011-07-22 o 15:50 |
|
|
|
#2135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2136 |
|
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 08:14 |
|
|
|
#2137 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Mi musicie poradzić. miałam włosy długośći ok. 70 cm. powiedziała bym nawet 77 cm, jak ostatnio mierzyłam. Poszlam jednak do fryzjera, proszac o jakas zmiane fryzury. Fryzur aok, ale bardzo poucinał mi włosy :/ powiedzial ze zniszczone bardzo i bez sensu jest takie "trupy" chodować. Na dzień dzisiejszy najdłuższa końcówka (mierząc od czubka głowy) to 55 cm. Włosy są mocno pocieniowane i nieco przerzedzone. Tworząc jak by V na plecach. Przy twarzy mam kosmyki o różnych długośćiach - 30 -40 cm. Teraz są o 5 cm dluzsze jak na zdjeciu. Teraz chce zapuścić bardzo dlugie wlosy, jak kobiety w indiach ale jak to osiągnąć? Czytałam kiedys o balsamie na porost wlosow, ale tutaj jest chyba w ogóle niedostepny..wlosy, z tego co zauwazylam rosna mi bardzo szybko w 1 miesiac potrafily z prawie 4 cm urosnąć.. a jak byly bardzo dlugie rosly 1cm. Nie wiem, jakie macie sposoby zeby przyspieszyć porost włosów? moze nie az takie jak kobieta na zdjeciu, ale dluuugie ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2139 |
|
Raczkowanie
|
Do aadzikowa : właśnie dobrym preparatem jest henna treatment wax . Z opinii wielu osób wynika , że dzięki temu preparatowi włosy szybciej rosną .
Jeśli chodzi o tabletki to skrzypowita - koleżanka stosowała i włosy znacznie szybciej jej rosły ![]() pozdrawiam ;D ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Friese - życie mi ratujesz co do linku , który mi poleciłaś ( mowa o poście stronę wcześniej) widzę , że bez olejku i wcierki seboradin niger się nie obejdzie ;DD Szokujące jest to , że niektórym dziewczynom aż tak szybko rosną włosy w ciągu miesiąca. Czytając i przeglądając jakich kosmetyków używacie , sama nie wiem na co się zdecydować , żeby rozpocząć pierwszy miesiąc kuracji . P.S - widziałam zdjęcie Twoich włosów ;D bardzo podoba mi się kolor . Mam chyba podobnej długości włosy po wczorajszym podcinaniu . |
|
|
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
ehh, a ja powiem wam, że ostatnio małam włosowy kryzys i dość swoich włosów, ale po dosyć intensywnym olejowaniu w tym tygodniu jest lepiej. Zrobiłam dziś fotki i wrzuciłam do galerii zapuszczania, bo włoski nawet ładnie urosły, a wydawało mi się już, że prawie w ogóle nie rosną
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłącze się do wątku, jeśli można
![]() Też zapuszczam włosy [dałam zdjęcia do galerii], i już przełamała mi się taka granica, w której myślałam, że w ogóle nie rosną bo jednak okazało się inaczej.
|
|
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
natalkaa, zmiana koloru jak najbardziej na plus
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Lubisz brązowe włosy?
![]() Chciałam dać włosom odpocząć od blond farb i ciągłego farbowania, bo prawda jest taka, że musiałam farbować co 3 tygodnie blondy, bo odrazu odrosty. Poza tym pokochałam brązy |
|
|
|
#2144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczne włoski Jeszcze z 30cm i będzie mój ideał. I ciemne są o wiele lepsze![]() Kolor cudowny
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, mój też. Długie włosy są cudowne! Ale jak mam skręcone to się wydają dużo krótsze.Ale szczerze to nawet nie wiem jak mogłabym taki uzyskać. Myślę, ze pewnie do zmieszania trzeba by było jakiś rudy i brązowy. Czemu nie dla Ciebie? ![]() A są gdzieś zdjęcia Twoich włosów?
Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2011-07-23 o 22:27 |
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moje włosy są proste i tak i tak są krótkie. Marzę o długich, ale one strasznie wolno rosną. Mam nadzieję, że jak urosną to będę ładne, bo jak na razie to tragedia. A tak mi się wydaję, że nie dla mnie. Nie taki typ urody mam. Kiedyś szukałam farby w takim kolorze i nie znalazłam. Myślę, że fryzjer mógłby coś zdziałać. A teraz jestem na etapie powrotu do naturalnego koloru i nie w głowie mi farbowanie. Marzę o moim kolorze, ale to długa droga. A zdjęć jak na razie nie dodałam, bo nie mam. Niedługo idę o fryzjera to dodam zdjęcia przed i po jak aparat dorwę.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
To czekam na zdjęcia
![]() Ja pewnie jak mi się znudzą brązy też będę wracać do naturalnych, ale na razie jestem i będę brunetką. Co do fryzjerów- nie zawsze potrafią coś zdziałać, czasami odwrotnie. Poza tym z obecnym stanem ile każą sobie za farbowanie +100zł, to ja wole żeby mi siostra w domu farbowała.
|
|
|
|
#2150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie mam jedną dobrą fryzjerkę do której zawsze chodzę od kilku lat, bo zna bardzo dobrze moje włosy i wie co z nimi trzeba zrobić i jak. I jeżeli jej mówię 2 cm, to ścina mi 2, a nie 5. Muszę się z nią skonsultować ten kolor.
|
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
Ja nadal szukam dobrego fryzjera, który rozumie co to 2cm ! Teraz idę do takiego, który poleciła mi znajoma. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Zależy mi na każdym centymetrze i nie chcę stracić pół włosów.
|
|
|
#2153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia z panią fryzjer. Oby nie ścięła Ci za dużo. Też zawsze prawie błagam fryzjerkę by nie obcinała więcej niż 2 centymetry(bo naprawdę już nie potrzeba więcej...), a one nadal robią swoje. Nie wiem już jak do nich przemawiać. Po ostatnim razie moje włosy do wcześniejszej długości odrastały 4 miesiące. Gdyby ścięła tyle ile prosiłam, byłabym trzy miesiące do przodu z zapuszczaniem |
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy tak trudno zrozumieć prośbę: tylko 2cm?
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i proszę aby fryzjer mi pokazał na linijce GDZIE WIDZI 2 CM. on zdziwiony pokazuje. więc ja mówię: dokładnie tyle chcę podciąć. nie więcej bo dojdzie do morderstwa śmiechem żartem, i przeproszeniem że trkatuję go jako nie w pełni zdolnego intelektualnie wyjaśniłam że wielu fryzjerów nie rozumie co to 2 cm. Także mój sposób już działa i zawsze mam tyle ile chcę podciętych :P Może i chamsko, no ale litości, ile można tłumaczyć. Czasem czuję że nie nadaję na tych samych poziomach sapiens z co niektórymi :P
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może też wypróbuję tą metodę. Ja czuję to samo. Normalny człowiek by zrozumiał ile to 2cm, ale fryzjer nie !
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Bo fryzjerzy mają swoją wizję wszystkiego i robią jak im się to podoba
Masaka. Trudno teraz o DOBREGO fryzjera.Ja się ciesze, że mam swoją, innej włosów nie oddam! Kileczka, obyś znalazła dobrego fryzjera
|
|
|
|
#2158 |
|
Raczkowanie
|
No tak
Co do podcinania końcówek przez fryzjerów to się zgadzam i też mam niemiłe wspomnienia z wizytami w salonie . Ale często z przyjaciółką się śmiejemy z tego , że fryzjerki nie potrafią podciąć tych 2 cm , bo mają tylko 2 razy tygodniowo matematykę w szkole zawodowej i kompletnie zapomniały ile to 2 cm . Z pewnością zdarzają się wyjątki , które wiedzą , że 2 cm to nie 4 . Ale dalej tkwimy w przekonaniu , że zdecydowanie za mało matematyki w tych zawodówkach ;DD Oczywiście niech nikt nie bierze sobie tego tak do serca , to tylko "żart"P.S - nie orientujecie się może , gdzie można zakupić seboradin lotion niger ? Dostanę go może w aptekach ? Jakiej ceny mogę się spodziewać ? |
|
|
|
#2159 |
|
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 08:14 |
|
|
|
#2160 |
|
Raczkowanie
|
A o ile się nie mylę jest i odżywka z tej serii i szampon , prawda ? Wystarczy sama odżywka , czy lepiej stosować z szamponem ? Bo jeśli chodzi o szampon to mi tylko head and shoulders pasuje , po reszcie mam niestety łupież .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

Czy tak trudno zrozumieć prośbę: tylko 2cm?