|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
No to zrobiłam fotki
![]() Nie wiem dlaczego wpadają mi w ręce same chłopięce ciuchy mam nadzieję, że zonku nie będzie. najwyżej komuś oddam te chłopięce ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
|
|
|
|
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
Inutil cudaśne ciuszki. Kupiłaś je w lumpku, a ile za wszystkie dałas? Muszę jakiś dzień zarezerwować sobie na przemarsz po lumpkach i dziecięcych sklepach typu Pepco.
Potem przyjdzie tż, mamy iść na chwile na ten festyn. Tak pod wieczór, jedno jest pewne szefa tu nie spotkam, a w UP tez mało kto mnie zna, wiec moze nikt mnie nie zobaczy, będę się ukrywać :P Ale Ciii :P Wieczorem wczoraj oglądałam How it's made Tyle odcinków obejżałam, że ho ho, za to dzis spię i spię na okrągło Az sie boje do lozka zblizac, bo znow godzina przepadnie
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-06 o 16:24 |
|
|
|
#1444 |
|
Raczkowanie
|
FORDON
u mnie jest inna strefa klimatyczne |
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Raczkowanie
|
Ja parcuje na osowej górze i jak tam leje to często w fordonie sucho i odwrotnie
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1448 | ||
|
Zakorzenienie
|
noo, całe 5 zł nie mogłam się powstrzymać, h&m, wyglądają jak nówki, ale się nie dziwię bo to rozmiar 50, ciekawe czy użyje
![]() Cytat:
i baw się dobrze wszystko z lumka, za wszystko dałam coś około 20zł (może 25 ) jakoś w okolicach. W sklepie miałabym bodziaka jednego ![]() to do mnie jutro Cytat:
bliżej do Torunia
|
||
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bodziaki z krótkim rękawkiem mam rozmiaru: 2x 68 i 2x 76, więc to już na takie 3-4 miesięczne dziecko a body z długim mam rozmiaru 2x 62 i 1x 68
|
|
#1450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy czy dam radę jakoś trzymać nerwy na wodzy, bo mnie szlag trafia nawet jak sobie jedno piwo tż wypije To tanio za takie ciuszki, ja sie musze przejsc po moich lumpach, bo nawet nie wiem czy tam cos jest, bo nigdy mnie to nie interesowało Wiem, że jest jeden lumpek u mnie gdzie ciuszki dla dzieci sa wyprasowane , ladnie poukładane, no , ale tam tez się przejdę, a nuż będą w miarę w przystępnych cenachAgatek teraz widziałam Twoje ciuszki, za wszystkie dałaś 20 zł? Kurde kobitki tyle ciuchów za takie grosze, az mnie korci zeby zakupy biec robić
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-06 o 17:06 |
|
|
|
|
#1451 |
|
Raczkowanie
|
Tak dojeżdżam nawet 3 autobusami:P albo jednym autobusem tramwajem i poźniej drugim autobusem teraz zrobili 77 tak że pod samym zakładem wysiadam rano jest spoko godzina i jestem w pracy gorzej powroty niestety półtorej godziny nawet;/ ale teraz jestem na l4 i wypoczywam
Edytowane przez Oluska1988 Czas edycji: 2011-08-06 o 17:08 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki fajne te Wasze zakupy
juz sie swoich doczekac nie moge ![]() ostatnio bylam na zakupach i w mothercare bylo -70% ale wolałam nie wchodzic
|
|
|
|
#1453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
|
|
#1454 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
inutil a jednak sie przekonałaś
i slusznie bo te z lumpa najczesciej są jak nowki a gatunkowo sto razy lepsze ![]() ja kupiłam dzis slodkie jeansy, spodnie dresowe pare bodziaków a bylam tez u nas na targu i mieli ciuszki takie niemowlece, to masakra ten material jak szmaty cienki bez porownania z lumpkowymi ![]() Mi kolezanka mamusiowa mowila ze body z krotkim rekawkiem to sie traktuje jak czesc dziecka, jako taki podkoszulek- zawsze najpierw body z krótkim takie zapinane w kroku to potem np spiochy albo rajstopki+ spodnie i coś na góre zależy jak zimno jest. Ogolnie niby jest zasada aby ubierac jedna warstwe wiecej niz my mamy, i lepiej za chłodno niz przegrzewać, ale wiadomo zeby nie wyziębic
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-08-06 o 17:54 |
|
|
|
#1456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chińskie też były- ale nie kupuję, bo po 1 praniu pewnie się zmiejszą, jak to chińskie gó..no patrzeć dobrze na metki dziewczynki! ![]() Cytat:
się wkurzyła Najlepiej na początek ubranka kolorowe, białe, pasujące do obu płci, a po urodzeniu można świrować ![]() Dokładnie, body jako podkoszulek, bo na to zakłada się inne warstwy, ładnie to określiłaś
|
|
#1458 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Właśnie wróciłam od laryngologa. Obrzękła mi ślinianka przyuszna i dostałam antybiotyk Duomox 1g. Strasznie boje sie go brać, choć czytałam że jest bezpieczny w ciąży...![]() |
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
ciezaroweczka lepiej wziac i wyleczyc chorobe, bo nie leczona moze bardziej zaszkodzic dzidzi. jak bezpieczny to śmiało!
a to nasze ostatnie nabytki wsumie szybko jak na weryfikacje płci, i teoretycznie wszystko sie moze zmienic, ale ja ufam temu lekarzowi, wydaje mi sie ze jakby nie byl pewien to by mnie w błąd nie wprowadzał, tymbardziej ze nie pytałam- sam powiedział ![]() No i jeszcze nikt mi nie powiedział, ze wygladam na chlopca ![]() aaa brzuś wyskoczył z facetami, ale wkoncu namowilam go i jutro mi zrobi bo juz do pracy wychodził
|
|
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czuję, że u mnie będzie dziewczynka, nawet mi się śniła. Mamie się sni za to chłopak hehe.
Kobitki kolejny stanik jest za mały ![]() Z dnia na dzien rozstępy na piersiach co raz większe... Tak, tak Haniulka i reszta chwalcie się zdobyczami ślicznymi, ja nie mam nic. Chociaz.. zawsze moge wrzucic zdjecie skarpetek , które kupiłam :P:P Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-06 o 20:24 |
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
zoska jest jeszcze duzo czasu, ja kupuje bo jak widze cuda za 2-3zł to aż zal nie wziac
![]() w tym miesiacu planuje tez poszukac fajnej promocji na laktator, i moze smoczek czy cos. Zawsze do przodu, a radośc nieziemska |
|
|
|
#1462 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że tak takie drobiazgi już warto teraz kupować
Dlatego ja już sama sie przymierzam do kupowania, no, ale niech tylko się wyjaśni sprawa ze stażem i ruszam na miasteczko
|
|
|
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
Bebi wszystkiego dobrego dla Ciebie i Męża na nowej drodze życia !!!!
![]() oj widze, że piszecie o zakupach a ja będę robić je jakos październik - listopad. Póki co cały dzień z TŻ poświęcamy sobie nawzajem bo w weekendy mamy go strasznie mało, więc podczytuje kiedy mam chwilę tylko ![]() buziaaki ;* |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego Najlepszego Baby !!
Mój miał być u mnie o 20, wrr ile mozna na niego czekac?? Jak ja nie lubie spóźnialstwa, miłego wieczorku kobitki
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tezs się bałam mojego antybiotyku (jutro juz koncze) ale mi lekarze wytłumaczyli,ze nie jest szkodliwy dla dzidzi i wiecej szkody moze przyniesc jakbym go nie wzięła wiec weź lepiej... |
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakie miałaś objawy? tylko ból ucha? czy coś jeszcze? |
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
kurka czemu jakies dziadostwa muszą się do nas przyplątywac akurat w ciąży....????
|
|
|
|
#1468 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agatku fajny zbiorek i za taką niewielką cenę ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Ciekawe jak tam BebiBebi i Bambusiek szaleją na weseliskach
|
||||
|
|
|
#1469 |
|
Zadomowienie
|
Ja na razie kupuje jakieś pojedyncze rzeczy mam butelki kocyk ręczniki z kapturkiem i jakieś pojedyncze ciuszki wszystko zakupione na Allegro body w pepco
W mojej okolicy nie ma żadnych lumpkow po wakacjach wybiore się do miasta obok może tez coś upoluje
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

mam nadzieję, że zonku nie będzie. najwyżej komuś oddam te chłopięce 

Tyle odcinków obejżałam, że ho ho, za to dzis spię i spię na okrągło
u mnie jest inna strefa klimatyczne
tosz to pół dnia w korkach stoisz...

i baw się dobrze
patrzeć dobrze na metki dziewczynki!
Właśnie wróciłam od laryngologa. Obrzękła mi ślinianka przyuszna i dostałam antybiotyk Duomox 1g. Strasznie boje sie go brać, choć czytałam że jest bezpieczny w ciąży...
z facetami, ale wkoncu namowilam go i jutro mi zrobi bo juz do pracy wychodził 
bo wydzielina która jest przed ciążą, to znak, że dzieje się coś niedobrego ponoć 

za fajne ciuszki!
więc będę zakupy takie robić raz na jakiś czas