|
|
#91 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
![]() ja będę, jak nie będzie zbyt wilgotnego powietrza długość to już trzeba regulować chyba wg. uznania Cytat:
Cytat:
![]() dobrze sie śpi tylko od 12-18 czyli na spacerze i po Cytat:
![]() Cytat:
chociaż mała jak dostanie koperkową to wyżłopie do ostatniej kropelki Dominisia w poniedziałek skończyła 3 tygodnie Dziś zrobiła mi niespodziankę i sama przekręciła się z brzuszka na plecy i tak 3 razy, bo ja niedowiarek, za pierwszym razem myślałam, że to przypadek, a po trzech już niuni odpuściłam to leżenie na brzuchu. Z domowych sposobów ważenia wyszło mi 4300, ale jutro zweryfikujemy to u pani dr.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|||||
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Proszem ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#93 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tatusia jest więcej i dłużej śpi żaba mała ![]() 2. to moja od piatku zrobiła raz po dwóch dniach..i cisza.. a najlepsze,że wogóle nie płacze ani nic..czyli chyba ok.. tylko jej się przestawiło z kilku dziennie na jedną na 2-3 dni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do jedzenia..jak dziecko na mm to można w foteliku pokarmić..a jak na piersi-jak moja.to raz oszukałam na chwilę głód herbatką ![]() Cytat:
no dokładnie..jest daje i nie myśle o tym.. a i tak momentami mam myśli o butli.. ale słodkości. Sara tak zawsze w wózku i foteliku śpi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#95 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba,że Twoje dziecie wyjątkowo silne... Lulla a już myślałam. ale może się unormuje Mikiemu na dłużej
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja sie na razie tylko melduje ponadrabiam moze ppopołudniu jak młoda uśnie... chyba mnie bierze przeziębienie... kicham i smarkam trzymajcie kciuki oby mnie nie rozłożyło za bardzo
|
|
|
|
#97 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
To i my się witamy na odchowalni, ależ to minęło
![]() nasz rekord spania to 8 godz bez przerwy na jedzenie coraz częściej mamy takie nocki Cytat:
![]() ja wiem tylko, że w takiej długiej trasie trzeba po ok 1,5h wyjąć dziecko z fotelika i wyprostować bo pozycja w nim nie jest korzystna dla maluszka Cytat:
Cytat:
ja mam zamiar wychodzić jak tylko nie będzie lać i wiać, że łby urywa ![]() a na noc albo body z dł i półśpiochy, albo sam pajac, w pokoju ok 22st, przykrywam lekką kołderką ale mała się rozkopuje tak czy siak ![]() Cytat:
jak się robi mleko a gwiazda ryczy bo głodna wystarczy ją położyć na przewijaku od razu się uspokaja ![]() Lulla jak Miki?? Cytat:
a tak to mała sobie pośpi, my pośpimy, wszyscy zadowoleni a dzieci jak śpią to rosną, więc niech śpi na zdrowie ![]() ja liczę od początku karmienia bo czasem schodzi nam i pół godziny z flaszką Cytat:
jeszcze jest za mała na takie akcje. W ogóle to czytałam,że dzieci zaczynają się obracać z plecków na brzuszek ok. 5-6m życia a wcześniejsze takie akcje mogą ale nie muszą oznaczać zbyt duże napięcie mięśniowe. I podobno 1sze obroty powinny być właśnie z plecków na brzuch (nie wiem czemu )myśmy pospacerowały, wróciłyśmy na butlę i mała zjadła i poszła nyny, a mamuśka sobie nadrobiła odcinek chirurgów może mi się jeszcze uda jakiś obiad sklecić ![]() aaa Acelinko świetną ma pozycję do spania Natalka nasza też rączki w górze, ale na płasko trzyma przy główce Danika zdrówka, nie daj się chorobie
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-09 o 14:53 |
||||||
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Ściągnęłam z piersi bez karmienia wcześniej tylko 70ml
Jeszcze tż mnie wkurza, listonosz też. Brrr jakiś zły dzień mam
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki Monik ze pytasz od poczatku praktycznie jak mierzymy Mikiemu temp to ma 37,1 i nic sie nie zmienia, nie no raz tylko mial 37,2 czy wy tez tak macie?
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lulla u nas też była taka temperatura ![]() I widzę, ze ktoś pytał jak ubieramy dziecko do spania: u nas jest tak: albo body na krótki i pajac, albo kaftanik i śpiochy i obowiązkowo skarpetki bo mały się wścieka jak mu się nogi zaplączą przykrywam kołderką, a w sypialni mamy ok 20st.
|
||
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z temp nie pomogę bo my nie mamy jeszcze termometru
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Meldujemy się w odchowalni
. Kochane nie udzielam sie ale śledzę Was na bieząco. Wasze rady sa bezcenne. Pozdrawiam |
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa wróć jeszcze karmi piłam przez weekend
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-11-09 o 15:32 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z plecków na brzuszek jest na pewno jest trudniej niż z brzucha na plecki, ale 5-6m to i tak wydaje mi się strasznie późno, po tym jak widziałam jak synek koleżanki, niespełna 4 miesiące, wyczaił że jak się łapkami złapie za swoje kolanka to można się podnosić do przodu. Co do siły, to faktycznie pediatra w 2 tygodniu mówiła, że ona jest niesamowicie silna, że tak ładnie trzyma główkę sama. a z kolei w szpitalu w 1 dniu już ssała swój kciuk, co też podobno nie za często się zdarza.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#107 | ||||||||
|
kosmitka
|
Ja wychodziłam. Nikt nie mowil, że nie można.
U nas wczoraj tak było, aż sama zmarzłam, a Franek mial zimne rączki. Cytat:
Wczoraj u nas było 3 stopnie i byliśmy 2,5h. A Ty karmisz wyłącznie piersią? Ile tej herbatki wypija? Cytat:
A karmisz wyłącznie piersią? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brawa dla Amelki za spanie! Śpi w leżaczku? Rozłożonym czy w takiej pozycji półleżącej? Cytat:
Cytat:
.Cotka ja też więcej nie ściągam, nie lamentuj
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, że obroty te z brzucha na plecy(bo to te są trudniejsze) to w ogóle dziecko podobno powinno robić jeszcze dalej, koło 7-8miesiąca*. Tak że sorry ![]() * wiadomo, że te ramy są umowne moja też jest silna, główkę trzyma mocno od 1szego tyg ale to wcale nie znaczy, że mi zacznie fikać za chwilę po łóżku
|
|
#109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ancia- tak pocieszasz mnie Chociaż ja ostatnio więcej nawet ręcznie na wyjeździe ściągnęłam- nie do końca opróżniając... Dziewczyny trochę się martwię. Mały jest na mm i cycku, więc powinien mieć kupy takiej bardziej stałej konsystencji. A wczoraj i dzisiaj zwalił taką bardzo luźną, można powiedzieć że nawet lekko wodnistą kupę. Ja już w panice, chciałam dzwonić do pediatry a tż mnie uspakaja że to nie biegunka, że mam nie dramatyzować. Poza tym w kupie jest raczej śluz.... I nie wiem co teraz robić, martwię się |
|
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Jak miałam/mam ciężkie dni z mlekiem to wisiałam z małą na cyckach all the time i cały czas zmieniałam pierś, żeby jak najwięcej ssała i pobudzała laktacje 3. Kochana ja mam 2 jesienne 4. No moja też sierotka
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż ma rację, nie dramatyzować Moja Zuzia też sierotka, co najwyżej potrafi się przekręcić z plecków na jeden i drugi bok nic więcej póki co - no potrafi jeszcze główkę unosić i trzymać chwilę leżąc na brzuszku Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-11-09 o 16:13 |
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
ja szybciutko melduje się w odchowalni
i przedstawiam Kamilkę Madzi z Malautką okej, Madzia jakiś antybiotyk bierze ale może jutro wyjdą, dziewczynki pozdrawiają wizażowe ciocie ![]()
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-09 o 16:20 |
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Witam w odchowalni
Cytat:
![]() Mój synek dzisiaj prawie cały dzień nie śpi, w łóżeczku budzi się i płacze, ale za to chętnie usypia na rękach Jak narazie każde jego inne niż zwykle zachowanie odbieram jako znak, że coś się dzieje niedobrego, mam nadzieję, że mi przejdzie...Wuwka kochana dobrze Cię rozumiem, Lenka też się biedna nacierpiała. Okropnie patrzeć jak męczy się Twoje dziecko i nawet nie wiesz kiedy minie i co jest dobrym znakiem, a co złym.. ta cała niepewność i to jeszcze na chwilę po porodzie, gdzie sama ze sobą musisz dojść do ładu. Mój Tymon też ma prolemy z brzuszkiem po antybiotyku i niestety rotawirus zniszczył mu śluzówke w jelitkach, też dostawał w szpitalu Debridat - moim zdaniem rewelacja Soniu super, że nie musisz się już kłuć A Ty badałaś synka czy nie masz takich zaleceń? Buziaki dla Was |
|
|
|
|
#117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale wlasciwie nie mam powodu do radosci jak tak na to popatrzec ano chyba ze tak Dziewczyny, dzis przyjezdza moja mamcia na 3 tygodnie ciesze sie przeogromnie, ale martwie sie troche, ze mi dziecko rozpiesci a jakie sa wasze (waszych Maluszkow) doswiadczenia z babciami?...a tu fotka mojego Sloneczka pt." odczep sie"
...ze wszystkim sobie poradze, ale, k...a, sama sie nie przytule! Edytowane przez Ellabailasola Czas edycji: 2011-11-09 o 16:25 |
|
|
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
jak pisała mooonik każde dziecko rozwija się w swoim tempie
jedne mogą jakąś czynność wykonać wcześniej, a innych czynności mogą nie chcieć wykonywać nawet po "terminie" (mój mąż np. raczkować nauczył się dopiero w przedszkolu, a chodził bardzo wcześnie) Nie po to pochwaliłam się osiągnięciem swojej córci, żebyście porównywały swoje dzieci (co robicie niestety notorycznie, pod wieloma względami np. ten więcej przytył, a czemu mój nie, na pewno coś jest nie tak? totalne przewrażliwienie!) ani nie po to żebyście się nabijały. Każde dziecko jest inne. Cytat:
|
|
|
|
|
#119 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
ja juz bylam....
.... i mysle ze mozna,....Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i licze od zakonczenia ..... Cytat:
ja tez w to nie moge uwierzyc......moja ma 2 miesiace i potrafi tylko z boczku na plecy.....a gdzie tu mowic z brzuszka na plecy....
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
Chyba tylko zdaze sie przywitac, bo mala marudzi dzisiaj co chwile i chce na raczki a spi po 10 minut
![]() Podczytuje Was caly czas i zastanawiam sie jak macie czas na pisanie, czytalam, ze podczas karmienia, ale ja jakos nie daje rady. Przydalaby mi sie jakas siesta w ciagu dnia tyle ze malzowi po poczatkowym zachwycie i pomaganiu we wszystkim chyba przeszedl zapal i teraz praktycznie ja wszystko musze robic, a mala "obsluzy" z uprzednim marudzeniem, jedynie do zabawy i gugania jest pierwszy ![]() Edit: O rany, nie wierze! Pomarudzila, poplakala chwilke i zasnela. W koncu!
Edytowane przez Sharifa Czas edycji: 2011-11-09 o 16:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

tyle że tatusia wiecej nie ma niż jest

pocieszasz mnie 

tyle ze malzowi po poczatkowym zachwycie i pomaganiu we wszystkim chyba przeszedl zapal i teraz praktycznie ja wszystko musze robic, a mala "obsluzy" z uprzednim marudzeniem, jedynie do zabawy i gugania jest pierwszy