|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
znów znika na noce i nie daje znaku życia? ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Ellika ja mam nawilżacz ultradźwiękowy taki z allegro za 150 zł i jestem zadowolona bo u mnie mokre ręczniki się nie sprawdziły, a nawilżacz włączę na 2 lub 3 godzinki wieczorem i możemy spać, bo całą noc jak chodzi to w pokoju jest jak we mgle więc też nie bardzo ..... ja polecam jeśli chodzi o mieszkanie w bloku gdzie temp jest zawsze stała i dość wysoka, ja mam aktualnie w pokoju 23 -24 st
|
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
i co robie? CO ROBIĘ!!!!? no oglądam aukcje z tymi ptaśkami i motylkami lamaze... mała łapie coraz bardziej za matę i jedyne co mozna jej kupic to jakieś fajne zawieszki
|
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) chodzi jak odkurzacz, ale mnie pasi, włączam na troche na wieczór i rano, choć ostatnio nie, bo nie grzejemyCytat:
![]() Poszłam do przychodni. Do dzieci zdrowych oczywiśce nie ma nr są na jutro (u nas na szczepienia można tydz. wcześniej się umówić, jak chore to tego samego dnia) i problem jest jak coś jest nie tak z dzeckiem (wysypka, odparzenie itp., ale nie jest chore A propo chorych to ja jestem chora i Agu chyba tez coś bierze. Bolą mnie zatoki i czytam 5/10
|
|||
|
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
Ellika - bez nawilzacza bysmy chyba nie przezyli zimy! Juz trzeci sezon go uzywamy (mamy Zelmera). Jeszcze chcialam napisac, ze zazdroszcze imprezy - i to gdzie - w moim ukochanym Wrocku (dla mnie to miasto rozrywki z czasow studenckich, ech..
)Chorowitkom zdrowka zycze! Witam nowe Mamusie! I zmywam sie do ortopedy bo sie stara matka sypie zdeczko...
|
|
|
|
#2497 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzięki Beatko
trochę późno, ale wzajemnie ![]() Przed chwilą wróciłam, mały usnął...mamusia ma czas na kawę i wizaż i zaraz biorę się dalej do pracy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak idzie pisanie?Zapamiętam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-11-29 o 15:18 |
||||||
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Emi zaczęła mi tak STRASZNIE płakać,
wstała, śmiała się a za chwilę płacz RYK wręcz, aż jej kinole leciały z nosa ![]() płakała i płakała. Nie wiedziałam o co chodzi. Posmarowałam dentinoxem dziąsła, zjadła bo zjadła i zasnęła. Śpi już 1,5h. Myślicie że to zęby? Bo się nie prężyła, ani nic. Tylko zwyczajnie płakała
|
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleeee macie wenę
![]() ale to dobrze bo uwielbiam was czytać moje Kochane mamuśki brawa dla Domka za poważną miesięcznicę ![]() Beatko te kozy takie jak z bajki Nataszka co to za cudo ten śmietanowiec? alibany witaj i skrobnij coś wiecej o was ![]() 83 monia u nas też zabawkowa bida, nie kupuję Jasiowi zbyt wiele bo jeszcze nie widzę takiej potrzeby, poki co moje dziecie ma oballa, skromną matę, karuzelkę i kilka grzechotek teraz na mikołaja jeśli ktoś będzie chciał mu coś kupić poproszę o lamaze i tyle a u nas w telikowe znów baaardzo słonecznie wiec zrobiliśmy dłuuugi spacerek pojechałam do takich fajnych Delikatesów(tak się mówi?) po jakies ciekawe słodyczę do paczek mikołajkowych dla dzieci (kupiłam różne owoce w czekoladzie, wymyślne cukierki z niemiec i przedziwne włoskie ciasteczka) oczywiście wydałam fortunę i wyczyściłam kartę ![]() ale radocha dzieci - bezcenna ![]() mam jeszce pytanie do mam karmiących UU jak zmniejszyć laktację w jednej piersi tak sobie cycka nakręciłam że hoho
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta - tak, wg mnie zęby skoro spi po dentinoxie. u nas raz tez tak bylo. byla najedzona, lezala i bawila sie i nagle ryk. myslelismy ze sie czegos przestraszyla ale nie dalo sie utulić wcale, ece w buzi, dziasla az czerwone. nurofen i inne dziecko bylo (ale trwalo to z godzine)
telik - mam podobny problem, zwyczajnie daje raz jednego raz drugiego i po kilku boelsnych dniach wraca do normy. jak boli za bardzo to czasem daje 2x pod rząd tego samego zeby wyciągnęła nadamiar i zeby drugi naprodukował i znowu w koło macieju... najgorsze ze caly czas robi mi sie nadprodukcja w cycku, który już w poprzedniej laktacji miał ropnia i był nacięty - wiec powinno być mniej a nie wiecej mleka... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-11-29 o 15:30 |
|
|
|
#2501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam nowe mamusie (których jeszcze nie witałam)
|
|
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
laski znowu wygrałam karty podarunkowe do Rossmanna
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przyznam Wam się ze zarejestrowałam się drugi raz na stronie hipp bo zależało mi na próbce mleka bo chciałabym takim karmić Maksa jak zakończę UU ..... przysłali mi 2 próbki ( przynajmniej sprawdzę czy ten hipp combiotik mu podejdzie bo szkoda kupować całą puszkę i zmarnować )
........... wredna jestem wiem ale co tam oni nie zbiednieją
|
|
|
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
nie przeraża, raczej zaskoczyło
te z tamtego miesiąca będą podobno do odebrania w czwartek, bo w środę wieczorem mają przyjść z dostawą
|
#2506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za chwilę jeszcze kosmetyki wygrasz ![]() SweetAngel co takiego się dzieje, że myslisz o rozwodzie? To bardzo poważny krok... Tym bardziej, że malutkie dziecko macie... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-11-29 o 15:40 |
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monia śpi juz 2h, masowałam jej dziąsła, więc raczej ząbki. CZY SMAROWAĆ DZIĄSŁA ZAPOBIEGAWCZO ? tym dentonixem? |
|
|
|
|
#2508 | |||||||
|
Rozeznanie
|
najmniejsze śpi (ehhhh.....spało), średnie samo się bawi, największe (czyt Tż) chrapie.... więc nadrabiam
Cytat:
Cytat:
![]() Vaniliova11 Cytat:
troje dzieci to masakra, a największe najgorsze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to by było na tyle, bo młode jęczy |
|||||||
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanka Ty szczęściaro Gratulacje z okazji wszytskich tygodni i miesięcznic. Ide dalej leżakować w łóżku M. tez coś rozbiera. Szpital mi se robi, bo cos czuje ze Gagaton tez się zarazi, bo takie szkliste oczy ma
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2510 |
|
Rozeznanie
|
W skrócie o nas
![]() Mam na imię Ola - 23lat, córeczka Alicja urdzona 5.07.11. Dzień po wyznaczonym terminie, także nie kazała na siebie długo czekać. Rośniemy sobie zdrowo, na chwilę obecną waży 7kg ![]() Z natury jest taką większą marudką, która do pierwszej drzemki do południa tryska humorem, a później nasz czas skupia sie na próbie zaśnięcia, co zazwyczaj kończy się histerią i marudzeniem do czasu kąpieli Jedyny ratunek dla nas to dłuuugie spacery, które smacznie przesypia, a mamusia dotlenia się za wszystkie czasy Jesteśmy po chrzcinach które oczywiście Ala przepłakała od kościoła po całe przyjęcie Kocham nad życie tą małą marudkę Więcej wyjdzie za pewne w trakcie pogaduszek tutaj, mam nadzieję, że sie jakoś wbiję w Wasze towarzystwo.Do poniedziałku jestem na macierzyńskim, a póżniej zaległe urlopy wypoczynkowe i wychowawczy
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tez smaruję dentinoxem bo nie wiem czy on płacze bo lubi sobie pomruczeć czy zęby czy co?? Scio ![]() Maksiu mi pokaszluje troszkę, taki suchy kaszel, nie nawilżałam ostatnio powietrza bo mi się nie chciało, mam nadzieję że to jest tego przyczyna ......... jak myślicie? boję się trochę jakby coś poważniejszego było
Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2011-11-29 o 17:09 |
|
|
|
|
#2512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Justi dzięki za info o baseniewolałabym jednak na drugiej stronie Wisły ![]() iwona |
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko aaa to ja zamówiłam własnie z łyżeczką i już mi przyszło. A te mleko ile w ogóle kosztuje w sklepie ?
Emilie spała 3h. Wstała otworzyła oczy i zaraz znowu jej poleciały i tak z 3 razy. Mi się wydaję, że jej będą wychodziły 2 na raz na dole. Masakra jakaś, jak ona cierpiała mnie aż płakać się zachciało w pewnym momencie. |
|
|
|
#2514 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bardzo dziekujemy z Antosiem za zyczenia z okazji skonczenia 3 miesiecy!!!
Teliczku dla Jasia takze zalegle zyczenia! Sorki, ze tak krotko, ale piszecie jak szalone, a ja ostatnio nawet czytac nie mam kiedy, bo postanowilam, ze po poludniami jak juz dziewczyny sa w domu, to nie bede otwierac komputera (dzis zrobilam wyjatek, bo mi teskno ), wczoraj wieczorem tak szybko zajrzalam do klubu, ale jak na watku mam tyly, to tam tym bardziej.Widzialam, ze coraz wiecej Was decyduje sie na oballa, ja tez bym chciala kupic. Czy moze ktos z Was wyczail, ktory sklep oferujacy jutro darmowa wysylke ma w swojej ofercie oballa? |
|
|
|
#2515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wtedy co do Krosna jezdził to chwilowo. A w pracy jako tako, robi cały czas na zewnątrz, a kalesonów nie chce nosić ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
I jak masz na imię koleżanko droga ? Natasza ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||
|
|
|
#2516 | |||
|
Wtajemniczenie
|
fajnie by było dobrze żyć z teściową mojej córki
![]() Cytat:
![]() Ty nasza bidulko wątkowa. Jak kończyny wyglądają? Nadal kicasz? ![]() Cytat:
![]() No to jak z tym kolejnym postem o Tobie i córeczce? ![]() Cytat:
.Oball - Natka wczoraj podawała sprzedawcę z all, a Wodaqua wklejała linka ze sklepem internetowym. Dziewczyny polecają takie piłki oball co mają 10 cm (z grzechotkami albo bez) Zyrafka sophie - taki większy (i droższy) gryzak w kształcie żyrafy. Jak wpiszesz na all, to Ci wyskoczy. Z tych wszystkich rzeczy na razie mam zawieszki Lamaze i polecam. A ja z lekkim dołkiem dzisiaj, bo Kuba był u "znachora" (Shira ). Wydawało nam się, ze ma krzywy kręgosłup i to się potwierdziło. Dostaliśmy skierowanie do ortopedy, bo pediatra podejrzewa, że mały ma jedną nogę minimalnie krótszą i mamy to sprawdzić . No i tyle
|
|
|
#2517 |
|
Rozeznanie
|
Witam..
Iwona ja niestety nie pomoge , Bo nie mam nic o co pytasz, choc zastanawiam sie nad oballem Bo tak tuuuuu chwala![]() Gratulacje z okazji kazdego nowego miesiaca/tygodnia Witam nowa mamusie ![]() Telik ja to czasami w nocy daje dwa razy z tego sameg , Bo taka zaspana jestem , oby sie unormowalyBeata , kozy super , a kto doi ? Tak z ciekawosci zapytam Ty?A ja pije kawe , Sophie spi , dzis szaro , Burl za oknem , bylismy na spacerze ,troche ogarnelam rachunki Tz ,obiadu dzis nie robilam Bo zostalo z wczoraj , wiec w domu mozna cos zrobic. Wczoraj jak Tz wrocil z pracy , mala byla zmeczona I marudna oooookropnie, nie chciala lezec no I Tz ja posadzil , podparl posciela , poduszkami , no a ona happy, ale po 5 min polozylam ja , Bo sobie mysle ze za szybko , a ona w bek. Kiedy wy juz sadzacie swoje malenstwa , Sophie konczy 4 miesiace za tydz , no I nie wiem czy moge ja tak troche sadzac. U nas jest jeszcze w miare cieplo , wiec tylko taka kurteczke jej zakladam , a on a sie drze, ace bedzie jak przyjdzie kombinezon zalozyc . |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta puszka HIPP mleka 800 g około 40 zł a ta mniejsza chyba 350g około 20 zł
|
|
|
|
#2519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2520 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zabawkami nie zastąpisz dziecku miłości, opieki i poświęconego czasu.Kreatwność się liczy Cytat:
Do starości Ci brakuje.a co tam "stara matko "się stało? jak Ty to robisz? wchodzisz na stronę rossa i się logujesz czy jakiś konkurs jest? zdradź tajemnicę. ![]() Sara ma antybiotyk Czerwone gardło, dużo wydzieliny i flegmy zalegającej w tchawicy, w oskrzelach i płucach jeszcze czysto, i dobrze że przyszliśmy w porę póki nie są konieczne zastrzyki tylko antybiotyk w kropelkach- chyba że będzie go ulewać to wtedy zastrzyki.. Byliśmy prywatnie. I rzeczywiście mówiła że już trzeba mieć zaświadczenie od alergologa aby przepisać nutrę, bo zaczynają ścigać i kontrolować lekarzy. Ale jeszcze nam przepisała na 10 puszek i w papierach coś nawypisywała w razie kontroli... Ehhh. Nie myślałam że tak szybko mi dziecko zachoruje Teraz się zastanawiam gdzie ją załatwiłam Być może w sobotę, bo trochę w samochodzie się spociła, mimo że miała rozpięty kombinezon i ogrzewanie wyłączone a potem na dwór i do marketu... Wogóle czy Wam sie nie pocą na plecach dzieci od tych fotelików maxi cosi? w lecie to samo było.. Teściowa mnie wnerwiła. Tż poszedł ich opierd** że za bardzo palą w piecu, na co ONA:"a bo dziecko na podłodze kładziecie"- tak, na dywanie włochatym i na macie, albo na kocu Teraz pewnie gada że ja dziecko załatwiłam bo na podłodze leży i lekko ubieram i na dwór chodzę jak zimno. Tż jej przemówił do słuchu i się zamknęła. Doła mam.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

masakra

po czym wyczyszczę jej nosek, nakarmię i zasypia tak o 5.30 i śpi do 8-mej. No szlag mnie trafia. Nie wiem co robić żeby przespała całą noc bez wybudzania. No i dodam że wcale nie jest wtedy wesoła, wręcz przeciwnie - marudzi, jęczy, stąd nosek jej się od łez zatyka. Ech...

trochę późno, ale wzajemnie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)