|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: -- | |||
| - |
|
0 | 0% |
| - |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2
lola342 zdarzają się przypadki, że kobieta/dziewczyna jest w ciąży a mimo to miesiaczkuje np do 3 miesiąca
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
no tak ale nie straszcie dziewczyny.Szanse w jej przypadku praktycznie zerowe.
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytalam to wszystko i tez sie zamieszalam i az mi sie przypomnialy czasy nastoletnie jak z pierwszym chopakiem sie kochalismy tak czesto i glownie stosunek przerywany i w ciaze nie zaszlam, ale jakie bylo ryzyko...a teraz to jest inaczej ma sie swoj wiek i w sumie to chcialoby sie juz miec dziecko
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to ciąża?
dokladnie nie zaraz sie zachodzi w ciaze jak za dotknieciem magicznej rozdzki
spokojnie poczekajcie i zrobcie tes za pare dni, i dajcie znac zebysmy nie zyly niepewnoscia na forum
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy to ciąża?
najprawdopodobniej okres moze sie spozniac przez twa chorobe, jesli test wyszedl negatywny nie powinnas sie raczej martwic po prostu radze powtorz test,pomysl czy masz jakies objawy wskazujace na ciaze i jesli nadal nie bedzie okresu idz do lekarza to moze byc jakis inny problem
|
|
|
|
#937 |
|
Przyczajenie
|
No hej.Robilismy test i jeszcze nie tym razem, nie jest w ciązy a okres dziś przyszedł.pozdrawiam
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz wszystko w porzadku,napewno lepiej zaplanowac dzidziusia niz tak z nienacka, wiem wiem ile to stresow jest jak nie wiadomo czy ciaza czy nie i czlowiek sie wkreca
|
|
|
|
#939 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: ciąża???podczas okresu?
Witam kilka dni temu pisałam, że nie dostałam okresu, otóż dalej go nie mam choć powinien być od tygodnia. W poniedziałek zrobiłam test, który okazał się na szczęście negatywny
Ale nie wiem co dzieje się nie tak, skoro zawsze miałam regularny cykl. Czy ktoś może mi powiedzieć co mże być przyczyną? Plisss
|
|
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
test ciązowy
jestem dziewica ale jakies dwa tyg tymuz moim chlakiem up[rawialismy peting i balam sie ze moglabym jakos zajsc w ciaze, zrobiłame tes paskowy ktory pisalo ze korzystac z porannego moczu ja poszlam spac o 23 i wstalam o 3.30 rano zrobilam test i wyszloze nie jestem wciazy. czy to nie byzlo zbyt rano ten mocz ?
|
#941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża???podczas okresu?
Cytat:
![]() Cytat:
Nie stresuj sie. Mi wlsnie okres sie spoznial ponad dwa tygodnie, w koncu dostalam Dodam, ze testu nie robilam Loozik tylko moze ciebie uratowac
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#942 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: test ciązowy
W ciążę nie zachodzi się jakos,a skoro twój chłopak nie przeniósł spermy na twoje narządy płciowe to nie masz sie o co bać.Testu nie musisz powtarzać wcale nie było za rano.Skoro wyszedł negatywny to nie jesteś i już.I nie ma co panikować.Następnym razem bądz ostrożna.
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
ale jesli okres sie spoznia czesciej i do tego masz jakies dolegliwosci, czy cos zle sie czujesz to lepiej isc do lekarza, bo to moze byc cos nie tak.Ja mialam torbiel i calkiem rozregulowane okresy, przy anemii moze tez byc problem z okresem.Ale moze to tez byc calkiem blahy czynik jak stres,czy twoje zle samopoczucie ii sie opoznilo
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie że jako 19-latka powinnaś miec "dobrą orientację" w temacie: jak powstaja dzieci Ciesz się, że test wyszedł negatywny choc w tym przypadku wynik raczej nie mógł byc inny.Nastepnym razem uważaj.
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz nie trzeba od razu tak się przejmować Prawie zawsze stosunek przerywany wpływa na rozlegulowanie @ (okres)Pozdrawiam
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
czemu dublujesz wątki
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie dwa te same posty
|
|
|
|
#948 |
|
Przyczajenie
|
Edytowane przez Andzia17 Czas edycji: 2006-12-09 o 14:16 |
|
|
|
#949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Błagam o szybka odpowiedź!!miesiączka!!
Wiesz że wystarczy że sie zestresujesz i wszystko ci sie 'przesuwa' (wg mnie kalendarzyk to zadna metoda)?
NIE jestesmy poradnia ginekologiczna. NIE jestesmy testem ciazowym. Udaj sie do apteki po test, zrob go, zaleznie od wyniku wspolczuje lub gratuluje. Zaś niezaleznie od wyniku udaj sie do swojego ginekologa. Wszyscy powiedza Ci to samo. Czyli "Nie wiem co ci jest, nie wiem czy jestes w ciazy, nie wiem czemu ci sie okres spoznia, kup test", jedynie test i ginekolog moze Ci pomoc. P.s. Taktyka wyskoku?!
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Test robiłaś?
Poza tym to nie jest "dzień płodny" tylko dni, a pod drugie technika "wyskoku", czyli pewnie stosunek przerywany, nie jest skuteczne, bo plemniki mogą "wyskoczyć" przed wytryskiem Aha, jak obliczaliście ten "dzień płodny"? Bo Twoje miesiączki na pewno nie są co 21 dni. Resumując - zrób test!
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bardzo rozumiem. Kochałaś sie z chłopakiem bez zabezpieczenia w dniu płodnym? I nie doszło do wytrysku w pochwie, tak?
Bo jeśli dobrze rozumiem, to możesz miec problem za 9 miesięcy Bo w płynie, ktory wdobywa się z penisa przed wytryskiem też są plemniki ![]() A tak na marginesie, to kiedy mówisz, że miałaś miesiączki co 21 dni, trochę przeinaczasz prawdę, bo 21 dni trwa u ciebie przerwa miedzy końcem a początkiem miesiączki, a prawidłowo czas trwania cyklu liczy się od pierwszego dnia miesiączki do ostatniego dnia przed miesiączką
|
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez licze i licze i mi 21 nie wychodzi. Wedlug mnie zle policzyliscie dni plodne bo nawet nie wiesz w jaki sposob liczy sie cykl
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Wasza technika "wyskoku" doprowadzi pewnego dnia do zapłodnienia.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Albo już doprowadzila...
/offtop Czy ktoras z was moglaby mi pomoc na pw? Do gin. ide dopiero 16stego, a do tej pory to mnie chyba ciekawosc zezre. /end offtop
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
test, test, test i jeszcze raz test
![]() dni płodne i niepłodne można obliczyć po mniej więcej półrocznym obserwowaniu organizmu, mierzeniu temperatury i sprawdzaniu śluzu. tak właśnie je obliczałaś? czy może korzystałaś z internetowych przeliczników ?
|
#956 |
|
Przyczajenie
|
Oj koleżanko.. Jak ja byłam w Twoim wieku, tez "liczyłam" dni płodne.. byłam pewna, że to wystarczy. Niestety nie wystarczyło. Efektem tego jest mój syn który obecnie ma 7 lat.
Jedyne co teraz możesz zrobić to odczekać 6 dni.. od momentu współżycia( momentu zapłodnienia...) pójść do apteki i kupić test ciążowy... Zrób go sobie rano... a jak wyjdzie,że nie jesteś w ciązy to zaraz leć do ginekologa i poproś aby doradził Ci odpowiednią metodę antykoncepcji bo metody naturalne to nie są metody zapobiegania ciąży...No chyba, że w tym wieku chcesz zostać mamą... a domyślam się że nie.. |
|
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem mocz nie był zbyt ranny
ale pamietaj zeby test wyszedł obiektywnie robi sie go najwczesniej w 6 dniu od zapłaodnienia a najlepiej w dzień spodziewanej miesiaczki.Ponadto wydaje mi sei mało prawdopodobne by dziewica zaszła w ciąże![]() asia27 |
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
prawdopodobieństwo za wsze istnieje ,test można kupić w aptece!!!!!!
asia27 |
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
to był 16 dzien, po tym pettingu wiec pewnie by juz wyszło, pozatym wtedy mialm przed ostani 5 dzien okresu.
niby wiem ze to nie mozlwie bo chyba nie było mozliwosci zeby sperma sie na mnie przeniosła, ale starsnzie mrowi mnie w piersiach od kilku dni, bola mnie sutki jakies skurcze mam na dole, na poczatkui myslałam ze to moze jajeczkowanie ale onbo chyba tyle nie trwa, teraz mam 22 dzien cyklu, kotre raczej nie sa reguralne, i naparwde sie martwie ![]() ![]() ![]() ![]() niby test wyszedł negatywny najpier o 3.30 zrobilam pakowy pre test wyszedł negatywny potemw poludnie zrobiłam drugi tym razem paskowy i tez wyszedł negatywny tylko czemu mnie tak mrowia te piersi ???
|
#960 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Kochałam się z chłopakiem w dni płodne z zabezpieczeniem(prezerwat ywą). Okres spóźnia mi się 5 dni. Mam regularne cykle. Zrobiłam test,wynik negatywny. Ale okresu dalej nie ma. Miałam objawy jak przed okresem, miałam bo już ich nie mam, podobnie jak okresu :/ Zastanawiam się czy to ciąża czy może moja lewa pierś powoduje zatrzymanie okresu. Od dwóch miesięcy boli mnie lewa pierś tak od środka, lekarz powiedział że to może być guz. Dlatego nie wiem co o tym myśleć. W jakim odstępie czasu powinnam zrobić drugi test? i czy myślicie że to ciąża?
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

Nie stresuj sie. Mi wlsnie okres sie spoznial ponad dwa tygodnie, w koncu dostalam
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)