|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Ja bardzo lubię kosmetyki Ziaji, akurat nie do twarzy, bo moja skóra jest bardzo kapryśna, ale żele pod prysznic, balsamy czy kremy do rąk są super. |
|
|
|
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Ha w domciu leniuchowałam bez internetu
Masakra jakaś jakby mnie ktoś część mnie zabrał,bo na wizaż nie mogłam wejść![]() Mam nadzieje że Marcin nie zabierze mi laptopa juz bo umrę z tęsknoty
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Perse a jak Ty się czujesz dzisiaj?
Andzya - będzie dobrze zobczysz Sliweńka, no bo bez Ciebie to wątek już nie ten sam ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
no nie to koniecznie walcz o laptopa! my nie chcemy żeby ktoś umierał... |
|
|
|
|
#154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Mam skurcze, bolesne.... mam nadzieję, że to nic poważnego. Trochę się dzisiaj zestresowałam, to pewnie dlatego. Do męża się dodzwonić nie mogę, bo rozładował mu się telefon a on oczywiście nie pomyśli, że może być emergency i będę go potrzebować Rodzina za Monachium, a kuzynka na szkoleniu. Ekstra,w razie czego pozostaje mi taxi.
|
#156 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Ja dopiero w trasie i próbuje z telefonu być na bieżąco
![]() Cytat:
To Ty tu chyba kiedyś rzuciłaś takim hasłem, że po 36 czy 37 tc, jedziesz ostro z porządkami, spacerami, herbatkami, seksem... ![]() Sako zamawiam model Grand XXXXL z www.pufoteka.pl - podobny jak już ma w domu pola, a rolety z allegro ![]() Cytat:
i żaden z tych marketów tu nie dowozi...
|
||
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
tak Kism - i właśnie zaczynam, piłka już napąpowana stoi w salonie, spacery wczoraj uskuteczniałam włącznie z akrobacją przy szukaniu butów, seks - no tutaj musi być jeszcze drugi chętny
ale nie odpuszczam, wypiele ogródek, ale jak będzie odrobine cieplej to może też pomoże
|
|
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z wyprawką dalej w lesie,mam lóżeczko i pare ciuchów i tyle.Ostatnio finansowo nie tak,M musiał sie upominać o swoje pieniądze.Niby zwolnili księgową i dlatego jemu mało przelali,w pon ma być przelew bo jak nie to M jeżdzić nie będzie,pójdzie na zwolnienie.W pon ma wizyte u neurologa z powodu tego kręgosłupa,boję się że wysle go na jakąś rehabilitację lub coś. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Seks to jest coś czego mi potrzeba,brakuję
|
|
|
|
|
#159 |
|
Konto usunięte
|
A dziękuję, ja się ogólnie bardzo dobrze czuję i wcześniej też się tak czułam, wszystkie problemy (skurcze, ciśnienie) wychodzą niespodziewanie i nie wiążą się ogólnie z moim samopoczuciem. Jedynie co, to mam już coś ewidentnie nie tak z biodrem, bo jęczę, jak mam wstać z leżenia na wznak...
Tylko wciąż mały siedzi spokojnie Ale aż tak się nie przejmuję. Obmyślam, jaką pizzę zamówimy z mamą
|
|
|
|
#160 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapodaj sobie jakąś meliskę i połóż się. Mam nadzieję, że to nic groźnego, po prostu organizm się trochę buntuje.Cytat:
Właśnie widzę, że jednak byłam zbytnią optymistką...
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-03-31 o 11:45 |
||
|
|
|
#161 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurna co z tymi facetami jest pójdzie do sklepu i zginie
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
mi też ...
![]() Choć nie ukrywam, że wtedy kiedy mogłam, to nie miałam ochoty, a teraz kiedy nie mogę to właśnie najbardziej mi się chcę tak, wiem, już wypiłam melisę i siedzę sobie. Czas mi się strasznie dłuży, nie wiem co mam zrobić ze sobą do tej 14 póki mój mąż nie wróci z pracy.
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, że w ogóle wróci
Mój zawsze mówi, że nie umie już robić zakupów sam - więc idzie, przyjdzie po godzinie i połowy nie przyniesie![]() Andzya stanowczo to przez stres - tak jak dziewczyny mówią usiądź, napij się czegoś i uspokój. Zobaczysz wszystko będzie dobrze |
|
|
|
#165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny jak myślicie jaki fotel będzie najlepszy do karmienia?? Zwykły taki "salonowy", bujany czy właśnie taki sako? Bo muszę jakiś kupić i zastanawiam się jaki będzie najwygodniejszy. I jeszcze pytanie odnośnie golenia tam na dole. Robicie to mszynką? Ja zawszy goliłam się maszynką (parę razy w lecie plastrami z woskiem) i było ok. Ale ostatnio przed wizytą wyskoczyły mi straszne czerwone krostki i piekło i swędziało. Używam cały czas pianki i maszynek tej samej firmy. I nie wiem czemu tak się stało.... może dla tego że robiłam to szybko bo nie moge znaleźć wygodnej pozycji do golenia i nic nie widzę Macie jakieś rady? A czy można używać kremów do depilacji??
|
|
#166 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To znaczy, że jak dziecko jest bardzo aktywne w brzuchu to potem jak się urodzi to też będzie takie ruchliwe??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze przyszło mi do głowy, że można też pytać o całodobową opiekę neonatologiczną, bo w tych mniejszych szpitalach może być z tym problem (Clauudik pytałaś może o to w Roztoce? Bo tam podobno był z tym problem do niedawna i nie wiem czy już mają taką opiekę czy nie).Dziewczyny, jak coś jeszcze przyjdzie Wam do głowy to dopiszcie ![]() Cytat:
Też się po tej szkole natawiłam bardziej pozytywnie do tego szpitala ![]() Cytat:
W sensie porządki, jeszcze jakieś zakupy itd. Byle bym tylko nie urodziła w kwietniu, bo to jeszcze za wcześnie, ale od maja to już będę kombinować
|
||||||
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
to zależy komu co bardziej pasuje - ja mam taki salonowy, bo nie mieścił mi się w salonie, więc przetransportowaliśmy go do dziecinnego
Kism ma sako i bardzo sobie chwali - dlatego zamówiła, musisz sprawdzić w czym będzie Ci najwygodniej
|
|
|
|
#168 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Mąż pojechał kupić blaty i inne pierdoły na szafkę, może jak dobrze pójdzie to zdąży przed świętami wszystko poskręcać
|
||
|
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33250081]A mój wcześniej był aktywny, a teraz się uspokoił. Mam nadzieję, że mu się po prostu przytyło i nie ma miejsca już tyle :P Tym bardziej, że brzuszek jakoś średnio rośnie..
No właśnie brzuszek może nie rosnąć tak a dzidziuś cały czas rośnie. |
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Rinco - no to brawa - coś zaczyna się dziać
|
|
|
|
#171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
gratki ![]() Pewnie to i to będzie się już dłużyć niemiłosiernie ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem tak napalona że szok, przed ciążą taka nie byłam ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33250693]A dziękuję, ja się ogólnie bardzo dobrze czuję i wcześniej też się tak czułam, wszystkie problemy (skurcze, ciśnienie) wychodzą niespodziewanie i nie wiążą się ogólnie z moim samopoczuciem. Jedynie co, to mam już coś ewidentnie nie tak z biodrem, bo jęczę, jak mam wstać z leżenia na wznak... Tylko wciąż mały siedzi spokojnie Ale aż tak się nie przejmuję. Obmyślam, jaką pizzę zamówimy z mamą [/QUOTE]Też odczuwam biodro przy zmianie pozycji i wstawaniu.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-31 o 12:24 |
||||
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za gratki
![]() my się zbieram zaraz na jakieś zakupy, potem obiad i ogarnięcie mieszkania. wczoraj mi się nie chciało. |
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do Roztoki to teraz mają już całodobową opiekę. Od lutego jeśli dobrze pamiętam. Z takich rzeczy, których nie ma np. nowy szpital to są 4 sale do porodów, w tym jedna z wanną. Pozostałe mają własne łazienki i prysznice.
|
|
#175 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zwłaszcza, że ostatnio na usg lekarka powiedziała mi, że dziecię nie będzie wielkoludem (cokolwiek miała na myśli )Cytat:
więc chyba to nie jest regułą...Cytat:
|
|||
|
|
|
#176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dopiero teraz to sprawdziłam
|
|
#177 |
|
Wtajemniczenie
|
W czwartek mam wizytę i aż się boję bo miesiąc nie byłam badana,wprost ekstra poprostu,do mojego lekarza czeka się teraz 1,5 m-ca więc przyjdzie mi iść chyba dopiero po porodzie.
Asiula-n jak to wygląda u Ciebie? |
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki - to bardzo ważna sprawa! udało mi się zwlec z łóżka - i nawet pozmywałam naczynia - nie śmiać się ja ich nie zmywałam od 3 dni, bo najpierw byłam zmęczona, potem na zakupach, a potem to już nic mi się nie chciało - ale się przy tym zmączyła ....teraz mogę już odpoczywać przez weekend
|
|
|
|
|
#179 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
ja jeszcze muszę powiesić pranie i przydałoby się poodkurzać, ale z tym na męża poczekam. Wystarczy, że pozmywałam, upiekłam chlebek i zrobię obiad. Właśnie, macie jakiś pomysł na piersi z kurczaka inaczej? Tzn nie chcę znowu robić z nich kotletów, bo to nudne
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-03-31 o 12:50 |
||
|
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
Andzya - trzymam bardzo mocno kciuki za Twojego kitka
Kism - niemożliwe! wpisałaś kod we wszystkich sklepach i nie obsługują Cię??? No szok po prostu... u nas to do takich małych dziur dowożą, a Ty przecież w sporym mieście mieszkasz...Rinco - z tą ruchliwością to sobie żartuję nie mam pojęcia, czy tak rzeczywiście jest - któraś z dziewczyn pisała, że jej dziecko było bardzo ruchliwe w brzuchu, a po urodzeniu już spokojne, tak jakby się w tym brzuchu wyszalało nie wiem, czy to jest jakaś reguła, ale u mnie akurat w brzuchu było strasznie ruchliwe, a potem to już tylko jeszcze bardziej teraz tak jak pisałam - mała elektrownia atomowa w domu - moglibyśmy sprzedawać z niego prąd do elektrowni
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

więc postaraj się nie stresować z tego powodu na pewno wszystko jest dobrze a jak będziesz w szpitalu po wyniki to na pewno Cię uspokoją

Masakra jakaś jakby mnie ktoś część mnie zabrał,bo na wizaż nie mogłam wejść
To Ty tu chyba kiedyś rzuciłaś takim hasłem, że po 36 czy 37 tc, jedziesz ostro z porządkami, spacerami, herbatkami, seksem... 

Ale aż tak się nie przejmuję. Obmyślam, jaką pizzę zamówimy z mamą
zapodaj sobie jakąś meliskę i połóż się. Mam nadzieję, że to nic groźnego, po prostu organizm się trochę buntuje.

Macie jakieś rady? A czy można używać kremów do depilacji??

To znaczy, że jak dziecko jest bardzo aktywne w brzuchu to potem jak się urodzi to też będzie takie ruchliwe???