Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz.6 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 09:46   #391
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
uroczysko witamy może napisz nam coś o sobie

Haha Tż kupił mi dziś 3 desperadosy były w promocji w Biedronce po 3zł a wie, że lubię a zapomniał o moim tymczasowym wstręcie do alko
bo on zdaje sobie sprawe, ze to TYMCZASOWY wstręt ja w tym miałam zero %% a wczoraj redsa sobie strzeliłam wieczorem

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Cześććććć

Żyję dzisiaj byłam w pracy ledwo tam funkcjonowałam zaraz idę spać, bo padniętamm

Jedzenie na świętach pozostawię bez komentarza nie przeżarłam się, no ale zawsze nie służy mi takie żarło czas powrócić do diety

Monia, Ty pewnie w drodze więc życzę Ci przyjemnej i szczęśliwej podróży odezwij się jak już dojedziesz Kochana
NO w koncu jestes
Cytat:
Napisane przez uroczysko Pokaż wiadomość
Odchudzam się
Mam wykupioną dietę na pewnym znanym portalu, ale potrawy często mi nie odpowiadają, więc sama sobie je układam (więc raczej nie przedłużę abonamentu Myślę, że wychodzi mi około 1400 kalorii, chociaż dokładnie nie liczę, jak sobie sama potrawy układam. Na 1000 to bym chyba padła Szczególnie, że ćwiczę 4 razy w tygodniu różnorakie fitnessy, od przyszłego tygodnia być może dołączę siłownię, jak mi się spodoba
Mam 164cm wzrostu i 62 kilo wagi (2 już zrzuciłam). Planuję zdroworozsądkowo dobić do 54.
witaj mamy ten sam cel

No ja juz w pracy siedze nic mi sie nie chce, po swietach jeszcze by sie przydały dwa dni wolnego na odpoczynek
wczoraj nie cwiczyłam ani nic. ale dzisiaj juz wracam do normalnosci

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:00   #392
paulownia
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Jaki krem polecilybyscie dla mnie?? 33 lata, skora przesuszona i wrazliwa. Uczula mnie mase kosmetykow. Potrzebuje cos przeciwzmarszczowego a nie moge trafic. Loreal uczula lirene,aa, nivea jakos mi nie podchodza. Ost ziaja mnie tak uczulila ze masakra. Elo-baza physiogel ost mialam i jakos doprowadzilam do stanu uzytecznosi twarz, ale potrzebuje czegos przeciwzmarszczowego. Prosze o typy
Ja polece (perfidna jestem) zajrzec na strone Mazidla albo Zrob Sobie Krem i poczytac o :
oleju z rozy, oleju arganowym, oleju sliwkowym. Sama uzywam w tej chwili wlasnorecznie ukreconego serum z oleju rozanego, mleczka migdalowego i ekstraktu z soi.

Cytat:
Napisane przez kamilon Pokaż wiadomość
Paulownia- przez potral, ktory podalas mam pol nocy z glowy
Sorry. ja za jego sprawa mialam dwa popoludnia pod rzad z glowy.

Cytat:
Poczytalam ten portal co Paulownia podala :P madre rzeczy ten facet pisze. Ale ja juz sie gubie w tym wszystkim szczerze mowiac :/ nie wiem w co wierzyc a w co nie... gdybym jeszcze jakos fajnie chudla... a tu lipa... coraz czesciej mam takie zalamki, ze mi sie nie uda i tak dalej... :/ ehhh
Mysle, ze kazda z nas musi probowac metoda prob i bledow. Ja uwazam, ze facet naprawde pisze z sensem. Pewnie, jeszcze pare lat temu uwazalam ze jogurt truskawkowy z platkami kukurydzianymi jest zdrowy a to przeciez sam cukier. A kto nam wmawia? reklamy, telewizja...
Od wczoraj powoli obcinam weglowodany, jem pelne posilki z bialkiem i tluszczami. Kupilam pelnotluste mleko, ser, smietane, maslo i jakos sie nie boje. Po swietach zapychania sie weglami przybylo mi, to zbieglo sie jeszcze z okresem, waga pokazywala znow 63 kg. Teraz zeszla znow w dol, choc jem maslo i ser.
Tylko trzeba sobie powiedziec - odchudzanie to nie slepe dazenie do utraty kilogramow, bo waga moze isc w dol, a my tracimy miesnie, nawet i z kosci ubywa. A tu chodzi o utrate tkanki tluszczowej. Co lepsze - wazyc 55 kg i miec tluszcz, czy wazyc 58 i miec wiecej miesni a mniej tluszczu i zgrabna sylwetke?
Teraz spadam - mam pranie, musze drugie sniadanie zjesc. A w dodatku zanioslam dzis kotke na umowiona sterylizacje i mam stresa, jak sobie kocica da rade z ta operacja.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:35   #393
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja polece (perfidna jestem) zajrzec na strone Mazidla albo Zrob Sobie Krem i poczytac o :
oleju z rozy, oleju arganowym, oleju sliwkowym. Sama uzywam w tej chwili wlasnorecznie ukreconego serum z oleju rozanego, mleczka migdalowego i ekstraktu z soi.

Sorry. ja za jego sprawa mialam dwa popoludnia pod rzad z glowy.

Mysle, ze kazda z nas musi probowac metoda prob i bledow. Ja uwazam, ze facet naprawde pisze z sensem. Pewnie, jeszcze pare lat temu uwazalam ze jogurt truskawkowy z platkami kukurydzianymi jest zdrowy a to przeciez sam cukier. A kto nam wmawia? reklamy, telewizja...
Od wczoraj powoli obcinam weglowodany, jem pelne posilki z bialkiem i tluszczami. Kupilam pelnotluste mleko, ser, smietane, maslo i jakos sie nie boje. Po swietach zapychania sie weglami przybylo mi, to zbieglo sie jeszcze z okresem, waga pokazywala znow 63 kg. Teraz zeszla znow w dol, choc jem maslo i ser.
Tylko trzeba sobie powiedziec - odchudzanie to nie slepe dazenie do utraty kilogramow, bo waga moze isc w dol, a my tracimy miesnie, nawet i z kosci ubywa. A tu chodzi o utrate tkanki tluszczowej. Co lepsze - wazyc 55 kg i miec tluszcz, czy wazyc 58 i miec wiecej miesni a mniej tluszczu i zgrabna sylwetke?
Teraz spadam - mam pranie, musze drugie sniadanie zjesc. A w dodatku zanioslam dzis kotke na umowiona sterylizacje i mam stresa, jak sobie kocica da rade z ta operacja.
Kochaniutka, ja tez nie boje sie tlustych rzeczy i wiem, ze ten facet ma racje przez caly okres trwania diety niemal zawsze smarowalam kanapke maslem, nie balam sie zjesc frytek raz w tygodniu i chudlam. 2 kg miesiecznie ale w wiekszosci to byl tluszcz. Zwisa mi waga sama w sobie, chodzi mi o pozbycie sie tej cholernej tkanki tluszczowej i tyle :P takze w 10000000% popieram to co mowisz Ty i ten facet :P
Z tym jogurtem- mam doslownie tak samo. Jogurt owocowy najlepszy na diete- az mam ochote strzelic sobie w pysk ze taka glupia bylam tak samo jak uwazalam ze pieczywo chrupkie to idealna alernatywa dla chleba- problem jest taki, ze zeby sie najesc trzeba zjesc takich kromeczek nie 2 a np 4-5 w moim przypadku wiec wychodzi na to samo i juz wole zjesc 2 kromki zytniego albo mojej babci zytniego na zakwasie. Jedno pytanko- obcinasz wegle. Czyli CO np jesz? Glupie pytanie, ale tyle tej teorii jest ze az sie gubie. Np jesz jakies konkretne miecho + warzywa? Bo wegle chyba w sensie makarony ryz itp tak?

Milenka- owszem, aeroby sa super na dietke, ale ja np jak ide na silke to spedzam zalozmy 45min na biezni (15min biegu, 30 szybkiego marszu) a pozniej zasuwam na maszyny do cwiczen silowych. I powiem CI, ze widze efekty Bo w trakcie wyrabiania sie miesni pali sie tluszcz. I np na plecach widac mi juz lopatki i kregoslup, a wczenisej byly przykryte warstwa tluszczyku, uda sie troche wysmuklily, dupka podniosla, cycki tez. Wiec najlepszym, wedlug mnie, sposoem jest polaczenie aerobowych i silowych w trakcie jednego treningu
Poza tym- swietnie, ze po smieciowym jedzonku, nie nazywajmy go"normalnym", bo to NASZE "dietkowe" jest normalne i jedyne i prawidlowe (oh oh oh ah ah ), masz wyrzuty sumienia. To znaczy, ze jedzenie ZDROWO weszlo Ci w krew. A skoro weszlo Ci w krew to bedzie Cie ciagnelo do niezdrowego jedzonka caly czas i po prostu teraz juz zmienilas tryb zycia i jedzenie na lepszy. I o to chodzi! Gratuluje kochaniutka

cel I: 55kg

mż-wr
kamilon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:36   #394
uroczysko
Zadomowienie

Co to za portal?
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:47   #395
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Cytat:
Napisane przez uroczysko Pokaż wiadomość
Co to za portal?
http://kuracje odchudzajace.com.pl/ tylko usun spacje

mż-wr
Stary 2012-04-11, 11:02   #396
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Kochaniutka, ja tez nie boje sie tlustych rzeczy i wiem, ze ten facet ma racje przez caly okres trwania diety niemal zawsze smarowalam kanapke maslem, nie balam sie zjesc frytek raz w tygodniu i chudlam. 2 kg miesiecznie ale w wiekszosci to byl tluszcz. Zwisa mi waga sama w sobie, chodzi mi o pozbycie sie tej cholernej tkanki tluszczowej i tyle :P takze w 10000000% popieram to co mowisz Ty i ten facet :P
Z tym jogurtem- mam doslownie tak samo. Jogurt owocowy najlepszy na diete- az mam ochote strzelic sobie w pysk ze taka glupia bylam tak samo jak uwazalam ze pieczywo chrupkie to idealna alernatywa dla chleba- problem jest taki, ze zeby sie najesc trzeba zjesc takich kromeczek nie 2 a np 4-5 w moim przypadku wiec wychodzi na to samo i juz wole zjesc 2 kromki zytniego albo mojej babci zytniego na zakwasie. Jedno pytanko- obcinasz wegle. Czyli CO np jesz? Glupie pytanie, ale tyle tej teorii jest ze az sie gubie. Np jesz jakies konkretne miecho + warzywa? Bo wegle chyba w sensie makarony ryz itp tak?
Pan Stefan pisze, zeby zmiany w diecie wprowadzac stopniowo´i powoli, co oznacza ze jem nadal weglowodany. Na sniadanie np. nadal jem musli, wczoraj zjadlam troche makaronu, calkiem wegli nie wyrzucam. Sama jeszcze nie jestem pewna komponowania posilkow, ukladam ''na oko'' dopoki sobie nie kupie wagi kuchennej.
Na przyklad teraz jem drugie sniadanie, i to jest puszka makreli w pomidorach, do tego brazowa fasolka z puszki, i kubek kwasnego pelnotlustego mleka. Mi tam odpowiada. Jadlam omlety z warzywami jak poprzednio. Piers kurczaka z grilla, salata i pomidor. Wczoraj tunczyk z oliwkami i ser brie. Kombinuje jak kon pod gore.
Czuje sie naprawde swietnie, i odkad dolozylam troche wiecej tluszczu - nie ciagnie mnie do slodyczy. Ciekawe, co?
Mysle zalozyc tu nowy watek z ta ''dieta pana Stefana'' napisalam do niego, czy sie zgodzi na wklejenie jego artykulow. Zobaczymy co powie.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:49   #397
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Pan Stefan pisze, zeby zmiany w diecie wprowadzac stopniowo´i powoli, co oznacza ze jem nadal weglowodany. Na sniadanie np. nadal jem musli, wczoraj zjadlam troche makaronu, calkiem wegli nie wyrzucam. Sama jeszcze nie jestem pewna komponowania posilkow, ukladam ''na oko'' dopoki sobie nie kupie wagi kuchennej.
Na przyklad teraz jem drugie sniadanie, i to jest puszka makreli w pomidorach, do tego brazowa fasolka z puszki, i kubek kwasnego pelnotlustego mleka. Mi tam odpowiada. Jadlam omlety z warzywami jak poprzednio. Piers kurczaka z grilla, salata i pomidor. Wczoraj tunczyk z oliwkami i ser brie. Kombinuje jak kon pod gore.
Czuje sie naprawde swietnie, i odkad dolozylam troche wiecej tluszczu - nie ciagnie mnie do slodyczy. Ciekawe, co?
Mysle zalozyc tu nowy watek z ta ''dieta pana Stefana'' napisalam do niego, czy sie zgodzi na wklejenie jego artykulow. Zobaczymy co powie.
Swietny pomysl z tym wklejeniem jego artykulow bardzo ciekawe, ze wiecej tluszczy i nie chce Ci sie slodyczy, super! W ogole zaczelam czytac o diecie dr Lutza , p. Stefan o niej cos tam wspominal. W zasadzie prosta i przyjemna, trzeba tylko pilnowac zeby nie przekroczyc 72g wegli dziennie. Tzn nie mam zamiaru przestrzegac diet tylko ta zasada z weglami mi sie podoba

mż-wr
Stary 2012-04-11, 11:57   #398
zielonykotek
Raczkowanie

Witam wszystkich ponownie.

Nareszcie chyba dotarło do mnie, że już więcej nie mogę tyć odchudzam się mniej lub bardziej aktywnie od lutego (!) i na razie udało mi się schudnąć TYLKO 4 kg ! wsty d... może mi jakoś pomożecie, bo już po prostu mam dość tej zabawy w kotka i myszkę z własnym ciałem. Chcę schudnąć raz a dobrze i utrzymać wagę!!!

Powiedzcie mi, skąd bierzecie motywację bo ja już mam tego wszystkiego serdecznie dość!!

Pozdrawiam wszystkich i liczę na wyrozumiałość

ps. Kamilion masz dokładnie te wagę co ja i wymarzony cel też taki sam!! powiedz mi co robisz i jak Ci to idzie, moze sprobuje Twoich sposobow na diete...

Edytowane przez zielonykotek
Czas edycji: 2012-04-11 o 11:59
zielonykotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:14   #399
zelka9o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Wpadłam na chwilę, bo póki co to nawet nie mam czasu siedzieć na necie. Byłam dzisiaj z tż na zakupach, ja jedynie kupiłam sobię karimatę na aerobik Waga myślę, że też ok jestem przed @ ale jutro się zważe żeby tak mniej więcej sprawdzić
Miłego wieczorku Ja idę sie uczyć, bo mam jutro koło

powodzeniaaaa ; ))!
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:14   #400
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Cytat:
Napisane przez zielonykotek Pokaż wiadomość

Nareszcie chyba dotarło do mnie, że już więcej nie mogę tyć odchudzam się mniej lub bardziej aktywnie od lutego (!) i na razie udało mi się schudnąć TYLKO 4 kg ! wsty d... może mi jakoś pomożecie, bo już po prostu mam dość tej zabawy w kotka i myszkę z własnym ciałem. Chcę schudnąć raz a dobrze i utrzymać wagę!!!

Powiedzcie mi, skąd bierzecie motywację bo ja już mam tego wszystkiego serdecznie dość!!

ps. Kamilion masz dokładnie te wagę co ja i wymarzony cel też taki sam!! powiedz mi co robisz i jak Ci to idzie, moze sprobuje Twoich sposobow na diete...
Kochana! Ja przez 3 miesiace schudlam ok 6kg. Nie jest to jakis rewelacyjny efekt, ale zawsze cos Super, ze mamy ta sama wage i cel- zawsze razniej nie robie w sumie nic wielkiego, nie chce byc na restrykcyjnej diecie, bo wiem ze takie na mnie nie dzialaja na dluzsza mete (zawsze konczy sie napadem na lodowke), wiec zyje w zgodzie ze soba. Mianowicie: na sniadanko daje sobie kopa platkami OWSIANYMI z owocami i orzechami (platki, ok 30g, zalewam na noc woda rano odsaczam i daje troche orzechow, troche jablka, troche kiwi itp). Takie sniadanko daje mi duzo energii i brak checi na slodycze na drugie sniadanie z reguly jem kanapke chlebka zytniego z szynka, gdzies 2-3 plasterki szynki i warzywa (papryk, kielki, salata ogorek itp). Na obiad bardzo roznie, zalezy czy mama ugotuje czy sama cos robie i najczesciej jest to jakies miecho z warzywami. Czasem makaron. Podwieczorek tez zalezy , np jakas kielbaska drobiowa do tego ogorek pomidor czy cos albo jajecznica, albo jajka na twardo albo jajko sadzone ze szpinakiem...a na kolacje pije koktajl bialkowy, jakos 2 godziny przed snem. Warzywa uwielbiam, drob lubie, czasem na obiad ide do North Fisha i kupuje tam stek z tunczyka z warzywami... ale nie odmawiam sobie niczego. Teraz mysle nad obcieciem spozywania weglowodanow do niezbednego minimum. A i cwicze. Chodze na silownie, biegam tam na biezni (albo spaceruje na niej), pozniej cwicze na maszynach, lubie wiosenne spacery wiec zaraz na jakis pojde a jak nie chce mi sie isc na silownie to cwicze z agrafka (od niedawna) albo z Ewa Chodakowska (jej filmik jest w ostatnim numerze Shape'a) najciezej bylo mi zabrac sie do cwiczen, ale jak juz wpadlam w ten rytm to nie wyobrazam sobie nie cwiczyc
Co do Twojej motywacji- badz tutaj z nami, jak masz gorszy dzien - mow o tym, jak masz chwile slabosci- tez podziel sie z nami. W zasadzie to kazda z nas ma gorsze dni ale dzieki temu, ze tutaj jestesmy wszystkie razem udaje nam sie chudnac
Takze kochana do dziela!

mż-wr
Stary 2012-04-11, 12:15   #401
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielonykotek Pokaż wiadomość

az 4 kg to juz cos
Najwazniejsze, ze zdajesz sobie sprawe i chcesz cos zrobic zeby schudnac i wygladac lepiej
Pomysl, ze chcesz byc zadowolona ze swojego ciała i z siebie i ze jestes w stanie to osiagnac

Think happy - be happy

M

Stary 2012-04-11, 12:17   #402
zelka9o
Zadomowienie

Witam Was ; )) ! coś tu dziś spokój jakiśś aaa ja mam dziś wolne więc mam lenia ! potem pójde może na jakieś zakupy by zakupić sobie jakiegoś ciuszka . I oczywiście rolki wieczorem by spalić trochę sadełka po świątecznego
Ciekawa jak Tam Nasza Moniaa smutno tak bez Niej !
Stary 2012-04-11, 12:22   #403
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zelka9o Pokaż wiadomość
Witam Was ; )) ! coś tu dziś spokój jakiśś aaa ja mam dziś wolne więc mam lenia ! potem pójde może na jakieś zakupy by zakupić sobie jakiegoś ciuszka . I oczywiście rolki wieczorem by spalić trochę sadełka po świątecznego
ooo zakupy co planujesz kupic ciekawego?

Think happy - be happy

M

Stary 2012-04-11, 12:36   #404
zelka9o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
ooo zakupy co planujesz kupic ciekawego?
właśnie nie wiem jeszcze zobaczę co ciekawego jest na pewno jakieś spodnie a reszta wyjdzie w praniu !
Stary 2012-04-11, 14:27   #405
LosingMyWay
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja mam jakas zalamke jak sie widze w lustrze moj brzuch jest tragiczny!! Same wałki Mimo ze mam taka niska wage to wygladam jak ten pan : http://4.bp.blogspot.com/_gj09tfzXVB...chelin-man.jpg A znowu nie moge wazyc za malo bo bede miala patyczane nogi ... Ehhh tak zle i tak niedobrze
LosingMyWay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:45   #406
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LosingMyWay Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja mam jakas zalamke jak sie widze w lustrze moj brzuch jest tragiczny!! Same wałki Mimo ze mam taka niska wage to wygladam jak ten pan : http://4.bp.blogspot.com/_gj09tfzXVB...chelin-man.jpg A znowu nie moge wazyc za malo bo bede miala patyczane nogi ... Ehhh tak zle i tak niedobrze
Może czas zacząć robić rzeźbę :P
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:47   #407
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
ejjjj napewno nie jest tak zle
moze spróbuj cwiczen na brzuszek

Think happy - be happy

M

Stary 2012-04-11, 14:48   #408
Acabar
Raczkowanie

Cytat:
http://kuracje odchudzajace.com.pl/ tylko usun spacje
Faktycznie świetna strona.
Przy okazji - witam wszystkich po Świętach
Acabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 17:22   #409
pipson
Zadomowienie

ja tez stracilam caly dzien na tą stronkę - facet calkiem do rzeczy pisze.
Tez mi się teskni za Moniką!

Ja dziś póki co nieźle:
-2 paróweczki z indyka i bułeczka pełnozianista bez masłą
- 2 kromi chleba zytnio - pszennego z niesłodzonym dzemem
- teraz robię spaghetti bolognese, ale z mięsemz indyka i ciemnym makaronem
- planuję jabłko
- planuję jogut naturalny z otrębami
pipson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 18:00   #410
MyNameIs
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milena001 Pokaż wiadomość
Cześć mam nadzieje że osiągniesz cel

Ja mam kg do przodu po świetach ale szybko to zgubie wczoraj godzina na rowerku, 110 brzuszków i 110 uściśnięć agrafką i dziś już 300 g mniej Ważne żeby się nie załamywać Musi nam się udać Powoli do celu, do wakacji jeszcze jest trochę czasu

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Ja już nie raz miałam załamanie ale dalej trzymałam się diety i sobie marudziłam pod nosem Nie umie jeść tak jak wcześniej Zaraz mam wyrzuty sumienia

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

no artykuły ciekawe, ja znowu kupiłam sobie książkę i też ciekawe rzeczy pisze tak pan kulturysta, który ma doświadczenie w gubieniu tłuszczu Pisze również że nie ma diety cud W każdej są jakieś wady i zalety. Najlepiej jeść mniej tak jak my to robimy ale nie od razu 1200 kcal tylko trochę mniej i coraz mniej żeby metabolizm nie zwolnił chociaż to jest nie nieuniknione :/ no i ćwiczyć alenie siłowo tylko takie ćwiczenia na poniesienie pulsu np spacer, rower itp bo wtedy spala się tłuszcz- tak po 15-20 minutach

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

to dobrze? normalnie powinno być więcej a jest mniej? u mnie niestety więcej ale zgubie

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

wyczytałam że ćwiczenia miejscowe nic nie dają ja też robie brzuszki, tylko ogólnie chudnąc gubimy też z tych miejsc co najbardziej nam zależy, dlatego np jak robimy brzuszki i schudniemy to dlatego że wszędzie schudliśmy...A brzuch podobno chudnie na końcu i trzeba uważać jak zakończymy diete bo wtedy pierwszy tyje
Dobrze, bo się najadłam ciast

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
heeeeeeej dziewczeta wraca Wasza kolezanka marnotrawno-brakoczasowa stesknilam sie jak nie wiem!!!!

Malo cos napisalyscie w te swieta tak widze

No dobra, u mnie jak to w swieta, jedzonko bylo, ale cale szczescie zoladek mi sie skurczyl i nie moglam wepchnac zarcia a jak juz to zrobilam to pozniej mnie pol dnia bolal wpadly po drodze dwie imprezy, bardzo duzo alkoholu i... praktycznie zero syfowego zarcia! Moze z garsc czipsow po pierwszej imprezie tak mnie przeczyscilo, lepiej niz senes mowie Wam po drugiej dostalam takiej niestrawnosci, ze jak rano z TZem pobieglismy do McDonalda i zjadlam big maca i salatke, to niecala godzine pozniej WSZYSTKO zwymiotowalam. Moj zoladek nawet nie zaczal tego trawic, bo byl umeczony, 500kcal poszlo do kibla wiec tak jakbym nie zjadla tego syfu! I dobrze

Bylam dzisiaj na silowni, taki wycisk sobie zrobilam, ale kondycha lepsza niz przed imprezami powaznie, na biezni szlo mi lepiej niz przed swietami, o silowych nie wspomne

Pipson- "karne cwiczenia z shape'a" ---- czyzby Chodakowska?

Widze, ze Monia zasuwa do meza do Niemiec, szerokiej drogi
kochana

Heroine- Maluchu, dobrze, ze takie zarcie nie sluzy mi tez! Juz z TZem sie modlilismy o koniec swiat i BARDZO CHCIELISMY WROCIC DO NASZYCH DIET :O cos nam sie poprzestawialo. No, ale przynajmniej wiem, Ty pewnie tez, ze zarcie na swieta to nic ciekawego

Eldo- piateczka za nielubienie/ nietykanie piwa haha jack daniels z cola lub wodka [i wszystkie mozliwe kombinacje z wodka, oprocz Krwawej Mery]

Meedzik- biedactwo z tym okresem trzymaj sie jakos , rano bedzie lepiej

Paulownia- przez potral, ktory podalas mam pol nocy z glowy

Miałam podobnie co do " świątecznego jedzenia"... Tyle, że nie byłam w stanie tego zwrócić - choć mi było tak niedobrze, że myślałam, że umrę. Po prostu wszystko mi się zablokowało - w obie strony
MyNameIs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 18:38   #411
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Cytat:
Napisane przez MyNameIs Pokaż wiadomość
Dobrze, bo się najadłam ciast

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Miałam podobnie co do " świątecznego jedzenia"... Tyle, że nie byłam w stanie tego zwrócić - choć mi było tak niedobrze, że myślałam, że umrę. Po prostu wszystko mi się zablokowało - w obie strony
Masakra kochana masakra. Nienawidze swiat :/ ale bardzo sie ciesze, ze to zwrocilam, serio i ze mnie czyscilo. W koncu! Na wage nie staje bo po co.
A Ty sie nie martw, ciesz sie ze jest na wadze mniej i koniec kropka Ale znam uczucie jakie Ci towarzyszylo, biedactwo mam nadzieje ze jest juz lepiej

Pipson- ten koles wywrocil moj swiato-dieto- poglad do gory nogami po prostu masakra. I wlasnie zastanawiam sie czy zaczac stosowac sie do tego 72g wegli/dzien...
Dziewczyny, czytalyscie to? Co o tym myslicie?

mż-wr
Stary 2012-04-11, 18:44   #412
meeedzik
Zakorzenienie

Hej laseczki
Ja dziś cały dzień zabiegana, dopiero do domu wróciłam. Byliśmy z Tż i koleżanką najpierw w Nysie, później w Opolu i najlepsze jest to, że nic nie kupiliśmy a nogi mi do doopy wchodzą

Kamilon na szczęście dziś się dobrze czuję, wcale mnie brzuch nie boli i nawet nie czuję, że mam @
Milenko haha wyobraź sobie, że ja jeszcze wczoraj wypiłam z Tż piwo na pół chyba wstręt odchodzi
A co do zdjęcia to dziękuję tak własnie byłam ubrana na imprezce
Agunia haha i chyba Tż miał rację, bo już wczoraj wypiłam z nim piwko na pół
Stary 2012-04-11, 19:37   #413
pipson
Zadomowienie

kamilon - tak, Chodakowska tez z nia cwiczysz? mozna wiedziec jak dlugo?

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Pipson- ten koles wywrocil moj swiato-dieto- poglad do gory nogami po prostu masakra. I wlasnie zastanawiam sie czy zaczac stosowac sie do tego 72g wegli/dzien...
Dziewczyny, czytalyscie to? Co o tym myslicie?
no ja wlasnie czytam dalej ten portal - co do tych 72g, to nie wiem sama, ja nie lubię się tak sztywno czegos trzymac- staram sie po prostu jesc "Wywazone" dania

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

mam taką refleksję nt tego portalu jeszcze- zauwazylyscie, ze "chwali" się tam srodki na odchudzanie? Jak dotąd każdy dietetyk/lekarz mówił mi, że to nic nie daje i jest tylko picem na wode, takze zdziwila mnie postawa autora tych tekstow
Stary 2012-04-11, 19:44   #414
heroine86
Zakorzenienie

Łooooj, zdrzemnęłam się trochę po pracy

Wróciłam taka padnięta, że szok na dodatek dzisiaj rano miałam surprise w postaci @ i brzuch mnie cały dzień boli no ale wieeeelkiej tragedii nie ma

Moooooonia!!!! zajrzyj na chwilę i powiedz, że dojechałaś szczęśliwie tęsknimy!

Tak piszecie o tym Stefanie, że i ja przepadłam czytam i czytam i się oderwać nie mogę

Cytat:
Napisane przez zelka9o Pokaż wiadomość
No cisza tu straszna no bo największej spamerki nie ma dziwnie tu bez Moni

I co, i co? zakupy udane?

Cytat:
Dzień dobry
Ojjj, też mam załamkę jak widzę swój brzuch zwłaszcza teraz jak mam @ normalnie dzisiaj rano to spodni nie mogłam zapiąć a normalnie to muszę je podciągać, bo mi z spadają

bierzemy się za siebie nie ma narzekania
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 19:44   #415
pipson
Zadomowienie

meedzik , mam pytanko, bo nie moglam tego znaleźć, a jak przeoczyłam to wybacz- ile minut dziennie kręciłaś hula hopem?

mam jeszcze pytanko do Was dziewczyny - czy znacie jakies SPRAWDZONE kremy/zele wspomagające spalanie tkanki? wiem, że wiekszosc sie tylko "do smarowania stop nadaje" jak to mowi moja mama na wszystkie te balsamy , ale ostatnio na wizazu czytalam sporo o tej czarnej wyszczuplającej serii Ziaji, a ona podobno działa cuda - Wy znacie jakies ?

heroine - bierzemy bierzemy! ja wlasnie apropos brzucha zaraz strzelam skakankę, hula hop i cwiczenia chodakowksiej - chyba padnę dzis

Edytowane przez pipson
Czas edycji: 2012-04-11 o 19:48
Stary 2012-04-11, 19:44   #416
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pipson Pokaż wiadomość
Ja dziś póki co nieźle:
-2 paróweczki z indyka i bułeczka pełnozianista bez masłą
- 2 kromi chleba zytnio - pszennego z niesłodzonym dzemem
- teraz robię spaghetti bolognese, ale z mięsemz indyka i ciemnym makaronem
- planuję jabłko
- planuję jogut naturalny z otrębami
Ja bym zjadła inną kolację, bo otręby to węglowodany

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Ja dziś cały dzień zabiegana, dopiero do domu wróciłam. Byliśmy z Tż i koleżanką najpierw w Nysie, później w Opolu i najlepsze jest to, że nic nie kupiliśmy a nogi mi do doopy wchodzą
Hej

Ehh, też nie lubię takich bezproduktywnych zakupów no ale zawsze jest jakiś plus spędziliście aktywnie cały dzionek
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2012-04-11, 19:50   #417
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Ja bym zjadła inną kolację, bo otręby to węglowodany

to czym byś zastąpila? chcialam z owocami, ale ktoś tu wspominał, ze owoce na noc to tez nienajlepszy pomysl a nie przepadam za jogurtem na "sucho", no i wybrałam jogurt, zeby dostarczyc na noc białko
Stary 2012-04-11, 19:51   #418
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
NO w koncu jestes

http://szpileczki.com/?s=18142

Cytat:
Napisane przez pipson Pokaż wiadomość
to czym byś zastąpila? chcialam z owocami, ale ktoś tu wspominał, ze owoce na noc to tez nienajlepszy pomysl a nie przepadam za jogurtem na "sucho", no i wybrałam jogurt, zeby dostarczyc na noc białko
Ogólnie powinno być białko lub białko+ warzywa czyli np. twaróg, czy serek wiejski z warzywami; jajka
Stary 2012-04-11, 19:52   #419
murka04
Zadomowienie

Hej
Wiecie że nawet nie wiem co by tu napisać, bo dziś to nic kompletnie się nie działo Tyle tylko że chyba jutro mam szczepienie przeciw tężcowi, ale to jeszcze muszę jutro iść i się spytać czy na pewno bo nikt nie zadzwonił z przychodni tylko wisi tam kartka z moim nazwiskiem.
A było dziś u mnie 16stopni tylko trochę wiało, ale już idzie ku lepszemu

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak upłynie.
murka04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 19:52   #420
meeedzik
Zakorzenienie

Moniczko napisz do nas bo tęsknimy
Pipson teraz kręcę po 30 minut dziennie, a kiedyś kręciłam 40 czasem 60 minut
Heroine noo chociaż trochę kalorii spaliliśmy choć nie powiem nadrobiliśmy frytkami, hamburgerem i lodem

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości