|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
tak bo ja tam rodze ale nie prywatnie tylko na nfz... moje kolezanki tam rodzily i byly bardzo zadowolone, no zobaczymy jak bedzie ![]() ![]() a Ty prywatnie? |
|
|
|
|
#4233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Ja też twardo szydełkuję, tak mnie wciągnęło, że nawet na forum nie mam za bardzo czasu Jak skończę mój pierwszy projekt (chyba jeszcze dziś) to też się pochwalę
|
|
|
|
|
#4234 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wewnętrzna strona dłoni nie swędzi, ale właśnie ta wewnętrzna, "nieopalająca" się strona przedramion, aż do łokcia... koszmar ja mam kosmicznie przesuszoną skórę, mimo smarowania, więc myślałam, że to od tego (chociaż problemy z suchą skórą zawsze mialam tylko na nogach), ale może warto zrobić badania ![]() a może jak gin zlekceważy, udaj się do internisty? ja mam gina za tydzień i też zapytam! Cytat:
![]() a kot Dasti boski, ostatnio chyba identyczny występuje w jakiejś reklamie w tv, cudo!
|
|||
|
|
|
#4235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patrze na Twój tp i jest szansa, że się możemy tam spotkać ![]() Za brzuszek dzięki bardzo. Faktycznie jest spory, ale w końcu nosze tam spooooorą dzidzię O dziwo nie ciąży mi!
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-04-17 o 10:13 |
|
|
|
|
#4236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4237 |
|
Zadomowienie
|
Nie. Ja jestem z Wrocławia więc tu mam lekarza, a ten szpital wymyśliłam z tydzień temu
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-04-17 o 10:23 |
|
|
|
#4238 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdjęcie było robione na plaży, zresztą widać- cały pyszczek ma w piasku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale pewnie każdy ma inne oczekiwania i w związku z tym, inne odczucia więc ja bym się nie zniechęcała ![]() Ten pokój VIP robi wrażenie na stronie internetowej ![]() Idę posegregować ciuszki dla małej, trochę przyjemności ![]() Ewunia, piękny brzusio Myślałam, że jesteś brunetką
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-17 o 10:23 |
|||
|
|
|
#4239 | |||||
|
Zadomowienie
|
oo to chyba jest w szpitalu w Katowicach ( bogucice).
Filmik naprawdę wzruszający. ![]() No to także gratulacje ![]() Cytat:
za wizytę i brawa dla Stasia Cytat:
a co do teściowej to chyba faktycznie trzeba będzie sprawę postawić jasno... tylko trzeba wymyślić taką gadkę co by się nie obrazili zaraz .. Cytat:
Cytat:
superCytat:
![]() Musi być dobrze ![]() słuchajcie...a do szpitala trzeba też wziąć jakieś kubek i sztućce tak? |
|||||
|
|
|
#4240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co nie jesyt ciekawe? |
|
|
|
|
#4241 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tak jak pisałam, każdy oczekuje czegoś innego więc nie ma co się sugerować. Tam, gdzie ja chcę rodzić, chyba też z opieką jest średnio Tzn. położne wydają mi się takie mało miłe, ale ja generalnie nie liczę na tiutianie, tylko na profesjonalne podejście do tematu. Ja uwielbiam konkretne osoby i żadne kotkowanie i skarbowanie nie robi na mnie wrażenia
|
|
|
|
|
#4243 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję za podpowiedźCytat:
nie wiem czemu od razu tak mi się skojarzyło ![]() Też czytałam niepochlebne opinie nt łubinowej ale wiadomo ile ludzi tyle różnych opinii. Oglądałam str internetową i rzeczywiście ten pokój jest full wypas ale nie na moją kieszeń niestety ![]() Ja nadal mam do uprania 3 turę ciuszków, a 2 do prasowania. Wczoraj uprasowałam raptem 3 pieluchy tetrowe i już nie mogłam wystać przed deską do prasowania. |
||||
|
|
|
#4244 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie pamiętam która wrzucała buciki szydełkowe - są rozbrajające i cudne ![]() Ja dzisiaj miałam z samego rańca wizytę u gina. Wszystko w porządku, młody jest już główką do dołu więc wielka ulga bo obawiałam się, że czeka mnie albo cc albo poród pośladkowy a wolałabym tego uniknąć. No i gin na podstawie pierwszego porodu stwierdził, że tym razem też pewnie przenoszę więc nie mam co się stresować. To mnie pocieszył jak ja już ledwo łażę ;p
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
|
|
|
#4245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzuchol superWłaśnie zakończyłam domawianie ostatnich rzeczy, czyli pościel i karuzela. Jutro tylko do apteki i mam koniec. A stopy dziś mi znowu puchna jak balony, więc z wyjścia po staniki nici, cały dzień w domu, chyba świra dostanę
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4246 |
|
Wtajemniczenie
|
niuniuniau,
za wizytę.Znalazłam trzy szydełka mojej Mamy, ale wszystkie są malutkie Nadają się chyba tylko na kordonek Chciałam spróbować zrobić coś z włóczki. Będę musiała zakupić nowe szydełko.
|
|
|
|
#4247 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|
#4248 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dziś też nawet u mnie trochę lepszy dzień się zapowiada choć pogoda bez rewelacji - pochmuro i zimno.Kotku, z moim autem na szczęście nie było tak źle, tzn. w zasadzie nie wiem, co się dzieje, włączyłam awaryjne, a po chwili udało sie je zapalić i gasnąc mi jeszcze dwa razy, dotoczyło się pod przychodnię, bo to akurat tuż pod przychodnią było Po wyjściu odpaliłam i już zachowywało sie normalnie, więc z duszą na ramieniu powoli wracałam do domu, żeby nie trzeba było holować... ale już sie nim nigdzie nie wybieram. Musimy pomyśleć z tż, co tu z nim teraz zrobić... A tż jest taki kochany, że mi zostawił dziś swoje auto, bo akurat mam też dziś z Maksiem załatwienia, a on pojechał do pracy autobusem, ma akurat bezpłatny od nas z osiedla do pracy, więc tyle dobrze, że na biletach i benzynie na jedno auto zaoszczędzimy A netbook działa!!! Ale się ucieszyłam, jestem do niego bardzo przywiązana Jeszcze mi jakoś wczoraj umknęło... Michałowa, brawa dla Stasia! zabciu, literki przepiękne ![]() millena, rewelacyjne te buciki ![]() Cytat:
Cytat:
Łożysko może być wszędzie... A bóle mogę być też żołądkowe. Jak tak niektóre swoje kłucia/gniecenia interpretowałam, zwłaszcza jak się dobrze objadłam wcześniej ![]() Cytat:
Życzę, żeby u Was się jednak ułożyło, a jeśli nie to ja twierdzę, że lepiej, żeby dziecko miało dwoje niebędących w związku, ale szczęśliwych i potrafiących się dogadać ze sobą rodziców niż takich na siłę trwających w nieszczęśliwym związku... Cytat:
Ale już wszystko dobrze?Ja nie jestem przesądna i jak już coś, to 13 jest dla mnie szczęśliwa, więc dopadło mnie w poniedziałek 16ego Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4249 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Właśnie wróciłam od okulisty mogę rodzić sn Cytat:
![]() Cytat:
![]() Literki śliczne ![]() Cytat:
żeby zmiana okazała się łagodnaCytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
po porodzie muszę się wziąść za siebieCytat:
Smarowałam mustellą po kąpieli Tak, maine coon ![]() Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||||||
|
|
|
#4250 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z drugiej strony - mam wrażenie, że ciąża trochę uciska nam na mózg i często szukamy problemu tam, gdzie go nie ma poczytałam trochę w Wikipedii o cholestazie ciężarnych i się uspokoiłam.Cytat:
|
||
|
|
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
Co do szpitali to nigdy tak nie ma , żeby wszystko było na 100%. Zawsze znajdą się jakieś złe opinie, zawsze może wydarzyć się coś niespodziewanego...Mi spodobały się opinie o tym szpitalu i juz przy tych opiniach zostaje
Zresztą jak wrócę to zdam relacje. Ciekawa w ogóle jestem czy jest tam CC na życzenie no ale skoro płacę...
|
|
|
|
#4252 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uuuu, z niepoinformowaniem teściowej to by dopiero była obraza majestatu pewnie... ![]() Zmykam, dziewczynki! Nie skrobcie za dużo ![]() Wczoraj był tylko 1 post mniej niż nasz rekord... a ja brałam w tym udział
|
||
|
|
|
#4253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4254 | |
|
Rozeznanie
|
a moje dziecko co chwila jest gdzie indziej, np. wczoraj leżałam na plecach i widziałam taką pływającą górkę pod skórą i czułam, jak się skubaniec przemieszcza
niestety czasem odbija się mocno nogami od ściany brzucha, żeby "przepłynąć" ![]() Cytat:
![]() super |
|
|
|
|
#4255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#4256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za udana wizyte
|
|
#4257 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki!!!
Cytat:
Literki piękne. Cytat:
za buciki. Cytat:
![]() Missmalezji, ty mi tu takich filmików nie wstawiaj bo mi chusteczek zabraknie. No to sobie pospałam- super. Jak się wstanie o 10 świat od razu lepiej wygląda. Uciekam na razie pomyć gary bo mi od wczoraj zalegają- cała sterta.
|
|
#4258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4259 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko jak to będzie w środku nocy... hmm... tesco 24 h/dobę jest otwarte w sumie heheno a karetki nie mogę wezwać bo nie do tego szpitala mnie zawiezie... kurde apropo karetek - już dzisiaj drugą widzę pod naszym blokiem... super, że możesz rodzić sn Cytat:
pieluchy wyprasowane, teraz czas zabrać się za ubranka.... |
||
|
|
|
#4260 |
|
Zadomowienie
|
mój mąż mi dzisiaj rano mówi żebyśmy sie moze poseksili
bo już chwile nie było,ze wzgledu na to że się bał że coś może uszkodzić,ale znowu ja się teraz boje że mi poród wywoła zostało mi tylko 17 dni wiec nie wiem czy nie zaryzykowac póki mój pracuje blisko bo na drugi tydzien juz za kielce jedzie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

wewnętrzna strona dłoni nie swędzi, ale właśnie ta wewnętrzna, "nieopalająca" się strona przedramion, aż do łokcia... koszmar
ja mam kosmicznie przesuszoną skórę, mimo smarowania, więc myślałam, że to od tego (chociaż problemy z suchą skórą zawsze mialam tylko na nogach), ale może warto zrobić badania 

Moje auto, które jak już wiecie jestem zdecydowana sprzedać (porażka z niego, a nie auto, a gotówka potrzebna...), od miesiąca szwankuje i dziś mi w mieście na środku skrzyżowania stanęło, zalałam netbooka herbatą (piszę ze stacjonarnego), klucze mi wpadły do śmieci (w sensie do wielkiego kubła w śmietniku, dobrze, że jakieś patyki znalazłam...), no szkoda mówić, o drobnych rzeczach już nie wspominam... 

i do tego takie kłucie raz na jakiś czas również po prawej tyko troszkę wyżej..
.
po porodzie muszę się wziąść za siebie