|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
dzięki za rady. Oto dzisiejsze.P:
I kasza manna na mleku 2% z dużym bananem i dżemem malinowym, kubek herbaty z miodem i cytryną II 3 kromki grahama, 1 z pasztetem, 2 z szynką i pomidorem, 3 z serkiem śmietankowym i ogórkiem, herbata z miodem i cytryną III 2 chochle barszczu ukraińskiego zabielanego śmietaną, 4 młode ziemniaki, 3 kawałki kurczaka terijaki, marchewka gotowana, sałatka z pekinki, pomidorów, ogórka, papryki i oliwek, szklanka soku IV jogurt naturalny z jogurtowym musli z żurawiną(płatki owsiane, kukurydziane,pszenne,słon ecznik, żurawina) 2 brzoskwiniami w syropie, herbata z miodem i cytryną V duża bułka pszenna, pół z serem gouda i pomidorem, pół z szynką i ogórkiem, kromka pszennego( z środka) z serkiem śmietankowym i papryką, herbata z miodem i cytryną Jak dzisiaj ? Jutro bede mieć rano więcej czasu i będzie owsianka Edytowane przez gosinek13 Czas edycji: 2012-05-07 o 17:14 |
|
|
|
#4202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Moje (niezdrowe U)I serek wiejski z jabłkiem, saszetką musli, suszonymi bananami, rodzynkami, 2 garściami orzeszków arachidowych, czekoladką mersi o smaku capuccino II 3 razowego z osełką, serem żółtym, sałatą, łososiem wędzonym i pomidorem, koktajl z gruszki III Annancini nadziewane szpinakiem z sosem koperkowym (z woreczka brązowego ryżu w środek szpinak wszytko w panierce z płatków kukurydzianych i pieczone w piekarniku) IV sernik kapłański z kratką (zrobiłam z 45 dag sera i zjadłam 3/4 ciasta a co )V chyba 3 kromki razowego z serkiem śmietankowym wymieszanym z pomidorem i szczypiorem
|
|
#4203 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ervisha;33955966]A moze masz jakiegoś pasożyta i dlatego schudłaś? Moze jednak jesz za mało? Może Twoje zapotrzebowanie na kalorie przy aktywności jaką prowadzisz jest większe i dlatego schudłaś?
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- A czemu nie używasz masła ??? Nigdy go nie jadłam. Nawet jeszcze długo przed chorobą więc tu nie o to chodzi. Smakuje mi lepiej bez. |
|
|
|
#4204 |
|
BAN stały
|
moje dzisiejsze, mam nadzieję, ze lepsze U
sniadanie skromne,bo po wczorajszym wieczornym napadzie nie bylam glodna) śniad1, kromka pszennego z serkiem i poledwica, gryz ciasta jogurtowego, herbatnik w czekoladzie, kostka czekolady 2śniad, gryz ciasta, ze 2 łyżki twarożku waniliowego obiad: 2 młode ziemniaki, klops gotowany, surowka ze sloika podwieczorke:pol ptasiego melczka zrobionego z jogobelli light, pol kolejnej jogobelli light, gryz wafelka, gryz ciasta, ze 3 lyzki twarozku, herbatnik w czekoladzie kolacja: wpadnie kromka z czyms, nie wiem z czym. co dodac/odjac zeby bylo ladnie? aktywnosc-nauka, 100 brzuszkow, 50 skretobrzuszkow 100 nozyc |
|
|
|
#4205 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=gosinek13;33956045]
Cytat:
Widać, ze sie starasz ale pamiętaj że zawsze moze być lepiej Mam nadzieję że płatków do jogurtu dajesz sporo---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
|
|
#4206 |
|
BAN stały
|
to co poprawic?
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Miikii wybacz ale nie będę się produkować bo po pierwsze to nie ma sensu, Ty i tak nic nie zmienisz a po drugie szkoda moich nerwów i czasu. Moja rada jest taka jak izy: musisz się leczyć
|
#4208 |
|
BAN stały
|
ale przeciez dzisiejszy jadlospis jest juz ok
|
|
|
|
#4209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4210 |
|
BAN stały
|
wpadl jeszcze herbatnik i plasterek banana
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- czemu mam dostac bana? moje jadlospisy maja ponad 1000kcal, zarzucic im nic nie mozna |
|
|
|
#4211 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super! Cytat:
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
hej, od czasu do czasu można zjeść coś poza pełnoziarnistym pieczywem i owsianką... Ale nie sądzę, bym jadła mało skoro utyłam. Mam takie pytanko: czy jedząc do 1600kcal (tak mi wyszło w kalkulatorze przemiany materii z uwzględnieniem małej aktywności fizycznej) można aż tak tyć? Czy może jeśli je się większą ilość błonnika, to nie utyje się? W szpitalu jadłam np. 2 dania na obiad ale w mniejszej objętości, nie jadłam razowego pieczywa,owoców itp.
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4214 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadłam niecałe 800kcali-same warzywa i jogo naturalne codzienne ćwiczenia... 16kg w 2miesiace... sama widzisz-mozna tyć jedząc niewiele
|
|
|
#4216 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wiesz że kiedyś miałam metabolizm do bani.... Ostatnio mi się poprawił Jedyne na co mogę narzekać to to że ile bym nie wazyła to mam brzuch (wada kręgosłupa) Strasznie jestem wypięta do przodu, także na mój brzuch nie ma co patrzeć. ![]() Ale dziewczyna się stara Trochę go za długo piekłam, ale wyszedł smaczny Z sernikami i ciastami drożdżowymi jest tak że nie mogę się im oprzeć. A jak jeszcze jadłam taki rarytas dawno to dostaje tak zwanego "napadu" i jem aż poczuję ciężar z brzuchu Ale nie żałuję. Jak sama pisałaś każdy ma czasem takie zachcianki A już myślałam że dzisiaj lekko śmieciowo i że przesadzilam z tym sernikiem Cytat:
Bellamy zablokowanie konta nic jej nie da. Znajdzie inne forum...
|
|
#4218 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy to dobry pomysł, że tu jestem, ale może uda mi się wreszcie przytyć
![]() w skrócie wychodzę (hm. nie wiem czy mogę powiedzieć, że wychodzę, ale mam na pewno) z ED, mam nieograniczony apetyt ale bez kompulsów na szczęście.... mam do przytycia jeszcze 3,5 kg a więc tak: P Ś: duża kromka żytnio-pszennego z masłem, indykiem i serem, dużo sałaty i ogórka, jajko na twardo z ketchupem (wiem że bardzo mało ale nie miałam czasu) W szkole: Kanapki łącznie z 3 kromek psz-żyt z masłem i serem, masłem i indykiem, masłem i capresi z ogórkami, ketchupem i sałatą kubuś 300ml snickers O: wuchta ryżu z sosem z indyka, kilka kawałków samego indyka, warzywa chińskie takie coś (mało bo obiad jadłam po 16): czekoladka migdałowa, biały michałek, ferrero, kostka ptasiego mleczkaK: bułka żytnia z czymśtam co bedzie kolacja bedzie jedzona o 22 po treningu... |
|
|
|
#4219 |
|
BAN stały
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4221 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moderator swoje zrobi ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- niestety nie.. dlatego porządne P jest naprawde dobre na przyspieszenie metabolizmu dla porównania-na 4500kcali,zero aktywnosci przytycie 4 kg zajelo mi 3 m-ce..
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
hmm więc co powinno się jeść na utrzymaniu, by zatrzymać tycie? I jak zrzucić zdrowo 5kg?
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co czasem przeglądając ten watek można sobie poprawić humor
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-07 o 18:41 |
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
organizm ma pewną wagę docelową..takie swoje minimum,ja je osiągasz wtedy tycie/lub odchudzanie zatrzymuje się (chyba że zwiększysz/zmniejszyć ilosc kcali)
|
|
|
#4227 |
|
BAN stały
|
nikt Ci się nie każe zniżać, ja tylko stwierdziłam fakty
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Faktem jest to,ze jesteś poważnie chora i nie chcesz się leczyć. Nie rozumiesz, ze chore jest liczenie wszytkiego na gryzy? Dziwię się Twoim rodzicom, ze spokojnie na to patrzą. Chyba że jedza tak samo jak Ty i też odmierzają jogurty na łyżeczki itp..
|
#4229 |
|
BAN stały
|
cały czas się leczę, myślałam, że tu dostane wskazówki co poprawić, a tu jedynie tylko potrafią krytykować, no cóż.
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
uhh, nie. Najpierw przytyłam do minimum ustalonego przez lekarza (50kg) a później właśnie chciałam tę wagę utrzymać. Ale jedząc mniej więcej podobnie od sierpnia mam +8kg (a wolałabym mieć max 55kg, wtedy czuję się znośnie, już nie mówię o magicznych 50kg które zatrzymałabym chyba tylko na 500kcal
) i obawiam się, że mogę jeszcze utyć! No nie wiem, co jest grane. Fakt, nie jem może bardzo zdrowo, ale jednak nie są to fastfoody czy duża ilość słonych przekąsek, itp. Na święta BN i Wielkanoc jadłam np. ciasta i nieco większą ilość jedzenia, może od tego tak przytyłam? Wyliczyłam w kalkulatorze, że max powinnam spożywać 1600kcal. Nie wiem, ile teraz spożywam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

Jutro bede mieć rano więcej czasu i będzie owsianka 

Ostatnio wchodzę na wagę i co? Znów ponad kilo spadku (to na pewno nie wahania wagi, bo ważyłam się 3 razy- w różnych dniach), choć przez ostatnie 2 tygodnie prawie w ogóle nie ćwiczyłam (a jeśli już, to tylko się rozciągałam lub wykonywałam lekkie ćwiczenia typu callanetics, więc nie miałam jak spalić jakiejś dodatkowej ilości kcal)
. Jem oczywiście odpowiednio.
U)