|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
dopytalabym jednak bo jest pokazany stelaz bez kolek i pod nim podana waga
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny teraz w Rossmannie jest mega promocja, każdego dnia inne kosmetyki w przecenie no i mam pytanie co lepsze:
Bielenda sexy mama na rozstępy czy AA Ja i mama ????
|
|
#4563 |
|
Zadomowienie
|
3 h i nareszcie wyszłam z tych garów, jestem wykończona, upocona, ale obiad zrobiony
fasolka, kalafiorek, zupka, wszystko mniam A najchętniej to poszłabym spać ![]() MiciaKicia ja używam Sexy Mama zamiennie z oliwka hipp i oliwka babydream z rossmana
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
loooo matko iles ty spedzila my siedzimy w domciu bo na zewnatrz rtaaaka duchota i parno ze nie idzie wytrzyma raz slonce raz w chmury ale jest 28 stopni a jak zaiwje wiatr too od razu taki zimny dziwna taaa pogoda
|
|
|
|
#4565 |
|
Przyczajenie
|
W pierwszej ciąży bąbelki pojawiające się ok 13-14 tygodnia to raczej jelita niż dziecko, efekt bardzo podobny do dzidziusia
Co do kremów na rozstępy to mogę polecic Tołpę, drogie ale skuteczne Ja jeszcze płci nie znam, mam nadzieję poznac w poniedziałek. Mam już w domu 3 letnią Liwię, teraz jeśli będzie chłopiec to będzie Szczepan a co do dziewczynki koncepcji nie mam, a czuję że będzie córka
|
|
|
|
#4566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
kurde znow sie zhaftowalam:/jadlam sniadanie kolo 12 o 13 bralam tabletke i witamine i sie zastanawiam czy leki nie powoduja wymiotow??czy przez godzine zdarzyly sie wchlonac??
|
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko powiedziec, czy zdążyły się wchłonąc..godzinka to sporo..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. branie witamin a dokladnie Falvit- Mama dzialalo na mnie przeciwymiotnie .. i to dzieki nim spotkalam sie z kibelkiem tylko 2 razy .. ![]()
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila ale u mnie to nie witaminy a zelazo ktore przymuje z powodu anemii chyba tak dziala.a jak Twoje mdlosci i wymioty??ustapily??
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- a biore tardyferon 80mg zelaza mam takie wynii ze biore 2 dziennie plus to co w suplemencie:/ Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-06-08 o 14:56 |
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No od 4 dni nie wymiotuje.. lepiej sie czuje pod tym względem, ale nie mam energii.. cały czas bym leżała..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
niby napisane na ulotce ze powoduje biegunke lub zaparcia nic nie wspomniane o wymiotach wiec moze to tylko zbieg okolicznosci??
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- a Ty regenerujesz sie po zygawkach:P odpoczywaj za kilka dni wroci zyciowa verva
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
heyka kochane1 gratuluję kolejnych tygodni
![]() a ja dzisiaj od rana byłam w mieście kupiłam na targu warzywnym owocki i CZEREŚnie zjadłam wszystkie po drodze w aucie 15 zł za kilogram ale trudno...Musze sie wam pochwalić, bo POJEDZIEMY Z TŻ NAD MORZE! taki spontaniczny wyjazd na kilka dni. W poniedziałek albo we wtorek Zrobiłam dzisiaj te badania. wyszły mnie niecałe 150 zł PAPPA i beta HCG ale co najlepsze po czekaniu 15 minutowym przed gabinetem kobieta sie mnie pyta: pani do poboru krwi? a ja na to: chciałabym zapytać o cennik, a ona to: To przy rejestracji- a 20 min. przedtem z rejestracji wysłali mnie do gabinetu, ale nic. Pytam w jakiej cenie jest test PAPPA a pielęgniarka co? ja na to Test PAPPA- ona: my takiego czegoś tu nie robimy, a na pewno się to tak nazywa?? a ja jej TAK i przeliterowałam P A P P A - ona: to niech pani poczeka- sprawdziła w Google co to jest i do mnie taki tekst: ale to trzeba sie najpierw upewnić czy się jest w ciąży... a ja jej na to: ale ja jestem w ciąży podała mi ceny i wyszłam z tamtąd bo mnie wkurzyła, poszłam do innego laboratorium i wszystko pani wiedziała i była bardzo miła... no tyle z mojej opowieści życiowej... niby nic takiego ale przy tej pogodzie to nawet błahostka mnie rozprasza, tym bardziej że tamta kobieta z taką łachą do mnie podeszła że szok :szok: a i kupiłam sobie kwas omega 3 ale 500 nie 1000 bo kosztowały 40 zł. za 50 tabl. a 500 kosztowały 17 zł. za 120 tabletek
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-06-08 o 15:07 |
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja Ci zazdroszcze tego wyjazdu
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja tez zazdroszcze!!
|
|
|
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
Ja też...chętnie pojechałabym w wakacje, ale nie dam rady chyba. Już nie tyle ze względu na to moje leżenie, ale na odległość - my z samego dołu mapy musielibyśmy jechać, cała Polska. Gdzie tam ponad 10h w samochodzie.
|
#4577 |
|
Zadomowienie
|
jedziemy dzis 2 domki obejrzec co są do sprzedania!!!!!!!!!!!!!!
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- ja chce do pl jechac za 3 tyg,tez sie troszke martwie jak dam rade i narazie sie nie nastawiam i nie ciesze ale to wesele mojej jedynej siostry i nie chcialabym go opuscic |
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
najpierw muszę się pochwalić
z waszymi kciukami nie mogło być inaczej dzidzia fikała aż miło całe 6cm skoro nie plamię już od miesiąca to mogę odstawiać luteinę jak skończę opakowanie ja też w porządku - waga na razie ta sama, ciśnienie 120/70
|
|
|
|
#4579 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem za jak osaa..
Bylismy na zakupach, oczywiscie zaczelo padac Nie jeden a dwa "niespodziewane" rachynki kazdy na ponad 100 £ |
|
|
|
#4580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie Cytat:
![]()
|
|
#4581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie denerwuj się ![]() Cytat:
![]() ---- Ja już wróciłam. Trochę zmokłam, bo dopadła mnie ulewa. Na szczęście wzięłam ze sobą torbę, w której mam parasolkę. Za dużo mnie ta parasolka nie uchroniła, bo i tak zmokłam, ale chodziaż na głowę mi nie padało. |
||
|
|
|
#4582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja czekałam na wyjazd nad morze aż 5 lat i sie doczekałam! ![]() Magdaef ja też jadę z samego końca polski bo mieszkam koło Cieszyna ale ja nie muszę leżeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ,że wszystko w porządku.Immortal dołączam do "zazdraszczających".M oże nam się uda w te wakacje jechać nad morze choć na kilka dni,bardzo bym chciała.Napewno pojedziemy na Słowację,bo blisko,a dzieciaki strasznie chcą,bo mają tam mnóstwo atrakcji w parkach wodnych,a i liptowskie more też swój urok ma. Ja bardzo tęsknię za moją ukochaną Chorwcją,ale niestety za daleko i boję się jechać,ale w przyszłym roku nie odpuszczę
|
|
|
|
|
#4584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale ja i tak biore osobno omegi 3 bo ja prawie nic nie jadam... a nie chce włosów stracic. Musze sobie kupic siemie lniane, zmielic i jeśc jak płatki owsiane, bo to bardzo zdrowe Cytat:
ja dziś też haftowałam, aż miło...I czesto dziewczyny po witaminach mają odruchy wymiotne.. ja też niestety, dlatego nic na razie nie biore A wiecie, że ja mam dziś urodziny?
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
|
|
#4585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A głupim babsztylem się nie przejmuj. Gratuluję wyjazdu, szkoda, że ta pogoda taka w kratkę, ale bez względu na wszystko wypoczniesz i zrelaksujesz się po ostatnich przeżyciach Ja też jadę nad morze, ale za miesiąc. Dokładnie 17 lipca do Sobieszewa (nad Mierzeją Wiślaną) T'ai gratuluję udanej wizyty ![]() Ja odebrałam swoje. Mocz i APTT super, ale morfologia słaba. Może nie tragiczna, ale słaba. Hematokryt troszkę poniżej normy. Mam nadzieje, że nie mam niedokrwistości Ale zawsze miałam wysokie, przed ciążą też. Dodam, że też nie jem mięsa - od (chyba) 12 latByłam z mężem na mieście po piwko i spotkaliśmy kolegę, który dał mi witaminy Pharmaton Matruelle z kwasami Omega 3 i DHA ![]() 40 tab. Jego sis pracuję jako farmaceutka i miał tego mnóstwo. Zawsze to 40zł w kieszeni![]() Wklejam swoje foty z końcóweczki 19 t.c.
|
|
#4586 |
|
Rozeznanie
|
Dodaję teraz bo wysłałam bez załączników
"Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie.. " Nela - Kocham Cię Córeczko !! Edytowane przez Kasia_11_83 Czas edycji: 2012-06-14 o 15:37 |
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- o jaaa jaki brzusio śliczny
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
T'ai gratulacje
super wiescimartii a moze spruboj wiecej rzeczy jesc mi pojawila sie z gabi tabl nic nie dawaly wzielam sie za ostre jedzenie i w ciagu miesiaca praktycznie anemia zniknela a walczylam przede wszytskim truskawkami i burakiem i naprwde pomoglo nawet gin byla w szoku ja tez chce nad morze mymielismy jechac do zakopanego ale ze wzgledu na przeprowadzke zostajemy w domciu ale domek wazniejszy karolla a skad ty jestes ze blisko na slowacje ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- kasia piekny brzusio a co ty masz tam w akwarium cooo |
|
|
|
#4589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hodowaliśmy pająka ptasznika, ale zdechł biedak w tamtym tygodniu Chyba ze starości. A kawarium/terarium zostało. Szczerze to zapomniałam o nim, tak się przyzwyczaiłam, że zawsze tam stoi.A pajączka mieliśmy takiego jak na zdjęciu, wielkości ludzkiej rozłożonej dłoni ![]()
"Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie.. " Nela - Kocham Cię Córeczko !! Edytowane przez Kasia_11_83 Czas edycji: 2012-06-14 o 15:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
fasolka, kalafiorek, zupka, wszystko mniam 
zamiennie z oliwka hipp i oliwka babydream z rossmana

.. branie witamin a dokladnie Falvit- Mama dzialalo na mnie przeciwymiotnie .. i to dzieki nim spotkalam sie z kibelkiem tylko 2 razy .. 

zjadłam wszystkie po drodze w aucie
15 zł za kilogram ale trudno...

ja dziś też haftowałam, aż miło...

Ale zawsze miałam wysokie, przed ciążą też. Dodam, że też nie jem mięsa - od (chyba) 12 lat
Chyba ze starości. A kawarium/terarium zostało. Szczerze to zapomniałam o nim, tak się przyzwyczaiłam, że zawsze tam stoi.