|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Antykoncepcja pomóżcie ...
Mam mały problem od niedawna współżyje ze swoim chłopakiem iiiiiiii.... jakby to napisać prezerwatywy zakarzdym razem nas zawodza ... boje sie żę zajde w niechciana ciąże
Pare razy nam sie zsuneła ale nic z niej nie "uleciało " Słyszałam o "globulkach " czy to działa o co z nimi chodzi ![]() p.s tabletek nie urzuwam poniewarz musiała bym iść do ginekologa z osobą dforosłą a dopiero za pół roku kończe 18 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Antykoncepcja pomóżcie ...
Nie musisz isc do gina z osoba dorosła. Ja w wieku 17 lat chodzilam sama i zawsze mnie przyjmowali.
Poza tym moze przeczytajcie instrukcje obsługi prezerwatyw, moze zle zakladacie? |
|
|
|
|
#3 | |||
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
Tabletki są bardziej skuteczne od globulek, no i wygodniejsze.
|||
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Ale czy zapisze mi tabletki ??
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Idź i się dowiesz. Moze nie będą wskazane tabletki i lekarz pomoze ci wybrac inną metodę.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
A i jest jeszcze mały problemik poniewarz mój chłopak zawsze kupuje prezerwatywy ale ja sądze że chyba zamałe bo no troszke ma wyrośniętego "wacusia" :P iiiii jak zawsze mu o tym mówie to sie obraza i mówi że on wie lepiej ... no i po temacie
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Same globulki to zdecydowanie niewystarczające zabezpieczenie. Idź do ginekologa, on najlepiej Ci doradzi i wyjaśni wszystkie wątpliwości. Nie musisz być z nikim dorosłym, a przynajmniej nie u każdego lekarza.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej na dłuższy czas, aż trochę dorośniesz, bo może masz i te 18 ale bije od Ciebie dzieckiem
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
ale jeszcze jedno pytanko czy od tabletek sie tyje ?? ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- _ema_ może i pisze troche dziecinnie ale poprostu niewiedziałam jak to napisać poniewarz to troche krępujące dla mnie
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2012-08-02 o 15:08 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Przyczajenie
|
Czyli ginekolog mi wszystko wytłumaczy tak ??
Ale mam poprostu powiedzieć prawde że współżyje i potrzebuje antykoncepcjii ?? ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nie, chodziło mi o to, że przy tabletkach trzeba regularnie się badać, bo są szkodliwe dla organizmu. Mamo, błagam, czyżby znowu wątek z serii wakacyjnych rewelacji... |
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Jak kupuje za male prezerwatywy to nie ma się co dziwic, ze się zsuwają...
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ginekolog odpowie na KAŻDE Twoje pytanie, pamiętaj, nie ma głupich pytań, jeśli człowiek poszukuje wiedzy! Ginekolog również dobierze tabletki tak, abyś nie borykała się ze skutkami ubocznymi. Możesz też zadzwonić do Wakacyjnego Pogotowia Pontonowego: http://ponton.org.pl/pl Telefoniczna pomoc edukatorów seksualnych dla młodzieży jest dostępna pod numerem komórkowym: 507 832 741 od 1 lipca do 31 sierpnia codziennie w godz. 19.00 - 21.00. Tam również wyjaśnią Ci, jakie są metody antykoncepcji. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fakt są ginekolodzy którzy nie chcą przepisać tabletek przed ukończeniem 18 lat, ale to rzadkość. Idź do ginekologa i powiedz, że chcesz tabletki antykoncepcyjne. Możesz też pogadać z mamą i pójdziecie razem. Jeśli nie chcesz się przyznawać do współżycia mamie, możesz też powiedzieć że chcesz ze względu na bolesne/obfite/długie miesiączki, problemy z cerą. Ale myślę, że najlepiej jeśli powiesz mamie, że chcesz zacząć je przyjmować i podasz prawdziwy powód. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Jak lekarz Ci je dobrze dobierze, to nie powinnas tyc. Zalezy to od organizmu, wiec 100% gwarancji Ci nikt nie da, ze na pewno nie przytyjesz.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mają rację, wizyta u ginekologa będzie bardzo słuszna. Ja osobiście spotkałam się z opinią, że nawet od źle dobranych tabletek wiele przytyć się nie powinno. A ile w tym prawdy to niestety nie wiem
|
|
|
#23 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jest mały problem ponieważ nie utrzymuje kontaktu z mama A z tata raczej nie pójde :P |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
małolata nadużywająca seksu..no tak. Daruj sobie i do książek leć!
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej jak bedziesz umawiać wizytę, to zapytaj, czy nie ma problemu, że będziesz sama. To nie powinien być problem, naprawdę.
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Ja po roku używania tabsów utyłam 5 kg, ale w sumie trudno określić czy to konkretnie tabsy czy więcej fast foodów
.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
Ale moment, od jakiegoś czasu do gina TYLKO z kimś dorosłym
żadna przychodnia nie przyjmie nieletniej.
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35664209]Ale moment, od jakiegoś czasu do gina TYLKO z kimś dorosłym
żadna przychodnia nie przyjmie nieletniej.[/QUOTE]Przychodnia nie, ale lekarz w prywatnym gabinecie już tak. Nie oszukujmy się, ginekolodzy we własnych gabinetach nie zawsze robią wszystko tak, jak powinni, wypisywanie recept bez badania , czy na dużą liczbę opakowań też jest powszechne. Myślę, że jak dziewczyna się postara, to znajdzie lekarza, który jej te tabletki przepisze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

.
żadna przychodnia nie przyjmie nieletniej.