Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 17:37   #661
88natka
Zadomowienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Rozumiem Desiu o co ci chodzi.I jasne,ze nie bede trzymac sie tylko tego,ale nie ukrywam,ze o ile bedzie szlo sprawnie to jedzenie i bezproblemowo,to w wiekszosci chcialabym,zeby tak sobie wcinal,ale nie mowie nie sloiczkom czy gotowanym papkom.Na wyjscie pewnie zabiore sloiczek,zreszta nie wiem wszystko wyjdzie w praniu i nie ma co gdybac.Tak Eryczkowi juz daje probowac papek,probowal tez chrupki kukurydziane.

Super!To czekamy na zdjecia

Hej!Fajnie,ze wakacje sie udaly!Zazdroszcze
Trzymam kciuki za sprawne przestawianie Ani na mm i zeby laktacja szybko sie zatrzymala.Ladnie Anie wykarmilas mleczkiem

O,a jaka pilke kupilas?My jeszcze nie mamy zadnej pilki.A ten pchaczo-chodzik to jaki?Ja mysle o czyms takim:

http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Walke...item3ccab83020

Mi dawali papki do 3 roku zycia,bo ponoc wszystkim rzygalam,dopiero w przedszkolu nauczylam sie normalnie jesc
fajny ten pchacz widziałam go w asdzie i się czaje na niego, ale jeszcze czas
ja kupiłam piłkę Olivii w mothercare http://www.mothercare.com/Mothercare...&q=ball&q=ball
Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! ja tylko z telefoniku zamelduje sie na wątku i jutro zabiore sie za nadrabianie. Ewunia wczoraj skonczyla 7 miesiecy i chyba z tej okazji przedwczoraj stanela sama przy szczebelkach w lozeczku a byla przy tym niesamowicie radosna. Powiem wam ze czasami zastanawiam sie gdzie sie podziala moja maleńka Ewunia Dobrej nocy!
ale zdolna ta Twoja córcia
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
A, dziś Ewelinka próbowała sama siadać, ale jeszcze pokracznie jej to idzie.
Myślę, że za kilka dni powinna opanować tę sztukę.

W ogóle to uśmiałam się z niej.
Kulała się na łóżku, obok siedziała moja mama. Przyszłam do pokoju i usiadłam jedząc wafelka. A Ewelinka jak ruszyła w moim kierunku (kierunku wafelka) Wyglądało to tak, jakby ktoś wystrzelił ją z procy. I wiedziała skubana, że trzeba przebierać nóżkami naprzemiennie
Skubana
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dobry dzien!

super! to teraz tylko opanowac funkcje i bedziemy mialy codziennie nowa porcje zdjec,prawda? a co w koncu zakupilas?

ja wlasnie popelnilam nalesniki...potem nawrzucam sera i zapieke w piekarniku..na to brzoskwinie i sos czekoladowy. Ludzie jak o tym pisze to mam jezyk do podlogi. Ogorkowa tez czeka w kolejce na swoje 5 minut. Dzis mam dzien gloda, ale chyba zbliza sie pierwszy @ od...hohoh..Kurcze juz nie pamietam jak to bylo.

W czw i pt znowu zostaje sama,bo T leci do Danii. Licze,ze mi przywiezie taka pyszna czekolade z orzechami..Tabliczka jest duuuuza,ale ostatnio dałam rade prawie naraz . Wyrzuty sumienia byly tylko przez chwile;]
kupiliśmy canon eos 600d. Jestem bardzo zadowolona, super jakoś zdjęć. narazie trenuję na kocie Na szczęście dobrze pozuje Naleśniki bym zjadła Zazdroszczę Ci że dopiero teraz masz pierwszy okres
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
aah i jeszcze zapytowywuje w jednej sprawie
Myslalyscie juz o kombinezonach na zime? Bo jakby nie patrzec zbliza sie powoli i chyba za niedlugo nalezaloby cos zakupic,zeby dzieciowi cieplo w zadek bylo. W sumie na kilka mc (listopad-luty) oczywiscie zaleznie od "ilosci"zimna. Na jesien mam juz kurtki/grubsze spodnie i jakis cienszy ...ale te zimowe zakupy mnie troche przerazaja
Zastanawiam sie tylko jaki powinien byc..bo to,ze jednoczesciowy to juz wiem. Nie wiem tylko na co dokladnie zwrocic uwage. Na pewno chcialabym aby Rob mogl sie w Nim ruszyc i nie wygladal jak hipek z rekoma po bokach(wiecie co mam na mysli,ze dziecko rusza tylko gałkami ocznymi,bo reszta nie moze). Wiadomo,ze to bedzie zakup jednorazowy/jednosezonowy..ale chcialabym nie "umoczyc";]
Jakies propozycje/pomysly/sugestie? bede dzwieczna!
Nam teściowa kupiła kombinezon, jeszcze go nie widziałam. Mam nadzieje że będzie ok.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 17:48   #662
natkulec
Zadomowienie

Madzia nie śpi od 14 pospała pół godz w samochodzie i tyle. zawsze ma 2 drzemki, więc miała i nie chce iść spać marudzi, trze oczy, ale nie będzie spać.
na dodatek idąc na czworaka podwinęła jej się rączka i uderzyła łukiem brwiowym w podłogę, ale był płacz ;(
Stary 2012-09-18, 17:51   #663
88natka
Zadomowienie

parę fotek treningowych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1873.jpg (52,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1876.jpg (42,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1917.jpg (66,6 KB, 22 załadowań)

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:05   #664
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ps. Mravka u nas też naleśniki z serkiem z bitą na wierzchu i polane sosem czekoladowym .Do tego kalafiorowa , moja na dietę buhahahaha. A co do tych pomidorów....nie lubię tylko surowych solo, w sałatkach zdzierżę , ale sok pomidorowy, ketchup uwielbiam, a sos pomidorowy od goląbków to bym jadla na okrągło.
Dzielna Kaja
Pomidory moja milosc, surowe, zupa, sosy
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
parę fotek treningowych
misiowy kotek

Mravka, zdjecia wrzuce jak znajomi przesla mi zdjecia, w wiekszosci my robilismy im a oni nam
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:28   #665
cziqua
Zadomowienie

dziewczyny któraś z Was pisała że ma wózek Tako Laret i że w spacerówce nie da się pasów regulowac? u mnie się da tylko to coś było schowane pod tymi ochronkami na ramionka jutro będę młodego przyzwyczajac do spacerówki w domu na razie

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 18:50   #666
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cześć mamuśki

Podczytuję Was od rana, ale że co chwila coś do zrobienia jest, to odpisać jakoś nie mogę

Cytat:
O bardzo Ci dziękuje czyli nie jest to nic złego, mam nadzieje że nie będzie problemu z kubeczkiem jak już się odstawimy. Ale oczywiście będę karmić tak długo jak tylko będę mogła.
Wiesz co Ci powiem....Nam pediatra powiedział, że po co dopajać skoro karmię piersią??? Że przecież to jest picie i zaspokaja pragnienei dziecia, i nic więcej nie trzeba...Karmić oczywiście na żądanie.

O ile więc nie ma upałów ani innych ekstremalnych czynników typu biegunka, wysoka goraczka czy wymioty to dopajanie jest zbędne.

Niemniej jednak ja dziś np podałam 20 ml wody w niekapku i też, jak Twoja Ewunia moja Matyldka potraktowała niekapka jako gryzak A podałam, żeby dzieć sobie potrenował troszkę z czymś innym niż cyc i butelka...

Mravka, Natkulec, Konia...no widzę, ze ostanio wszyscy mają smaka na naleśniki! Mnie wczoraj naszło i były na kolację. A zrobiłam z serem i malinami ( maliny świerze zmieliłam wraz z twarogiem). Miałam też chęć podać obok uduszone z cynamonem gruszki, ale już nie chciało mi się po nie iść do sklepu

Mravka, dzięki za odp w kwestii parowaru. Jutro będę robić obiad kompletnie w parowarze. A mam także 3 piętra i pojemnik na ryż etc więc wszystko zrobię, co trzeba

W kwestii kurtek i kombinezonów, to ja mam ich nadmiar-niczego nawet nie musiałam kupywać sama, wszystko po kuzynce i kuzynie Matyldy, niektóre prawie nienoszone!

Do tego przy zakupie wózka dostaliśmy śpiworek gratis...
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 19:14   #667
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry
U nas dzień bardzo pracowity... Hania wylądowała ze mną na zajęciach z edukacji muzycznej Bawiła się rewelacyjnie i strasznie podobało Jej się pianino - a prowadzący zajęcia nie mógł sie na NIą napatrzeć... Młoda zasnęła przy kołysance Brahmsa zagranej na pianinie przez Niego i spała tak prawie dwie godziny. Potem miałam zajęcia z pedagogiki Marii Montessori i też prowadząca zaproponowała, żeby Hania została, ale wysłałam Ją z Marcinem na spacer, co by trochę świeżego powietrza zaznała, bo jutro ponoć ma padać.
A po powrocie z uczelni myślałam, że zejdę - tak mnie strasznie boli głowa, że chyba zaraz pójdę spać...
Hania już śpi, a ja nie mam siły na nic
Co do czkawki, to Hania też jak się śmieje, to potem ma czkawkę... no i czasem Jej sie wtedy uleje
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 19:54   #668
natkulec
Zadomowienie

Madzi pojawiły się 2 nowe krostki i znowu wypełniły się płynem, jedna pękła, wyglada tak jak tamto tylko mniejsze, jak łebek od szpilki wydaje mi sie że jednak ten płyn do kąpieli ja uczula, bo ma też jedną na brzuszku, tylko że te co sa pod pieluszką sie odparzają dzis wykapię w oilanie i zobaczę, a myślałam że mogłabym przejść na coś innego, jak się to zagoi to spróbuje ziajki, jak będzie to samo to cóż, pozostaje oilan i zapytam może lekarki czemu tak się dzieje... bo z jedzenia nie było nic nowego żeby ją uczuliło. Co o tym myślicie?

Madzia już śpi, już mi owsiance odpływała, nie chciała jeść z łyżeczki to jej przelałam do butelki, wykąpałam w oilanie i śpi

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Podczytuję Was od rana, ale że co chwila coś do zrobienia jest, to odpisać jakoś nie mogę

Wiesz co Ci powiem....Nam pediatra powiedział, że po co dopajać skoro karmię piersią??? Że przecież to jest picie i zaspokaja pragnienei dziecia, i nic więcej nie trzeba...Karmić oczywiście na żądanie.

O ile więc nie ma upałów ani innych ekstremalnych czynników typu biegunka, wysoka goraczka czy wymioty to dopajanie jest zbędne.

Niemniej jednak ja dziś np podałam 20 ml wody w niekapku i też, jak Twoja Ewunia moja Matyldka potraktowała niekapka jako gryzak A podałam, żeby dzieć sobie potrenował troszkę z czymś innym niż cyc i butelka...

Mravka, Natkulec, Konia...no widzę, ze ostanio wszyscy mają smaka na naleśniki! Mnie wczoraj naszło i były na kolację. A zrobiłam z serem i malinami ( maliny świerze zmieliłam wraz z twarogiem). Miałam też chęć podać obok uduszone z cynamonem gruszki, ale już nie chciało mi się po nie iść do sklepu

Mravka, dzięki za odp w kwestii parowaru. Jutro będę robić obiad kompletnie w parowarze. A mam także 3 piętra i pojemnik na ryż etc więc wszystko zrobię, co trzeba

W kwestii kurtek i kombinezonów, to ja mam ich nadmiar-niczego nawet nie musiałam kupywać sama, wszystko po kuzynce i kuzynie Matyldy, niektóre prawie nienoszone!

Do tego przy zakupie wózka dostaliśmy śpiworek gratis...
co do naleśników to bardziej mąż ma na nie smaka i mi je serwuje prawie codziennie na śniadanie
a śpiworek taki z dziurą na pasy też miałam do wózka, ale kombinezon też chcę kupić
Stary 2012-09-18, 20:42   #669
Roksape
Zadomowienie

Witam

Podczytuję, ale mało czasu w dzień mam i pewnie będę mieć jeszcze mniej bo kto wie chyba po niedzieli znowu mąż mi w Polskę do pracy ucieka. Będzie mi ciężko, ale zobaczymy, za coś w końcu żyć trzeba.
Dzisiaj wszystkie jabłonki gdzie się dało optelepaliśmy z jabłek bo spady mają ładną cenę a i narobić się przy tym nie narobiłam, parę złoty do kieszeni wpadło

Dziewczyny ja też cycowa mama jestem i uważałam, że na cycu ukoi pragnienie. Je obiadki, czasem deserki i kaszkę i dostała takiego zatwardzenia, że aż parła tą kupę, sina się robiła i płakała strasznie. Ani termometr, ani krem ani nawet czopek glicerynowy nie dawał rady, cudem zrobiła i ma teraz taki uraz, że jak kupkę robi to zaciska pośladki i prostuje z całych sił nogi. Nie chce mi dać ich zgiąć pod brzuszek bo jak próbuję to podrywa się cała w górę i wisi, tylko głowa na podłodze. Z tego wszystkiego od 3 dni robiła na raty, mały bobek nogi zaciśnięte i po kupie. Dzisiaj, żeby znowu nie było zatwardzenia dałam czopek i już ją przydusiło i zrobiła normalnie po nim.

Od tej pory widzę,że mała musi dostać coś dodatkowego, daję rumianek i jest lepiej, wodę i czasem herbatkę też dam. Płyny jej pomagają i po tym jednorazowym wypadku z zatwradzeniem już więcej go nie mieliśmy

Ja też mam śpiworek, po Maćku ale odcień taki kremowy unisex jednym słowem Do tego mam czapeczkę kremową i szaliczek z rękawiczkami dokupiłam. Tyle tylko, że Maciek z lipca i miał 4-5 miesięcy jak w nim był to chyba rozmiar 68 i na Basię już nie podpasi. Teściowa z kolei kupiła małej kurteczkę z C&A fajna nawet ale nie bardzo mi się podoba odcień srebrny i tak kombinuję, żeby kupić coś albo lepszą z ciuchu znaleźć bo dla dziewczynki to akurat nie problem.

Uciekam na M jak miłość hehe, jestem maniaczką serialową, dzieciaki śpią więc mam ten luz, ale dostałam drugą @ i boli mnie kręgosłup u dołu i mam dość dzisiaj, więc zmykam spać )papa
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 20:47   #670
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Nowy wątek, a ja zaległości jeszcze w starym mam, ale chyba nie nadrobie

Jestem dopiero na pierwszej stronie i tak czytam o tym Sinlac - co to takiego jest ??

A u Nas raz dobrze raz źle...Michałek dziś jest nie do wytrzymania mam ochotę się zastrzelić !!

Tydzień temu we wtorek byliśmy na szczepieniu i wizycie, mały waży 8420g

I jeszcze mam pytanko na temat miętol metki czy warto kupić?

Idę Was poczytać

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:06   #671
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też cycowa mama jestem i uważałam, że na cycu ukoi pragnienie. Je obiadki, czasem deserki i kaszkę i dostała takiego zatwardzenia, że aż parła tą kupę, sina się robiła i płakała strasznie. Ani termometr, ani krem ani nawet czopek glicerynowy nie dawał rady, cudem zrobiła i ma teraz taki uraz, że jak kupkę robi to zaciska pośladki i prostuje z całych sił nogi. Nie chce mi dać ich zgiąć pod brzuszek bo jak próbuję to podrywa się cała w górę i wisi, tylko głowa na podłodze. Z tego wszystkiego od 3 dni robiła na raty, mały bobek nogi zaciśnięte i po kupie. Dzisiaj, żeby znowu nie było zatwardzenia dałam czopek i już ją przydusiło i zrobiła normalnie po nim.

Od tej pory widzę,że mała musi dostać coś dodatkowego, daję rumianek i jest lepiej, wodę i czasem herbatkę też dam. Płyny jej pomagają i po tym jednorazowym wypadku z zatwradzeniem już więcej go nie mieliśmy
Bo jak była TYLKO na piersi to ukoiła pragnienie i głód. Przy rozszerzeniu diety można ze spokojem dopajać. Trzeba pilnować, aby jednego dnia dziecko nie dostało zbyt dużo zapierających rzeczy. Co jak działa na kupkę jest w pierwszym poście

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:23   #672
Karinio
Zakorzenienie

Dlaczego doba tak mało ma godzin U nas dzisiaj dzień pt: sprzątanie hacjendy-mieszkania,spacer,odpoczy nek. Chociaż co nieco do posprzątania jeszcze zostało,a nam nogi w D włażą bo do tego sklepu pod górke i z górki Wybraliśmy się dzisiaj z mężem na spacer do wielkiego sklepu Range ( wszystko do domu,ogrodu itp ),bo chcieliśmy kupić obraz do salonu noi kupiliśmy oraz chciałam obrus na stół i też kupiliśmy Były rzeczy już na Hallowen ,ale i nie tylko było już prawie wszystko na Święta Grudniowe Mały poznał Mikołaja ( był taki fajny stojący ) ,a jak założyłam czapke z kominem ogóry i wystającymi nogami z komina Mikołaja,to mały miał małe zdziwko Piękne rzeczy nie moge się doczekać tych świąt i jak pojedziemy pokupować.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Madzia nie śpi od 14 pospała pół godz w samochodzie i tyle. zawsze ma 2 drzemki, więc miała i nie chce iść spać marudzi, trze oczy, ale nie będzie spać.
na dodatek idąc na czworaka podwinęła jej się rączka i uderzyła łukiem brwiowym w podłogę, ale był płacz ;(
Twarda z niej zawodniczka A co wypadku,ojć

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
fajny ten pchacz widziałam go w asdzie i się czaje na niego, ale jeszcze czas
ja kupiłam piłkę Olivii w mothercare http://www.mothercare.com/Mothercare...&q=ball&q=ball
Fajna piłka

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
parę fotek treningowych
Wyszły Ci

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Pomidory moja milosc, surowe, zupa, sosy
Też lubie pomidory,czy to na kanapke,ketchup itp i jutro mam spaghettti na obiad Jedynie nie lubie soku pomidorowego

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
dziewczyny któraś z Was pisała że ma wózek Tako Laret i że w spacerówce nie da się pasów regulowac? u mnie się da tylko to coś było schowane pod tymi ochronkami na ramionka jutro będę młodego przyzwyczajac do spacerówki w domu na razie
Powodzenia i oby testowanie spacerówki się powiodło

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-09-18 o 21:15
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:24   #673
tynka88
Zadomowienie

Post Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Bierze mnie chyba jakies choróbsko, bo mi zimno i głowa mnie boli no i zaopatrzyłam sie w plastry przeciwbólowe , bo dzis mnie tak kręgoslup boli, ze nie moge sie schylac.

Gosia u nas sie chyba tak hucznie haloween nie obchodzi, ja Mateuszka nie przebieram moze byc mała dynieczką jak coś bo dzis na szczepieniu wyszlo nam 9900 i 76 cm.

Co do szczepienia jeszcze to jeszcze nigdy Mateuszek tak nie plakal/darł sie.. zaczal przed zastrzykiem jak tylko zobaczył lekarke, przestał jak tylko TZ z nim wyszedl z przychodni.

Co do kombinezonów to ja probuje cos upolowac na allegro, ale dosc drogo chodza jak na uzywane, kupie chyba nowy, za to Mateuszek dostał cudna czapke H&M , wyglada w niej jak niedźwiadek

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-09-18 o 21:25
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:25   #674
karolca
Zakorzenienie

Ewelinka na obiadek dostała słoiczkowe danie po 6. m-cu z kawałkami. Nie zrobiło to na niej żadnego wrażenia Część od razu łykała, część gryzła.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-18, 21:38   #675
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki...

Mraveczka ja właśnie też zaczynam myśleć jak z tym ubieraniem zimą..czy jak kupię taki śpiworek jak Emigra wstawiała linka to muszę jeszcze kombinezon czy wystarczą cieplejsze spodnie i kurteczka czy jak....

Cziqua fajny ten Twój kombinezon...taki praktyczny..

Ivonka
jak dziecię na samej piersi to to wystarcza, a że już dajesz jej inne rzeczy to moim zdaniem trza dopajać trochę...mój mimo że tylko cycowy to ostatnio po tej przerwie z robieniem koopki to codzień troszkę mu daję herbatki jabłkowo-melisowej..

Natkulec biedna Madzia..ale no takie upadki są nieuniknione przy raczkowaniu i pierwszych próbach chodzenia..

Natka fajne fotki

Ja to mam pecha..niedojż że przeziębienie to jeszcze nawiedził mnie pan H i to jeszcze gorszy niż w ciąży..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:44   #676
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Zazdroszczę Ci że dopiero teraz masz pierwszy okres
Fajna pilka,ja Erykowi kupie jakas jak bedzie siedzial.A ja jeszcze nie mialam okresu i jakos za nim nie tesknie

Cytat:
parę fotek treningowych
Fajne fotki i kotek tez fajny

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas dzień bardzo pracowity... Hania wylądowała ze mną na zajęciach z edukacji muzycznej Bawiła się rewelacyjnie i strasznie podobało Jej się pianino - a prowadzący zajęcia nie mógł sie na NIą napatrzeć... Młoda zasnęła przy kołysance Brahmsa zagranej na pianinie przez Niego i spała tak prawie dwie godziny. Potem miałam zajęcia z pedagogiki Marii Montessori i też prowadząca zaproponowała, żeby Hania została, ale wysłałam Ją z Marcinem na spacer, co by trochę świeżego powietrza zaznała, bo jutro ponoć ma padać.
No to Hania sie powaznie edukuje Fajnie,ze jest taka otwarta na nowe miejsca.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Gosia u nas sie chyba tak hucznie haloween nie obchodzi, ja Mateuszka nie przebieram moze byc mała dynieczką jak coś bo dzis na szczepieniu wyszlo nam 9900 i 76 cm.

Co do szczepienia jeszcze to jeszcze nigdy Mateuszek tak nie plakal/darł sie.. zaczal przed zastrzykiem jak tylko zobaczył lekarke, przestał jak tylko TZ z nim wyszedl z przychodni.
To ladna wage ma Mateusz i jest tez wysoki,dynieczka moze byc jak najbardziej U nas Wiki pewnie z kolezankami bedzie chodzic zbierac cukierki po domach,a Eryk gorszy byc nie moze,co prawda cukierkow nie bedzie zbieral,ale przebranie chociaz miec bedzie
Biedny Mateuszek u szczepienia,dobrze ze to juz za wami.
Stary 2012-09-18, 21:45   #677
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki...

Mraveczka ja właśnie też zaczynam myśleć jak z tym ubieraniem zimą..czy jak kupię taki śpiworek jak Emigra wstawiała linka to muszę jeszcze kombinezon czy wystarczą cieplejsze spodnie i kurteczka czy jak....

Ivonka
jak dziecię na samej piersi to to wystarcza, a że już dajesz jej inne rzeczy to moim zdaniem trza dopajać trochę...mój mimo że tylko cycowy to ostatnio po tej przerwie z robieniem koopki to codzień troszkę mu daję herbatki jabłkowo-melisowej..

Natkulec biedna Madzia..ale no takie upadki są nieuniknione przy raczkowaniu i pierwszych próbach chodzenia..

Natka fajne fotki

Ja to mam pecha..niedojż że przeziębienie to jeszcze nawiedził mnie pan H i to jeszcze gorszy niż w ciąży..
Flower przybij pionę, ja też chora, wczoraj byłam u lekarza, jutro idę znowu jak się nic nie zmieni.Na H posterisan maść i czopki.

Z tym dopajaniem to też jest tak pewnie ,że jak się stosuje takie "popitki" po jedzeniu typu zupa czy deser to dziecko pije to mleko pierwszej fazy w tych króciutkich seriach, a tam dużo wody, ale wiadomo ,że jednemu wystarcza , drugiemu nie. Moja akurat kupki wali w ilościach dużych i to nawet nie jakieś mega plastelinowate, ale po jedzonkach daję jej pociągnąć cyca trochę. No i nie dostaje kaszek ryżowych , a to zatwardza.
Tynka a ja myślałam ,że moja Klusensia najcięższa na wątku, a tu Mateuszek przoduje pewnie, no ale też długi jest , fiu fiu

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-09-18 o 21:47
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:48   #678
ivonka7
Rozeznanie

Widzę że temat kombinezonu na topie. My jeszcze nie kupujemy-mamy taki polarowy i myślę że na jesień wystarczy. Natomiast jeśli kupie kombinezon to śpiworek do wózka chyba nie będzie wtedy potrzebny? Czy zamierzacie stosować 2w1?

Dzięki za posty odnośnie dopajania-czuje sie uspokojona

Na pożegnanie lata kupiłam dzisiaj truskawki... jutro upiekę ciasto..a co!
Wrzucam Wam Ewcie na dobranoc!

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0333_922x1382.jpg (58,3 KB, 42 załadowań)
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 21:52   #679
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki...

Ivonka

Natka fajne fotki

Ja sobie kupię śpiworek dla Kai , ale chciałabym taki w miarę cieńki,dla Niny nie miałam, ale jak było super zimno to musiałam walczyć z kocykiem , który łatwo rozkopać itd. Będzie robił "za kocyk". Kombinezon i cieniutki śpiworek czasem moim zdaniem się nawet w komplecie użyje, bo jak jest mega zimo, a dziecko jednak jest bez ruchu to sam kombinezon to jak dla mnie mało.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-09-18 o 22:04
Stary 2012-09-18, 21:56   #680
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę że temat kombinezonu na topie. My jeszcze nie kupujemy-mamy taki polarowy i myślę że na jesień wystarczy. Natomiast jeśli kupie kombinezon to śpiworek do wózka chyba nie będzie wtedy potrzebny? Czy zamierzacie stosować 2w1?

Pozdrawiam
Śliczna

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-18, 22:04   #681
natkulec
Zadomowienie

Cytat:

Pozdrawiam
jaka śliczna i jak pięknie stoi moja Madzia też taka ruchliwa i pewnie za miesiąc też tak stanie, albo wcześniej
Stary 2012-09-18, 22:08   #682
karolca
Zakorzenienie

Moja właśnie uczy się raczkować, ale jak załapie o co chodzi to też pewnie szybko stanie Strach się bać
Dziś prawie udało się jej usiąść, podniosła się do półsiadu z czterech ale dalej nie wiedziała co zrobić, bo jak się podpierała to było dobrze, a jak wzięła ręce to leciała na boczek
Coraz weselej jest. No i coraz częściej lubi jak razem z nią leżę na łóżku albo na podłodze. Nic nei muszę robić, po prostu być.

I pies "zjadł" dziś Ewelince jej ulubioną maskotkę - dalmatyńczyka Szukałam już takiego na allegro, ale nic nie ma

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-18, 22:13   #683
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Moja właśnie uczy się raczkować, ale jak załapie o co chodzi to też pewnie szybko stanie Strach się bać
Dziś prawie udało się jej usiąść, podniosła się do półsiadu z czterech ale dalej nie wiedziała co zrobić, bo jak się podpierała to było dobrze, a jak wzięła ręce to leciała na boczek
Coraz weselej jest. No i coraz częściej lubi jak razem z nią leżę na łóżku albo na podłodze. Nic nei muszę robić, po prostu być.

I pies "zjadł" dziś Ewelince jej ulubioną maskotkę - dalmatyńczyka Szukałam już takiego na allegro, ale nic nie ma
Największy "zapiernicz" przy dziecku jest wg mnie i innych mi znanych mam jak dziecko zaczyna chodzić i jeszcze ma zapędy do grzebania, ściągania itp.
A zapomniałam napisac,że Kaja nie pokochała Kojca, no nic , może się Jej odmieni, na co liczę.
Stary 2012-09-18, 22:18   #684
karolca
Zakorzenienie

Konia, na pewno, bo wszędzie chce wejśc, wszystko zobaczyć, spróbować. A jak wejdzie, może spaść i zrobić sobie krzywdę. Ja już teraz muszę uwazać przy mobilności Ewelinki, bo wchodzi pod stół, wychodzi z pokoju, potrafi wejść pod łóżko w sypialni. I jest w tym na tyle pokraczna, że od razu się klinuje i nie wyjdzie.
Ale najchętniej idzie za jedzeniem Żadne tam zabawki, grzechotki i przeróżne motywujące rzeczy... pokazać jej coś do jedzenia i leci jak szalona

Wychodzę dziś z młodą na spacer i spotykam sąsiada z góry, jadł kabanosa. Myślałam, że dziecko zje mu tę kiełbaskę wzrokiem (a nie zna smaku, żeby chciała). Wyglądało to bosko

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-18, 22:30   #685
natkulec
Zadomowienie

Moja Madzia właśnie taka ciekawska jak tylko zacznie chodzić to będzie masakra trzeba będzie mieć oczy w d... juz sobie ja wyobrazam włażącą na wszystko i guz na guzie
podobno mąż taki był teściowa opowiadała że jak miał ok 3 lat to wziął z lodówki kiełbasę i schował się za lodówką żeby móc zjeść w spokoju a oni go szukali, albo schował sie do budy psa i pies go pilnował i nie pozwalał go zabrać
Stary 2012-09-18, 22:31   #686
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Sliczna jest I tak pieknie stoi,moja Wiki tak stala dopiero jak miala 11 miesiecy

Cytat:
Ale najchętniej idzie za jedzeniem Żadne tam zabawki, grzechotki i przeróżne motywujące rzeczy... pokazać jej coś do jedzenia i leci jak szalona

Wychodzę dziś z młodą na spacer i spotykam sąsiada z góry, jadł kabanosa. Myślałam, że dziecko zje mu tę kiełbaskę wzrokiem (a nie zna smaku, żeby chciała). Wyglądało to bosko
Dobre
No mama co ty jesc nie dajesz.Jeszcze troche i dziecko rzuci sie na sasiada i kabanos bedzie Ewelinki
Stary 2012-09-18, 22:33   #687
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Konia, na pewno, bo wszędzie chce wejśc, wszystko zobaczyć, spróbować. A jak wejdzie, może spaść i zrobić sobie krzywdę. Ja już teraz muszę uwazać przy mobilności Ewelinki, bo wchodzi pod stół, wychodzi z pokoju, potrafi wejść pod łóżko w sypialni. I jest w tym na tyle pokraczna, że od razu się klinuje i nie wyjdzie.

dobrze ,że sąsiad nie szedł z golonką w łapie

Pewnie Mała widzi błogość na twarzy wcinających coś tam cos tam i nie chcę mieć gorzej.
Stary 2012-09-18, 22:41   #688
Karinio
Zakorzenienie

Operacja nie może być wykonana, ponieważ wygasła Twoja sesja - minęło zbyt wiele czasu od ostatniego logowania.
Kliknij wstecz w przeglądarce i odśwież stronę aby odświeżyć dane sesji.

sratata,cytowanie poszło nie chce mi się ;po raz drugi
Stary 2012-09-18, 22:43   #689
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Moja Madzia właśnie taka ciekawska jak tylko zacznie chodzić to będzie masakra trzeba będzie mieć oczy w d... juz sobie ja wyobrazam włażącą na wszystko i guz na guzie
podobno mąż taki był teściowa opowiadała że jak miał ok 3 lat to wziął z lodówki kiełbasę i schował się za lodówką żeby móc zjeść w spokoju a oni go szukali, albo schował sie do budy psa i pies go pilnował i nie pozwalał go zabrać
Dobry agent był z męża
Ja za to ściągałam wszystkie serwetki. Ale jak!
zdjęłam np. wazon, zrzuciłam serwetkę, wazon postawił na to samo miejsce a serwetką wycierałam podłogę. Do dziś nie ma u mnie serwetek, obrusów ani nic takiego No nie lubię
Ewelinka ciągnie wszystko. Serwetki, obrusy, firanki, zasłony. Całe szczęście, nie dobiera się do kwiatów.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dobre
No mama co ty jesc nie dajesz.Jeszcze troche i dziecko rzuci sie na sasiada i kabanos bedzie Ewelinki
Wydało się, że głodzę dziecko

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
dobrze ,że sąsiad nie szedł z golonką w łapie

Pewnie Mała widzi błogość na twarzy wcinających coś tam cos tam i nie chcę mieć gorzej.
A nie wiem jaka reakcja byłaby na golonkę.
Wiesz, nie wiem co ona obserwuje jak my jemy. Pewnie kojarzy, że skoro ona ma łyżeczkę a łyżeczka oznacza coś smacznego to moje zapewne też takie jest. Dam jej odrobinkę ziemniaczka z mojego talerza. Dziś skubnęłam jej kawałek kotleta z piersi kurczaka. Ale namiętnie gryzła (od takiej odrobinki nic dziecku przecież nie będzie, a wyjątkowo nie przyprawiałam niczego). Oczywiście bez panierki! No i jak to posmakowała to talerz taki ciekawy już nie był. Kiedyś muszę ją nagrać

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Operacja nie może być wykonana, ponieważ wygasła Twoja sesja - minęło zbyt wiele czasu od ostatniego logowania.
Kliknij wstecz w przeglądarce i odśwież stronę aby odświeżyć dane sesji.

sratata,cytowanie poszło nie chce mi się ;po raz drugi
to jak się logujesz zaznacz sobie w okienku obok "zapamiętaj"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-18, 22:47   #690
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Ewelinka na obiadek dostała słoiczkowe danie po 6. m-cu z kawałkami. Nie zrobiło to na niej żadnego wrażenia Część od razu łykała, część gryzła.
Super aniołek

karolca,dzięki i tak zrobie

Moje dziecie też obserwuje jak jem-y.Jak jadłam np na śniadanie chleb z mięsiwem ze słiczka to sie patrzył jak sroka w gnat A jak mu przybliżyłamdo usta,to otwierał dzioba coś tam liznął,ale się lekko skrzywił.

Troche nadrobie i pójde się wykąpać,może jeszcze dzisiaj zdąże z kąpaniem albo kolacją. Końca nie widać sprzątania Choć zostało troche w łazieńce,noi pranie pochować.Ogólnie grajdolek posprzątać

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-09-18 o 22:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości