|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwość
Cześć Mądrale
Mam dziś tak szalony tydzień, że najchętniej bym padła do łóżka i spała do poniedziałku ![]() Mój temat: "zwierzaki w literaturze. opisz funkcjonowanie motywu" - już wybrałam listę literatury, która mi się przysłuży ![]() Generalnie moja mama właśnie wychodzi na wywiadówkę - cyrk niesamowity z tą studniówką, ciekawa jestem czy dojdą do jakiegoś porozumienia - ale nie ma co, nie dam 600zł za studniówkę ![]() Dziś: niemiecki, polski i masa chemii na jutrzejszy test. Czuję, że mimo wszystko mam spore braki - albo tak się boję robienia zadań, ze mi nie zawsze wychodzą? zaczęłam przerabiać chemię z I klasy operonu i zamówiłam zestaw książek Witowskiego na allegro, powinny być do piątku ![]() Zapisałam się na angielski do matury w MDK - więc za free Byłam też z kotem u WET-a bo nadszedł czas na szczepienie - mój kot nie znosi drogi do przychodni i z powrotem, ale gdy już dotrzemy to szaleje, skacze i zagląda w każdy kąt jakby był u siebie ![]() Mój ukochany nauczyciel z polskiego stwierdził, że jutro zaczniemy przerabiać lalkę, która miała byś na przyszły piątek - chyba dziś o ile starczy mi czasu obejrzę film
|
#1202 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwość
My mamy w dworku: http://dworekarkadia.pl/ z czego jestem zadowolona! Walczyłam o ten lokal jak lwica!
Okropna pogoda nie zachęca do otwierania jakichkolwiek książek. Czuję, że zbliża się ten okres, kiedy wracając do domu mam ochotę zwinąć się w kokonik i przekimać tak do kwietnia A tu czeka mnie matma, niemiecki, Przedwiośnie, angielski a czasu na powtórzenie czegokolwiek do matury braknie mi czasu. Cóż za okropne niezorganizowanie..
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj miałam kartkówkę ze słówek z angola napisałam wszystkie co podyktowała ![]() U nas już wiedzą gdzie chcą studniówke w hotelu ***** za jedną osobę 300zł za partnera 170 (w tamtym roku mieli w ośrodku wypoczynkowym i płacili 140 za osobę i tyle samo za towarzyszącą albo mniej). Ja uważam, że studniówka powinna byc tak zoorganizawan aby każdy był bo połowy nie stać na taki wydatek ale co ja będe gadać wiedzą lepiej. Edytowane przez mansikkaa Czas edycji: 2012-09-19 o 17:08 |
|
|
|
|
#1204 | ||
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny doradźcie mi, który z tych tematów wydaje się najsensowniejszy,proszę. Kusi mnie przedostatni, ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić, jakby to miało wyglądać o.O
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w szkole pielgrzymka 1 dniowa 150 zł lub 3 dniowa 300zł lub więcej ale mieszkam na wschodzie więc mało osób z mojej szkoły pojedzie bo u nas na wschodzie bida.
Ja te pieniadze wole wydac na coś innego.Już chodzę na dodatkowe korki z matmy grupowo 15 zł za godzinę i znalazłam teraz, że jest angielski 10 zł za godzinę co razem w miesiącu daje 200zł jak powiedziałam babci że są takie kursy to powiedziała jak trzeba to trzeba najwyżej jeść nie będziesz. Ale wole wydac teraz kasę i mieć pewnośc, że jestem dobrze przygotowana i zdam niż sama będe sie uczyć angielskiego i nie zdam i wydam więcej kasy na korki aby zdac poprawkę ehhmm |
|
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;36629274]Dziewczyny doradźcie mi, który z tych tematów wydaje się najsensowniejszy,proszę. Kusi mnie przedostatni, ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić, jakby to miało wyglądać o.O
Ja mam tego pecha,że jestem w klasie z dość zamożnymi osobami i dla nich np. teraz żadnym problemem jest wyciągnąć 300zł na wycieczkę, 70 na pielgrzymkę, 50zł na ubezpieczenie, 30zł na 18, 5zł na dzień chłopaka, no i zamawiać dodatkowe książki u nauczyciela. Jak mi dojdzie jeszcze teraz płacić za studniówkę to chyba będę musiała iść się puszczać. [/QUOTE]Co do tematu - przedostatni jest spoko Bez przesady, tak nie będzie, ale wiem o czym mówisz... Moja klasa np. nie rozumie, że nie mogę jechać na wycieczkę z powodu skręconego kolana a im potrzebne są osoby... Apropo studniówki - słyszałam, że w innym lubelskim LO chcieli zrobić studniówkę w Warszawie w jakimś hotelu i polecieć tam samolotem z lotniska w moim mieście (obok Lublina), które ma zostać otwarte w listopadzie. Cyrk
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam luz do końca tygodnia
więc sobie powoli robię rzeczy na przód, dodatkowe, do matury
|
#1208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem z okolic Olsztyna może źle napisałam że ze wschodu bardziej północny wschód.
|
|
|
|
#1210 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oooo to dopiero burżuazja!
|
||
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe ile kasy by wydali na studniówkę z przelotem
|
|
|
|
#1212 |
|
Rozeznanie
|
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;36629888]Ja z podkarpacia i 70zł.
Mój kolega ma teraz nogę w szynie i mi jęczeli żebym go namówiła żeby jechał, bo jest ultimatum, że jak nie jedzie 7 osób - to nie jedzie cala klasa. No lecę pędzę go przekonywać. ![]() Oooo to dopiero burżuazja! [/QUOTE]No ja chodzę o kuli, ale jeśli chcę wydobrzeć do studniówki (która jest w I możliwym terminie) to muszę się oszczędzać, a oni tego nie pojmują ... ![]() W końcu ta ich studniówka nie wypaliła, tak mi szkoda, że aż wcale
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
w klasie mojej znajomej, ale w innej szkole, połowinki w szkole byly organizowane w górach - oni olali połowinki, i zamiast imprezy polecieli do Barcelony
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
O co chodzi z tymi pielgrzymkami?
|
#1215 |
|
Rozeznanie
|
W klasie maturalnej wyrusza się na pielgrzymki coby matura dobrze poszła
|
#1216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedy jedziecie?!
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szkole matury probne sa 2,3,4 stycznia. Są na ocenę, więc nieobecność równa się 0/30
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#1219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;36629274]Ja mam tego pecha,że jestem w klasie z dość zamożnymi osobami i dla nich np. teraz żadnym problemem jest wyciągnąć 300zł na wycieczkę, 70 na pielgrzymkę, 50zł na ubezpieczenie, 30zł na 18, 5zł na dzień chłopaka, no i zamawiać dodatkowe książki u nauczyciela. Jak mi dojdzie jeszcze teraz płacić za studniówkę to chyba będę musiała iść się puszczać. [/QUOTE]Ja mam całe szczęście klasę w miarę "normalną" jeśli chodzi o finanse i wszyscy uważają, że 500zł za studniówkę to zdecydowanie za dużo (cena z osobą towarzyszącą), no ale co zrobić, przecież ceny nam nie zmniejszą, a studniówka jest raz w życiu, więc głupio nie pójść i płacić trzeba. Z tego co pamiętam to w zeszłym roku taka pielgrzymka w mojej szkole była organizowana, gdy już było w miarę ciepło. Jakoś marzec-kwiecień bodajże. |
||
|
|
|
#1220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jadę 6 października
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;36631043]Hm, ale w sumie czemu nie można zrobić tego tak jak połowinek? Bo u mnie połowinki z osobą towarzyszącą to było 110zł, ale u nas w szkole,więc tylko wynajęcie sali by doszło. Ale jak jest 9 klas to przecież spokojnie by się ta opłata rozłożyła. Za co tyle pieniędzy niby?
Ja jadę 6 października [/QUOTE]Właśnie, też nie rozumiem tej rozbieżności cen. Połowinki z partnerem kosztowały 155zł u mnie a studniówka ponad 300zł więcej. Masakra, jednym słowem. Wydaje mi się, że wynajęcie tego dworku jest znacznie droższe niż sali, w której mieliśmy połowinki, ale i ta cena tak lekka przesada. O! Szybko jakoś wam zorganizowali tę pielgrzymkę
|
|
|
|
#1222 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dajmy na to, że za wynajem sali 2tys. Licząc że u mnie jest 9 klas po 35 osób, to wyszłoby 6zł na osobę :| Więc skąd ta różnica w cenach? |
|
|
|
|
#1223 |
|
Rozeznanie
|
Mami wróciła z zebrania i zamiast mi mówić jak nowy wychowawca, jak sprawy szkolne itd. to opowiada mi ploteczki jakie usłyszała od innych mam
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to do Cz-wy jedziecie? Ja tam czasem sobie na niedzielną mszę z rodzicami jeżdżę, więc może dlatego, że za blisko to nic nie słyszałam o pielgrzymkach
swoją drogą... z buta , bo autobusem się nie liczy!
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;36631260]My ogólnie jesteśmy szybcy. W przyszłym tygodnu jedziemy na wycieczkę, a w piątek wybraliśmy gdzie dopiero
![]() Dajmy na to, że za wynajem sali 2tys. Licząc że u mnie jest 9 klas po 35 osób, to wyszłoby 6zł na osobę :| Więc skąd ta różnica w cenach?[/QUOTE] Catering, muzyka, nauczyciele, dla których to jest praca Do tego nie wszyscy idą na studniówkę
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#1226 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 Czas edycji: 2012-09-19 o 19:07 |
||
|
|
|
#1227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszczę wam miejsca na studniówkę :< U mnie humany wymyśliły CSG i tak miało być. A będzie tak : ![]() ![]() Ale z plusów to przeczytałam dzisiaj jeden dział z podręcznika z WOSu Jutro sprawdzian z fizyki, już nasz profesor straszył ile zadanek będzie xD Moja mama jeszcze na wywiadówce, ale mam szkołę w centrum i obok centrum handlowego, więc może poszła na shopping )
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Raczkowanie
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
taak, już pojechałam na tę pielgrzymkę.
![]() ode mnie ze szkoły mało osób jeździ.
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

zaczęłam przerabiać chemię z I klasy operonu i zamówiłam zestaw książek Witowskiego na allegro, powinny być do piątku 

A tu czeka mnie matma, niemiecki, Przedwiośnie, angielski a czasu na powtórzenie czegokolwiek do matury braknie mi czasu. Cóż za okropne niezorganizowanie..