|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
no.
|
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba Patryś tak miał, ze uczył się unosić główkę od nowa... Nie mogę nic znaleźć u wujka Google.
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Łeb mi rozsadza |
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama też miała zielone wody płodowe
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
Wtam
![]() My po wczorajszym chrzcie. Kubuś był grzeczniutki jak aniołek. Całą mszę spał, nie ruszyło go nawet polane główki (zostaliśmy ponformowani, że woda jest lekko podgrzana żeby dzieci szoku nie przeżywały). Sama impreza super. W sobotę przygotowywaliśmy jedzonko z moim bratem, a wczoraj je konsumowaliśmy. Niestety przeliczyłam się i zostało mi tyle żarełka, że pierwszy obiad ugotuję w grudniu ![]() Kubuś dostał zabawkę, złoty łańcuszek, srebrny łańcuszek, krzesełko do karmienia i kasę. Za kasę postanowiliśmy kupić młodemu super fotelik samochodowy, krzyżyk do łańcuszka złotego, matę edukacyjną, jakąś zabawkę Lamaze i pomyślmy co jeszcze ![]() Miałam pocytowane sporo ale mi zezarło (w laptopie padła bateria...) Z tego co pamiętam to: Mamcia, kciuki za jutrzejsze szczepienie Anna i Hania życzę powrotu do zdrowia Gratuluje kolejnych tygodni i miesięcy naszym dzieciaczkom ![]() Prince, też bym na Twoim miejscu chciała żeby dzień się już skonczył. Maciejka, dzięki za linka Chyba naprawdę kupię ten bilobil bo jak zobaczyłam linka to szukałam długo po co małabym niby iść do apteki bo przecież nie potrzebuję Cóż, starość nie radość
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Czy w Rosmanie jest Hipp Bio Combotic? Bo na stronie nie ma
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak poczytałam sobie trochę info na tej stronce co Balbinka podała linka no i się okazuje, że sporo błędów robię trzeba kupić matę piankową i do roboty! (tyle dobrego, że sama z obserwacji Luśki doszłam do tego, żeby do ćwiczeń kłaść ją na podłodze, a nie na łóżku, ale kładłam na macie, która się zwijała przy łapaniu więc jakby to powiedziała superniania - źle, źle, źle!)
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
a to badziestwo na stronie nie ma
a po wiela jest w rosmanie? ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta stronka taka nieczytelna jak dla mnie, poszukam czegoś w tym stylu, bo w sumie warto wiedzieć, a nigdy sie tym specjalnie nie interesowałam |
|
|
|
|
#2233 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie martw się na zapas ![]() Cytat:
Cytat:
też nie miałam łatwo, więc wiem co to znaczyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziś tylko badanie lekarskie i lekarz mówił o pierwszej pomocy - nuda jest |
||||||||
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie dywanów niet
![]() no właśnie z tego co tam wyczytałam to na kocyku też źle - podłoże musi być takie, żeby dziecko nie mogło go chwytać rączką. A kocyk da radę
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie by tez nie bylo ale tz sie uparl ze dywan musi byc.
w salonie i sypialni dywan! ale milusi jest, codziennie odkurzanie, przynajmniej mam co robic ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- po wiela ten hipp w tym rosmanie? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A lekarka pewnie dała jakiś probiotyk - my mieliśmy acidolac baby, Amelce nie podeszło. Nie chciała tego pić Cytat:
I przy okazji możecie zrobić sylwestra skoro tyle jedzenia Wam zostało ![]() Nie pocytowało mi wszystkiego, muszę poczytać co ciekawego piszą na tej stronie o rehabilitacji - mnie np. martwi, że moja nie wyciąga rączek do zabawek. Ale w czwartek będę u pediatry to zobaczymy co powie
|
|||
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia-zajrzałam na Twojego bloga i jakbym o sobie czytała
Ja też bliźniak-tak jak i mój tata (ur. tego samego dnia co Lusia ) i też mówiłam, że dziecko może mieć każdy znak zodiaku, byle nie ten Dorotka miała być rakiem, ale też się pospieszyła i wyszło bliźnię, dobrze że Marysia aż tak się nie spieszyła Po rosole jest mi jakby lepiej Gardło dalej trochę boli i do tego doszedł ból karku Jutro zostaję sama z dziećmi (dziś była szwagierka), obym miała siłę
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem obsługiwać taczfona
za stara jestem do takich technologii
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia a jak Twoja laktacja? Wyhamowała trochę?
|
|
|
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi pomógł Apap... albo dwa. I kawa. Właściwie nadal boli, ale około południa wysiadałam, później przez chwilę czułam obręcz, potem kłucie... W porównaniu z wcześniejszym obecny ból jest pomijalny, chociaż też czuję ucisk na skroń i oko. ![]() Przed ciążą na Apap bym nie spojrzała. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-22 o 23:55 |
||
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co poczytałam sobie tą stronkę o rehabilitacji i wyszło mi że wszystko robię źle - dobrze, że małż siedział obok mnie to mnie sprowadził na ziemię. Bo oczywiście ja wszystko wyolbrzymiałam i doszukiwałam się tego, czego u nas nie ma
Eh ciężko być mamą ![]() Uciekam spać, dobrej nocy |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ze zmęczenia mnie boli. Od 6 jestem na nogach. Zapowiada mi się intensywny czas do maja, bo prawko + matura Żałuję, że nie wzięłam sobie dodatkowo rozszerzonego angielskiego. Już po ptokach
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
tak i to duzo. w nocy nie sciagam juz w cale jak sie budze w nocy oiersi mam pelne ale nie sciagam. dopero odciagam rano pozbiej tak kolo 14 zalezy jak mala jest glodna i pozniej zalezy albo okolo 19 i 22 przed spaniem.
|
|
|
|
#2247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W każdym razie gratuluję synka grzecznego jak aniołek. ![]() Domyślałam się, że woda jest podgrzana, a chciałabym wiedzieć, czy powietrze jest ogrzewane, żeby mi się dziecię w czasie chrztu grudniowego nie przeziębiło. Przecież będzie bez czapki. Jeśli Róża w prezencie dostanie kasę, to też zamierzam wydać ją na fotelik. ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-22 o 23:50 |
||||
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się "pochwalić", że laktację trochę ograniczyłam, a małej wprowadziłam mm. A w środę dostała pierwszy raz jabłuszko
Kupa po nim była kiełbaskowa hihi.---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- hmm i tak dość sporo odciagasz. Ja przy chci ograniczenia laktacji odciągam max 3 razy, a dzisiaj mi się udało 2, ale już ledwo ledwo. Pomiędzy odciaganiem nie karmię z piersi w ogóle. |
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę chyba jestem dziwna bo żal mi będzie odstawić małą od piersi. I pomyśleć, ze jeszcze w ciąży nie wyobrażałam sobie karmić piersią. A wcześniej to już w ogóle, uważałam że to dziwne i nie dla mnie
![]() Cytat:
nie mogę się doczekać wprowadzenia pokarmów innych niż mleko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

Cóż, starość nie radość

. To rodzaj konsultacji-badania-obserwacji mające na celu postawienie diagnozy, z czego dokładnie wynika taka wieczna marudność. 

Nadrobiłam Was troszkę po łebkach, ale nadrobiłam. Nie wiedzieć czemu, mam ostatnimi czasy strasznego nerwa. Tykam jak bomba. Nadalka mojemu też się wczoraj oberwało. Ale w przeciwieństwie do Twojego, mój małż był totalnie bez winy. Ot, musiałam się wyżyć, nie wiadomo za co. Nienawidzę tego u siebie... Nie wiem, czy Wam kiedyś wspomniałam, ale pochodzę z dość patologicznej rodziny. Jako dziecko i nastolatka byłam bita - często niesłusznie, lub z błahego powodu, który był tylko pretekstem, żeby tata odreagował sobie na mnie stresy związane z czymś innym. Bla, bla, bla... Zmierzam do tego, że choć bardzo się staram nie powielać tego schematu, czasem jedynym sposobem na poradzenie sobie z problemami jest właśnie agresja, skierowana w kogoś innego. Nie wydaje mi się, że byłabym zdolna uderzyć dziecko, ale w skrajnych przypadkach, obrywa się małżowi. Kiedy jestem w takim podłym nastroju i nie mogę sobie ze sobą poradzić, wystarczy jedno słowo, żebym rzuciła się do niego z łapami. Chwilę później, jest mi okropnie przykro, brzydzę się sobą i tą patologią, która jest we mnie, czuję się gorsza, zła, niewarta miłości i tego co mam... I wiecie, co wtedy robi tż? Przytula mnie i pociesza. A ja bym wolała, żeby mi oddał, bo tak wyglądało to u mnie w domu. Ech... Przepraszam za to wynurzenie, ale musiałam sobie jakoś ulżyć
też nie miałam łatwo, więc wiem co to znaczy
myślałam że to chodzi o taki kleik w opakowaniu, sypki - a może chodzi o taki tylko ta pinda coś popieprzyła