|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4802 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4803 |
|
Raczkowanie
|
Siemka
U nas nie pada. Na szczęście.Nie znoszę gdy mi coś na głowę kapie. Już ciągam nosem a może z 3 tygodnie temu chorowałam. ![]() Śnieg lubię tylko w święta potem mogłoby najlepiej wogóle nie być. Najgorsze to błoto po śniegowe.Masakra. Brrry Mój avatar-to ja,ujawniłam swoje lico ![]() Któraś z was pytała się o moje włosy. Cóż falownica to moja tajemnica Ja swoje włosy mam takie że .... każdy włos w swoją stronę. ![]() Eh zszokowana jestem reakcją tż-a ciotek. Na wieść iż spodziewamy się dziecka ich słowa to ..."dopiero teraz ? I że mój tż będzie starym ojcem" Co to ku..wa znaczy stary ojciec? Chyba najważniejsze żeby się sprawdził w tej roli. Ma 30 lat a nie 60. Chyba lepsze 30 a niż 18. (moim zdaniem) Poza tym. Zajście w ciąże u mnie nie jest takie łatwe. (z góry przepraszam za wyrażenie) Nie jest tak że sperma spadnie mi na pępek a ja juz w ciąży chodzę. Sorry dziewczyny że aż tak mnie poniosło ale ... brak słów
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do jedzenia to wszystko co jemy odczuwa nasze dziecko nie ma bariery co dobre to przenika co złe nie wszystko trafia do niego
|
|
#4805 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Myśmy wczoraj z Małą cały dzień przysypiały. Taki leniwy dzień Dzisiaj widzę zapowiada się to samo, ale przynajmniej trochę już zrobiłam, bo wczoraj to koszmar jakiś był, nic tylko spać. Ja się pierwszy raz w tym roku cieszę na zimę bo będzie Dzidziuś Mnie skurcze łydek nie łapią póki co, ale jak dłużej pochodzę czy postoję to mam skurcze w wewnętrznej części ud Okropne uczucie, jeszcze skurcze palców u nogi są straszne, brrrrr
|
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też śnieg pada
![]() Skończyłam sprzątać. Teraz muszę odpocząć, bo mnie plecy bolą ![]() e_vel śliczna ta Twoja Majeczka i super ma stópkę
|
|
|
|
#4807 | ||
|
Zakorzenienie
|
na UP przy Ingardena
Cytat:
Cytat:
![]() i z czego się bejdule cieszycie zimno, mokro, opony trzeba zmieniać beee ![]() a mi wczoraj narobiłyście ochoty na vyprazany syr i tak mnie nosi na niego, że bym jutro TŻta wyciągneła na Słowację
|
||
|
|
|
#4808 |
|
Raczkowanie
|
Ja słyszałam że po occie bardzo boli dziecko brzuch.
Np. marynowane grzybki itp. Dlatego często po zjedzeniu skaczą i się prężą Ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Edytowane przez bishonka Czas edycji: 2012-10-27 o 12:52 |
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzialam po jej reakcji, ze bylo jej autentycznie przykro. Ale coz, nic nie poradze na to. Szkoda, ze nie dalas znac wczesniej, ze bedziesz w Gda Ale pewnie tez sama nie wiedzialas, ze tak wyjdzie.Ja w Gdyni rzaaadko bywam - ostatnio bylam tylko na genetycznym i polowkowym Czasem jeszcze skocze do lekarza w szpitalu w Redlowie.W Gdansku szukamy praktycznie wszedzie - byle tylko TZ mial latwy dojazd do pracy i zeby bylo gdzie zakupy zrobic - takie mamy kryteria
|
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
oj Pstryczku
jakoś n ie podzielam Twojego entuzjazmu.... Cytat:
![]() Tak w ogole to u mnie leje jak piernik.... w przydrożnych rowach zaczynają płynąc strumyczki.... małż przyjechał z wymiany opon, zjedlismy obiadek - dziś robiłam polędwiczki duszone z cebulą w sosie własnym, do tego ziemiaczki i surówka z kiszonej kapusty teraz poszedł przyniesc drzewo do palenia a potem- przypuszczam- "będziem się przepraszac" ![]() te hormony doprowadzą mnie do szału.... |
|
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze Wam wrzuce czapki produkcji mojej mamy- bo ja mam dwie lewe ręce do drutów- może będą inspitracją dla którejs
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Wscieklyscie sie z tym smazonym serem?
![]() Tez bym zjadlaaaaa
|
|
|
|
#4813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zimą jak pada to mogę godzinami siedzieć w oknie i patrzeć Albo spacerować Cytat:
|
||
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
jedzmy
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w oknie to jeszcze moge i siedziec, ale zeby spacerować to juz nie !! jedynie co lubie, to jezdzic na nartach zem sie nasprzątała, teraz czas na relax !
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak on właśnie sprząta
|
|
|
|
|
#4817 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak można powiedzieć dopiero każdy wie kiedy może sobie pozwolić na dziecko, założenie rodziny itp. Mój maż ma już skończone 31 lat ja 30 i teraz wiemy że to jest ten odpowiedni dla nas moment na dziecko a wszyscy inni niech się wypchają swoimi głupimi komentarzami Głowa do góry jak coś jeszcze powiedzą to powiedz dosadnie zostawiam to bez komentarza bo na głupie pytania nie odpowiadam ![]() Cytat:
![]() Ja też się cieszę bo lubię śnieg ale na wszystkich świętych mogłoby być ciepło i słoneczko
|
|
#4818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze, że mam opony całoroczne heheh
|
|
|
|
|
#4819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się cieszę
NIedawno wróciłam z miasta, spacerowałam sobie po śniegu, nawet pierwszą kulę ulepiłam ![]() Lubię zimę ale tylko do sylwestra potem już mogłaby być wiosna ![]() Cytat:
Ten śnieg to napawał mnie jakimś takim entuzjazmem i energią że nie czuje nawet ciążowych dolegliwości, wróciłam z zakupów, nastawiłam pranie i biore się za sprzątanie ![]() Mam do Was pytanie odnośnie tych proszków i płynów dla dzieci. Gdzie Wy kupujecie te Jelpy, Dzidziusie czy Hippy czy jakieś tam inne wynalazki do prania dla dzieci?? Ja obeszłam tesco,rossmana , auchan i wszędzie tylko ta Lovela ![]() Chciałam Blance już poprać parę rzeczy a tu du.pa nie ma proszku. |
|
|
|
|
#4820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do jakiego lekarza jeździsz do Redłowa? ![]() Ja też do Gda bardzo rzadko jeżdżę, ale wiem, że będę tam ponownie w UW jakoś na początku grudnia, o ile jeszcze będę się czuła dobrze za kółkiem ... to możemy się wtedy jakoś umówić
|
|
|
|
|
#4821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale na sankach z jakiejś górki to chętnie bym pozjeżdzała, albo na kulig pojechała |
|
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
siedzę sama w weekend, bo mąż nie przyjechał niby mówił, że dopiero na 1 listopada, ale myślałam, że po tych wszystkich kłótniach sumienie go ruszy, a tu nic no i nie wiem co ja będę robić przy takiej pogodzie jutro;coraz bardziej się wkręcam z tą cesarką, bo tak mnie cholernie boli to spojenie, że to chyba niemożliwe, żeby tam się nic nie działo muszę się w poniedziałek do tego ortopedy umówić, bo się przekręcę z tej niepewnościa dziękuję jeszcze granatowe byłyCytat:
ale mam nadzieję, że jeszcze po porodzie zdążę się na narty wyrwać
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Gdansku ani jeden platek nie spadl ![]() Cytat:
Jasne, daj wczesniej znac jak sie bedziesz wybierac
|
||
|
|
|
#4825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ano był śnieg ale już się zmył u mnie na obrzeżach (czytaj wiosce) było, a dzielnicę niżej u mojej mamy - bliżej miasta już nie ![]() Ok, to napiszę do Ciebie wcześniej na prv i podasz mi jakiś kontakt do siebie.. Tam w okolicach UW to chyba nic nie ma ciekawego, żeby się spotkać? jakiejś kafejki czy cuś? |
|
|
|
|
#4826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj to włoski super, a ta falownica nie niszczy bardzo i sama robisz, ja miałam 2 razy robione u fryzjera i super efekt, chciałam nawet zakupić ale mi się zaczęły włosy przetłuszczac i musze co 2 dni myć, A Ty jak często robisz?? |
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
jak zwykle w weekend zieje pustkami
|
|
|
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobitki, u nas sniegu jak w Zakopanem.
Mam pytanko, czy wg was to normalne, ze moja Ola tak mnie kopie, ze czuje ja w pipce lub w tylku? Pytam, bo martwie sie, ze tak nisko mi zeszla i na swiat bedzie chciala wyskakiwac ((
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tu kiedyś pisały, że też tak czuły, więc to chyba nic takiego
|
#4830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będę się czuła debrze i w lutym uda się wyskoczyć gdzieś z mężem, przynajmniej ze 3-4 razy ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
Wyniosłam resztę papierów z metrowej szuflady, do której wkładam ubrania dla dziecka i w końcu wszystko się mieści - co prawda już tak ledwo, ale dobre i co Strasznie dużo tego!
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-27 o 17:19 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

Ale zrobić jeszcze nie zrobię.
Nie wiem, tak sobie teraz pomyślałam... Skoro przy karmieniu trzeba się tak pilnować to tu też chyba?
Dzisiaj widzę zapowiada się to samo, ale przynajmniej trochę już zrobiłam, bo wczoraj to koszmar jakiś był, nic tylko spać.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jakoś n ie podzielam Twojego entuzjazmu....
teraz poszedł przyniesc drzewo do palenia a potem- przypuszczam- "będziem się przepraszac" 

jak można powiedzieć dopiero 
ślub 28.04.2012
((