|
|
#1651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Cytat:
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1653 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, jestem na angliku z dziećmi ale jak skończymy i ogarnę wszystko to przejrzę z dzisiaj posty i opiszę połówkowe - ale od razu powiem ,że wszystko suuper ! no a tak to zatrzymałam się na wczorajszych postach .... Cytat:
!Cytat:
![]() Cytat:
super !!! ale 5 godz. ??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje !!! i nie przejmuj się jakby coś konkretnego wykryli to od razu by cię skierowali na dodatkowe badania ,lekarze często przesadzają i są nie pewni to gadają nie potrzebnie na głos-tym samym straszą .... będzie dobrze !!! a waga dzidzusia jest całkowicie normalna -ani za mała ani jakoś wielce duża ,mieści się na wysokości 50 % jeśli chodzi o centyle -wiem bo nawet dostałam wykresy co i jak a ja miałam wczoraj połówkowe i mały ważył 607 g 23t 6 d, i to na razie nic nie przesądza o wielkości dzidziusia przy narodzinach -jest jeszcze wielw czasu no dziewczyny resztę postów ogarnę wieczorkiem ,buziaczki
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-11-09 o 16:42 |
|||||||
|
|
|
|
#1654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() są takie baby co trzeba czy nie trzeba to się drą.. ![]() ja nawet nie pisnęłam i nie wyobrażam sobie znaleźć w ogóle jeszcze siłę na krzyki! Przecież to taki wysiłek.. że krzyczeć za mnie musiałby chyba mąż.. ![]() będzie dobrze.. ![]() a jeśli chodzi o sytuację opisaną przez Ciebie niżej, to porażka.. nienawidzę takich ludzi, nie ich sprawa, jedne dzieci są takie, drugie inne.. a obcy którzy dziecka nie znają i jeszcze próbują uspokajać albo w jakikolwiek sposób zagadywać to wywołują u mnie taki nerw.. że szkoda mówić..
|
|
|
#1655 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po Ostrym Dyżurze to ja prawie na medycynę poszłam Ale potem pokochałam równie mocno matematykę... i tak zostało, że zamiast lek. med. skończyłam z mgr inż. ![]() Cytat:
Zasadniczo rzadko chodzę do dentysty - nigdy w życiu nie miałam znieczulenia, ale nawet jak baaaaaardzo bolało to nie jęknęłam. Zamykałam się w sobie i skupiałam na tym, żeby dotrwać do końca ![]() Eh,.... oby poród był jak leczenie zębów :P Ah, i jakbym sie nie odzywała dłużej to znaczy, że zostałam aresztowana za zabójstwo kuriera z DPD! Zabójstwo z premedytacją! Od kur... tygodnia próbuje mi dostarczyć 2 paczki. W powodach nie dostarczenia podaje np. "awaria samochodu", "brak możliwości awizowania" (jakim kurka cudem???), "szary blok". Niech mi ktoś powie co znaczy SZARY BLOK w języku kurierów??? BTW nasz blok jest żółty! Teraz mu nawet w awarię samochodu nie wierzę! Na koniec... umówiłam się z nim dzisiaj (dzwoniąc w ogóle na centralę bo do dupka nie miałam nr tel, a on sam się ze mną nie kontaktował, bo i po bo?) na 16... i co? Nie ma dziada do tej pory! Więc jak się pojawi to mu urwę jaja i zapakuję w jego paczuszki! Koleżanki mąż z pracy jeździ w DPD i widzę jaki jest sumienny, a ten dziad?
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-11-09 o 16:52 |
||
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo ja mam w planach niedzielnych. amerykanski, zeby bylo malo roboty nigdy nie wiem co oni do mnie mowia... poza tym to belkot. ta ich papierologia... powiadomienia o powiadomieniu 3 listami poleconymi dw 4 instytucji ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- o fu%k ![]() to ja umre.... mam obsesje dentystowa. zapobiegac a nie leczyc... a tu sie tak nie da
|
|
|
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
joanna200 obyś miała rację
ja też
|
|
#1658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-Dzień dobry! Proszę sprawdzić czy mam jakieś ubytki.... -Dzień dobry! .... Nie, nie ma pani. Zęby zdrowe. -Dziękuję. Do widzenia. Ale w podstawówce i LO troszkę się nałaziłam. Szóstki mi dziurawe wychodziły nawet :/
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc tez nie powinnam narzekac.... ale az tak pieknie nie ma
|
|
|
|
#1660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Damy radę jak przyjdzie co do czego... Cytat:
![]() Moje dziecię się 'odbraziło' i znowu troszkę pokopuje Żeby zabawniej było zaczeła jak wkurzyłam się na mojego tżta, bo w weekend nie przyjedzie -.-" żeby to jeszcze jakiś specjalny powód miał no ale...Cóż teraz pytanie czy Mała się zgadza ze mną czy tatusia broni... Ale choroba za każdym razem jak rękę przykładam do brzucha to przestaje
|
|
|
#1661 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam kilka przygód i moge rodzić z krzykiem byle mi nikt w zębach nie wiercił ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rodziłam bez znieczulenia i przeżyłam A jak położyli mi Julcię na brzuchu to już nic nie pamiętałam U nas nie było takiej sytuacji, Julcia przed gabinetem siedzi na kolanach u mnie i nie piśnie ani słowa, tylko za drzwiami zaczyna płakać, bo nie chce dać się dotknąć, ale też sobie pamięta, że np w tym gabinecie miała zrywany paznokieć i dlatego. A co do kobiet to ostatnio wam opowiadałam jak dziecko robiło z rodzicami co chciało to wypowiedziały się negatywnie, a Julcię pochwaliły. Cytat:
Cytat:
hehe ja też ryczę codziennie ostatnio, ale dzisiaj oglądając 11 odcinek to normalnie aż się zanosiłam, teraz oczy mnie pieką. Ja za bardzo wczuwam się w to co przeżywają ludzie, a tu akurat w ból matki, ale zobaczysz to pogadamy na temat 11 odcinka
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a długo trwał Twój kryzys? bo ta dziewczyna krzyczala cały czas jak tam bylam, czyli pewnie ze 20 minut A! i jeszcze chcę obalić mit co do zgagi i długich włosów wcale to nie prawda, że jak się ma zgagi to dziecko ma długasne włoski. Bratowa ani razu zgagi nie miała a córcia ma tak długie włosy, że jeszcze nie widziałam takiego fryza u nimowlaka
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama gdyby nie odejście wód płodowych, nie wiedziałaby, że rodzi - serio- nie czuła skurczy. Moja siostra mówiła, że stało się bolesne dopiero po odejściu wód - odeszły jej 10 minut przed końcem. A ja jestem inna Ale jak widać - może być całkiem znośnie. Brzmi wiarygodnie?---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- No i ja też się darłam gdzieś od 7 cm do końca - czyli jakieś 5 godzin
|
|
|
#1665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 607g to mój cięższy o 35gram ale skoro mówisz że jeszcze nie przesądza czy będzie klockiem to dobrze ![]() Cytat:
o matko miałaś tyle sił
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Było pocieszająco i uspokajająco dopóki nie doczytałam końcowki 5 godzin? masakraDzięki dziewczyny za pocieszenie, już mi trochę lepiej nawet nie miałam się komu wyżalić, bo tż wyjechał na weekend dobrze, że tu jesteście
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja nerwicy dostanę - w końcu wiem, co to jest. Ale pocieszające jest to, że kończy się wcześniej czy później. I dopiero wtedy zaczyna się prawdziwa jazda...
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
35min to parte, przy których nie krzyczałam. Może też mi się wydawało że mocno krzyczę na tych 7cm, a tak naprawdę jęczałam. Nie wiem Więc jakąś godzinę na pewno się darłam.
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zadomowienie
|
Moze to jeszcze za wcześnie, może jeszcze mnie to nie trafiło, ale tak jakos nie pasuje do tego co piszecie. Porodu sie nie boje a jestem pierworódką i nie wiem czym to "pachnie". Może (napewno) nadejdzie ten czas że będe sie panicznie bała ale mam taki luuz ze aż dziwnie mi sie to czyta
miałyście tak ? ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
Moja siostra rodziła nie pamietam dokładnie ale chyba 17 lub 18 godzin
|
|
|
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaa pępek mi zanika ;/
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo nieźle, to się namęczyła. ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- DZIEWCZYNY PROSZĘ O GŁOSY NA MNIE NICK CIERP1ENIE, można oddać 3 głosy jednego dnia na tą samą pracę, także jak zaliczy jeden , można kliknąć jeszcze 2 razy http://www.bebiklub.pl/home/konkursy...ia/?start=3295
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-11-09 o 17:59 |
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomniałam napisać, że można 3 razy na tą samą pracę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wieczór
Niedawno dotarłam do domku i powiem wam, że jestem straszna zołza i wyrodna matka Od samego początku pisałam, że czuję że dziewczynka będzie. No i co i dziś potwierdziło się co będziemy mieć więc jest 100% dziewczynka Ale ja ledwo wyszłam z gabinetu wsiadłam w samochód i zaczęłam ryczeć Choć najważniejsze że zdrowe i dobrze się rozwija, serduszko, wątroba i pozostałe narządy, główka wielkością ciałko wszystko odpowiada wiekowi ciąży tz wg om jest 16+3 a wg usg 16+1 więc wzorowo nie wiem ile malutka waży ale ma 10,21 cm i serduszko bije 154 na minutę Ponadto wyniki wszystkie bardzo dobre wg lekarza (pomimo minusów które dopuszczalne są w ciąży czyli ok) więc dalej mam brać tylko kwas, witaminek nie dostałam. U fryzjera mam powiedzieć, że jestem w ciąży i zapytać czy mają farby ekologiczne. No i maksymalnie mogę farbować włoski 3 razy w ciąży. Żółty śluz wg mnie a dla lekarza super taki powinien być (mam małą nadżerkę ale póki nie byłam w ciąży nic z nią nie robił i zajmiemy się po ciąży nią). Na notorycznie powtarzającą się opryszczkę jeśli jeszcze się pojawi dosyć często przeprowadzi kurację jakimś lekiem hasco...coś tam dopuszczalne przez towarzystwo jakieś tam Cieszę się, że maleństwo rozwija się prawidłowo i zdrowe jest
|
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie Torres byl od poczatku chlopczykiem, ale bardziej na przekor calej rodzinie konkubenta, ktora zwyrokowala ze dziewczynka na bank. ![]() ale tez mi sie przykro zrobilo ze nie dziewczynka. moj ojciec caly czas pyta czy tam nie schowalo sie drugie. Gratuluje zdowej córy!!!!!!
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-11-09 o 18:18 |
|
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
48 49
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2012-11-09 o 18:18 |
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
strippi zagłosowałam
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

, jestem na angliku z dziećmi ale jak skończymy i ogarnę wszystko to przejrzę z dzisiaj posty i opiszę połówkowe - ale od razu powiem ,że wszystko suuper !
!

no ale tym się narazie nie ma co martwić...