|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
BAN stały
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Cytat:
|
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio natknelam sie na takie ogloszenie :
![]() Sprzątanie jako francuska pokojówka
|
#2673 |
|
Konto usunięte
|
też to widziałam
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- dużo jest takich par, w moim środowisku, to tylko pojedyńcze pary nie mają kredytu :| |
|
|
|
#2674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do takich magazynów "modelki" wyglądają jednak trochę inaczej niż te z pokazów mody
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbujesz?
|
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, powiem że zagranica mnie nieco zniechęciła jak już tam pobyłam. Choć może za wiele nie poznałam, bo co to jest miesiąc czasu
|
|
|
|
#2678 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Śledzę ten wątek odkąd zaczęłam szukać pracy, czyli od prawie 4 tygodni. Muszę się przyznać, że mam chyba dzisiaj pierwsze załamanie... W ciągu tych kilku tygodni wysłałam kilkadziesiąt CV, byłam na 6 rozmowach kwalifikacyjnych. Ale co z tego? Wchodzę dziś na stronę z ogłoszeniami i co widzę? Dwie firmy u których byłam na rozmowie znowu zamieściły ogłoszenia... Cholera, poczułam się nic nie warta Najlepsze jest to, że myślałam, że dobrze mi poszło na tych rozmowach. Jak tak dalej będzie, to w ogóle stracę wiarę w siebie... |
|
|
|
#2679 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My zabiegamy o taką pracę, a przeciętny Niemiec nie jest nią w ogóle zainteresowany.
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Tajkuna, jak rozmowa?
|
|
|
|
#2682 |
|
BAN stały
|
Rozmowa dopiero dziś popołudniu. Odkryłam ,że pod tym adresem, pod którym mieści się ta firma, do której jadę , jest jeszcze ovb. Oby tylko ovb się nie podszyło pod tą czy jakąś inną firmę i o nich nie chodziło. ovb zdolne do wszystkiego.
Ale pani, która do mnie dzwoniła była miła, a ci z ovb jak dzwonią tacy nie są. Szkoda, że dokładnie nazwy firmy nie usłyszałam w autobusie. Ale na pewno nie była to nazwa ovb czy jak się teraz nazywają allifianz. Nr tel z którego dzwoniono do mnie nie wyświetla się na necie w żadnej z firm. Przeczytałam wszystko na necie o firmie, do której jadę. Przewertowałam całą ich stronę. Właściciel ma nawet profil na goldenline. Także wiedzę o nich mam. Zastanawiam się tylko, czy na rozmowę mogę iść w rozpuszczonych włosach ? Zawsze związuje jak chodzę na rozmowy. Tylko mi chyba w rozpuszczonych lepiej. Mam grube , długie włosy i nie lubię ich związywać. Są za grube. Co myślicie.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-22 o 08:41 |
|
|
|
#2683 |
|
Konto usunięte
|
4 tyg i 6 rozmów wow
![]() też bym tak chciała. kiedyš gdzieś czytalam żeby jakoś upinac włosy no ale przecież bez sensu może w jakiš wielkich firmach mają wytyczne ale jak dla mnie różnicy nie ma niektorzy cale zycie maja rozpuszczone wiadomo że jak w pracy trzeba to się zwiaze.W niektorych zawodach jasne że trzeba miec zwiazane no ale to rozmowa. Ale ja sie nie znam tylko głośno myśle.tak sobie pomyslalam ze moze to bedzie lepsza taktyka heh. Zawsze zwiazane teraz rozpuszczone. tak jak egz na prawko + snickers i jeszcze raz powodzenia oby to nie byla ta "lewa" firma bo maja niezla opinie hahaha. Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2012-11-22 o 08:40 |
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio tez sie zastanawialam nad wlosami. Szlam na rozmowe na recepcjonistke to zwiazalam, ale co z tego jak zdjelam czapke i koszmar-fryz. Teraz jak mnie zaprosza, chyba pojde w rozpuszczonych, o dziwo lepiej wygladaja jak zdejme czape.
|
|
|
|
#2685 |
|
BAN stały
|
U mnie jak na złość pochmurno, zimno i pada trochę deszcz. Ze ten deszcz nie zaczekał do jutra.
U was też taka pogoda. Chce już ciepła tzn wiosny. Mógłby marzec już być hehe.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2012-11-22 o 08:53 |
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pochmurno, wietrznie i zimno, ale odpukac nie pada.
|
|
|
|
#2687 |
|
Konto usunięte
|
Heh u mnie ładna pogoda
![]() tylko nie marzec nie wiosna bo bede o rok starsza zresztą chyba wszyscy już zapomnieli a koniec swiata coraz blizej heh.
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie smialam, bo urodziny mam dzien przed koncem swiata, ze przynajmniej kaca nie bede miala
Chyba ze wieczorem do nas koniec swiata by doszedl, wtedy juz kiszka hehehe.
|
|
|
|
#2689 |
|
BAN stały
|
A mi się dziś zamek śnił.
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahaha, a mnie po raz kolejny spadajace samoloty pasazerskie
|
|
|
|
#2691 |
|
Rozeznanie
|
Ale macie sny nie ma co
ja mam ostatnio bardzo przyjemne sny chyba już za bardzo tęsknie za TŻ heheheTa pogoda mi plany pozmieniała...fuck...ale ciul jest parasol w ostateczności ![]() Tajkuna mam nadzieję, że to nie OVB bo szkoda tylko kasy na bilet będzie... Do mnie jak dzwonili z tej firmy to babka bardzo miła była...chyba tak dla zmyły hehe Ale powodzenia życzę ![]() A tak poza tym to Wy z tym końcem świata to nie przesadzajcie...już podobno z tego powodu ojciec wyrzucił z któregoś piętra dziecko, a później sam skoczył...a teraz leżą w szpitalu połamani...tak ulżył w cierpieniu swojemu dziecku...debil Żeby Wam takie cuś do główek nie przyszło :P
"Nie trać swojego czasu na kogoś, kto nie ma go, aby spędzać go razem z Tobą" " ![]() Edytowane przez !!&*Monia*&!! Czas edycji: 2012-11-22 o 09:27 |
|
|
|
#2692 |
|
Konto usunięte
|
Haha czyli wszystko na to wskazuje że jedna będzie koniec tylko ciekawe po co namwiaja na nowe rtv skoro nikt długo sie nacieszy
![]() ale niezle tego z oknem nie slyszalam. hm tak krakalyscie i u mnie zaczelo padac heh ale nawet cieplo jest. |
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dziewczyny nie slyszalyscie,ze Majowie odwolali ostatnio ten koniec swiata w grudniu :P
|
#2695 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- eeeeeee, chyba nie, sprawdź w senniku |
||
|
|
|
#2696 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37752802]ja chodzę w rozpuszczonych, bo po prostu wyglądam okropnie w spiętych, jak dziecko z podstawówki z małą głową i okularami
![]() [/QUOTE] hehe sory ale śmiesznie zabrzmiało a ja znów nie lubie rozp. szlag mnie trafia jak coś mi ...się obija o ramiona , szyje itp no chyba że akurat jestem po wizycie u fryzj. ścieta dość krótko to wtedy nie mam wyjścia i muszę mieć rozp. bo nie da się związać hehe.Najlepszy jest po kilku tyg mini kucyk ala"japonczyk" Wysłałam 3 CV wow do miasta obok a co do majów to każdy gada inaczej obiecują i nadal nic sami nie potrafią tego wszystkiego rozszyfrować
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby się ich nie wybiło to nie byłoby problemu z interpretacją ich kalendarzy ![]() Czy jak powiem że tak uwielbiam mój urząd pracy że najchętniej bym ich za rzucanie kłód pod nogi rozstrzelała? szumnie głoszą że chcą aktywizować bezrobotnych, wysyłać na staże, szkolenia itp. a jak przyjdzie co do czego to człowiek się nie kwalifikuje z miliona powodów które wcześniej nie były przeszkodą ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;37754966]ale to prawda! ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- to będziesz żyła, to zawsze działa odwrotnie [/QUOTE]mi się śniło że wykrwawiłam się po porodzie zostawiając męża i synka |
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, ale nie pamiętam, czy to moje samobójstwo było
Z sennika wyszło, że jakieś nieszczęście mnie czeka.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Ona urodziła w kwietniu dziecko, dom prawie cały postawiła bez kredytu, dzięki chyba pomocy rodzicom. Na jedzenie mało wydaje, bo przywozi jedzenie, obiadki od mamy swojej. Mieszka jeszcze w wynajmowanej kawalerce z mężem i dzieckiem i bardzo dużo jedzenia dostaję od swojej mamy, dzięki czemu sporo kasy zaoszczędzi i ma to na dom. Dziadek na okna dał. Zostało im tylko w środku dom urządzić i przeprowadzić się.
Bo jak to może nic ciekawego w życiu się nie dziać. 

próbujesz?