|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
a ja kupiłam wypełniacz do koka
i tym o to sposobem na cywilny sama się uczeszę ![]() I mam zaoszczędzoną kasę ![]() Kosmetyczkę też sobie daruję, Tż mi kazał iść, ale wolę pomalować się sama ![]() Woalka też już skończona.. ale chyba za duża mi wyszła.. może spróbuję jeszcze jedną opcję z mniejszą ilością siateczki... ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Aaś jest chora, był u niej lekarz na wizycie domowej, teraz Bidulka musi się kurować Pisałyśmy o prasowaniu, o potrawach wigilijnych, o funduszach emerytalnych, teraz dziewczyny szaleją z przecenami w C&A ![]() edit: Diabli miała usg
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-12-17 o 21:32 |
|
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#4533 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ach te hormony...ale masz racje pierdziul system i niech zje kanapke![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wpisz przepis na jabłecznik, zrób wszystko po kolei jak napisali i włala![]() Cytat:
Martwie się o Inną ![]() Wiecie co moje dziecko od samego początku nie toleruje żadnych rzeczy z octu, śledzi,kapusty kiszonej,ogórków kiszonych... Do tej pory wymiotowałam z 6 razy i każdy z nich był właśnie po zjedzeniu którejś z tych rzeczy( prócz śledzi bo tu sam zapach wystarczał by się z kibelkiem poprzytulać) To samo było dzisiaj... zachciało mi się chleba ze smalcem,solą i ogóra kiszonego Ledwo z 30 min minęło a ja już czułam w kościach ,że to się w wc skończy..Miałam rację:/ ehhhh No i jeszcze coś mnie martwi...Jestem w 16 tygodniu, niektóre z Was na tym etapie mimo 1-2 dziecka już czują ruchy.. U mnie mimo,że to 3 dziecko to póki co nic Czasami coś miałam wrażenie ale nie wiem czy to nie jelita czy coś...Nie wiem może dalej ułożone jest tak jak na prenatalnym? tzn kręgosłupem,plecami było przytulone do brzucha a buzia ręce,nogi w stronę mojego kręgosłupa.. wtedy w sumie miałabym prawo nie czuć chyba...
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
przed chwilką robiłam sobie fryzurkę próbną więc mam fotki
![]() Zaraz coś może wrzucę
|
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Potterko
Szprotki mąz miał stłuczkę, ale chyba nic mu nie jest, ona miała "awarię" w kuchni popołudniu, a Marchewka niedawno. Ash wróciła do polski.
|
#4537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W takim razie za wizytyMetropolitan gratuluję synka Aaś zdrowiej Szprotka Ash fajnie, że wróciłaś ![]() to teraz mogę iśc spokojnie spać ![]() jutro będę miała dla Was jeszcze mniej czasu
|
||
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Ash = Ashyshqa ... znalazłam, nie chciałam pomerdać jak to się dokładnie pisze
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc |
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Za niedługo (= jutro ?
) koniec wątku, więc pora pomyśleć o propozycjach na nowy tytuł Jak któraś ma jakiś pomysł to piszcie, bo jutro chcę uruchomić nową sondę
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra.. wrzucam tylko się nie śmiejcie
![]() proszę o obiektywne porady. Wydaje mi się, że ta woalka jest za duża.. jak myślicie? A koczka chcę takiego, gładko zaczesany, bez udziwnień. Tylko tego zrobiłam na boku. I zastanawiam się jak lepiej.. ![]() Nad karkiem, po środku? czy na boku ? Na tym zdjęciu od przodu, koczek jest za wysoko i na środku. To fotka z wczoraj. Dziś zrobiłam koczek niżej nad karkiem i na boku. |
|
|
|
#4542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to z pewnością przez to ułożenie dzieciątka.. Na pewno w odpowiednim czasie poczujesz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi się podoba..ja też taką chciałam mieć, ale u mnie wyglądała na przylizaną i jakoś tak łyso, więc koniec końców miałam takiego warkocza uplecionego z boku...a z resztą pokażę też - bo nie wiem jak to opisać, ale twarzy nie zakrywam bo wtedy nie widać jak to wyglądało naprawdeNo ale Twoja fotka bardzo mi się podoba, niepotrzebnie zakrywałaś twarz Wygląda prześlicznie A będziesz miała czarną waolkę? Nie chcesz jaśniejszej?
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za skróty, które nie były w sumie dla mnie, ale skorzystałam
aa, i nie wiem w czym problem z zapamiętaniem słówka ashyshqa - to taka "aaa! szyszka!" tylko że inaczej pisana, no... ![]() Cytat:
uważam, że masz baaardzo odpowiednią urodę do takiego koka, więc ten nad karkiem i z boku będzie trafiony
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też miałam kiedyś taki warkoczyk, fryzjerka mi robiła. Sama bym się tak nie uczesała. A chcę ograniczyć koszty i darować sobie wizyty u fryzjerki i kosmetyczki. Wymyśliłam sobie czarną woalkę, bo stwierdziłam że będzie pasowała do mojej chabrowej sukienki z czarnym paskiem i czarnym, okrągłym kołnierzykiem. Teraz jak na to patrzę to tak trochę pogrzebowo mi się wydaje.. No ale trudno ![]() Na kościelnym zaszaleję z bielą
|
|
|
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche dzięki za szczerość
no właśnie mi też się wydaje troszkę za duża ta woalka.. i nie wiem jak ją przerobić.. czy tylko siateczkę zmniejszyć, czy cały stroik zmienić na jakiś mniejszy
|
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już się nie mogę doczekać Twojego wielkiego dnia Koniecznie wrzuć zdjęcia po uroczystości ![]() p.s. zdolna jesteś, że sama tego koka robisz, ja bym takiego nie potrafiła sobie zrobić
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2012-12-17 o 22:36 |
|
|
|
|
#4549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ten koczek jest najprostszą fryzurą jaką można zrobić Musisz kupić tylko taki wypełniacz (kiedyś były takie plastikowe myjki do garnków- wyglądem bardzo poobne) Robisz kucyka, na niego naciągasz ten wypełniacz, rozkładasz równomiernie włosy i drugą gumkę naciągasz już na koczka, końcówki włosów owijasz wokół koka, przypinasz spinkami (wsuwki/kokówki) i gotowe ![]() Na allegro nawet są takie wypełniacze i jest instrukcja jak to zrobić Sama byłam w szoku, że to taka prościzna
|
||
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
lonely-śliczne
mega mi się podoba ![]() kok rewelka,nie umiałabym takiego ja już idę spać, i mam nowe imię dla bejbika-boya gdyby byl siurek KACPER ![]() dla dziewczynki ciągle mam Zuzię.. ale taaakie to popularne ![]() idę nyny,branoc dziewczyny!
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za imiona ![]() U nas chyba Wiktorek zostanie ![]() Też uciekam spać, kolorowych snów Ciżężarówki AAaaaa Jenny Mam już pierwszy pomysł na tytul: W Nowy Rok wkraczamy,prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy ![]() . |
|
|
|
|
#4552 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby jutro było lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba nikt nic nie wie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- ![]() Cytat:
![]() Prosimy o fotki ![]() Za mną też już chodzi , a to jeszcze 6 dni ![]() Cytat:
![]() U nas są zawsze, choćby symobliczne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kok nad karkiem albo z boku ![]() Cytat:
![]() A jednak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My wizytę mamy w pt i będzie wtedy 16t+2d i gin powiedział, że się dowiemy ![]() ![]() ![]()
|
||||||
|
|
|
#4555 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba będzie dziewczynka - skoro śledzi, kapusty, ogórków itd ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Ciekawe jak tam po wizycie vvgh i gold-fish ?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do witamin to ja biorę pharmaton matruelle Cytat:
za synka ![]() Cytat:
, najważniejsze, że z maleństwem wszystko ok ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Nadrobiłam ![]() Chciałam szybciej, ale położyłam się na chwilę koło męża i usnęłam Do usłyszenia |
||||||
|
|
|
#4556 |
|
siedzę i myślę
|
Robiłam za nianię... dopiero wróciłam...
Witaj z powrotem Ash ! ![]() Lonely fryzurka i woalka super ![]() Dobra teraz idę spać, bo padam
|
#4557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
delikatna, pasuje do buzi. Nie wiem jak kobiety moga sie tak krzywdzic i robic na glowie wielkie haaaalooo ;D w postaci natapirowanych szop, burzy lokow, wielkich helmow i innych paskudztw. kok wyglada super i dzieki za wskazowki jak go zrobic. znalazlam na allegro wypelniacze i chyba tez sobie sprawie. wykorzystam chocby na swieta ![]() Cytat:
warkoczyki sa dla mnie jakies takie "slowianskie" i polki pieknie w nich wygladaja uwielbiam male dziewczynki w warkoczykach, francuzach i innych cudach. jak bede miala corcie to musze sie szybko doksztalcic ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- dobranoc i do jutra
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
![]() lonely ślicznego tego koka sama sobie zrobiłaś. pełen profesjonalizm ![]() dzień dobry ostatnio nad ranem zaczyna mnie ciągnąć w pachwinie i boleć brzuch z boku, normalnie nie do wytrzymania. ale wystarczy że wstanę, pójdę do toalety, zjem płatki to przestaje
|
|
#4559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja z witaminek, to biorę LadeeVit, bo ma w zasadzie w sobie wszystko. I witaminy i kwas foliowy i kwasy omega. Cytat:
Ash- Axella- Kacper, bardzo ładne imię ![]() Witam się! Właśnie tak mi zaburczało w brzuchu jak chyba jeszcze nigdy zatem czas nakarmić i siebie i mojego małego głodomorka. Poza tym zaraz wpada na kawkę mama, musimy się rozliczyć z prezentów i innych zakupów. Do tej pory myślałam, że to ja płaciłam, a się okazało, że ja, ale mamy kartą, więc to głównie ja będę oddawała kasiutę, a trochę tego było ![]() I powiem Wam, że ten wczorajszy wypadek Męża chyba Go w końcu nauczył, że jak mówię, że się martwię jak gdzieś jedzie, to się martwię mimo, że wiem, że z Niego dobry kierowca, ale jest masa kretynów na drogach (tak m.in zginął Jego szwagier). Ta kretynka gdyby ciut szybciej wyjechała z tej podporządkowanej to by mi Mężula pod tira wepchnęła A że okazało się, że dostawę robił nie dużym dostawczakiem, a Berlingo, to pewnie nic by z auta i z Niego nie zostało... Opaczność czuwa!
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziękuje Wam za opinie ![]() Diabli cieszę sie, ze Cię zainspirowalam do takiego Koczka wypelniacze na Allegro są za grosze. Ja kupiłam w sklepie cały zestaw- z grzebieniem i różnymi spinkami. Za 20zl
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.

i tym o to sposobem na cywilny sama się uczeszę 

za wizytę

07.07.2012 

, a to jeszcze 6 dni 
więc jutro też poproszę o kciuki...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)