|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
myslę, że z boku będzie fajnie wyglądałmy mamy jeśli chodzi o fundusze Skandię i Axę a ubezpieczenie na życie w Pramerice i jeszcze mamy w pracy Axę i Generalli, ale trzymamy tylko po to, żeby dostać kasiorkę za urodzenie dziecka ![]() Cytat:
Cytat:
szczególnie malinowy lepiej właśnie kupować takie dłuższe, bo brzuszek będzie podnosił sweterek do góry
|
|||
|
|
|
#4622 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Dzień doberek.
Widzę, że jeszcze zdążę się załapać w nowym wątku. Tak więc, co się działo przez weekend i okoliczne dni? Ja cały weekend jeździłam, teraz w końcu pozamawiałam prezenty i inne duperele. Teraz czeka mnie ogarnianie siebie i domu. U mnie gites, nic się nie dzieje, basior rośnie.
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
najważniejsze że z maluszkiem ok
ale o to USG też bym się wkurzyła;/Atena piękne ciuszki, najbardziej podobają mi się półśpiochy. Atena co do płci to zależy od lekarza, ja byłam na wizycie w 19tc i nie chciał mi powiedzieć jaka płeć. marchewka z jednej strony to przykre że Ci tak mówią jak wszystko ładnie widać na USG ale z drugiej moja koleżanka na każdym USG miała powiedziane że na 100% dziewczynka a urodziła chłopca no ale to nie zmienia faktu że mogą Ci tak gadać ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem, że sie nie opłaca i zamierzam wpłacać 30 lat, ale nie podoba mi się, że jesli coś się stanie i nie będę mogła np. przez pół roku wpłacać składek to mogę stracić to co do tej pory odłożyłam
|
|
#4625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mamy trzy takie programy każdy pod inny cel no i tez z racji pracy męża mamy dwa w wariantach pracowniczych a jeden regular, który jest na mnie mąż mi zrobił w jakiejś tam promocji, że dostałam bonusowo 30% składek z pierwszego roku, no i jeszcze na tym zarobił ja ogólnie jestem bardzo za takimi programami |
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
abstrahując to jestem zdania, ze najlepsza inwestycja to nieruchomości:Pi w tym kierunku działamy z TŻ
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
marchewka ja bym zadzwoniła i powiedziała że chciałabyś pomóc, coś przynieść ze sobą a może i teściowa Ci podpowie.
Macie racuchy na wigilii? ![]() kalka dlaczego czosnek w ciąży nie bardzo? diabli za wizytęteż tak sobie powiedziałam, ostatnio kupiłam na lato łądne sandałki- rozwaliły się po tyg i co najlepsze w środku w podeszwie był karton!!! a co do gwarancji to moja mama ostatnio oddała buty i dostała zwrot że reklamacja nie uznana, powód- buty były użytkowane |
|
|
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmieniłam tylko pościel w sypialni a się zmęczyłam jakbym tonę zboża przewaliła
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Co do dentysty - ja byłam w 4 miesiacu ciąży. Mówiłam, że jestem w ciąży i mnie specjalnie traktowali..
Fotel tylko w pozycji siedzącej, jak robili RTG komuś to prosili, żebym wyszła dosłownie co 2 minuty pytali czy wszystko w porządku itp. Miałam robionego jednego zęba i usuwanie kamienia.. tylko jakąś inną niż standardowo metodą.. Nie pamiętam o co chodziło, ale powiedział, że nie może mnie położyć - normalnie to robi na leżąco . Oraz jakigos promieniowania nei mógł używać już nie pamiętam..Powiedział ogólnie, że zęby zdrowe, żeby się pokazać jeszcze za jakiś czas, ale bardziej na kontrole bo mam tylko mini ubytki, jest ósemka do usunięcia, ale to może jak urodzę, bo nie ma aż takiej potrzeby a po co ryzykować.. A jutro idę do okulisty.. Kiedys pisałam Wam laseczki, że trzeba skontrolować nie później niż na początku III trymestru - tak było w Mamo to ja czy jakiejś innej gazecie.. Ja mam sporą wadę zobaczymy jak to z moją siatkówka i czy będę mogła rodzić naturalnie
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie ![]() Tak mi się przypomniało odnośnie taki ubezpieczycieli z II czy III filaru. Niby nic się nie może stac, ale właśnie kuzynka mówiła ostatnio, że w USA jedna z firm padła i ludzie co sobie odłożyli na emeryturę to poszłooooo i :dupa: Teraz jakieś ograniczenia z giełdą są wprowadzone, że niby ma być bezpieczniej.
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak robiła wigilię moja prababcia to były, jak robi mama to kupuje makowca. U teściów chyba nie ma.. Co do butów to masakra. To było w ccc? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-12-18 o 11:56 |
|
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam w necie, że najlepiej do 7 miesiąca, bo czasami w 7 miesiącu są już wcześniaki więc musi być stwierdzone co i jak.
|
#4633 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mamy stałe polecenie przelewu na te rachunki i gdzieś nam to wchodzi w stałe wydatki nie odczuwamy, dla mnie to jest najwygodniejsza forma oszczędzania. Bo my to jesteśmy tacy, że wpadnie kasa to od razu zagospodarujemy a nasze mieszkanko mieszkanko potraktowaliśmy jako inwestycję no i niedługo będzie czas za rozejrzeniem się za czymś większym![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() a co do ściągania kamienia wczoraj czytałam artykuł o wirusie HIV i był tam fragment, w którym napisali, że w gabinetach dentystycznych nie sterylizują tych końcówek
|
||
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram się powoli na zakupy, niby mam siedzieć na
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() Na razie to staram się odłożyć żeby hipotekę szybciej spłacić, później będziemy odkładać na emeryturę. Chyba zapytam moją dentystkę odnośnie sterylizacji, ale wydaje mi się, że ona to tak aż do przesady i chyba sterylizuje. W okolicy rodziców to widać, który to jej trawnik, zawsze idealnie przystrzyżony, nigdy nie zapuszczony
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() No właśnie postanowiłam, że koczka zrobię nad karkiem, jak najniżej. Nie wiem tylko czy po środku czy lekko z boku. Jak będę miała czas to przetestuję jeszcze te dwa warianty ![]() Cytat:
ojj.. działo się, działo Ash wróciła już do Polski, Metropolitan poznała płeć- będą mieli Synka ![]() Aaś jest chora. To taki maksymalny skrót Cytat:
![]() ja to mam szczęście, moja jest przekochana |
||
|
|
|
#4637 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale własnie plany są takie, ze niebawem to wynajmiemy i ktoś nam spłaci a my sobie będziemy spłacać domek tylko jeszcze zbieramy na niego kasiorę![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie, że już jesteś ja chce więcej takich zdjęć
|
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładnie wygląda z tyłu no i z przodu nie jest tak łyso. U Ciebie wprawdzie woalka dużo daje, ale moim zdaniem lekko z boku będzie bardziej sexi
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4641 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane.
Dziękuję Wam serdecznie za miłe powitanie ![]() Miałam iść do pracy i znów wyladowałam w łóżku No i mam dużo czasu, żeby być wreszcie z Wami na bieżąco ![]() Cytat:
Co do ruchów, to nie masz się zupełnie co martwić, zwłaszcza jeśli wiesz, że dzieciątko było ułożone pupcią do Twojego brzucha. Poza tym jest jeszcze wcześnie, nawet jak na kolejną ciążę. A kiedy czułaś pierwsze ruchy u chłopców? Cytat:
Cytat:
A mi się zawsze wydawał taki logiczny, właśnie taka aszyszka (wymyślił to sto lat temu mój licealny chłopak, jkak mieliśmy fazę na zapisywanie wszystkiego z ang. znakami ![]() Ale Ash mi jak najbardziej odpowiada ![]() Cytat:
![]() Jednej rzeczy tylko nie rozumiem. Zupełnie mi się gdzieś zawieruszyła informacja, że Wy nie jesteście małżeństwem. Pamietam, że były w planach 2 zimowe śluby na wątku: Mysia Mysz i Karolina biorą w styczniu (dobrze pamiętam?) ale jakoś zupełnie nie zarejestrowałam, ze Wy też! Czy ja już mam taką dziurawą pamięć, czy w ciągu ostatniego m-ca się zdecydowaliście i ja nie miałam okazji o tym poczytać? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie odwiedza to się nie interesuje, jak odwiedza to się wprasza i jej głowę zawraca.. Zawsze się zastanawialam, czego TŻ tak świąt nie lubi i zawsze marudził, że a to się mama na niego obraziła, a to się z nią pokłócił chociaż chodził na paluszkach i nigdy tego zrozumieć nie moglam, bo ja nigdy sie z mamą nie pokłóciłam. Tzn czasami nakrzyczałam na nią, ona na mnie ale nigdy, zę się nie odzywałyśmy albo coś.. zawsze jak dwie kumpele.. Po czym pojechałam tam na świeta.. Teściowa się zawsze urobi, naszykuje, a potem sie na wszystkich obraza do nikogo słowem się nie odzywa, podaje żarcie siada na kanapie obok i ogląda telewizję.. i nie wiadomo czy jeść czy wychodzić. I TŻ mówi, że tak jest co święta... |
|
|
|
|
#4643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej a w sklepie też takie ceny? kurde mam bony zniżkowe do tego sklepu i to 10 innych (auchan, real, jakieś kosmetyczne, empik) i kurde ja tu nie mam żadnego z tych sklepów ![]() loney piękna fryzurka Justi za 18tc---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
) póxniej będzie vil i/lub axella nie wiem czemu ale jakoś mi się tak ubzdurało![]() vil skurcze i nacisk w szyjce czuję bardzo często. Lekarz mówił że nic się nie dzieje. Cytat:
kobieta wie na czym można zarobić ![]() Mysia 100-150 zł na perfumy to dla mnie teraz za dużo. Dlatego chce wodę pefumowaną. A takiego sklepu nie mam. Cytat:
U nas zawsze był foch że na wigilię jedziemy do mnie bo ciotka TŻta chciała żebyśmy byli u nich, rodzice TŻta że u nich. No ale sorry mieszkam tu cały rok i wigilię chcę spędzić w domu ze swoją rodziną. A i tak przyjeżdzamy do nich już w pierwszy dzień świąt. A TŻ lubi do mnie jeździć ![]() tak |
||||
|
|
|
#4644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4645 |
|
Wtajemniczenie
|
lonely - extra ten koczek i woalka
chociaż myślę, że czarny trochę smutny jak na taką okazję.. a jaki Ty masz śliczny kolor włosów
|
#4646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś na pewno pokażę dziurkoszperacz Cytat:
żelki dla Ciebie misie_zelki_320.jpg Cytat:
muszę urodzić w maju, nie życzę sobie wcześniej pytałaś o racuchy, nie mamy ich na Wigilii, w ogóle ktoś miewa? --- Ogarnęłam lekko kuchnię i szafkę z papierami, zmieniłam pościel i czas na odpoczynek
|
|||
|
|
|
#4647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracaj szybko do zdrówka i pełni sił 2. Dziękuję za rady 3. A bo to u nas troszkę skomplikowana historia wszystko w klubie opisałam więc sobie nadrobisz jak będziesz zainteresowana ![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
wysłali mi paczkę z C&A
wszystko dostępne
|
|
#4650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włoski mam takie najbardziej popularne, jako dziecko byłam blondyneczką, teraz mi ściemniały. W lecie mam jasne pasemka a po zimie wpadają nawet w ciemny brąz- i te lubię najbardziej. Nigdy nie farbowałam włosów, ale od lat mnie kusi taki ładny brązik ![]() Sukienki nie pokazywałam, wrzucę Wam fotki po ślubie ![]() Cytat:
![]() a najbardziej kwaśne i serduszka akuku ale w ciąży stram się unikać tej chemii
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

myslę, że z boku będzie fajnie wyglądał

za wizytę

Czasami coś miałam wrażenie ale nie wiem czy to nie jelita czy coś...Nie wiem może dalej ułożone jest tak jak na prenatalnym? tzn kręgosłupem,plecami było przytulone do brzucha a buzia ręce,nogi w stronę mojego kręgosłupa.. wtedy w sumie miałabym prawo nie czuć chyba...
muszę urodzić w maju, nie życzę sobie wcześniej