Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 11:16   #4621
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dobra.. wrzucam tylko się nie śmiejcie
proszę o obiektywne porady. Wydaje mi się, że ta woalka jest za duża..
jak myślicie?
A koczka chcę takiego, gładko zaczesany, bez udziwnień. Tylko tego zrobiłam na boku. I zastanawiam się jak lepiej..
Nad karkiem, po środku? czy na boku ?

Na tym zdjęciu od przodu, koczek jest za wysoko i na środku. To fotka z wczoraj. Dziś zrobiłam koczek niżej nad karkiem i na boku.
śliczniewoalka ekstramyslę, że z boku będzie fajnie wyglądał

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja jestem w AEGONIE ale co tam jak to nie wiem jestem juz od 15 lat
my mamy jeśli chodzi o fundusze Skandię i Axę a ubezpieczenie na życie w Pramerice i jeszcze mamy w pracy Axę i Generalli, ale trzymamy tylko po to, żeby dostać kasiorkę za urodzenie dziecka

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
w Aegonie było trzeba wpłacać na 5 albo 10 lat jak sie kiedyś dowiadywałamnie wiem jak jest teraz
no tak, bo krócej się nie opłaca, fundusze zyskują w perspektywie kilkunastu lat, w krótkim okresie czasu są za duże wahania, dlatego taka strategia oszczędzania powinna być długofalowamy jesteśmy zobligowani do wpłacania kasiorki przed bodajże 10 lat.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Chciałyście zobaczyć wczoraj moje sweterki
Fajne bo nie są za grube a dłuugie za dupkę i myślę, że rosnący brzuszek będzie się mieścił bez problemu zwłaszcza w tym malinowym bo nie jest dopasowany tylko taki luźniejszy
bardzo ładneszczególnie malinowylepiej właśnie kupować takie dłuższe, bo brzuszek będzie podnosił sweterek do góry
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:22   #4622
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Dzień doberek. Widzę, że jeszcze zdążę się załapać w nowym wątku. Tak więc, co się działo przez weekend i okoliczne dni? Ja cały weekend jeździłam, teraz w końcu pozamawiałam prezenty i inne duperele. Teraz czeka mnie ogarnianie siebie i domu.

U mnie gites, nic się nie dzieje, basior rośnie.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:24   #4623
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Moja wizyta ch*jowa....
najważniejsze że z maluszkiem ok ale o to USG też bym się wkurzyła;/

Atena piękne ciuszki, najbardziej podobają mi się półśpiochy.

Atena co do płci to zależy od lekarza, ja byłam na wizycie w 19tc i nie chciał mi powiedzieć jaka płeć.

marchewka z jednej strony to przykre że Ci tak mówią jak wszystko ładnie widać na USG ale z drugiej moja koleżanka na każdym USG miała powiedziane że na 100% dziewczynka a urodziła chłopca no ale to nie zmienia faktu że mogą Ci tak gadać

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A po wizycie już drugi raz spotkałam dziewczynę, która jest ( teraz ) w 23 tygodniu ciąży więc jak już się drugi raz spotkałyśmy to stwierdziłyśmy że wybierzemy się na jakieś jedzonko i tak spędziłam kolejne 2 godzinki
fajnie
Stary 2012-12-18, 11:26   #4624
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

no tak, bo krócej się nie opłaca, fundusze zyskują w perspektywie kilkunastu lat, w krótkim okresie czasu są za duże wahania, dlatego taka strategia oszczędzania powinna być długofalowamy jesteśmy zobligowani do wpłacania kasiorki przed bodajże 10 lat.
ja wiem, że sie nie opłaca i zamierzam wpłacać 30 lat, ale nie podoba mi się, że jesli coś się stanie i nie będę mogła np. przez pół roku wpłacać składek to mogę stracić to co do tej pory odłożyłam
Stary 2012-12-18, 11:32   #4625
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
ja wiem, że sie nie opłaca i zamierzam wpłacać 30 lat, ale nie podoba mi się, że jesli coś się stanie i nie będę mogła np. przez pół roku wpłacać składek to mogę stracić to co do tej pory odłożyłam
wydaje mi się, że w tych naszych funduszach można zawiesić wpłaty na bodajże pół roku właśnie w razie takich sytuacji. Tak czy inaczej my się zdeklarowaliśmy na najniższą składkę właśnie w razie wu a wpłacamy więcejmamy trzy takie programy każdy pod inny cel no i tez z racji pracy męża mamy dwa w wariantach pracowniczych a jeden regular, który jest na mnie mąż mi zrobił w jakiejś tam promocji, że dostałam bonusowo 30% składek z pierwszego roku, no i jeszcze na tym zarobiłja ogólnie jestem bardzo za takimi programami
Stary 2012-12-18, 11:34   #4626
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się, że w tych naszych funduszach można zawiesić wpłaty na bodajże pół roku właśnie w razie takich sytuacji. Tak czy inaczej my się zdeklarowaliśmy na najniższą składkę właśnie w razie wu a wpłacamy więcejmamy trzy takie programy każdy pod inny cel no i tez z racji pracy męża mamy dwa w wariantach pracowniczych a jeden regular, który jest na mnie mąż mi zrobił w jakiejś tam promocji, że dostałam bonusowo 30% składek z pierwszego roku, no i jeszcze na tym zarobiłja ogólnie jestem bardzo za takimi programami
ja też, zwłaszcza dla osób które potrzebują bata żeby odkładać:P ja wiem, że nie ruszę tej kasy nawet jak mogę więc wolałam coś bardziej elastycznego
abstrahując to jestem zdania, ze najlepsza inwestycja to nieruchomości:Pi w tym kierunku działamy z TŻ
Stary 2012-12-18, 11:38   #4627
sharpnowaja
Zakorzenienie

marchewka ja bym zadzwoniła i powiedziała że chciałabyś pomóc, coś przynieść ze sobą a może i teściowa Ci podpowie.

Macie racuchy na wigilii?

kalka dlaczego czosnek w ciąży nie bardzo?

diabli za wizytę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nigdy więcj butów z ccc

pojutrze gin :strach-drzwi:
też tak sobie powiedziałam, ostatnio kupiłam na lato łądne sandałki- rozwaliły się po tyg i co najlepsze w środku w podeszwie był karton!!!
a co do gwarancji to moja mama ostatnio oddała buty i dostała zwrot że reklamacja nie uznana, powód- buty były użytkowane
Stary 2012-12-18, 11:41   #4628
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Zmieniłam tylko pościel w sypialni a się zmęczyłam jakbym tonę zboża przewaliła

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:42   #4629
maarchewka
Zakorzenienie

Co do dentysty - ja byłam w 4 miesiacu ciąży. Mówiłam, że jestem w ciąży i mnie specjalnie traktowali..

Fotel tylko w pozycji siedzącej, jak robili RTG komuś to prosili, żebym wyszła dosłownie co 2 minuty pytali czy wszystko w porządku itp.
Miałam robionego jednego zęba i usuwanie kamienia.. tylko jakąś inną niż standardowo metodą.. Nie pamiętam o co chodziło, ale powiedział, że nie może mnie położyć - normalnie to robi na leżąco . Oraz jakigos promieniowania nei mógł używać już nie pamiętam..

Powiedział ogólnie, że zęby zdrowe, żeby się pokazać jeszcze za jakiś czas, ale bardziej na kontrole bo mam tylko mini ubytki, jest ósemka do usunięcia, ale to może jak urodzę, bo nie ma aż takiej potrzeby a po co ryzykować..

A jutro idę do okulisty.. Kiedys pisałam Wam laseczki, że trzeba skontrolować nie później niż na początku III trymestru - tak było w Mamo to ja czy jakiejś innej gazecie.. Ja mam sporą wadę zobaczymy jak to z moją siatkówka i czy będę mogła rodzić naturalnie

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:43   #4630
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja do dentysty się zbieram od miesiąca, byłam na początku sierpnia i było wszystko ok, ale chcę iść na kontrolę i na ściąganie kamienia. chociaż ostatnio wyczytałam, że podobno w ciąży scaling jest niewskazany muszę jutro wypytać na wizycie. wiecie, że moja gin jest jednocześnie stomatologiem? nawet pracę mi kiedyś proponowała, jak się dowiedziała, że pracowałam jako asystentka
Ja mam zbyt wrażliwe zęby, żeby iść na ściąganie kamienia w ciązy.
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Wy prasujecie takie ręczniki kąpielowe czy takie kuchenne?
Wszystkie

Tak mi się przypomniało odnośnie taki ubezpieczycieli z II czy III filaru. Niby nic się nie może stac, ale właśnie kuzynka mówiła ostatnio, że w USA jedna z firm padła i ludzie co sobie odłożyli na emeryturę to poszłooooo i :dupa: Teraz jakieś ograniczenia z giełdą są wprowadzone, że niby ma być bezpieczniej.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:44   #4631
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
marchewka ja bym zadzwoniła i powiedziała że chciałabyś pomóc, coś przynieść ze sobą a może i teściowa Ci podpowie.

Macie racuchy na wigilii?

też tak sobie powiedziałam, ostatnio kupiłam na lato łądne sandałki- rozwaliły się po tyg i co najlepsze w środku w podeszwie był karton!!!
a co do gwarancji to moja mama ostatnio oddała buty i dostała zwrot że reklamacja nie uznana, powód- buty były użytkowane
Wczoraj prosiłam TŻta, żeby do mamy zadzwonił jakie są jej w ogóle plany, czy robi wigilię i czy nas zaprasza?? Ale on też się boi dzwonić

Jak robiła wigilię moja prababcia to były, jak robi mama to kupuje makowca. U teściów chyba nie ma..

Co do butów to masakra. To było w ccc?

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-12-18 o 11:56
Stary 2012-12-18, 11:46   #4632
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A jutro idę do okulisty.. Kiedys pisałam Wam laseczki, że trzeba skontrolować nie później niż na początku III trymestru - tak było w Mamo to ja czy jakiejś innej gazecie.. Ja mam sporą wadę zobaczymy jak to z moją siatkówka i czy będę mogła rodzić naturalnie
Czytałam w necie, że najlepiej do 7 miesiąca, bo czasami w 7 miesiącu są już wcześniaki więc musi być stwierdzone co i jak.

Stary 2012-12-18, 11:54   #4633
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
ja też, zwłaszcza dla osób które potrzebują bata żeby odkładać:P ja wiem, że nie ruszę tej kasy nawet jak mogę więc wolałam coś bardziej elastycznego
abstrahując to jestem zdania, ze najlepsza inwestycja to nieruchomości:Pi w tym kierunku działamy z TŻ
a to ja z tych co potrzebuja batamamy stałe polecenie przelewu na te rachunki i gdzieś nam to wchodzi w stałe wydatki nie odczuwamy, dla mnie to jest najwygodniejsza forma oszczędzania. Bo my to jesteśmy tacy, że wpadnie kasa to od razu zagospodarujemy więc tamto się mimochodem odkładaa nasze mieszkanko mieszkanko potraktowaliśmy jako inwestycjęno i niedługo będzie czas za rozejrzeniem się za czymś większym

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam zbyt wrażliwe zęby, żeby iść na ściąganie kamienia w ciązy.

Tak mi się przypomniało odnośnie taki ubezpieczycieli z II czy III filaru. Niby nic się nie może stac, ale właśnie kuzynka mówiła ostatnio, że w USA jedna z firm padła i ludzie co sobie odłożyli na emeryturę to poszłooooo i :dupa: Teraz jakieś ograniczenia z giełdą są wprowadzone, że niby ma być bezpieczniej.
no ale wiesz, ze ta kasa z OFE to za przeproszeniem gówniane pieniądze, jak się chce mieć porządną emeryturę to trzeba samodzielnie oszczędzać

a co do ściągania kamienia wczoraj czytałam artykuł o wirusie HIV i był tam fragment, w którym napisali, że w gabinetach dentystycznych nie sterylizują tych końcówek
Stary 2012-12-18, 11:57   #4634
xal
Zakorzenienie

Zbieram się powoli na zakupy, niby mam siedzieć na ale nie ma kto chleba kupić, bo mężuś wyjeżdża za wcześnie i wraca za późno jak na naszą piekarnię. Tak się waham czy iść czy jechać te 800m, bo jeszcze ziemniaki by się przydały ...

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
no ale wiesz, ze ta kasa z OFE to za przeproszeniem gówniane pieniądze, jak się chce mieć porządną emeryturę to trzeba samodzielnie oszczędzać

a co do ściągania kamienia wczoraj czytałam artykuł o wirusie HIV i był tam fragment, w którym napisali, że w gabinetach dentystycznych nie sterylizują tych końcówek
O ile cokolwiek z OFE będzie
Na razie to staram się odłożyć żeby hipotekę szybciej spłacić, później będziemy odkładać na emeryturę.

Chyba zapytam moją dentystkę odnośnie sterylizacji, ale wydaje mi się, że ona to tak aż do przesady i chyba sterylizuje. W okolicy rodziców to widać, który to jej trawnik, zawsze idealnie przystrzyżony, nigdy nie zapuszczony

Stary 2012-12-18, 11:59   #4635
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
a to ja z tych co potrzebuja batamamy stałe polecenie przelewu na te rachunki i gdzieś nam to wchodzi w stałe wydatki nie odczuwamy, dla mnie to jest najwygodniejsza forma oszczędzania. Bo my to jesteśmy tacy, że wpadnie kasa to od razu zagospodarujemy więc tamto się mimochodem odkładaa nasze mieszkanko mieszkanko potraktowaliśmy jako inwestycjęno i niedługo będzie czas za rozejrzeniem się za czymś większym

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

ja juz kupiłam mieszkanko jedno i się spłaca z wynajmu a teraz się czaimy na kolejne już na wspólny kredyt też na wynajem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-18, 12:01   #4636
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
śliczniewoalka ekstramyslę, że z boku będzie fajnie wyglądał
Dziękuję
No właśnie postanowiłam, że koczka zrobię nad karkiem, jak najniżej. Nie wiem tylko czy po środku czy lekko z boku. Jak będę miała czas to przetestuję jeszcze te dwa warianty

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dzień doberek. Widzę, że jeszcze zdążę się załapać w nowym wątku. Tak więc, co się działo przez weekend i okoliczne dni? Ja cały weekend jeździłam, teraz w końcu pozamawiałam prezenty i inne duperele. Teraz czeka mnie ogarnianie siebie i domu.

U mnie gites, nic się nie dzieje, basior rośnie.

ojj.. działo się, działo
Ash wróciła już do Polski, Metropolitan poznała płeć- będą mieli Synka
Aaś jest chora. To taki maksymalny skrót

Cytat:
Wczoraj prosiłam TŻta, żeby do mamy zadzwonił jakie są jej w ogóle plany, czy robi wigilię i czy nas zaprasza?? Ale on też się boi dzwonić
Ale postrach z tej twojej teściowej
ja to mam szczęście, moja jest przekochana

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 12:03   #4637
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
O ile cokolwiek z OFE będzie
Na razie to staram się odłożyć żeby hipotekę szybciej spłacić, później będziemy odkładać na emeryturę.

Chyba zapytam moją dentystkę odnośnie sterylizacji, ale wydaje mi się, że ona to tak aż do przesady i chyba sterylizuje. W okolicy rodziców to widać, który to jej trawnik, zawsze idealnie przystrzyżony, nigdy nie zapuszczony
No my tez hipoale własnie plany są takie, ze niebawem to wynajmiemy i ktoś nam spłaci a my sobie będziemy spłacać domek tylko jeszcze zbieramy na niego kasiorę

Cytat:
ja juz kupiłam mieszkanko jedno i się spłaca z wynajmu a teraz się czaimy na kolejne już na wspólny kredyt też na wynajem
teraz jest dobry moment, bo ceny są baaaardzo niskie
Stary 2012-12-18, 12:03   #4638
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki! Wróciłam! I padam... podczytam sobie ostatnie 2 dni po lebkach, ale nie dam rady Was nadrobic w calości, przepraszam. Napiszę Wam małą relację z wyjazdu jakoś na tygodniu, no i mam zamiar byc juz na bieżąco.
Jutro wielki dzień bo ide do pracy. To moje 3 podejscie od pażdziernika. Za kazdym razem konczylol sie na tym, ze bylam w pracy 1 dzien a potem lądowalam na L4 z mega wymiotami. Oby tym razem było lepiej.

Jutro też mam wizyte. Ale bez USG, tylko taką kontrolną. Ale mam mase spraw do lekarki. Miedzy innymi potrzebuje cos na zgage bo mleko i migdaly pomagaja tylko na chwile i cholerstwo mi zyc nie daje. Poza tym przypaletala mi sie infekcja pochwy. Pewnie po antybiotyku w zeszlym tygodniu. Mimo, ze bralam lacibios.

Gratuluję! Ja będę świetować tę okazję w sobotę!

No to mialas wizyte pelna wrazeń Łącze sie w bólu z grzybicą, u mnie to tez pewnie to. Przyczyn moze byc wiele, np duzo cukru w diecie, albo tak jak u mnie antybiotyk. Kobiety w ciązy są szczególnie narazone, bo sie zmienia ph pochwy.

Ja wole sobie nawet nie wyobrazać tej glukozy, bo nie ciagnie mnie do slodkiego wcale. Ale fajnie, że chociaz Tobie smakowało.

To też mój ulubiony blog z ciastami

A przypomniało mi się, że pare stron temu pisalyscie o kolorowych dzieciach. Też je uwielbiam i mogłam się napatrzeć do woli w RPA. Mam nawet 1 zdjecie, choć ta mała chyba mnie nie polubiła
Witamy fajnie, że już jesteś
ja chce więcej takich zdjęć u nas takie zimno a Ty w takim ciepełku byłaś
Stary 2012-12-18, 12:06   #4639
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję
No właśnie postanowiłam, że koczka zrobię nad karkiem, jak najniżej. Nie wiem tylko czy po środku czy lekko z boku. Jak będę miała czas to przetestuję jeszcze te dwa warianty
ja miałam leciutko z boku i do tego też namawiamładnie wygląda z tyłu no i z przodu nie jest tak łyso. U Ciebie wprawdzie woalka dużo daje, ale moim zdaniem lekko z boku będzie bardziej sexi
Stary 2012-12-18, 12:06   #4640
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
z tym się zgadzam

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
dostała zwrot że reklamacja nie uznana, powód- buty były użytkowane
ale powód

Cytat:
Napisane przez maarchewka
on się boi zadzwonić do swojej mamy

Cytat:
Napisane przez xal
Na razie to staram się odłożyć żeby hipotekę szybciej spłacić, później będziemy odkładać na emeryturę
my też tak kombinujemy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 12:08   #4641
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cześć Kochane.

Dziękuję Wam serdecznie za miłe powitanie
Miałam iść do pracy i znów wyladowałam w łóżku Już wczoraj poszłam o łóżka o 16 i tak tylko wstawałam jak coś potrzebawałam, ale myslałam, że to zmęczenie podróżą. Dziś obudziłam się z bólem gardła, głowy i łamaniem w kościach i co gorsze, ze strasznymi mdłościami :/ Ledwo się dowlokłam do lekarza, bo miałam wizytę i dostałam zwolnienie do świąt, żeby się wykurować. A co najlepsze już w drodze do domu, dzwoni do mnie lekarka, że zapomniała mi dać receptę na globulki na infekcje i muszę ją odebrać na recepcji... Już nie miałam siły się wracać, wiec nie wiem kiedy ją odbiorę, może męża wyślę...
No i mam dużo czasu, żeby być wreszcie z Wami na bieżąco

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wiecie co moje dziecko od samego początku nie toleruje żadnych rzeczy z octu, śledzi,kapusty kiszonej,ogórków kiszonych... Do tej pory wymiotowałam z 6 razy i każdy z nich był właśnie po zjedzeniu którejś z tych rzeczy( prócz śledzi bo tu sam zapach wystarczał by się z kibelkiem poprzytulać)
To samo było dzisiaj... zachciało mi się chleba ze smalcem,solą i ogóra kiszonego nie jadłam takiej kanapki z rok...chodziło za mną 4 dni i wkońcu zjadłam i co??
Ledwo z 30 min minęło a ja już czułam w kościach ,że to się w wc skończy..Miałam rację:/
ehhhh

No i jeszcze coś mnie martwi...Jestem w 16 tygodniu, niektóre z Was na tym etapie mimo 1-2 dziecka już czują ruchy..
U mnie mimo,że to 3 dziecko to póki co nic Czasami coś miałam wrażenie ale nie wiem czy to nie jelita czy coś...Nie wiem może dalej ułożone jest tak jak na prenatalnym? tzn kręgosłupem,plecami było przytulone do brzucha a buzia ręce,nogi w stronę mojego kręgosłupa.. wtedy w sumie miałabym prawo nie czuć chyba...
Oj kochana współczuję z tym kwaśnym. Ja też przepadam za wszystkim co kwaśne i na szczęście jedzenie tych pyszności nie kończy się u mnie wymiotami, za to zgaga murowana
Co do ruchów, to nie masz się zupełnie co martwić, zwłaszcza jeśli wiesz, że dzieciątko było ułożone pupcią do Twojego brzucha. Poza tym jest jeszcze wcześnie, nawet jak na kolejną ciążę. A kiedy czułaś pierwsze ruchy u chłopców?

Cytat:
Ash = Ashyshqa ... znalazłam, nie chciałam pomerdać jak to się dokładnie pisze
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aa, i nie wiem w czym problem z zapamiętaniem słówka ashyshqa - to taka "aaa! szyszka!" tylko że inaczej pisana, no...
hehe, dzięki Cloche za wyjaśnienie. Zauważyłam, że mój internetowy pseudonim (bo używam go wszędzie, gdzie się da) sprawia trudność wielu osobom A mi się zawsze wydawał taki logiczny, właśnie taka aszyszka (wymyślił to sto lat temu mój licealny chłopak, jkak mieliśmy fazę na zapisywanie wszystkiego z ang. znakami
Ale Ash mi jak najbardziej odpowiada

Cytat:
Dobra.. wrzucam tylko się nie śmiejcie
proszę o obiektywne porady. Wydaje mi się, że ta woalka jest za duża..
jak myślicie?
A koczka chcę takiego, gładko zaczesany, bez udziwnień. Tylko tego zrobiłam na boku. I zastanawiam się jak lepiej..
Nad karkiem, po środku? czy na boku ?

Na tym zdjęciu od przodu, koczek jest za wysoko i na środku. To fotka z wczoraj. Dziś zrobiłam koczek niżej nad karkiem i na boku.
Mi się bardzo podoba, myślę, że z boku nad karkiem będzie idealnie. Woalką bym się nie przejmowała, taka duża dodaje dodatkowego charakteru, jak dla mnie

Jednej rzeczy tylko nie rozumiem. Zupełnie mi się gdzieś zawieruszyła informacja, że Wy nie jesteście małżeństwem. Pamietam, że były w planach 2 zimowe śluby na wątku: Mysia Mysz i Karolina biorą w styczniu (dobrze pamiętam?) ale jakoś zupełnie nie zarejestrowałam, ze Wy też! Czy ja już mam taką dziurawą pamięć, czy w ciągu ostatniego m-ca się zdecydowaliście i ja nie miałam okazji o tym poczytać?

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

I powiem Wam, że ten wczorajszy wypadek Męża chyba Go w końcu nauczył, że jak mówię, że się martwię jak gdzieś jedzie, to się martwię mimo, że wiem, że z Niego dobry kierowca, ale jest masa kretynów na drogach (tak m.in zginął Jego szwagier). Ta kretynka gdyby ciut szybciej wyjechała z tej podporządkowanej to by mi Mężula pod tira wepchnęła A że okazało się, że dostawę robił nie dużym dostawczakiem, a Berlingo, to pewnie nic by z auta i z Niego nie zostało... Opaczność czuwa!
Takie histiorie przyprawiają mnie o ciarki na całym ciele. Szczęście, że Twój TŻ wyszedł z tego bez uszczerbku i oby już takie sytuacje się nie zdarzały więcej.

Cytat:
Właśnie się zorientowałam, że jest wtorek a to oznacza .... że dziś kończymy kolejny tydzień! 18
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Jenny dzięki za zmianę a i lekarz mi wpisał DP na 7 maja w końcu...

Kurde mam lenia od rana, godzinę temu umyłam włosy i dalej siedzę z maseczką na nich i zmyć mi się jej nie chce A i wylukałam sobie kieckę na chrzciny, które będziemy mieć w lutym, mój mąż będzie chrzestnym ojcem synka swojej siostry
Pokaż kieckę!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 12:08   #4642
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale postrach z tej twojej teściowej
ja to mam szczęście, moja jest przekochana
niedawno przeszła przekwitanie i ma humory.. Tzn jest jakaś strasznie kapryśna jeżeli chodzi o świeta.. a to, że nikt jej nie pomaga, a jak pomaga to nie tak pomaga jak powinien, a jak pomaga tak jak powinien to, ze się wtrąca albo mało entuzjastycznie i na siłę.....
Jak nie odwiedza to się nie interesuje, jak odwiedza to się wprasza i jej głowę zawraca..

Zawsze się zastanawialam, czego TŻ tak świąt nie lubi i zawsze marudził, że a to się mama na niego obraziła, a to się z nią pokłócił chociaż chodził na paluszkach i nigdy tego zrozumieć nie moglam, bo ja nigdy sie z mamą nie pokłóciłam. Tzn czasami nakrzyczałam na nią, ona na mnie ale nigdy, zę się nie odzywałyśmy albo coś.. zawsze jak dwie kumpele..

Po czym pojechałam tam na świeta.. Teściowa się zawsze urobi, naszykuje, a potem sie na wszystkich obraza do nikogo słowem się nie odzywa, podaje żarcie siada na kanapie obok i ogląda telewizję.. i nie wiadomo czy jeść czy wychodzić. I TŻ mówi, że tak jest co święta...

Wojtek
Stary 2012-12-18, 12:10   #4643
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wskoczył kombinezon różowy (pewnie na chwilę) za 7,90, może któraś skorzysta
niedostepny
ej a w sklepie też takie ceny?
kurde mam bony zniżkowe do tego sklepu i to 10 innych (auchan, real, jakieś kosmetyczne, empik) i kurde ja tu nie mam żadnego z tych sklepów

loney piękna fryzurka

Justi za 18tc

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
no to masz 2-3 dni więc różnica żadna, mnie wychodzi 21.05 ale nie wierzę, że tego dnia urodzę
Justi nie wiem czemu ale ja jakoś mam przeczucie że pierwszy poród będzie u nas niespodzianką (wybijesz się TY albo Aaś ) póxniej będzie vil i/lub axella nie wiem czemu ale jakoś mi się tak ubzdurało

vil skurcze i nacisk w szyjce czuję bardzo często. Lekarz mówił że nic się nie dzieje.

Cytat:
Stomatolog-ginekolog.. Chyba babka lubi w dziurki zaglądać. Dziurko-szperacz:p

kobieta wie na czym można zarobić

Mysia 100-150 zł na perfumy to dla mnie teraz za dużo. Dlatego chce wodę pefumowaną. A takiego sklepu nie mam.

Cytat:
Wczoraj prosiłam TŻta, żeby do mamy zadzwonić jakie są jej w ogóle plany, czy robi wigilię i czy nas zaprasza?? Ale on też się boi dzwonić
serio?
U nas zawsze był foch że na wigilię jedziemy do mnie bo ciotka TŻta chciała żebyśmy byli u nich, rodzice TŻta że u nich. No ale sorry mieszkam tu cały rok i wigilię chcę spędzić w domu ze swoją rodziną. A i tak przyjeżdzamy do nich już w pierwszy dzień świąt. A TŻ lubi do mnie jeździć

Cytat:
Co do butów to masakra. To było w ccc?
tak
Stary 2012-12-18, 12:16   #4644
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Dziś obudziłam się z bólem gardła, głowy i łamaniem w kościach i co gorsze, ze strasznymi mdłościami :/ Ledwo się dowlokłam do lekarza, bo miałam wizytę i dostałam zwolnienie do świąt, żeby się wykurować.
zdrowiej

Cytat:
Napisane przez maarchewka
Po czym pojechałam tam na świeta.. Teściowa się zawsze urobi, naszykuje, a potem sie na wszystkich obraza do nikogo słowem się nie odzywa, podaje żarcie siada na kanapie obok i ogląda telewizję.. i nie wiadomo czy jeść czy wychodzić. I TŻ mówi, że tak jest co święta...
masakra ja jestem wredotą, więc olałabym takiego kogoś. nie tak powinny wyglądać święta .
Stary 2012-12-18, 12:17   #4645
pawie_oczko
Wtajemniczenie

lonely - extra ten koczek i woalka chociaż myślę, że czarny trochę smutny jak na taką okazję.. a jaki Ty masz śliczny kolor włosów , a zdjęcie sukienki gdzieś zamieszczałaś ?
Stary 2012-12-18, 12:19   #4646
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ty wieszaków nam nie pokazuj tylko się ubieraj i porób foty:p

Stomatolog-ginekolog.. Chyba babka lubi w dziurki zaglądać. Dziurko-szperacz:p
żeby mi się chciałooo kiedyś na pewno pokażę

dziurkoszperacz
Cytat:
Wy prasujecie takie ręczniki kąpielowe czy takie kuchenne?

Justi to ja poproszę o żelki
Ja kuchennych nigdy nie prasowałam i prasować nie mam zamiaru

żelki dla Ciebie
misie_zelki_320.jpg

Cytat:
Justi za 18tc

Justi nie wiem czemu ale ja jakoś mam przeczucie że pierwszy poród będzie u nas niespodzianką (wybijesz się TY albo Aaś ) póxniej będzie vil i/lub axella nie wiem czemu ale jakoś mi się tak ubzdurało
Jeju nie strasz nawet muszę urodzić w maju, nie życzę sobie wcześniej

pytałaś o racuchy, nie mamy ich na Wigilii, w ogóle ktoś miewa?

---

Ogarnęłam lekko kuchnię i szafkę z papierami, zmieniłam pościel i czas na odpoczynek

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 12:19   #4647
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

1. Dziękuję Wam serdecznie za miłe powitanie
Miałam iść do pracy i znów wyladowałam w łóżku Już wczoraj poszłam o łóżka o 16 i tak tylko wstawałam jak coś potrzebawałam, ale myslałam, że to zmęczenie podróżą. Dziś obudziłam się z bólem gardła, głowy i łamaniem w kościach i co gorsze, ze strasznymi mdłościami :/ Ledwo się dowlokłam do lekarza, bo miałam wizytę i dostałam zwolnienie do świąt, żeby się wykurować. A co najlepsze już w drodze do domu, dzwoni do mnie lekarka, że zapomniała mi dać receptę na globulki na infekcje i muszę ją odebrać na recepcji... Już nie miałam siły się wracać, wiec nie wiem kiedy ją odbiorę, może męża wyślę...
No i mam dużo czasu, żeby być wreszcie z Wami na bieżąco

2.Mi się bardzo podoba, myślę, że z boku nad karkiem będzie idealnie. Woalką bym się nie przejmowała, taka duża dodaje dodatkowego charakteru, jak dla mnie

3.Jednej rzeczy tylko nie rozumiem. Zupełnie mi się gdzieś zawieruszyła informacja, że Wy nie jesteście małżeństwem. Pamietam, że były w planach 2 zimowe śluby na wątku: Mysia Mysz i Karolina biorą w styczniu (dobrze pamiętam?) ale jakoś zupełnie nie zarejestrowałam, ze Wy też! Czy ja już mam taką dziurawą pamięć, czy w ciągu ostatniego m-ca się zdecydowaliście i ja nie miałam okazji o tym poczytać?
1.Może to faktycznie troszkę reakcja Twojego organizmu na te zmiany klimatyczne itp.
Wracaj szybko do zdrówka i pełni sił
2. Dziękuję za rady
3. A bo to u nas troszkę skomplikowana historia wszystko w klubie opisałam więc sobie nadrobisz jak będziesz zainteresowana

Cytat:
niedawno przeszła przekwitanie i ma humory.. Tzn jest jakaś strasznie kapryśna jeżeli chodzi o świeta.. a to, że nikt jej nie pomaga, a jak pomaga to nie tak pomaga jak powinien, a jak pomaga tak jak powinien to, ze się wtrąca albo mało entuzjastycznie i na siłę.....
Jak nie odwiedza to się nie interesuje, jak odwiedza to się wprasza i jej głowę zawraca..

Zawsze się zastanawialam, czego TŻ tak świąt nie lubi i zawsze marudził, że a to się mama na niego obraziła, a to się z nią pokłócił chociaż chodził na paluszkach i nigdy tego zrozumieć nie moglam, bo ja nigdy sie z mamą nie pokłóciłam. Tzn czasami nakrzyczałam na nią, ona na mnie ale nigdy, zę się nie odzywałyśmy albo coś.. zawsze jak dwie kumpele..

współczuję takiej teściowej

Cytat:
loney piękna fryzurka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-18, 12:21   #4648
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
pytałaś o racuchy, nie mamy ich na Wigilii, w ogóle ktoś miewa?
któraś chyba pisała o racuchach
Stary 2012-12-18, 12:22   #4649
Mysia mysz
Zakorzenienie

wysłali mi paczkę z C&A wszystko dostępne
Stary 2012-12-18, 12:25   #4650
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
lonely - extra ten koczek i woalka chociaż myślę, że czarny trochę smutny jak na taką okazję.. a jaki Ty masz śliczny kolor włosów , a zdjęcie sukienki gdzieś zamieszczałaś ?
Dziękuję
Włoski mam takie najbardziej popularne, jako dziecko byłam blondyneczką, teraz mi ściemniały. W lecie mam jasne pasemka a po zimie wpadają nawet w ciemny brąz- i te lubię najbardziej.
Nigdy nie farbowałam włosów, ale od lat mnie kusi taki ładny brązik
Sukienki nie pokazywałam, wrzucę Wam fotki po ślubie

Cytat:
żelki dla Ciebie
Załącznik 5027077
uwielbiam żelki
a najbardziej kwaśne i serduszka akuku
ale w ciąży stram się unikać tej chemii

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości