|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Całe szczęście produkcja postów na wątku się zmniejszyła, bo wcześniej w ogóle nie mogłam Was nadrobić
![]() Co do sukienek to zgadzam się z Tasiulkiem Każda z nas wybierze taką jaka się nam podoba, ale ważne też żeby tym wyborem sobie nie zaszkodzić Cytat:
Moja ciocia ostatnio jak płaciła za chrzest to po prostu dała kopertę księdzu, a w kopercie tyle na ile ją było stać i powiedziała, że to jest ofiara za chrzest. Ksiądz nie otwierał przy niej koperty więc żadne chamskie teksty nie poleciały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Głowy Wam nie urwie A ślub będzie musiał Wam dać, bo wspólne mieszkanie nie jest przecież czynnikiem uniemożliwiającym zawarcie związku małżeńskiego w Kościele.Cytat:
|
||||
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Cytat:
zamówiłaś już?
|
|
|
#873 |
|
Wtajemniczenie
|
Z moim maluteńkim biustem wylewanie się cycków jest kompletnie niemożliwe, obojętnie czy będę miała dobrą bieliznę czy nie :P Jedyne o co muszę się postarać to jakiś dobry push up :P
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
moooniaaa Ja tam chcę aby tż zobaczył mnie dopiero w kościele
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Uciekam, miłej nocy |
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to jak się mieszka razem z TŻ przed ślubem to przystępuje się do jednej spowiedzi - dzień czy dwa przed ślubem. Tej kilka miesięcy przed wtedy nie ma.
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
Piankka ja w spiętych nigdy
mala_czarna_21 oj mega ponad 5,5 tysi najpóźniej w czerwcu muszę zamówić bo inaczej nie zdążą jej uszyć
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie muszą być ogromne i przeładowane. ![]() Cytat:
Raczej wytłumaczenie, że ktoś ma nieco mylne pojęcie, a nie przekonywanie do swoich racji ![]() Każda z Nas będzie śliczna i każdej z nas podoba się coś innego I dobrze, bo byłoby nudno ![]() Misiadełko ta którą wkleiłaś piękna
|
||
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam spać, bo C. na mnie czeka
![]() Dobranoc, do jutra
|
#880 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak poznanianka napisała, jak się mieszka razem to jest tylko jedna spowiedź na dzień przed ślubem w piątek.
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Angel_21_ sporo kaski kosztuje ta kieca...
I te roczne wyprzedzenie.. o raju... to jak dziewczyna chciałaby zamówic ja np. pół roku przed ślubem, to juz nie da rady?
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
A czym się różni ta pierwsza spowiedź od drugiej
![]() Eee parę dni przed ślubem to i ja zamierzam uciec do rodziców, zaszywać cnotę :P Myślę,że na ostatnią panieńską noc na pewno zwieję a tż pewnie też pojedzie do swoich rodziców bo jest z innego miasta
|
|
|
|
#883 |
|
Rozeznanie
|
agunineczka dużo zgodzę się ale jest moja wymarzoną i wszyscy jedno głoście stwierdzili że to będzie właśnie ta dla mnie
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
Powodzenia
![]() Mi się marzy pricnesska i mam nadzieję, że będzie mi ładnie w takiej sukience Poza tym już się nie mogę doczekać przymiarek
|
|
|
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
Ależ Ci dobrze!!! Ja pojadę pewnie w przyszły weekend.
Ech, wróciłam do domu i jestem zdołowana, bez nastroju, mam wszystko w nosie. Szkoda słów. Nawet wkurzyłam się na TŻ'a i teraz przeprosił, ale normalnie jestem wściekła nadal, bo żartuje non stop na jeden temat to mu odpysknęłam i nie odzywał się, no to i ja teraz mam go w nosie, niech przemyśli swoje żarty. Zwłaszcza, że ciągle mi dokucza w ten sposób. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Piankka powodzenia jutro! |
|
|
|
#886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mi zacznie ksiądz/brat wypominki robić, to zapytam, czy wolałby żebym na ulicy spała, bom studentka biedna ![]() Cytat:
![]() Mnie jednak się nie za bardzo podoba ten krój i miałabym dylemat toaletowy Cytat:
![]() Piankka, powodzenia!!
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-01-15 o 22:08 |
|||
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
nie działa mi cytowanie
![]() ja po studiach (za równy rok) wracam do rodziców na dwa miesiące, a TZ do swoich (mieszkają od siebie jakies 4-5km) bo tam w okolicy będziemy pracować a potem przed samym ślubem coś wynajmiemy i będziemy dojeżdżać do pracy 20km ![]() lepsze to niż mieszkanie z rodzicami a marzenie jest takie że około półtora roku po ślubie kupimy własne mieszkanie
|
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Toba ![]() Ja też chce princesske ale nie jakąś wielką pyze xD
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
ojaaaa jaka ja nieuświadomiona (o tej podwójnej spowiedzi mówię)
ja się bardziej martwiłam, czy o to pytają na naukach przedmałżeńskich, a myśleliśmy, żeby je zrobić tu w Krakowie, no ale z drugiej strony to co, w domu pójdę do spowiedzi do innego księdza, niż ten, który będzie udzielał mi ślubu? można w ogóle tak? proszę bardziej ogarniętych w temacie o wyjaśnienie mi tego, będę wdzięczna ![]() a co do horrendalnych kwot jakie krzyczą sobie za udzielenie ślubu... no cóż, sama słyszałam od bliskich i znajomych różne historie, od bardzo pozytywnego zachowania po takie nieciekawe właśnie, więc staram się być dobrej myśli i uspokajam TŻa, że nie będzie musiał reformacji dokonywać w mojej parafii (bo On bardzo przeczulony na to)
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporo się jej przewinęło na innych PMkach i ładnie się prezentuje na osobie
|
|
#892 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
Jak chcesz to coś zmienie ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Trzymam mocno kciuki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
Super te kiecki musze sobie pozapisywać ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
DLatego ja się spowiadam z grzechów które sa dla mnie grzechem ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- A czemu tak?
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=ff2Zq...4DsqWA&index=7
![]() zabiłabym za takie coś edit: obejrzałam więcej filmików z tego wesela i ...
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-01-16 o 00:32 |
|
|
|
#894 |
|
BAN stały
|
38 stopni już mam
|
|
|
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Biedactwo
Cytat:
![]() Cytat:
Witam się z rana kawusią na rozbudzenie ![]() Dziewczyny, pisałam w ogóle wczoraj do tej znajomej która zajmuje się dekoracjami, co Wam kiedyś wrzucałam, nie wiem czy pamiętacie? I odpisała mi, że za pełne strojenie kościoła, sali, auta i wiązanki to ok.3 tys...I teraz nie wiem czy to dużo czy mało?Jak myślicie? Powiedziała, że jeszcze przed ślubem się dogadamy jakby co, więc liczę na jakąś mini zniżkę, ale trochę mnie ta kwota przeraziła...
|
|
#896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Cytat:
![]() Właśnie teraz zobaczyłam maila w którym wysłał mi cennik i: Pakiet Platynowy: Cena: 2350zł Reportaż obejmujący – 11 godzin pracy + - plener w dniu innym niż ślub - 100 odbitek w formacie 15x21 lub 13x18 - sesja narzeczeńska 30 dni lub więcej przed ślubem * pakiety są przykładową ofertą, którą można modyfikować. Kurde trochę sporo... i jeśli chcesz album to dodatkowo 300zł ale można by tę sesję narzeczeńską wyrzucić i wziąć w zamian album są w tej samej cenie. A tańszy pakiet jest za 1750zł i zawiera 9h pracy i 50 odbitek.Co w ogóle myślicie o tym fotografie i jego cenie? 11 godzin to tak od 14 do 1 w nocy wyjdzie... jego stronka to www.fototc.plOj, współczuję ![]() Cytat:
|
|
#897 |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczynki, dziś już trochę lepiej
, ja rzadko choruję, ale jeśli już to ma maxa Ale dzisiaj przyjeżdża do mnie w odwiedziny mama Nati dla mnie to masa pieniędzy
Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-01-16 o 09:02 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
Witam po baaaaaaaardzo długiej przerwie
Myślę, że teraz będę miała więcej czasu. Jeżeli chodzi o przygotowania ślubne, to już mamy:1) salę: www.nadgoplem.pl 2) zespół: www.zespolgoldi.pl 3) foto-video: http://www.fotowideoart.eu |
|
|
|
#899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zaraz muszę jechać do biblioteki oddać książkę i później znowu czeka mnie nauka bo w sobotę wieczorem kolejny egzamin Na szczęście jestem o niego w miarę spokojna ![]() W sobotę rano będzie u nas ksiądz a ja jeszcze będę w domu wiec będę mogła zapytać go kiedy można się wybrać żeby zarezerwować sobie godzinę ślubu w kościele |
||
|
|
|
#900 |
|
BAN stały
|
Wiecie co sobie teraz pomyślałam, my tu gadu gadu o sukniach, a moja znajoma (ta, która zamiast zabawnych gadżetów na panieński zażądała kasy jako prezent
) która jeszcze w dodatku ma bloga, gdzie wstawiała swoje inspi i tak dalej wyskoczyła w najbrzydszej sukni na świecie, wyglądającej jak relikt lat 90 i zapłaciła tyle za jej wypożyczenie, że aż mi się to w pałce nie mieściło, chyba z 1200 zł, do tego jeszcze okropne bolerko, rękawiczki, a swojemu facetowi dała wolny wybór z koszulą, to wziął sobie wiśniową. Potem zajarana wstawiła swoje zdjęcia na bloga i w ogóle się nie przejmuje, że wyglądała jak choinka w wielkiej, niemodnej bezie. Uważa, że była najpiękniejszą PMką na świecie , więc ile dziewczyn tyle gustów, ja co jakiś czas zaglądam na jej bloga i nadziwić się nie mogę jak taka młoda dziewczyna z dostępem do internetu mogła to sobie zrobić, ale jednak DA SIĘ i jeszcze jej się to podoba, więc przemilczałam sprawę niczym mistrzyni taktu ![]() cikulada dzięki , muszę wyzdrowieć do soboty bo szkoła, a nie chcę pozarażać ludzi...Kate clown był potworny, mój TŻ nienawidzi clownów Bo w dzieciństwie się bał, pewnie by go pobił OOOOOoo byłam na weselu gdzie Młodzi tak byli ubrani, coś pięknego http://www.youtube.com/watch?v=Tih5VMkm0fY i właśnie skumałam, że to moja ulubiona restauracja w Polsce
Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-01-16 o 09:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.

Każda z nas wybierze taką jaka się nam podoba, ale ważne też żeby tym wyborem sobie nie zaszkodzić 
Moja ciocia ostatnio jak płaciła za chrzest to po prostu dała kopertę księdzu, a w kopercie tyle na ile ją było stać i powiedziała, że to jest ofiara za chrzest. Ksiądz nie otwierał przy niej koperty więc żadne chamskie teksty nie poleciały
już dawno przestałam łudzić się, że ślub będzie za co łaska 

widzę że mowa o sukni

Nasz ślub 16.08.2014

Tak myślałam, żeby nie świntuszyć po spowiedzi ale słyszałam, że nie można nawet mieszkać w jednym mieszkaniu bo to grzech. W sumie z tego wynika, że grzeszę również ze współlokatorem 

, ja rzadko choruję, ale jeśli już to ma maxa