Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 19:27   #1051
Papuga69
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez outline Pokaż wiadomość
Wiem właśnie...to idiotyzm. Dlatego chyba zatrudnie się u mamy. Pomyśle jeszcze o tym...

Też jestem zatrudniona u mamy. Nie mam jeszcze umowy o prace:/ Wiem że żeby dostać urlop 'wychowawczy' trzeba mieć umowę przez co najmniej 6 miesięcy.. Z matką mam kiepskie relacje, boję się że nie będzie chciała mi pomóc a o ciąży jeszcze nie wie.
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 19:31   #1052
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny czy wy tez macie takie wahania nastrojow? strasznie mnie to meczy...
Stary 2013-01-25, 19:34   #1053
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wlasnie! jakby ktoras jakas miala to ja tez chetnie!
Dziś nagotowałam wielki gar fasolki bo bretońsku ,ziemniaki z karczkiem i kapuchą a potem galaretki z bitą śmietaną , no dieta super tak mi ciężko że chyba zaraz zwrócę wszystkie te pyszności
Stary 2013-01-25, 19:37   #1054
ladanseuse14
Zakorzenienie

mi tez ciezko trzymac diete
Stary 2013-01-25, 19:46   #1055
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Nagle potrafi mi się popsuć humor i zaczyna się płacz i łzy ;( TŻ nie jest przyzwyczajony i jeszcze się nie nauczył poprawnie reagować na takie sytuacje. Często myśli że go atakuje i zaczynamy się kłócić :|
Stary 2013-01-25, 19:58   #1056
ladanseuse14
Zakorzenienie

u mnie to samo.. co chwile krotkie klotnie...
Stary 2013-01-25, 20:06   #1057
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

heh znam to, ciagle kłócę się z Tżtem myślę, że jeszcze nie zdajemy sobie sprawy z burzy hormonów, to nasza pierwsza ciąża;p

Papuga ale żeś smaka na tą faolkę zrobiła i bitą śmietane, właśnie pochłonęłam bułkę z białym serem i wędzonym dorszem poprawiłam wieeelką gruszką, wcześniej zjadłam półczekolady, rano 2 kromki i poźniej normalny dwudaniowy obiad hahah
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 20:06   #1058
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny! Ja dzisiaj mocno zalatana, ale widzę, że nie próżnujecie
Witam nowe mamusie, fajnie, że coraz więcej nas

Ja dzisiaj miałam dzień pod hasłem sprzątanie i gotowanie, bo jutro nie dość, że przychodzą panowie montować szafę wnękową, to jeszcze do tego mały najazd rodzinny i będę musiała ukrywać swój nowy stan bo postanowiłam powiedzieć dopiero po usg...

Co do nastrojów, to ja nie zauważyłam, żebym miała bardziej zmienne, jedynie bardziej się wzruszam, np. oglądałam film z wesela koleżanki i normalnie miałąm łzy w oczach...

Judi - byłaś u lekarza?
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:03   #1059
niut80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ja też mam dziś doła - jeszcze 2 tyg temu miałam mieć przedłużoną umowę, ale zachorowałam w ciąży i teraz w pracy już wiadomo, że jestem w ciąży - dziś dzwonili zapytać się który to tydzień; niby przez telefon gadka, że umowa będzie, a informacja potrzebna niby po to że jak skończony 12 umowa by była do końca ciąży a jak nieskończony to na dłużej, ale ja im nie wierzę
jakie to niesprawiedliwe - człowiek tyle lat pracuje i nawet se spokojnie nie może urodzić dziecka
Bo na zwolnieniu sie wpisuje kod B - wiadomo wtedy że ciąża i jest płatne 100%. Mnie się lekarz pytał czy już powiedziałam w pracy o ciąży i czy ma mi wystawić normalne czy już ciązowe zwolnienie.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Ale to z Twojego punktu widzenia nie ma tak naprawdę większego znaczenia. Jak masz umowę o pracę to i tak będziesz miec płacone. Albo przez nich, albo przez ZUS. A nawet jakby Ci przedłużyli umowę to by potem było że ich oszukałaś i byś dostała wypowiedzenie pierwszego dnia w pracy po macierzyńskim. Tak się w tym kraju ludzi traktuje.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Saudia Pokaż wiadomość
A w nowej pracy pewnie dostaniesz umowę na czas próbny 3m-ce zazwyczaj, a jak sie później zorientuja i Ci nie przedłużą, czy muszę bo nie wiem... myslałaś o tym?
Jeśli na 3 mce dostanie i podpisze, to przedłużą do dnia porodu, łaski nie robią. Bo jeśli umowa (nieważne kiedy podpisana) ma termin obowiązywania taki, że kończy sie w 12 tc lub później, to muszą przedłużyć do dnia porodu. Potem macierzyski z ZUSu.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
dodatkowo od września ma być rok macierzyńskiego - w firmach zatrudniających powyżej 20 osób płatny przez pracodawcę - kurcze nikt już kobiet nie będzie chciał zatrudniać....
A skąd masz takie informacje? Pierwsze słyszę.

Macierzyński jest płacony w 100% przez ZUS, zasiłek na urlopie wychowawczym, przy spełnieniu warunków dochodowych, płacony jest przez MOPS.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Też mam. Już z kłótniami sie ogarnęłam, trzymam język za zębami, bo o jakieś pierdoły wszczynałam awantury. Ale oglądam jakąś wzruszającą scenę i ryczę jak bóbr. i tylko do TŻ mówię: "jaka ja głupia chodzę w tej ciąży...."

Edytowane przez niut80
Czas edycji: 2013-01-25 o 21:29
niut80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:04   #1060
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj miałam dzień pod hasłem sprzątanie i gotowanie, bo jutro nie dość, że przychodzą panowie montować szafę wnękową, to jeszcze do tego mały najazd rodzinny i będę musiała ukrywać swój nowy stan bo postanowiłam powiedzieć dopiero po usg...

Co do nastrojów, to ja nie zauważyłam, żebym miała bardziej zmienne, jedynie bardziej się wzruszam, np. oglądałam film z wesela koleżanki i normalnie miałąm łzy w oczach...

Judi - byłaś u lekarza?
Byłam, byłam Tyle, że wczoraj załatwilam się na spacerze z synem(zimno mi było) i ledwo żyję takie mam bóle mięśni, kości i gorączkę.
Mianowice widziałam pęcherzyk i w środku dzidziusia (plamkę) Ulżyło mi, że ciąża dobrze ułożona (bałam się pozamacicznej itd). Wzruszajacy widok. Jestem spokojniejsza... Na serduszko było za wcześnie. 5 lutego idę na kolejne usg i wtedy serce będzie już widać-lekarz powiedział, że serce byłoby widać już wcześniej niż na wizycie 5 lutego, ale on chce mieć już pewność 100%.
załączam fotę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00455~1.jpg (99,1 KB, 51 załadowań)

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:19   #1061
niut80
Zadomowienie

Cytat:
mi tez ciezko trzymac diete
O jakiej diecie mówicie! Nie opychamy się, ale nie oszczędzamy na jedzeniu. Jemy wszystko, ale w rozsądnych ilościach. Dziecko z nas wysysa wszystko co najlepsze, jak pasożyt, jemu nie zabraknie, to mama będzie mieć niedobory. Potem się słyszy, że "w ciaży to zęby lecą" - bo poszły niedobory wapnia, bo żółty ser za tłusty, bo boję się przytyć. A ja sie wtedy pytam: boisz sie nabrać parę kilo na doopę, ale anemii i osteoporozy to się nie boisz?

Często dziewczyny pojęcia nie mają co powinny jeść w czasie ciąży i karmienia.
Stary 2013-01-25, 22:04   #1062
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Mam wyniki - beta 161, opis mowi ze 4t

O rany
ja wczoraj miałam 144,5 więc chyba jednak będziemy miały tą samą datę porodu gratulacje

Cytat:
jeszcze nie... ale my z tżtem się nic a nic nie kłócimy więc nie obawiam się tego
gorzej że dzisiaj mnie pod prysznicem zemdliło od mojego ulubionego zapachu żelu pod prysznic nie za wcześnie?

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Byłam, byłam
Mianowice widziałam pęcherzyk i w środku dzidziusia (plamkę)
: love: jejku jaki to musi być cudny widok : love:
jak ja wytrzymam te 1,5 tygodnia do mojego usg

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez niut80 Pokaż wiadomość
boisz sie nabrać parę kilo na doopę, ale anemii i osteoporozy to się nie boisz?.
uznajmy to za nasze motto
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:07   #1063
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam, byłam Tyle, że wczoraj załatwilam się na spacerze z synem(zimno mi było) i ledwo żyję takie mam bóle mięśni, kości i gorączkę.
Mianowice widziałam pęcherzyk i w środku dzidziusia (plamkę) Ulżyło mi, że ciąża dobrze ułożona (bałam się pozamacicznej itd). Wzruszajacy widok. Jestem spokojniejsza... Na serduszko było za wcześnie. 5 lutego idę na kolejne usg i wtedy serce będzie już widać-lekarz powiedział, że serce byłoby widać już wcześniej niż na wizycie 5 lutego, ale on chce mieć już pewność 100%.
załączam fotę
No to gratulacje, super, że wszystko jest ok Mam nadzieję, że szybko się wyleczysz, polecam syrop z cebuli. trzymaj się cieplutko
Stary 2013-01-25, 22:09   #1064
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
No to gratulacje, super, że wszystko jest ok Mam nadzieję, że szybko się wyleczysz, polecam syrop z cebuli. trzymaj się cieplutko
dzięki właśnie syropek sobie zrobiłam

Stary 2013-01-25, 22:10   #1065
niut80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
jak ja wytrzymam te 1,5 tygodnia do mojego usg
To sobie pomyśl, ze wtedy juz zobaczysz bijące serduszko. Magia!
Stary 2013-01-25, 22:51   #1066
asiek89
Raczkowanie

Judi, zdróweczka!

Tancerka212, ja za 2tyg mam usg i też się już doczekać nie mogę )

A w ogóle rozbita jestem dzisiaj kompletnie. Szefowa do mnie zadzwoniła, zaczęła mi robić pretensje, że ja ją oszukałam, że wcześniej sobie zaplanowałam pójście na zwolnienie - zupełnie jakby mi to było na rękę... i generalnie zaczęła mi jakieś chore akcje odstawiać.
Mam dość, chcę to już skończyć i skupić się na Maleństwie, a nie na każdym kroku rozwiązywać jakieś problemy...
Jak tak dalej pójdzie to zacznę mieć huśtawki nastrojów, a do tej pory nie miałam.
asiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 23:21   #1067
nephelim89
Rozeznanie

Witam cieplutko nowe mamusie
Cytat:
A ja sie wtedy pytam: boisz sie nabrać parę kilo na doopę, ale anemii i osteoporozy to się nie boisz? .
Trafnie sformułowane od dziś to moje ciążowe motto

Tak sobie was podczytuje i u mnie jeszcze dużo czasu do pierwszego jakiegokolwiek badania ( w połowie marca ). Wymyśliliśmy z mężem że może powinnam polecieć na parę dni do PL i zrobić wszystkie badania prywatnie- tylko nie wiem jak to jest z lataniem ? Czy wskazane czy nie ?

Współczuje wam tych problemów w pracy z przedłużeniem umowy. Mi na szczeście udało dostać się umowę na stałe. Z racji na warunki pracy, (czesto coś dzwigam i pracuje na stojąco) bardzo wcześnie poinformowałam szefostwo. Od razu zmienili mi prace na dużo lżejsza i traktują trochę jak jajko - a czasem bardziej panikują niż ja.

Też mnie choróbsko rozłożyło i jakoś się go pozbyć nie mogę... Co się podleczę to zaraz TŻ coś znów złapie i zarazi... Huśtawki nastrojów w dalszym ciągu mnie męczą no i te koszmarne nudności, ale jakoś daję radę.

Mamy w domku psa- rocznego suczydła i ten oto stwór wącha mi w brzuchu od dawna (nawet przed tym zanim sama się dowiedziałam, że będę mamą) tak nachalnie jakby naprawdę czuł Kruszynka w środku ehh dziwny ten nasz suczydeł
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 23:31   #1068
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
heh znam to, ciagle kłócę się z Tżtem myślę, że jeszcze nie zdajemy sobie sprawy z burzy hormonów, to nasza pierwsza ciąża;p

Papuga ale żeś smaka na tą faolkę zrobiła i bitą śmietane, właśnie pochłonęłam bułkę z białym serem i wędzonym dorszem poprawiłam wieeelką gruszką, wcześniej zjadłam półczekolady, rano 2 kromki i poźniej normalny dwudaniowy obiad hahah
Haha Fasolka prosta sprawa a wyżerka na dwa dni ;D Biały ser chodzi za mną od popołudnia, taka kanapeczka z ciemnego pieczywa, z białym serkiem i pomidorem mmmm
Stary 2013-01-25, 23:41   #1069
asiek89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Witam cieplutko nowe mamusie

Trafnie sformułowane od dziś to moje ciążowe motto

Tak sobie was podczytuje i u mnie jeszcze dużo czasu do pierwszego jakiegokolwiek badania ( w połowie marca ). Wymyśliliśmy z mężem że może powinnam polecieć na parę dni do PL i zrobić wszystkie badania prywatnie- tylko nie wiem jak to jest z lataniem ? Czy wskazane czy nie ?

Współczuje wam tych problemów w pracy z przedłużeniem umowy. Mi na szczeście udało dostać się umowę na stałe. Z racji na warunki pracy, (czesto coś dzwigam i pracuje na stojąco) bardzo wcześnie poinformowałam szefostwo. Od razu zmienili mi prace na dużo lżejsza i traktują trochę jak jajko - a czasem bardziej panikują niż ja.

Też mnie choróbsko rozłożyło i jakoś się go pozbyć nie mogę... Co się podleczę to zaraz TŻ coś znów złapie i zarazi... Huśtawki nastrojów w dalszym ciągu mnie męczą no i te koszmarne nudności, ale jakoś daję radę.

Mamy w domku psa- rocznego suczydła i ten oto stwór wącha mi w brzuchu od dawna (nawet przed tym zanim sama się dowiedziałam, że będę mamą) tak nachalnie jakby naprawdę czuł Kruszynka w środku ehh dziwny ten nasz suczydeł
Nephelim, rozwaliło mnie określenie "suczydeł Jak wrócę do domu to w końcu też z moją psiną trochę poprzebywam, bo na stancję nie mogłam jej wziąć niestety.

Ja się pilnuję, żeby choróbska żadnego nie złapać, ale przy pracy na -10stopniowym mrozie będzie ciężko. Trzymajcie się, dziewczyny, zdrówka Wam wszystkich chorującym życzę, a nie chorującym żeby uniknęły rozłożenia

Co do latania to we wczesnym terminie chyba nie powinno być problemu, ale to czysto hipotetyczne założenie, więc może ktoś się wypowie doświadczony w tej dziedzinie.

Jeśli chodzi o dietę natomiast to ja żadnej nie stosuję poza jedzeniem ile trzeba, a że Maleństwo potrzeby ma i to konkretne to trzeba je zaspokajać.
Staram się nie jeść jak głupia i nie jeść tego, co nie pomaga (odstawiłam kawę i colę, którą czasem lubiłam popić), ale lubię porządne potrawy jak np zupa chińska - nie mylcie z tymi torebkowymi , gulasz jakiś, czy np sałatka z majonezem z róznymi warzywami, np brokułami.
W końcu jakąś przyjemność trzeba dla siebie zachować
asiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 00:28   #1070
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
załączam fotę
O jejciu Mam nadzieje ze ja jutro tez zobacze chociaz pelny pecherzyk Nie umiem sie doczekac

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 08:10   #1071
201704210903
Konto usunięte

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

A skąd masz takie informacje? Pierwsze słyszę.

Macierzyński jest płacony w 100% przez ZUS, zasiłek na urlopie wychowawczym, przy spełnieniu warunków dochodowych, płacony jest przez MOPS.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

szukałam informacji w Internecie i taką znalazłam, ale skoro jak piszesz zasiłek macierzyński zawsze płaci ZUS to co im szkodzi przedłużyć umowę do porodu? przecież ktoś musi tę pracę wykonać, a jak kobieta w ciąży jest na dłuższym L4 to też pensja idzie ZUSu, tak więc to nieprzedłużenie umowy to czyste chamstwo
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 09:07   #1072
outline
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Też jestem zatrudniona u mamy. Nie mam jeszcze umowy o prace:/ Wiem że żeby dostać urlop 'wychowawczy' trzeba mieć umowę przez co najmniej 6 miesięcy.. Z matką mam kiepskie relacje, boję się że nie będzie chciała mi pomóc a o ciąży jeszcze nie wie.
Nie no nie może być aż tak źle...na pewno Ci pomoże jak się dowie o fasolce. Będę trzymać kciuki. Moja mama też jeszcze nie wie, choć tydzień temu zapytała czy jestem w ciąży...bo jakaś taka blada jestem...

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
outline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 09:08   #1073
Judi21_84
Zakorzenienie

Arrow Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
O jejciu Mam nadzieje ze ja jutro tez zobacze chociaz pelny pecherzyk Nie umiem sie doczekac
Czekamy na relacje

Stary 2013-01-26, 09:09   #1074
outline
Raczkowanie

Cytat:
Też to mam...raz jest super, jestem zadowolona i szczęśliwa, a za chwilę czepiam się tż o byle g...o. No ale jakoś to znosi na szczęście nie płacze jeszcze

Mój pierwszy blogowy projekt Czyli jedzonko, ślub, kartki i cały ten bałagan...KLIK

...
Stary 2013-01-26, 09:11   #1075
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
wiem i żałuję, że nie wpadłam na to wcześniej.... a właściwie to jestem zła na siebie za głupotę
Niesmutaj sie moze przedluza umowe bo w sumie pracodawca placi tyljo miesiac pozniejzus. Dlategl jak ja powiem o ciazy to kaza mi juz nie przychodzic do pracy
Stary 2013-01-26, 09:16   #1076
outline
Raczkowanie

Cytat:

Judi - byłaś u lekarza?

Ją też sprzątanie wczoraj rozpoczęła takie gruntowne i zanotowała jak dla armii wojska a szatu wnękowe, to ją robię i dziś też wyslalam chłopaków na montaż będę musiała pojechać zrobić jej odbiór... Więc nici z moich wielkich porządków ciąg dalszy.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
załączam fotę
Piękne zdjęcie, gratuluję, że wszystko w porządku ją już się nie mogę doczekać w środę pewnie będzie pierwsze usg.

...
Stary 2013-01-26, 09:17   #1077
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Niesmutaj sie moze przedluza umowe bo w sumie pracodawca placi tyljo miesiac pozniejzus. Dlategl jak ja powiem o ciazy to kaza mi juz nie przychodzic do pracy
mam taką nadzieję ale wczoraj hormony dały się we znaki i byłam w czarnej rozpaczy
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 09:19   #1078
outline
Raczkowanie

Cytat:
O jakiej diecie mówicie! Nie opychamy się, ale nie oszczędzamy na jedzeniu. Jemy wszystko, ale w rozsądnych ilościach. Dziecko z nas wysysa wszystko co najlepsze, jak pasożyt, jemu nie zabraknie, to mama będzie mieć niedobory. Potem się słyszy, że "w ciaży to zęby lecą" - bo poszły niedobory wapnia, bo żółty ser za tłusty, bo boję się przytyć. A ja sie wtedy pytam: boisz sie nabrać parę kilo na doopę, ale anemii i osteoporozy to się nie boisz?

Często dziewczyny pojęcia nie mają co powinny jeść w czasie ciąży i karmienia.
No właśnie nie wiem co powinnam jeść, tzn nie wiem czego powinnam jeść więcej czego mniej a czego wcale. Póki co jem normalnie, w trochę większych ilościach, czyli dość zdrowo, bo ją zawsze sama wszystko gotuje, nie używam gotowcow i półproduktów.

...
Stary 2013-01-26, 09:32   #1079
karolson
Zakorzenienie

A tak wracajac do tematu zasilku to juz od tego roku kobieta bedzie miala wybor czy idzie na normalny czyli 6 mcy czy tam ile towychodzi platny 100 % czy na roczny platny 80 %. Niewiem kto bedzie za to placil ale myslalam ze po staremu czyli zus. Cos mi Tz tlumaczyl ze trzeba sie zdeklarowac od poczatku i tegopoczatku i 6 miesiecznego nieda sie zmienic na rocczny ale roczny da sie skrocic jakby ktos chcial wrocic do pracy. Podobno w internecie mozna juz znalesc informacje na ten temat ale pisze z telefonu i niemoge nic za cytowac. Przepraszam tez za literowki.
Jde cos kasnac na sniadanko bo zaraz mi dziure w brzuchu wywierci
Stary 2013-01-26, 09:45   #1080
papalinka83
Zakorzenienie

Fajne linki do strony o odżywianiu, nie jest to może bardzo odkrywcze, ale zawsze coś:

http://parenting.pl/portal/dieta-pierwszy-trymestr

http://www.familie.pl/artykul/Zasady...zy,3797,1.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości