|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo
|
|
|
|
#92 | ||||
|
Raczkowanie
|
I ja się melduję w niedzielny poranek!
![]() To ma działać i cuda robić a nie pachnieć ![]() Cytat:
Sama niedawno zrozumiałam, że bycie chudziną wcale nie jest takie ekstra i teraz walczę o każdy następny kilogramCytat:
![]() Cytat:
Spróbuj dobierać takie fasony, żeby ukrywały to co be, a uwydatniały to co w oczy rzucać się powinno ![]() Fajna chociaż była? ![]() Cytat:
|
|
#93 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem od czego zaczela sie Twoja choroba, ale imho zdrowy organizm dalby sobie sam rade z grzybica, moze tylko przy niewielkim wsparciu lekami. Cytat:
Mam dzisiaj good hair day, odrobine sie spuszyly i naprawde powinnam zaczac zapisywac, co nakladam. Tylko co z tego, jak nie ma nikogo, zeby pochwalil
Edytowane przez grudniowa Czas edycji: 2013-02-10 o 12:31 |
||
|
|
|
#94 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie nogi to część ciała, której zadzięczam 90% komplementów;p i śmiesznych sutyacji ;p ;p ;p gdyby włosy też chciały być takie fajne;p Cytat:
Dziewczyny, jest jeszcze żel aloesowy z Gorvity na dozie? Nie mogę go znaleźć...;/ Chyba, że polecacie jakiś inny
|
||
|
|
|
#95 | ||
|
Zakorzenienie
|
no ja wiem wiem, ale cały czas mam rozkminę, co to za zapach, kojarzy mi się z jakimś mięsem i grillem, ale za cholerę nie jestem w stanie wymyślić nic więcej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przypomniałam sobie o pomarańczowym Biovaxie, właśnie siedzi mi na głowie w ramach d/s
|
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie moze, czy z helfow wysylaja za granice?
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
zostawić Was na kilka dni i już nowy wątek :brawo:
nie myłam głowy od czwartku idę zaraz olejować (w jaki sposób mieszacie isanę krem z olejami? Najpierw jedno nakładacie, potem drugie na włosy czy w oddzielnym pojemniku mieszankę?)Mam jeden dylemat - pasowałoby mi po zakupy pójść, to jedyne gdzie prawdopodobnie będę szła, jak to zrobić z tłustymi i naolejowanymi włosami? ehehe.Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam wolną niedzielę |
|
|
|
#98 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć wiesz - to, że masz tego świadomość, że to dla Ciebie nie jest dobre, to już dobry początek drogi do zmiany ![]() Cytat:
) i nawet w dość krótkich sukienkach śmigam ...ostatnio pomyślałam właśnie, co będzie wiosną/latem, gdy już nic czarnego mnie nie wyszczupli. ale takie ładne letnie sukienki nakupowałam, że nosić TRZEBA będzie choć wyszczuplenie łydek nie wiem, jak jest możliwe...Wczoraj i dziś moich włosów nie cierpię, zaraz zamawiam nożyczki na Allegro.
|
|
#99 | ||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad 2 też mam problem z lydkami, ale ja w ogole mam nogi nabite patrząc z profilu to mam uda szersze niż pośladki, które mimo wszystko coś tam wystają. Ale mama moja też tak ma. Nóg-patyczkow nigdy nie będę miała, o ile uda uda mi się kilkumiesięczną pracą na siłce jakoś wyszczuplić (ale strona wewnętrzna i tak wymaga pracy jeszcze) to łydki zero reakcji pozytywnej ![]() Ale największym sukcesem i tak jest zmiana patrzenia na kobiece ciało, byłam fanką wręcz anorektycznych sylwetek, miałam takie zdjęcia, niby inspiracje i jak teraz na nie patrzę to wiem, że wolę ciut za dużo niż za mało a jak mi inni tak mówili, to nie wierzyłam im, że ktokolwiek moze tak myśleć, myślałam, że mnie pocieszają, bo mi daleko do takich zrobiłam mega mixa na łeb i nie wiem czy nakładać bo do jutra nie będę go trzymać, bo boje się wypadnięcia włosow, a dziś nie opłaca mi się myć jak nie wychodzę kurdę ale życie jest piękne z tylko takimi problemami ![]() o poważniejszych nie mam weny na razie myśleć
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie cieniowałam od grudnia 2011 i już nigdy nie będę. Dziękuję ![]() Cytat:
Nie są suche a się wywijają, gdybym chciała mieć taflę cały czas to musiałabym nie przekraczać długości 'do zapięcia od stanika'. Macie jakieś pomysły na 'rozprostowanie końców'? |
|||
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz mnie pewnie zlinczujecie, ale ja zawsze marzyłam o figurze typowego chudzielca, bez krągłości... nigdy niestety nie udało mi się tego osiągnąć, przy mojej budowie musiałabym ważyć chyba z 45kg, żeby tak wyglądać
|
|
|
|
#104 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Robilam analize kosmetykow wlosowych, ktore mi pasuja, pisalam juz na Zakreconym ale przekleje kawalek, moze ktos cos doradzi Mam juz miekkosc, w miare sypkosc, puch okielznany jako tako, wlosy rosna ale czesto sa piorkowate, niepodatne, matowe, suche, wysokoporowate, schna 2 godz. Zwlaszcza wierzchnia warstwa od czubka do ramion jest prosta i suchawa, konce juz faluja - podejrzewam, ze to kwestia dlugosci i nakladania oleju od ucha w dol, zadbam o gore. Co mi podeszlo: - d/s Hydrator Joico - wlosy sa sypkie, jedwabiste i miekkie, wydaja sie nawilzone - d/s Garnier AiK - jw ale z czasem obciazyl - maska Bingo z elastyna - jw, troche gorszy od Joico, bez obciazenia - lecytyna sojowa dodawana do masek/odzywek - jw ale bywaly dni, ze mocno obciazala - zielony krem do rak Be Beauty - jw, odrobina jako stylizator po myciu i jako maska + olej - dzieckie szampony - oprocz BD, ktory platal za bardzo wlosy - odzywka b/s Joanna Naturia z pokrzywa - ladna objetosc, mniejszy puch Na minus: - olej lniany, miod, jajko, spirulina, rozowa Artiste - usztywnialy, wlosy tepe w dotyku - gliceryna, maslo do ciala Isana czekoladowa - piorkowaly - psikadlo silikonowe Gliss Kur https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-sprayu.html - wyprost, wlosy niepodatne Nie mam zdania: - wszelkie oleje - wlosy sie nie krusza ale nie umiem powiedziec czy mi sluza, nie ma efektu natychmiastowego wygladzenia czy cos. Uzywalam: oliwki Hipp, BD, winogronowego, oliwy z oliwek, Vatiki, Amli Gold, Alterry Brzoza i pomarancza. Stosowalam na krotko, dlugo, mokro, sucho, solo i z odzywkami, psikadlami, zelem lnianym - psikadlo z keratyny, elastyny, aloesu, witamin, pantenolu - plukanka octowa, octowo-aloesowo-lniana - zel lniany jako maska - chyba nic nie robil - polprodukty dodawane do masek i odzywek - jw - odzywka Alterra Granat i aloes - wlosy jakies takie niedopieszone - Isana z Babassu - jw - Gloria - jw, zero efektow - Wax ale nie pamietam ktory - jw - zel lniany jako zel - fale zdyscyplinowane ale bez zycia i "niedotykalskie" chociaz odgniatalam Co teraz robie: - olejuje dlugo (kilka dni, lub na noc) bo nie mam czasu np. godzinke przed myciem (myje rano) ostatnio olejem winogronowym. Dorzucam do niego dla zasady zel lniany lub jakas w/w odzywke. Moze powinnam skrocic ten czas albo zainwestowac w jakis inny? Czekam na olej z orzechow wloskich. - mycie Hippem lub Balsamem BDfM. Szamponow z SLS prawie wcale nie uzywam, chyba ze moje sie skonczy. Moze powinnam? - d/s ostatnio tylko Joico na 5 min bo daje najlepsze efekty - b/s Joanna pokrzywowa - stylizacja odrobina oleju winogronowego bo nic lepszego nie jestem w stanie wymyslic zeby zachowac zloty srodek miedzy puchem a obciazeniem, uzyskac naturalny wyglad i "wiatr we wlosach" - wycieram wlosy recznikiem bo zapominam o pieluszce ale mam mocne postanowienie by to zmienic. Kiedys uzywalam pieluchy ale spektakularnych efektow nie bylo - czesze na sucho same konce bo mam straki a zbyt rzadkie wlosy zeby pozostawic je w tak smetnym stanie. Odkad uzywam Joico wystarczy, ze przeczesuje palcami. Nie chcialabym z tego rezygnowac, zwlaszcza, ze calosc wlosow mam do bani a nie tylko koncowki - nie prostuje, nie uzywam suszarki, problemem nie sa czapki, gumki ani nic mechanicznego - odrosty farbuje chemia co dwa miesiace a dlugosc henna (bardzo rzadko) wiec wlasciwie calosc jest co najmniej raz potraktowana w ten sposob - mozliwe, ze to farba czyni takie spustoszenie? Wywnioskowalam, ze potrzeba mi emolientow a powinnam unikac protein ale nie wiem za co oprocz Joico sie lapac. Czy kombinowac z olejami czy olac i uzywac dla zasady dowolnego skoro nie widze roznicy? Moze ktoras ma podobne preferencje kosmetyczne i cos podrzuci? |
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
tylko,że mnie jeszcze do Twojej figury daleko:P
Ja też bardzo lubie hydrator Joico i Garniera AiK |
|
|
|
#106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Linki mi się pomyliły ![]() Oczywiśćie chodziło mi o to co Nafiyqa wstawiła. Przepraszam
|
||
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym też tak woleć, acz niestety, za bardzo kocham robić jedzenie, patrzeć na nie i je konsumować.
![]() Zostaje mi być małą wersją Nigelli i machać czterdzieści długości na basenie. Ale obiecuję, że knajpkę będę kiedyś miała! I będę piekła sernik z malinami i tarty ze szpinakiem, orzechami i serem! Dla ludu! Nie myję dzisiaj włosów, bo mi się nie chce. Nie mam weny na kombinowanie z maskami ale jutro coś ukręcę. Isanę kakaową z miodkiem na przykład.
|
#108 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#110 | |
|
Nindżopesz
|
No ja juz wszystko oprocz ud mam zadowalajace
![]() Chociaz cos czuje, ze gdybym Wam pokazala zdjecie to dostalabym w leb plus nakaz zezarcia powiekszonego zestawu w McDonaldsie ![]() Cytat:
Dooobra, to zdecydowanie biere sie za Natur Vital z aloesem, pieluche, brak czesania, olej "wloski" od samej gory i zobacze
|
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Kascysko, dzięki za odpowiedź
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam w domu siemię lniane, zabieram do Warszawy
![]() Jeszcze nigdy glutka nie robiłam, najwyższa pora na spróbowanie tego. |
|
|
|
#115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak się zastanawiam, czy by się nie wkręcić na dyskotekę ostatkową do jednej szkoły... Tak w ramach przełamywania nieśmiałości i bycia bardziej towarzyską osobą Muszę zagadać z koleżanką stamtąd jak to wygląda ![]() Jakiś do bani humor mam dzisiaj
|
|
|
#116 | |||
|
Lux Mundi
|
Cześć
![]() Nadrobiłam Was i zastała mnie kolejna część .Cytat:
.Kaveri jako dziecko, które swego czasu zostało zniszczone przez medycynę akademicką [ na szczęście mam mądrą Mamę, która nie dała mi zrobić krzywdy do końca] pomoc dla moich chorób i dolegliwości znalazłam w medycynie alternatywnej. Zioła i suplementy, o których lekarze wyrażają się z lekceważeniem albo wrogością, a które ratują życie, przed operacjami etc. I nawet wtedy lekarze nie potrafią przyznać się do błędu mówiąc, że pierwsze badania i te w chwili obecnej są albo nie tego samego pacjenta, albo po prostu błędne. A żeby dołożyć jeszcze troszkę do tej całej hipokryzji - sami hektolitrami żłopią Alveo czy inne Noni. Żal i nic poza tym. Cytat:
Cytat:
Na bazie babki płesznik, akacji i cykorii. Zawiera dwa szczepy bakterii i jest odpowiedzialny za poprawne utrzymanie w jelitach stężenie kwasy propionowego i butyrylowego, odpowiedzialnych za działanie między innymi pleśnio i grzybobójcze. Jest polecany przy uciążliwych, nawykowych zaparciach, przy zespole jelita drażliwego, przy naprzemiennych zaparciach i biegunkach. Mogą go przyjmować kobiety w ciąży, polecany jest dla malutki dzieci u których występuje tendencja do tworzenia się kamieni kałowych. Dodatkowo napar z jagodniku [liść borówki czernicy]. Co do grzybic ustrojowych i nie tylko. Polecam po pierwsze - odrobaczanie. Większość może się śmiać, albo nawet obruszać, że przecież robali na pewno nie ma. W rzeczywistości bywa całkiem inaczej. Nie mówię tutaj o braniu antybiotyku czy syntetyku typu Pyrantelum [ choć ten jest jednym z łagodniejszych], ale chociażby o nalewce z orzecha włoskiego ==> http://lekizaptekinatury.pl/pl/p/Nal...EGO-ORZECHA/24 albo najzwyklejszym Vernicadisie. Do tego tego olej z oregano ==> http://www.firmarelax.pl/swanson-ore...ps-p-1277.html Takim sposobem można uchronić się przed antybiotykorerapią, po której nie oszukujmy się - nasz organizm wygląda jak pogorzelisko po pożarze lasu. Dużo zdrówka Kaveri - nie daj się A wracając do włosów - zaczęłam 'manię wcierania' z Anwen , obaczym jakie będą rezultaty .
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz jakieś zdjęcia przed i po? chętnie bym zobaczyła |
|
|
|
|
#118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zawsze unikam sportów (ćwiczeń) od których się robią mięśnie na rękach na wuefie podczas grania w piłkę ręczną zajmuję się uciekaniem przed piłką Jedynie co ćwiczę to brzuch, uda, nogi i tyłek ![]() Cytat:
![]() Ja mam co do jutrzejszej imprezy jeden problem. Jak to włosomaniaczka nie wiem co zrobić z włosami łatwe do zrobienia musi być i wytrzymałe bo piechotą idę. Chyba z takim czymś skończę ![]() I mam dylemat co dać na włosy. Zdaje się Kaścyskową Oilmedicę
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2013-02-10 o 16:18 |
|||
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam sie nad masłem babassu
![]() a własnie dziewczyny nie zawsze jest dobrze byc szczupłym... ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
nie pisz mi o niej, bo mnie kusi!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

Sama niedawno zrozumiałam, że bycie chudziną wcale nie jest takie ekstra i teraz walczę o każdy następny kilogram
Ze zdjęć wynika, że jesteś piękną kobietą - masz super włosy, jesteś na buzi śliczna, co do figury to też widać że jesteś szczuplutka. Wszystko rozumiem każdy dąży do jakiejś doskonałości i ma w głowie swój wyidealizowany obraz, ale też każda z nas ma jakieś wady i niedoskonałości. Uwierz w końcu w to, że jesteś PIĘKNA
36...-40-41-42-...-65
A każdy się broni przed lekami, bo jelita mam słabe. Tylko co z tego, skoro i tak mam biegunkę od prawie 7 miesięcy, to jeszcze częstsze chodzenie do WC korony mnie nie pozbawi, a przynajmniej wyleczyłabym palce...

kurdę ale życie jest piękne z tylko takimi problemami