|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III
Daj znać czy Ci przypasowała
Też nad nią myślę. Szkoda, że nie można nigdzie kupić miniaturki (samej).
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III
Cytat:
bo w sumie poza kształtem lepiej dopasowanym do rzęs to co może inaczej działać? chyba, że to właśnie cały sukcesszczęściara
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podoba mi się : opakowanie , kolejno jest 'miękki', można z nim przesadzić, przy aplikacji pyli. Ja już swój KWC mam ( Nars Laguna), uważam jednak,że kosmetyk jest wart uwagi.
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że takie design'erskie, ale moim zdaniem sprawia że kosmetyk staje się niewydajny, bo aplikacje jest niewygodna. Generalnie nie uważam żeby róż z BeneFit był KWC. Będę szukała innego.
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
A czym nakładacie bronzer gdy konturujecie? Ja takim małym pędzlem Essence, a potem rozcieram olbrzymem z Ecotools, ale nie jest to bardzo wygodne.
|
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dużo koszul lepiej by na mnie wyglądało
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W H&M bywa rozmiar 32, ale rzadko to obserwuję. Tych marynarek chyba nie ma w tym rozmiarze. Edytowane przez carpaibex Czas edycji: 2013-02-17 o 00:29 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1599 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Jakie podklady z takim wykonczeniem polecasz?
|
|
#1600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak znajdziesz coś ciekawego - daj znać ![]() ja teraz zaczęłam miewać "niespodzianki" na twarzy w postaci pryszczy, nie jest ich dużo, ale zawsze wyskakują na najbardziej widocznych punktach twarzy (broda, nos) dla osoby, która przez całe życie (22lata) miała cerę gładką jak pupa niemowlaka jest to naprawdę dosyć spory szok znacie jakieś sprawdzone sposoby jak się ich pozbyć? jakieś punktowe kosmetyki?
Edytowane przez alove Czas edycji: 2013-02-17 o 08:24 |
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Moge polecić m.in.:
1) Nars Sheer Glow - bardzo dobry kosmetyk, wiem jednak,ze bardzo różnie tolerowany 2) Make Up For Ever HD Foundation 4) Lancome Teint Miracle 5) Chanel Vitalumiere / Vitalumiere Aqua - dają efekt naprawę zdrowego rozswietlenia, skóra wyglada niesamowicie promiennie, zebrał masę komplementow. 6) Shiseido Sun Protection Liquid Foundation oraz MAC F&B są dosyć wodniste, świetni spisują sie w lato. Od czasu do czasu używam Origins VitaZing. Dla mnie to nic innego jak krem koloryzujacy. Ma SPF, nadaje zdrowy odcień, maskuje niedoskonałości . Idealny rownież na czas letni. Podklady, ktore wymieniłam sprawdzają sie u mnie idealnie, żaden z nich nie powoduje u mnie swiecenia , ma skórę typowo suchą. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tyłu widzę żółtą spódnicę, jak leży i przede wszystkim jaka jest jej długość ? Nienawidzę takich tuż przed kolano .Dziewczynki życzę udanej niedzieli ![]() ! Ja właśnie się zbieram do nauki, a zamiast tego mogłam iść na obiad i do kina |
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wymienione wyżej podkłady polecałabym do cery suchej, do mieszanych, czy tłustych, nie sprawdzą się, bo mają właściwości nawilżające i rozświetlające. Chanel Vitalumiere Aqua daje piękny efekt, ale bardzo krótkotrwały. Lancome Teint Miracle ma kiepską gamę kolorystyczną. Miałam problem z doborem właściwego odcienia, dlatego zrezygnowałam z ponownego kupna tego podkładu (zużyłam 2 buteleczki), natomiast właściwości bardzo dobre. Od siebie mogę polecić: Guerlain Parure Aqua - nawilżający, długo się utrzymuje, daje bardzo naturalny efekt na skórze. Armani Luminous Silk - piękny efekt baby skin, krycie można budować. Rimmel Wake me up - pierwszy drogeryjny podkład, który mnie nie uczula. Większość powoduje u mnie "Meksyk w ogniu" , na twarzy mam prawdziwe spustoszenie po np. Maybelline, Max Factor. Rimmel utrzymuje się baaaardzo długo, przez cały dzień nie poprawiam makijażu (wstaję ok. 6). Wiele osób chwali wygląd cery, która jest naprawdę ładnie wygładzona, promienna. Co ważne, w moim przypadku, kolorystyka wpada w żółć. Absolutnie odradzam do cer tłustych i mieszanych. Pisałyście też o bronzerach, moim nr 1 jest NARS Laguna, kończę 2 opakowanie i zamierzam kupić 3.
|
|
#1604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kolei mam cerę mieszaną i zauważyłam że zdecydowanie lepiej prezentują się na niej podkłady nawilżające. Te matujące to dramat - skóra bardzo szybko się po nich świeci a podkład nieestetycznie rozwarstwia. Lekkie nawilżacze dają bardzo naturalny efekt i dzięki nawilżaniu sprawiają że skóra produkuje bardzo mało sebum.
Odkąd intensywnie nawilżam cerę (kremy, woda termalna, dieta, parokrotne użycie mgiełki, podkład) problem nadmiernego przetłuszczania znacznie się zredukował ![]() Miałam kiedyś wspomniany wyżej Vichy Dermablend. Było to w czasach mocnego trądziku i ten podkład jako jedyny sprawiał że byłam w stanie wyjść z domu. Trzeba się było mocno napracować że nie zrobić sobie nim maski - czas aplikacji był więc długi, ale efekt zadowalający. Aktualnie nie wyobrażam sobie powrotu do niego, wolę zdecydowanie lżejsze podkłady, takie by skóra "przebijała" przez podkład i była tylko lekko skorygowana. Cytat:
). Kosztuje grosze a daje wspaniałe efektyNiektórzy polecają Benzacne - bardzo dobrze wysusza, ale może podrażniać jak masz wrażliwą cerę. |
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, skoro już tu udzielacie takich cennych porad to może i mnie pomożecie
Otóż ostatnio zaczęły mi się rozdwajać paznokcie, przez co są bardziej podatne na złamania, wcześniej nie miałam z nimi problemu ale nie wiem co się nagle stało. Macie jakieś sprawdzone odżywki albo inne sposoby jak temu zaradzić?
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nail Tek ma bardzo dobre opinie i jakbym miała wybierać zdecydowałabym się na tą opcję W niektórych aptekach są dostępne produkty Gal, znajdziesz wśród nich keratynową odżywkę do rzęs, brwi i paznokci. Moim zdaniem jest bardzo dobra, choć aplikacja jest utrudniona (odzywka zamknięta jest w kapsułkach) |
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam flat-topa z EDM ale używam go do nakładania pudru... Poeksperymentuję
![]() Cytat:
Teraz używam Essence, ale głównie pod lakiery, żeby nie odbarwić płytek. Za to od paru tygodni mam najpiękniejsze paznokcie w życiu, bez rowków i plamek, jak wypolerowane. Możliwe, że to przez Essence lub (bardziej prawdopodobne) biotynę, którą biorę od jakichś dwóch miesięcy. Nailtek też zawiera formaldehyd. |
|
|
|
|
#1609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czytalam wlasnie o Eveline i troche sie obawiam, ze bedzie gorzej niz jest, wiec moze przyjrze sie tej Nail Tek
|
||
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1611 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja oficjalnie ogłaszam, że jestem znowu singlem, chociaż trochę to do mnie nie dociera :/ przeprowadziłam się już, i zaczynam wracać do "świata żywych" ...
|
|
#1612 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) i u mnie efekt jest piorunujący ![]() Cytat:
pomógł mi ten balsam do paznokci: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nokci-2x5.html nie jest drogi a bardzo wydajny więc myślę, że warto spróbować |
||
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tej eveline sie obawiam, nie chce ryzykowac ![]() mm111111, skad jest czarne futerko na blogu?
Edytowane przez Lilotron Czas edycji: 2013-02-17 o 12:38 |
|
|
|
|
#1614 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I weź tu coś kup ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to już temat na inną dyskusję.Według mnie odzywka może poprawić wygląd paznokci, wyrównać je, "scalić" i utwardzić, ale generalnie na stan paznokci najbardziej wpływa odpowiednia dieta bogata w witaminy i mikro oraz makroelementy |
|
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, mój netbook waży około 1,6 i nigdy nie chce mi się go targać ze sobą (a po to go mam, bo mam jeszcze komputer stacjonarny). Jak dobrze, że mam Internet w telefonie.
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a może na problemy z paznociami spróbujcie suplementy.Tylko nie przesadzajcie
Biorę co jakiś czas i nie mam problemów z łamiącymi i rozdwajającymi paznokciami Cytat:
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja polecam benzacne lub brevoxyl, choc ten drugi juz wycofali, swietny, lekki krem na tradzik do stosowania miejscowo effaclar u mnie dzialal przez pierwszy miesiac co do podkladów to uwielbiam właśnie Make Up Factory HD Foundation, dobrze gra z bazą Shiseido białą Ma któraś z Was może Galaxy Tab Mini? Ten 7calowy? Obawiam sie, ze 10cali nie wejdzie mi ani do torebki, ani nie będzie lekki. Mam 10' netbooka i nigdy nie noszę, bo w nic mi nie wchodzi :/ Edytowane przez 201704051536 Czas edycji: 2013-02-17 o 12:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

np. Machmaster. Jest spory wybór kolorów, podkład jest dosyć trwały.
bo w sumie poza kształtem lepiej dopasowanym do rzęs to co może inaczej działać? chyba, że to właśnie cały sukces
, kolejno jest 'miękki', można z nim przesadzić, przy aplikacji pyli. Ja już swój KWC mam ( Nars Laguna), uważam jednak,że kosmetyk jest wart uwagi.

jak znajdziesz coś ciekawego - daj znać
dla osoby, która przez całe życie (22lata) miała cerę gładką jak pupa niemowlaka jest to naprawdę dosyć spory szok
! Ja właśnie się zbieram do nauki, a zamiast tego mogłam iść na obiad i do kina
pomógł mi ten balsam do paznokci: