|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Karolka ja poza granicami kraju tez nie mogę oglądać żadnych programów w internecie...
Mandi fajny jest garnuszek na klocuszek, u nas sprawdza sie http://vtech.trefl.com/zabawki-vtech...ik-gawedziarz/ , kierownica, telefon grający... ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Mandi zgadzam się z Ewką, garnuszek jest super, u nas to ulubiona zabawka małej (na równi z kulą hulą) z tych grających. Szczeniaczek uczniaczek robi furorę, ale tylko jak się bawimy razem z nią, sama nie ogarnia jeszcze tego naciskania.
Poza tym dostaliśmy od znajomej takie pianinka dla dzieci i też je uwielbia, leży jeden na bujaku a ona ciągle się wspina i sobie na nim gra coś w tym stylu http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../53/3053085368
|
#2883 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale miałam przeżycia z godzinę temu!
Dziecko siedzi sobie na macie piankowej i się bawi a przy okazji ćwiczy przechodzenie z siedzenia na czworka i wylądowała buzią na bąku na szczęscie już nie krwawi izaczeła się uśmiechać. Myślałam że na ip wyląduję z nią masakra, siedziałam przy niej i nie zdąrzyłam jej złapać. Ciekawa jestem jak będzie teraz jeść, chyba obiadek jej daruję i dam tylko mleko takie chłodniejsze?Dzisiaj rano byłam u lekarza sama z sobą bo znów się gorzej czuję, a w nocy serce znów mi tak waliło, że myślałam że wyskoczy mi. No i dostałam po 3 mieś skierowanie do kardiologa, heh dzwonię i najbliższy termin na 28.08 mówię babce że się wykończę do tego czasu, muszę poszukać prywatnie bo tyle mieś nie mogę czekać.
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obok kuchenki zabawką lubianą (i dużą, więc stoi u dziadków) jest interaktywne drzewko. Mała bacznie przygląda się zjeżdżającym piłeczkom, naciska klawisze pianinka i te guziki na górze. Melodii i dźwięków jest mnóstwo, jakość też dobra . Ponadto mamy coś w tym klimacie i też jest lubiane. I dwa zwierzęta Vtech - motyla i ptaszka, które w zależności od tego, co się na nich dotknie, gadają lub śpiewają (np. "moje serce bije tylko dla ciebie" - oczywiście po niemiecku i podświetla się serduszko albo "dwa niebieskie kwadraty" - przy dotknięciu skrzydła, na którym rzeczywiście widnieje rysunek dwóch kwadratów). Te zabawki mała też bardzo lubi, bo wystarczy leciuteńko i mało precyzyjnie dotknąć, by zaczęły grać. No ale - ich polskich wersji chyba nie ma ![]() Mamy też tego ślimaka, ale mała się go trochę boi. Kot też. A nawet ja - robi potwornie dużo rumoru ![]() Mamy też komórę Fisher Price, ale jest konsekwentnie olewana ![]() a tak w ogóle to pamiętam jak zarzekałam się, że żadnych grających badziewi, to nie na moje nerwy i uszy. Słowa dotrzymałam, sama nic nie kupiłam ![]() Ale czy Zosia takich zabawek nie ma? ma, a jakże! co chwilę coś od kogoś w prezencie dostaje Edytowane przez depoison Czas edycji: 2013-03-15 o 14:00 |
|
|
|
|
#2885 |
|
Rozeznanie
|
Karolina ja te rozpuszczone płatki normalnie wlewam do pralki między ciuszki, bo jak wlewałam tam gdzie proszek to często część zostawała.
A co do słoiczków, brzoskwinie z hipp zawierają sok jabłkowy, morele nie, ale mają inne dodatki skrobię i chyba jakieś zagęszczacze. Być może problem tkwi w tym. Moja bo takim słoiczku dostała strasznego bólu brzuszka. Czasem kupię jej deserek z gerbera,mają 100% owoców, a próbowałaś gruszkę np z gerbera?jest bez dodatków, moja ją bardzo lubi, bo morele i brzoskwinie są niestety z dodatkiem jabłek, a wiem że twój ich nie może. |
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
hej na usg wszytsko ok. Wyniki nie za bardzo dobre ale nie chce mi sie o tym pisac.
Jestem niedo☠☠☠ana dzis. ide spac bo mała spi
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w koncu weekend!
Masakra to jest po prostu prseseane bo czlowiek wroci z pracy przeorany na wszystkie strony i odpoczac nie idzie bo jak? Masakra nie wiem kiedy sie przyzwyczaje. Ide sie nafaszerowac lekami ![]() Byle tylko mala sie nie zarazila. |
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Lu i Martynki
![]() Aga myśl już o imprezce na roczek ![]() Zrobiłam wczoraj watykański chlebek szczęścia
|
|
|
|
#2889 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() U nas ok. Ja byłam u fryzjera, a mały został z tatą. Fryzura odświeżona, włosy wyfarbowane. Mogę wracać do pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super ![]() Sąsiadka ma pomysły... ech, szkoda gadać. Ja takie rady wpuszczam jednym i wypuszczam drugim uchem. Nie chce mi się z tym dyskutować bo skoro ktoś ma takie zdanie to niby jak mam go przekonać? No i co do bloga Dep - ZAKŁADAJ!!! Wszystkie będziemy czytać Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego ![]() |
|||
|
|
|
#2890 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2/3 roku za nią Cytat:
Cytat:
![]() My mamy garnuszek na klocuszek i mały go lubi. Podobnie szczeniaczka uczniaczka. Zakupiłam też kulę hulę bo Maniuś zbyt szybko uciekał i K. też ją lubi choć pierwszą reakcją był płacz ![]() Cytat:
Ja w kwestii kup nie bardzo pomogę ale może spróbuj odstawić ten gluten na kilka dni i zobaczysz co będzie ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Malwina nie zazdroszczę przeżyć
![]() Młody zasnął mi na rękach no i nie mogę sie ruszyć bo sie budzi od razu... Chciałabym aby sobie powstał troszkę, bo niedługo na zakupy spożywcze jedziemy i wolałabym aby nie marudzil. Ogólnie to lenia zalapalam, nic mi sie nie chce. Czeka na mnie sterta do prasowania ale udaje ze tego nie widzę
|
#2892 |
|
Rozeznanie
|
Mała śpi, mleko pije normalnie więc nie jest najgorzej. Dziąsło nie wygląda dobrze, jest rozcięte ale w sumie to gorzej wyglądało jak sobie ostatnio zaczeła po nim jeździć dolnymi jedynkami.
Najlepszego dla Lu i Martynki. |
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
![]() Umów się czym prędzej prywatnie! |
|
|
|
|
#2894 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#2895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie 5 z przodu i przynajmniej druga z tyłu to taka normalna waga, 4 z przodu to już choroba :P Chyba muszę sobie wszystko przewartościować ![]() Malwina współczuję przeżyć i malutkiej też, ale zagoi się i będzie wszystko dobrze |
||
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
A! Grające cuda: szczeniaczek fp, bębenek v-tech (woli jeść jego "nogi" niż uderzać
), mikser v-tech (hit!), hula (wiadomo!) i dwie takie małe zabaweczki jedna Disney, a druga fp.
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wróciłam z mierzenia sukien ślubnych, znaczy mierzyła koleżanka Wybór przeogromny, oczywiście dzisiaj nie zdecydowała się na nic. Pewnie czeka nas jeszcze kilka wizyt Widziałam, że pisałyście jakie macie zabawki grające. Poczytam potem, bo mam niesamowitą ochotę coś zakupić małej. Tymczasem uciekam bo zaraz będziemy mieć gości |
|
|
|
#2898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy raz jeszcze wszystkim za życzonka
oj tak, o roczku trzeba będzie zaraz zacząć myśleć... Lu śpi, małż śpi, ja już wykąpana i wymaseczkowana Swoją drogą zamówiłam sobie kilka kosmetyków w sklepie internetowym yves rocher i dostałam gratis zestaw kosmetyczek i biżu
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Linka a może zapiszcie ją na casting do "pamiętników z wakacji"? ![]() Dep jestem za pomysłem na bloga!!!
|
|
|
|
#2901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co to takiego? Agunia, natchnęłaś mnie i też się wymaseczkowałam No a teraz wykąpana, wymaseczkowana, wybalsamowana z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to był dobry dzień
|
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach i muszę się pochwalić, bo mamy taki mały sukces. Dzisiaj wieczorem Lu jak zwykle najpierw przydreptała do mnie, ale jak małż ją zaczął zaczepiać, to "zeszła" z pozycji stojącej na podłogę i podreptała do niego. No tego to jeszcze nie grali, bo zwykle było mama i koniec może w końcu zacznie jej mijać ten lęk separacyjny ![]() optymizmem napawa mnie też wczorajszy basen, bo była zabawa w przekazywanie sobie wzajemnie dzieciaczków, i Lu nie dość, że nie protestowała, to jeszcze pełen relaks i minki stroiła, nawet gadała szeptem "babababa" czym rozbroiła instruktorkę (bo ona przy tym strasznie śmieszne miny robi)
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-15 o 21:09 |
|
|
|
|
#2903 |
|
Wtajemniczenie
|
Agunia Vicki to jakas telepatyczna łączność -właśnie wyszłam z kąpieli wybalsamowana i wymaseczkowana-cuuuuuudowny relaks
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bębenek: http://sklep.megadyskont.pl/pl/inter...k-dv-6260.html Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2013-03-15 o 21:39 |
|
|
|
|
#2905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla Lu A z tym lękiem separacyjnym to ponoć tak, że on się w różnym nasileniu może utrzymywać do 2 lat. I są jego różne etapy. Ale oby najgorsze już było za Wami ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2906 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, krówkę v tech, kierownicę też v tech, lokomotywę i warsztat FP. Mamy jeszcze kilka, ale nie pokazujemy mu wszystkiego na raz. Co kilka tygodni chowam mu parę zabawek a wyciągam coś nowego, żeby mu się nie nudziło. Kula hula oczywiście tez jest w użytku![]() Cytat:
A Ty jak najszybciej idź prywatnie ![]() Cytat:
Cytat:
W tej chwili chciałabym mieć 50, ale jakoś tak waga zatrzymała się na 52 i za nic nie chce być mniej...Cytat:
dla Lusi
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie ostatnio mi kumpela mówiła, że z tym lękiem tak może być. Oby nie!
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na sekundkę. Przypomniało mi się, że nie pożyczyłam dzisiejszym solenizantom
![]() Najlepszego dla Lu i M ![]() Jak co miesiąc jestem w szoku, że to minęło już tyle miesięcy
|
|
|
|
#2909 |
|
Rozeznanie
|
Poczytałam Was ale nie mam siły pisać. Młodemu idą zębole na maksa i nawet fajnie zasnął ale teraz co jakis czas jest ryk (bez budzenia). Żal mi go i zastanawiam się nad podaniem czopka...
Życzonka dla Naszych solenizantek |
|
|
|
#2910 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie kupowałam nic jeszcze z gerbera, jakoś straciłam do nich zaufanie po aferze z mom-em w ich produktach, ale ich owoce mogę wypróbować ![]() Cytat:
![]() Idź prywatnie, nie ma na co czekać Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

coś w tym stylu
na szczęscie już nie krwawi izaczeła się uśmiechać. Myślałam że na ip wyląduję z nią
mówię babce że się wykończę do tego czasu, muszę poszukać prywatnie bo tyle mieś nie mogę czekać.
.
i podświetla się serduszko albo "dwa niebieskie kwadraty" - przy dotknięciu skrzydła, na którym rzeczywiście widnieje rysunek dwóch kwadratów). Te zabawki mała też bardzo lubi, bo wystarczy leciuteńko i mało precyzyjnie dotknąć, by zaczęły grać. No ale - ich polskich wersji chyba nie ma 
- robi potwornie dużo rumoru ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)