|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Dobry wieczór
Byłam dziś u rodzinki w odwiedzinach i na badaniach z rana, zrobiłam toksoplazmozę i morfologię, oraz mocz. Chciałam też zrobić obciążenie glukozą,ale byłam o 8.15,a przyjęcia na glukozę 7.30-8.00 Od kilku dni mam w nocy lub nad ranem bolesne skurcze albo w łydkach albo w stopach. Miewałam już takie problemy przed ciążą, suplementowałam magnez i po dłuższym czasie pomagało. Teraz się zastanawiam czy brać magnez czy zrobić jakieś badania bo skurcze mogą byc wynikiem chyba też braku potasu lub wapnia.
|
#4682 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam was na szybciora. Nie wiem czy jutro nie pójdę ostatni raz do pracy, jakaś dziwna atmosfera się zrobiła, a dzisiaj była 5 dzieci i 3 panie raczej nie są konieczne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40087857]Mi też - że jedno z 3 L4 jest na razie rozpatrzone pozytywnie i na dniach mam się spodziewać kasy... No to nic, czekam.[/QUOTE] A mogą nie rozpatrzyć pozytywnie? i każde osobno rozpatrują? Cytat:
Ciekawe co powiedzą na następnej wizycie![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40097106]Ech... TŻ z mamą wrócili od weta, zapłacili jedynie 144 zł, a jutro druga wizyta i prawdopodobnie ok. 100 zł znowu... I w sumie nie wiadomo, co mu jest. Coś ma z żołądkiem, bo jest powiększony i coś tam może być - czy to zbrylona sierść, czy... wolę nie myśleć :| I jutro ma mieć RTG z kontrastem.. Biedaczek, będę go musiała zostawić na 6 godzin tam :/[/QUOTE] Biedny kiciuch ![]() Cytat:
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze poproszę o kciuki za mojego tatę - już jest we Wrocławiu - jutro ma być przyjęty na oddział
![]() Cytat:
my mamy już 3 fotelik... najpierw "nosidło" z zestawu 3w1, potem jakoś ok. 8 m-ca dostaliśmy w spadku fotelik 9-18 - fajny, bo już siedzący, a jeszcze z możliwością "położenia", więc mały mógł spokojnie i wygodnie spać w czasie jazdy. Niestety waga to nie wszystko. Norbert jest wysoki, a fotelik 9-18 nie miał regulacji "w górę", więc, żeby głowa była bezpieczna, jak Norbert skończył 2 lata zakupiliśmy fotelik 18-36. Jeszcze w nim sporo pojeździ. |
|
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś złaziłam okoliczne apteki z receptą na zastrzyki, nigdzie nie ma leków, ale w jednej aptece podobno czekają na dostawę i w tym tyg. ma być. Zostawiłam receptę i mają dzwonić. Mam nadzieję, że szybko ogarną, bo mam 2 ostatnie amp-strzykawki ;/ |
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Ja nic nie pisze bo nie wiem co,ale chciałam Was pozdrowic Trzymam za Was i brzuszki kciuki
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja dzis zaczynam 27 tc ![]() Jutro wizyta, dzis Lala zostaje w domku ze mna i zobaczymy - jesli nie bedzie goraczki, to moze do pediatry - ale wczoraj byla dosc rozpalona, no i te rumience nie pozostawiaja zludzen, plus po nocnym kaszelku zgaduje, ze zajelo jej sie gardlo albo krtan... moze lepiej, zeby jutro maz nas zawiozl, dzis nie da rady niestety... z reszta leczenie rumienia tylko objawowe, wiec paracetamol i lagodzenie swedzenia jakby co... Czekam na wizyte jutro, dalej sie zobaczy. Ok, ide meza budzic
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się również witam
Oliath za tydzień.. zdrówka dla córci!Sam i my również pozdrawiamy Ciebie i Twój brzuszek |
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
za kolejny tydzień i dużo zdrówka dla ciebie i córci. Trzymam za was ciągle kciuki ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- No, ja już po śniadanku. Straszna u mnie dziś zamieć śnieżna. Sypie, wieje...Leniwa ta wiosna...Idzie, idzie i dojść nie może....
|
|
|
|
|
#4690 |
|
Raczkowanie
|
Witam si poświątecznie
![]() wczoraj Wizaz mi szalał i nie mogłam wejść, później ni było czasu, więc dopiero dziś mogę napisać że wczoraj stuknął mi 23 tydzień, wiadomo co to znaczy nadrobię Was trochę, mam nadzieję że dużo nie naspamowałyście (o ludzka naiwności)
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka
ja juz po sniadanku, spacerze z psem, jeszcze zdazylam zdjac reczniki ze strychu, poskladac i wstawic pranie
|
#4692 |
|
Rozeznanie
|
Hejoo
![]() za nowe tygodnie ![]() A za mnie o 10.30 trzymać kciuki bo wizytuję |
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje radosnie, ze mam juz wszystko dla Lili oprocz kosmetykow i pieluch
![]() Czas na torbe do szpitala ![]() Lece szukac listy Neni poki Lala spi ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- daj znac niezwlocznie, co i jak
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
DamiankaKamilka, ita83, mela1234, malinka gratuluję nowych tygodni
![]() tweedledee brawa za wizytę i cudowną zmianę płci ![]() d0tkaaa u mnie w szpitalu jak się urodzi do godz. 12 to wypisują po 2 dniach, a jak po 12, to siedzi się dzień dłużej elaine-blath tak ja po rozmowie z mamą stwierdziłam, że jednak kwiecień będzie ostatnim miesiącem pracy..tylko niekoniecznie równo z zakończeniem miesiąca idę..może załapię trochę maja zależy jak mi się wizyty u gina ułożą, żeby przy okazji zwolnienie brać i nie lecieć specjalnie..ewentualnie muszę się dowiedzieć ile się dopłaca do wizyty z wystawieniem takiego dokumenty i czy jakbym chciała sam dokument bez wizyty, to wychodzi tak samo..Persephone mam nadzieję, że z kiciolkiem nic poważnego się nie dzieje ![]() eveewe zdrówka dla córeczki Oliath i zdrówka dla Ciebie ![]()
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatni zakup:
http://allegro.pl/retro-styl-babcina...127861013.html Czy byscie braly beż z kropkami plus biel czy sama snieżną biel na moim miejscu?...
|
#4696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Żebym ja chociaż dwa razy w tygodniu miała tyle energii co ty każdego dnia ![]() Daj znac jak nowa Pani gin i w ogóle co z maleństwem |
||
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za Ciebie, za resztę wizytujących dzisiaj i za mnie samą
|
|
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
... i tuniczka z Tricity, co sie ladowac nie chciala wczoraj:
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana
)zaraz ide do pracy, ale po pracy jedziemy na urodziny siostrzenicy mojego tż takze imprezka mnie czeka )---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Oliath ładna, taka.... delikatna i kojarzy mi się z szatką do chrztu )
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mimo wszystko wydaje mi się, że z dodatkiem beżu może fajnie ciepło wyglądać
|
|
|
|
|
#4701 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Wracam do poprzedniej częstotliwości pisania: post z raa i post wieczorem.... czyli pracaaaa.. a po poludniu szkola rodzenia Igorek tez was pozdrawia od rana wali w bęben (jak to mój mąż mówi:P)Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40097106]Ech... TŻ z mamą wrócili od weta, zapłacili jedynie 144 zł, a jutro druga wizyta i prawdopodobnie ok. 100 zł znowu... I w sumie nie wiadomo, co mu jest. Coś ma z żołądkiem, bo jest powiększony i coś tam może być - czy to zbrylona sierść, czy... wolę nie myśleć :| I jutro ma mieć RTG z kontrastem.. Biedaczek, będę go musiała zostawić na 6 godzin tam :/[/QUOTE] oj biedna kicia, 3mam kciuki. Wet n apewno wie co robi. A u Ciebie za wizytę i badania! Cytat:
![]() Cytat:
) pozdrawiamy równiez!Cytat:
Cytat:
życzę wam miłego dnia!
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze po to, zeby sobie dane wypisac na spokojnie
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry! Ja dziś wcześnie wstałam, po 6 siku, bo już wytrzymać nie mogłam i tak się tłukłam po łóżku do 7:30. Nos mi się zatkał totalnie, więc się wściekłam i zerwałam z pościeli. Pranie wstawiłam, męża wyszykowałam. |
|
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Co za dzień - za oknem dalej sypie to białe gów*o! Nie mogłam się podnieść z łóżka, biodra mnie bolały do tego stopnia, że na wucecie nie mogłam usiąść, żeby siku zrobić Dziś ogólnie wegetujemy w domu - mąż ma wolne, Norbert chory (na szczęście tylko paskudny kaszel), a ja po prostu odpoczywam Obiad mamy z wczoraj, więc udajemy leniwce
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoniłam do ZUSu i moje zwolnienia dotarły do nich 22 marca, czyli jeszcze jakiś 2,5 tygodnia i będą pieniążki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

Byłam dziś u rodzinki w odwiedzinach i na badaniach z rana, zrobiłam toksoplazmozę i morfologię, oraz mocz. Chciałam też zrobić obciążenie glukozą,ale byłam o 8.15,a przyjęcia na glukozę 7.30-8.00 

trochę sporo mi się wydaje. z drugiej strony jak pomyślę ile kosztował nasz materac do sypialni to te 600 zł wydaje się być niską ceną. 
:
Ona powiedziała, że niczego takiego tu nie widzi, także póki co optuje za dziewczynką

za tydzień.. zdrówka dla córci!

ale mimo wszystko wydaje mi się, że z dodatkiem beżu może fajnie ciepło wyglądać