|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4532 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko nie zamawiaj z Allegro tych poniżej 20 zł/200 ml, bo to jakaś lipa chyba jest. Aaa i zapomniałam Wam powiedzieć o planach mojej teściowej. Trochę się upiła w poniedziałek i powiedziała, że jak nie chcemy chrzcić Mieszka, to go porwie i sama ochrzci. Dobrze, że mnie przy tym nie było, bo by się jej naprawdę oberwało ![]() Axella - uśmiałam się, pan listonosz pewnie do tej pory w szoku
|
|
#4533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdyby nie fakt,że po prostu bym się bała,to w razie takiej sytuacji bym zostawila tż z małaą na cały dzień-niech sobie radzi, ja muszę to on tez da radę ale nie odważylabym się..smutne cholernie,bo faktycznie,my zostaniemy w domu a oni codzien pojda sie "wyrwac" do pracy.. ty bedziesz myslec o kolorze kupy,o tym jak sie umyc gdy maluch bedzie dokazywal a on i tak ma gorzej,bo pracuje... boje sie ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
dzięki,zagłeębię się w temacie
|
||
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam 19,90zł kosztuje 60ml
|
|
|
|
|
#4535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
złodzieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
axella jakoś sobie poradzimy
zmykam się położyć nie piszcie za dużo
|
|
|
|
#4537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A właśnie, ja chciałam fugi w łazience poczyścic ![]() Łatwo się samemu zbija, moja koleżanka zawsze sama robiła.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 |
|
siedzę i myślę
|
U mnie podczas świąt też traktowali mnie jak zjawisko... gdy tylko przekroczyłam drzwi to od razu komentarze... "Jezu jaka Ty duża", "Jaki brzuch" , "Na twarzy już taka inna" i oglądali z każdej strony... jak świnię na targu
Aż mi głupio było Od początku ciąży tylko od jednej osoby usłyszałam coś miłego... od ciotki męża- pielęgniarki, że ładnie wyglądam w ciąży, że mało przytyłam, żadnych obrzęków ani rozstępów Reszta za to tylko wypytuje ile przytyłam i nazywa grubasem..
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-04-03 o 12:54 |
|
|
|
#4539 | |
|
Wtajemniczenie
|
A mi niby 45 dni zostało do porodu
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
|
#4540 |
|
Wtajemniczenie
|
Nuna piękny brzuszek
zaś się zastanawiam gdzie mój się podział ![]() co do opieki nad dzieckiem, to ja akurat jestem prawie pewna, że mąż będzie pomagał - mam nadzieję że się nie rozczaruje teraz mało się interesuje w sensie że nie wie praktycznie nic o porodzie, nie czytał żadnych książek, jak mały kopie to średnio go interesuje (tzn śmieje się zawsze że "grzeczny synuś, pokaż mamusi kto tu rządzi" ) ale myślę że jak mały się urodzi to będzie "synek tatusia" już się teraz buntuje jak mu mówię że czasem będzie nas zawoził do mamy na dwa dni, że mu dziecko odbieram
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba...dzień wolny świetnie idzie wykorzystać na remont
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może zaskoczy mu instynkt?
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
jak ktoś mówi,żem grubas to odpowieadma, że MI przynajmniej niedługo przejdzie
nosz czepianie się,że ciężarna jest gruba jaka mam być? 50kilo? ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
zobaczymy licze na pozytyną zmianę..ostatnio mnie przeprosił,bo płakałam i powiedział "przepraszam,że przeze mnie płaczesz" miałąm taką minę :P |
|
|
|
|
#4544 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
Cytat:
Ale weźcie. Ja się śmiałam że patologia a ona naprawde teraz się boi że jej tamtą trójkę która została w domu opieka zabierze...bo został z nimi ojciec tych bliźniaczek (reszta dzieci z innymi facetami) i boi się że ktoś przyjdzie i powie że nie zapewniła opieki... Jej facet oczywiście nie pracuje. Masakroza. Dziewczyna wygląda na 35-40 lat ale nie zdziwilabym się gdyby była w moim wieku... Zębów połowy brak. Cytat:
Ten durny wizaz komórkowy nadal nie wyświetla załączników Cytat:
A z tymi matkami I kwartału to ja też zawsze mówiłam że ktoś zawsze jest poszkodowany. Niestety. Wszystkim się nie dogodzi. Ooo i kolejna zaleta bliźniaków. Nawet jak wejdzie ta ustawa od 01.01.2014 to i tak się na nią zalapie bo będę i tak wtedy jeszcze na tym podstawowym macierzyńskim Czcijcie mnie ![]() I słuchajcie słuchajcie! Pęcherz nadal się wpukla ale minimalnie! Dostałam pozwolenie na prysznic raz dziennie!
|
||||
|
|
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę zjeść lody i obejrzeć TV
I czekam na męża, bo poszedł odebrać swój nowy dowód.
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
![]() i taka patla narobi dzieciakow,zapomogi dostanie,panstwo im bedzie sponsorowac solarium i flache a normalni ludzie musze kombinowac. bleeeeeeeee... CZY PRZY KTG MOGE BYC Z TŻ? czy nie wolno gadac czy cos? ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ja tak na chwilę z telefonu z małym wszystko okej ok waży już 2 700 także jestem szczęśliwa wszystkie przepływy wyszły dobrze a ze ciśnienie dalej mam w miare wysokie to kazała zwiększyć leki na 3 razy po 2 do tej pory brałam 3xpo 1, oczywiscie trafilam na ulubiona p. doktor ale jakas ostatnio jest w miare , ciesze sie na maxa ze MICHAS ROSNIEE i ze lozysko i przeplywy sa ok :P
ide ponadrabiac Was
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-04-03 o 13:28 |
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-C
Cytat:
![]() Jak są kable wystatczajacej długości to i do łazienki skoczysz zapis pewnie do dupy będzie ale luuuuz
|
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te pytania o wagę tezmnie rozwalają.. co to kogo kurde interesuje moja teściowa to rzuca takie pytanie na forum za każdym razem ![]() ostatnio nawet teściu zapytał.. k nie usatysfakcjonowałą go moja odpowiedź "trochę" koniecznie musiał znać dokładną liczbę
|
|
|
|
|
#4550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() świetna wiadomość !!! pewnie szalejesz ze szczęścia ![]() zależy jaki szpital czy lekarz ... jak ja leżałam ostatnio i wołali mnie na ktg a akurat mąż mnie odwiedzał to jego też zapraszali. wcześniej w styczniu też. mówię o takim krótkim ktg, do pół h
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-04-03 o 13:09 |
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super że wszystko ok!włąśnie weszła mi kasa na konto,pytam tż czy zamowic ten materacyk, mam czekac do 20go-do jego wyplaty... a jak urodze wczesniej ![]() nie wiem ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- z ktg dobrze wiedziec
|
|
|
|
|
#4554 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
lody ahhh ![]() Dziś byłam u diabetologa, wszystkie wyniki idealne jak na cukrzycę ciążową, ale dietę do porodu muszę przestrzegać i mierzyć cukier. Dziewczyny miałyście kiedyś takie skurcze że nospa nie pomagała nawet? Dziś od rana brzuch mam twardy jak ściana, aż położna w szkole rodzenia zwróciła mi uwagę bym to zgłosiła do lekarza prowadzącego. Po godzinie było lepiej, ale skurcze wracają i znowu jest to samo....... |
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie u wszystkich, ale po tych historiach z twoim tż w roli głównej śmiem twierdzić, że u ciebie raczej tak ![]() ja znam przypadki, gdzie tatuś wziął urlop tacierzyński, jak dziecko w sumie i tak już było w miarę odchowane - takie ponad pół roku - czyli mniej przewijania, dłuższe fazy snu, taki bardziej wyregulowany tryb ogólnie. każdy jeden tatuś kwiczał jeden wziął 2 miesiące, z czego pierwszy w domu, drugi był czasem przyzwyczajania małej do żłobka. ta się od razu przyzwyczaiła, więc jego zadaniem było rano zaprowadzić ją, w ciągu dnia posprzątać, a po południu odebrać. i oczywiście ogólnie się dzieckiem zająć, bo przecież mamusia pracuje. chłop mówił, że ledwo przeżył ten miesiąc pierwszy, a i w tym drugim miał wszystkiego dość, bo sobie z prowadzeniem domu nie mógł poradzić
|
|
#4557 | ||||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Muszę kupić łóżeczko, chusty i kosmetyki ![]() Cytat:
![]() Wczoraj miałam dość długo skurcze... zrobiłam sobie ciepłą kąpiel i na trochę przeszły, ale za jakiś czas wróciły i musiałam pierwszy raz w ciąży pomóc sobie nospą... długo nie pomagała, dopiero jak się przespałam z godzinkę to przeszły.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie raz. nospa forte, fenoterol, a mimo tego skurcze kilka razy w ciągu godziny przez pół dnia. i tak od grudnia co kilka dni, tylko wcześniej relanium zamiast fenoterolu. |
|
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() POPROSZĘ O DOPISANIE WIZYTY 16.04 z ktg ![]() bede w 38tc, skonczonym 37 ![]() mozliwe,ze to bedzie ostatnia wizyta.. |
|
|
|
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Witam sie po tygodniowej swiatecznej przerwie. Urodziła któraś?? ![]() Właśnie wyprawiłam męża do pracy, zobaczymy sie prawdopodobnie dopiero za 4 tygodnie Ale mam wózek bylismy wczoraj z mężem tylko tak ogladać co jest ciekawego i wyszlismy ze sklepu z wózkiem![]() A pozatym mama przypiozła mi juz pierwsze ciuszki od siostry z jej małej więc ogłaszam kompletowanie wyprawki dla Elizy za rozpoczęte w koncu...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

A skąd ja mam wiedzieć tydzień wcześniej, że będę się np. źle czuła ? 

tylko sam fakt słuchania że jestem GRUBA nie był miły. Kurna mam się odchudzać w ciąży czy jak. Przykro mi było i tyle ale juz nawet później tego nie komentowałam bo i po co

ale nie odważylabym się..

Reszta za to tylko wypytuje ile przytyłam i nazywa grubasem..
wykończą się te chłopy...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)