|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
łooo moj ma 120 a mam 3 kg chlopa w brzuchu hehe
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
veronic brzuch cudo !!!!
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER
Cytat:
Już prędzej osadnicy... I muszę resztę obczaic Fenkju![]() Joooasia to u mnie zalamka z brzuchem. Dwie gwiazdy po 1500g a tylko 95cm
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
my z Wojtusiem wyłączamy już komputerek , idziemy myć ząbki i spać ![]() dobranoc Laseczki |
|
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MA
noooo, duży mężczyzna
pewnie to tez zależy od budowy, bo ja nigdy do drobnych nie należałam... ciążę zaczynałam na poziomie 74 kg, więc może to dlatego jestem taka duuuuża |
|
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dzięki za komentarze w albumie..
![]() lecę spac..bo mi już oczka się kleją a mały Wiktorek usnął przed czasem to wcześnie zapewne wstanie..muszę korzystać póki znowu!!! i jeszcze chwilę mogę ..jednego ledwo co wycyckałam a tu zaraz drugi w nocy co dwie godziny będzie cyckał..eh...rola matek![]() dobranoc i kolorowych snów moje oreczki |
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MA
Cytat:
my w carcassonne garmy zazwyczaj z 3 dodatkami bo potem faktycznie się długa i duża rozgrywka robi![]() fajne jest też 7 cudów
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Ma
Cytat:
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
jestem!
powinnam wyć i tarzać sie po podłodze..tymczasem oglądam potwory i spółkę i jem naleśniki z truskawkami i bita śmietaną ![]() niunka jak tam?! opamietal sie i wrocil?? oby oby oby,jak najlepiej Wam zycze i nigdy wiecej takich akcji! dzisiejszą bitwę wygrała axella a ktoś uświadamia sobie chyba powoli co narozrabiał i że tym razem nie jestem cipa i nie odpuszczam... i boli,oj boli..a mnie to bawi..zamiast dolowac itd to mnie bawi,bo chyba do konca nie dociera.. |
|
|
|
#1090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze raz jakie kosmetyki są mi potrzebne dla dziecka? tzn wedlug rodzaju:
Do kąpieli: -mydło -szampon do włosow -coś jeszcze? Na pupcie: -coś na odparzenia z cynkiem np. sudocrem Jakiś krem ochronny z filtrem, coś jeszcze?? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic faktycznie mały brzuszek ale piękny!!
Ogółem brzuchy ciążowe są cudneciekawe jak axella...
|
#1093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale zylaki mam nadzieje ze nie boli jak moje guzki ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co cieekawego wymyślił?? Ale masz pyszności![]()
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisze jtr co i jak bo za nic nie moge siedziec/pollezec przy kompie bo Z cała zainstalowala sie po prawej stronie,w żebrach i boooli jak cholera aa,napisze jeszcze co mam w torbie do szpiala,oswieccie jesli czegos brak ![]() od dołu: koszule do karmienia/na pobyt sztuk 2 ![]() skarpeciozki, sztućce, kubek majtki jednorazowe podklady poporodowe bella duuuze podpaski chusteczki zel pod prysznic bezzapachowy szamponik pasta(szczoeczke dopakuje) 2 reczniki koszula do porodu klapki szlafrok to chyba wszycho ![]() jutro rano ide nad jeziorko pokarmic kaczunie i labedzie
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-04-06 o 22:09 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
ja bym jeszcze dopakowała wkładki laktacyjne i płyn do higieny intymnej (nie mogę używac nic innego), poza tym chyba masz wszystko (dokumenty pewnie dopakujesz)
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam plyn do higieny intymnej dla kobiet w pologu i ciazy przypadkiem kupilam kiedys dziecko ma zamar polamac mi zeberka..no coz,trzeba dziecka sluchac.. ide sie wykapac i spac PS dziękuje,że jesteście
|
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładowarka do telefonu, notesik i długopis, ręczniki |
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lecę |
|
|
|
|
#1100 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1101 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do nocek - na pewno teraz będzie ci się lepiej spało. brak pobudek na leki to jedno, ale bardziej urozmaicony dzień, więcej wrażeń - będziesz padała wieczorem szczęśliwa, że coś tam zrobiłaś, i zmęczona... ![]() ja sobie tak wzięłam do serca te historie z chłopami, że mojemu upiekłam muffinki z truskawkami i kruszonką, posprzątałam trochę i zawiozłam smakołyki na budowę. i już mu potowarzyszyłam aż do późnego wieczora. no ciekawa jestem, jak on jutro wstanie... bez zakwasów się nie obędzie chyba mu mojego magnezu użyczę ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
mniam, naleśniczki...---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- nadrobione, idę lulu!
|
|
#1102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie niedawno była właśnie taka afera i ostrzeżenia by absolutnie nie wpuszczać do domów i w ogóle na klatkę wszystkich, którzy mówią, że mają jakieś oferty, zmiany zabezpieczeń , sprawdzanie wentylacji jeśli wcześniej nie było oficjalnej informacji w tym temacie od administratora. Cytat:
Może i tak jest u Ciebie.
|
|
#1103 | ||
|
siedzę i myślę
|
Mój jak wrócił ze szkoły zrobił nam obiad, a potem leżakowaliśmy
Kochany jest ![]() Cytat:
![]() Brzuś śliczny ![]() Cytat:
Niewielki brzuszek, ile cm ?Się pochwalę, że kupiłam dziś łóżeczko z materacem i chusty ![]() Został mi już tylko leżaczek, mata edukacyjna (chyba kupię po porodzie) i kosmetyki
|
|
#1104 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
My dalej czekamy na klucze , a raczej na jeden papierek, który blokuje wszystko Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W dniu planowanej cesarki (jeśli była zlecona z powodu złego ułożenia dziecka) robią badania i usg i ponoć często zdarza się, że na usg widać, że maluch zdążył się jednak dobrze obrócić, więc wtedy odwołują cesarkę a mamę odsyłają do domu i czekają aż się zacznie akcja. Cesarki są wykonywane najwcześniej w 38t3d. Nie Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-04-07 o 02:41 |
|||||||
|
|
|
#1105 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wizyta była w 31t2d ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczny!
|
|||||||
|
|
|
#1106 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję kolejnych skończonych i rozpoczętych tygodni
Dziękujemy również za oklaski z okazji wizyty i wózka ![]() Karolina obyś na kolejnej wizycie dowiedziała się ile waży Antoś ![]() Szprotka powodzenia z wyprawką ![]() Też mam nadzieję, że do końca miesiąca ogarniemy już wszystko Dobrze, że już niewiele zostało ![]() GBS: Wymaz mam mieć pobrany na następnej wizycie, ale zapomniałam zapytać czy będzie w cenie wizyty czy sama muszę zanieść do labu Sharp, Niunka, Angie83, Gold fish, Joooasia gratuluję udanych wizyt ![]() Marchewka, Lady witajcie spowrotem Axella trzymaj się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas 59 dni ![]() Cytat:
![]() ![]() Czy dalej jest hitem (albo co jest nowym) to Ci napiszę po tym sezonie czyli w październiku , ale dziś w ciągu tych 3h leciała 2 razy - w normalnej wersji czyli tej z yt oraz w wersji coś a la reggae ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymaj się! ![]() --- Dobiłam do 26 strony, ale póki co więcej mi się już czytać nie chce Do usłyszenia Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-04-07 o 03:22 |
|||||||
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() No i masz nie być cipa do końca i trzymać dziada z daleka od siebie i Z. I pewnie herbata po obiedzie ale ja ostatnio zauważyłam że jak mi Majka pod żebra i na wątrobę wejdzie to pomaga podniesienie rąk do góry. I się małpa powoli powoli wysuwa. Także chyba rozumie aluzję ![]() I też mam wrażenie że zaraz ją polamie jak się zegne w pół Dziewczyny jestem boska. Wieczorem zaczęły mnie swedziec dłonie i stopy. Poprosiłam pielęgniarke o wapno a ona tak się na mnie patrzy badawczo i pyta się czy oprócz tego coś jeszcze mnie swedzi. Mówię że trochę brzuch i łydki ale to tak delikatnie. Najbardziej te dłonie. A ona że jasne, zaraz przyniesie wapno ale żebym koniecznie na obchodzie to powiedziała bo jest taka choroba w ciąży która się objawia swiadem dłoni i stóp http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Chole...99%C5%BCarnych A ja w śmiech bo nie dość że podejrzenie kolejnego cosia to ja jeszcze myślałam że to od wody, że jak się zaczęłam porządnie kąpać, brud spłynął to jakieś uczulenie się pojawiło Także mam nadzieję że wapno pomoże ![]() Jenny ja cię podziwiam że tak nadrabiasz wszystko
|
|
|
|
|
#1108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Cytat:
no mam nadzieje, że jednak od tej wody zwykłe uczulenie a nie kolejna choroba. Trzymam kciuki!! -- Po 2 godzinach spania siku, po kolejnych dwóch znowu siku, amciu, piciu.. ciekawe czy moje dziecko będzie tak często wstawać jak ja.. ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ---------- W Rossmannie jest promocja na 3 produkty babydream 2 kremy i szampon: http://promobaby.pl/promocja-13042.html http://promobaby.pl/promocja-13033.html http://promobaby.pl/promocja-13038.html a i na gruszkę: http://promobaby.pl/promocja-13030.html ciekawe czy da radę? |
||
|
|
|
#1109 |
|
Raczkowanie
|
Dziś wyspałam się już po ok. 6 h snu, wczoraj było 11 h
tyle, że obudziłam się z bólem ucha i boję się, czy nie wdało się już zapalenie ucha jak tak to masakra...
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Dalej sama witam sie z rana... Strasznie pusto, całą noc płakałam... Zero kontaktu z jego strony. Nie wiem może zadzwonić?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

i nigdy wiecej takich akcji! 

mam nadzieje ze nie boli jak moje guzki 
07.07.2012

jak tak to masakra...