|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Dublina i okolic:)
Cinna
kawka hmm zebym to ja troche lepiej stala z kasa to bym i dwa razy z Toba ta kawke wypila nieno tak poza kasa to nawet ledwo sie czuje na godzine jazdy w jedna str a szkoda bo nawet dla towarzystwa z wami posiedziec bym pojechala w domu czlowiek wariuje po takim czasie kurcze przejechalabym sie tak serio ale boje sie na taka dluzsza podroz wypuszczac bo noga czasem po 15 min chodzenia potwornie boli i nawet sroda by mi bardzo pasowala tylko kurcze zebym byla bardziej mobilna i zeby mnie tak nie łapalo kilka min od wyjscia z domu to byloby idealnie
Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2013-04-07 o 20:51 |
|
|
|
|
#752 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi najbardziej pasuje wtorek i weekendy Chyba że mówimy o wieczornym spotkaniu.Okolica, w której mieszkam, jest przyjemna. Lubię zwłaszcza bliskość Phoenix Parku, bo dzięki temu częściej chodzę na spacery. To bardzo pomaga na chandrę ![]() Cytat:
Ech... U mnie też fatalnie z finansami. Ale na kawę chyba bym wyskrobała. Jeśli byłoby to w centrum, to mogłabym iść pieszo. Zawsze to parę € w kieszeni ![]() Musisz wydobrzeć, a wtedy na pewno spotkamy się w większym gronie! Bardzo bym tego chciała i mam nadzieję, że pozostałe Dziewczyny, które tu zaglądają, też dadzą się namówić |
||
|
|
|
|
#753 |
|
Raczkowanie
|
Na ogol spotykalysmy sie kolo 17-18 lub 19. Mi wtorek niestety nie pasuje. No nic, spotkamy sie kiedy indziej.
irenkaa trzymam kciuki za Twoje zdrowko! trzymaj sie!
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
musze wiem ale tu niestety musza cos wyskrobac ( no ok wyczyscic bo cos mi wadzi miedzy dwiema koscmi jakby to na proste slowa przelozyc ) na operacji
na co niestety jeszcze troche musze poczekac takze nie patrzcie na mnie umawiajcie sie kobitki puki pogoda ladna i checi sa dzieki Cinna moja kochana (juz tesknie ) |
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Marion - dzięki za info
. Mam nadzieję, że znajdę coś bliżej, a jak nie to będę próbowała tamJa wyjeżdżam za kilka dni, więc mnie na razie nie bierzcie pod uwagę, ale niedługo wracam
|
|
|
|
|
#756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma sprawy ![]() Ja jestem uziemiona, jeśli chodzi o kawę, bo oprócz finansów mam na głowie mnóstwo projektów, które same się nie zrobią, a zaległości mam ogromne
|
|
|
|
|
|
#757 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Fajnie, że powstał tu taki wątek. Ja jestem w Dublinie nowa... dokładnie od paru miesięcy. Brakuje mi babskich spotkań, pogawędek, babskich wyskoków na zakupy ;-) Mieszkam w dzielnicy Dun Laoghaire. chętnie wyskoczę gdzieś na kawę. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#758 |
|
Raczkowanie
|
Wow, a ja niemal codziennie bywam w Dun Laoghaire
Niezły zbieg okoliczności Witaj w Irlandii!
|
|
|
|
|
#759 |
|
Przyczajenie
|
A ja tu mieszkam i pracuję na Georges Street ;-) Jak na razie do wszystkiego się przyzwyczajam... ;-)
|
|
|
|
|
#760 |
|
Raczkowanie
|
Ja bywam na Eblana Avenue i często szwędam się po Marine Road, czyli rzut beretem od Ciebie
Parę razy byłam na poczcie na Georges Street Upper
|
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Ilia
|
|
|
|
|
#762 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim jeszcze raz ;-))
|
|
|
|
|
#763 |
|
Przyczajenie
|
halo halo, jest tu jakas dziewczyna z Dun Laoghaire ?????
|
|
|
|
|
#764 |
|
Raczkowanie
|
Dublin jest bardzo blisko Dún Laoghaire
Edytowane przez marion83 Czas edycji: 2013-05-06 o 08:52 |
|
|
|
|
#765 |
|
Raczkowanie
|
uwielbiam Dun Laoghaire. Moglabym tam mieszkac
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Coś nam wątek zamiera dziewczyny... jak tam majowe nastroje?
|
|
|
|
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
też miałam nadzieję na lepszą pogodę, ale wyjeżdżam na 2,5 tyg więc spodziewajcie się, że będzie słonecznie - zawsze tak jest
|
|
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny z Dublina i okolic:)
Witam serdecznie
nie wiem jak to sie stało ale przegapilam ten wątek... Witam serdecznie - Magdalena z Celbridge niektóre nicki kojarze z ' dziewczyn z Irlandii ' a pozostałe chętnie poznam ;-)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Planetka
![]() Powiedz coś o sobie
|
|
|
|
|
#771 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze dziewczyny jak sie zrobi cieplej, moze zawita w koncu do nas wiosna to moze jakis wypad do centrum na kawe w pewna sloneczna niedziele? piwo czy cos? ;-)
|
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
o ile bede miec wolna niedziele to z checia
( w ciagu ostatnich 5 lat wolne niedziele moge policzyc na palcach 1 reki) oczywiscie nie mowie o czasie kiedy chora jestem czy urlop bo wiadomo ze to co innego z mila checia |
|
|
|
|
#773 |
|
Raczkowanie
|
Magda, 27 ( za niespełna miesiąc ;-) ) lat, mieszkam w Celbridge. Na emigracji zaledwie od trzech lat. To chyba tyle w telegraficznym skrócie ;-) możecie cos o sobie napisac? Przedwczoraj korzystając z pogody wylegiwalam sie z książka na ogródku. Oby coraz wiecej takich dni
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Mi mija już 6 lat (za jakiś miesiąc), najpierw mieszkałam w Maynooth, a teraz od ponad roku w Dublinie. Lubię ten kraj i takie dni jak dziś - jest piękna słoneczna pogoda!
|
|
|
|
|
#775 |
|
Raczkowanie
|
Ja odwrotnie ;-) w Dublinie ponad rok a teraz w małym miasteczku i nie zamierzam sie juz ruszać ;-) cisza, spokoj.. Cudnie
codziennie dojeżdżam do pracy do Dublina to mi wystarczy :-PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie najbardziej męczyły dojazdy i strata czasu. teraz co 5 min mam luasa, więc człowiek mniej ograniczony, a zresztą tu gdzie mieszkam, pomimo tego że Dublin to ciszej i spokojniej niż w Maynooth i chyba wszystko mam pod nosem. Mieszkam tu ponad rok, w klatce jest 6 mieszkań a nie widziałam chyba jeszcze wszystkich sąsiadów i mieszkanie super wyciszone, nic nie słychać przez ściany.
|
|
|
|
|
#777 |
|
Przyczajenie
|
Doradzicie mi kochane ?
Wybieram się do Dublina na 1,5 miesiąca w wakacje. Będę mieszkać u kuzynki (Dublin 15). Chciałabym się zaczepić gdzieś dorywczo. Nawet na sprzątanie. Gdzie najlepiej szukać ogłoszeń tego typu?? Zastanawiam się nad wyjazdem na dłużej, ale muszę wrócić na obronę magisterki we wrześniu... Wszystko zależy od tego jak się zaaklimatyzuję. Teraz z pracą wszędzie ciężko, ale muszę zmienić swoje życie o 180 st Słyszałam,że bagaż można wysłać kurierem. Podobno wychodzi taniej niż miałabym się tarabanić z pełną walizą. Korzystałyście ?? |
|
|
|
|
#778 |
|
Rozeznanie
|
Re: Dziewczyny z Dublina i okolic:)
Ofert pracy polecam szukac na jobs.ie i na irishjobs.ie
Z kolei z cena przesylki kurierem zalezy od cennika kuriera i ile tak naprawde kg chcesz przetransportowac. My korzystalismy do tej pory z uslug eurospedycji oraz kuriera Europa i mozemy polecic obydwie firmy. Cenniki mozna wyszukac na necie Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
|
|
#779 | |
|
Raczkowanie
|
Mnie dojazdy w ogóle nie męczą. Do Lucan mam z 7 min a Clondalkin 15. Z dzielnica w ktorej mieszkalam w Dublinie tez nie mam dobrych wspomnien.. w odleglosci 200-300 metrow zamordowalo mezczyzne. Zdaje sobie sprawe, ze nie nalezala ona do dpokojnych dzielnic. Mam natomiast znajomego który codziennie do pracy dojeżdżal 70 km to juz cos ;-) chyba bym sie nie zdecydowała ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
ja moge polecić firmę ale przesyłki niestety tylko z KrakowaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Gagateczek - ja na twoim miejscu na 1,5 miesiąca nie przywoziłabym więcej niż duży bagaż i chyba taniej wyjdzie niż przesyłka.
Mogę polecić firmę Tedex. Planetka - no mnie jak przytrzymali w pracy 5 min to musiałam czekać wieczorami ponad godzinę na kolejny pociąg, jak miałam na 1.30 też musiałam wychodzić z domu o po 11, więc dla mnie to bardzo duża różnica ![]() A jak kiedyś pracowałam w Manor Millsie w Maynooth to w ogóle miałam 7 min piechotą i to był raj. Pytałam gdzie pracujesz w dublinie ale to dlatego, że może gdzieś w centrum i się znamy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

kawka hmm zebym to ja troche lepiej stala z kasa to bym i dwa razy z Toba ta kawke wypila 

Znam okolice w ktorej mieszkasz, mieszkalam prawie 3 lata na Arran Quay (tuz kolo Four Courts), wiec czesto chodzilismy na spacery w Twoje strony
Chyba że mówimy o wieczornym spotkaniu.