Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 11:03   #1291
insolito
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

INSOLITO- co za po.ebany kraj, w którym o przyznaniu stazu decydują głosy na fejsie przykro mi

u nas pobudka dzis o 7, juz którys raz z rzędu spi dłuzej niz do 5
teraz w bujaku już marudzi, oczęta trze- czyzby spanko?
PO chciało pewnie nabić sobie lajków

Super, że Bartuś później się budzi U nas dalej pobudka ok 5

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam że się nie odnoszę, jeszcze nadrabiam, mały mi już się z drzemki obudził i nie wiem czy uda mi się coś napisać.
Dziękuję za wsparcie, czyli to teściowa ma nie tak pod kopułą nie ja, bo ja już tej sytuacji nie ogarniam.
Na koncercie było super! Michałek został z tatusiem, grzecznie zasnął już o 18 żeby mama mogła jeszcze Brodkę zobaczyć Telefon mi pod sceną nie działał i trochę się stresowałam co tam w domu, ale chłopaki sobie poradziły Michał obudził się o 23, tata dał butelkę, a Michałek już wyspany Do północy go usypiał, i jak odkładał dziecko wielki uśmiech i oczka jak piątki W końcu położył go do łóżeczka i dziecię grzecznie samo zasnęło Wróciłam oprzed pierwszą, a pobudka już przed 7 była

Misiek wzywa, potem doczytam co u was.

Fajnie, że wyjście się udało

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej

Wisienko
gratuluję i wszystkiego dobrego

Ellmi super, że z TZ ok

Mała
super z udanymi chrzcinami

Insolito, szkoda

Ja dziś odpoczywam tzn generalnie na mieszkaniu są dalej tony rzeczy i w zasadzie nie mam pojęcia skąd to kurna się wzięło i jak zmieściło w kawalerce
Natomiast jesteśmy u teściowej ponieważ:
kupiliśmy psa. Labradorka z hodowli. Gość nam powiedział, że nauczony (2 miesiące) załatwiania się.
Gó*no. Pies nie umie, z soboty na niedzielę się zlał i nie tylko. Dodatkowo miał pchły. Wczoraj do weta pojechaliśmy. Mówi że to jest czysty piesek, zaczipowany, tylko trzymany był w słomie to pewnie dlatego.
No ale ja sobie na mieszkaniu z nim i młodym nie poradzę skoro pies mi znać nie da. i zdcydowaliśmy, że przyjedziemy tu, żeby go nauczyć chodzenia na smyczy i załatwiania się na dworze. Na smyczy rzecz jasna. Powiedziałam TZtowi ze jak nie załapie to go sprzedam bo rady nie dam ale Dawid sie cieczy jak go widzi

Marzy mi się labrador

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej.
wczoraj ktos mi dziecia podmienil! wstal po 5tej, praktycznie w ogole w dzien nie spal i co najlepsze jumorek extra, nie byl aspiacy, marudny. ja nie wiem jak te dzieci funkcjionuja bez spania
no ale zeby nie bylo - zasnal mi na hustawce jak mu kaszke dawalam na nocke. ale to smiechowo wygladalo

Piotrkowi tez czasem zdarzają się takie bezsenne dni dobrze, że w nocy spi

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,
noc koszmarna, zostawiłam pozapalane światła i spać nie mogłam
po 3 mały zaczął się budzić i popłakiwac, w sumie to się nie budził tylko kwękał a jeść nie chciał, umęczona dziś jestem

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:05   #1292
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Dzięki za zaangażowanie
Bardzo mi przykro z powodu Twoich relacji z Tż Rozumiem o czym piszesz. Mam nadzieję, że jakoś się Wam poukłada

Fewcia dużo siły, niedługo będzie lepiej

Ja leżałam z dziewczyną, która urodziła dziecko ważące 2450 i wszystko z bobasem było ok, był od razu z mamą na sali .

No już trudno, nie mam się co smucić. Tylko boli, że to takie niesprawiedliwe , bo przecież najlepszym kandydatem mogła być moja siostra albo ktoś z samego dołu listy .

Ale z Marcinka spryciarz

Pięknie napisane

Meneq, trzymam kciuki za zdanie prawka
Przecietne japonskie niemowle ma 2500g i wszystko jest ok.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:05   #1293
BlackSanctum
Zakorzenienie

Yellow, przykro mi, że u Was tak kiepsko jest, w zupełności Cię rozumiem - ja też bym nie mogła wytrzymać, gdyby mój TŻ nie okazywał mi uczuć... To bardzo smutne, że mimo dziecka Twój ukochany się tak zachowuje...

Dziewczyny, hicior - mój TŻ chce jeszcze krócej włosy jednak. Podoba mu się to - http://0.tqn.com/d/mensfashion/1/0/A...rstyles_10.jpg Idealne dla jego włosów.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:07   #1294
hope01
Zakorzenienie

Szaja ja sama sobie nie zazdroszczę
Mówiłam, że jeśli pies umie to nie ma problemu, mieszkanie duże, ja mam Tulisia, to będziemy sobie wychodzić (parasol też porządny jest) ale jak to toćmo nie umie powiedziałam mu żeby sprzedać i kupić psa wtedy jak Dawid będzie większy. To: nauczy się. Szkoda mu oddać, sprzedać.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:08   #1295
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja byłam z Dorką u pediatry dzisiaj, bo z tyłu na potylicy, gdzie miała kilka mini mini naczyniaczków, nagle cc- strupki, więc się wystrachałam nieźle, ale ok jest, lekarka mówi że te płaskie takie przebarwienia tylko to spokojnie nawet jak się zadrapie to nic się nie dzieje, a jak upały były to zwyczajnie mogła się spocić, drapać głową choćby w nocy bo swędziało i już.

Wracałam, o 10 mi usnęła w Tuli, bo zatulone szlyśmy, w domu odłożyłam i dopiero teraz wstała muszę zaraz do reh dzwonić i się umówić.

EDIT: umówione, na środę na 12

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2013-07-01 o 11:12
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:13   #1296
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41580236]gratuluję łezka w oku, co?

możesz wprowadzać na zmianę, z zachowaniem zasady że1 składnik na 3 dni powiedzmy - aczkolwiek te bg kaszki nie powinny uczulać, nigdy nie słyszałam - kleik ryżowy owszem, bo ryż może uczulić.

I nie, kaszek wcale nie musisz podawać teraz - one ogólnie dobrego wiele mają (ale kaszki, a nie słodkie bobovity i tak dalej), ale jeśli nie chcesz teraz kaszek to możesz potem sama robić jaglankę, wiejską, jakie tam chcesz. Ale one glutenowe już, bo to normalne te co dla dorosłego kupujesz.

o, ja też nie mam prawka

szok!

a mi się śniło dzisiaj, że jestem w Japonii na wycieczce, na wyspie Kioto, BARDZO zachwycona byłam i aż sobie pomyślałam, że zaraz na wizażu muszę ci to napisać że już wiem co ci się tam tak podoba :d

to co teraz w PL z teorią zrobili tez masakra, ostatnio teść zdawał (zdał cudem jak mówi), i np. pytanie - lista leków podana i jakie leki wpływają na obiżoną sprawność umysłową i prowadzić nie można... Paranoja, to nie jest pytanie z jazd w ogóle, człowiek nie jest lekarzem, a jeśli się leki bierze to się ulotkę czyta i już.

szczerze - nie zazdroszczę teraz
chyba mniejsze wyzwanie jest mieć 2 dzieci niż niemowlaka i psiego niemowlaka

przykro mi, ale nie pamiętam

skoro tak mamy piszą to widać możliwe, ja na 2 nie przechodziłam bo przeszliśmy na nutramigen - może właśnie na nutra przejdziecie? jednak do powinno być kolejne mleko, z kolejnym numerem, kwestia witamin, minerałów
do wizyty u lekarza wróciłabym do 1 jeśli macie zapas jeszcze

też przy Agatce nam w SR mówili tak i w sumie tego się trzymam

zęby mogą dać skórne zmiany, ale raczej podobne do potówek - czerwone krosteczki takie

tak samo wokół ust od brania do buzi rzeczy[/QUOTE]

Ciesze, ze we snie Ci sie podobalo w Kioto. (Akurat srednio lubie, chociaz na starosc powinno mi odpowiadac).

Taka teoria, to jest idiotyzm.

Pamietam, kiedy zdawalam prawo jazdy w Polsce - wyklocilam sie, bo w miedzyczasie sie przepisy zmienily i powiedzialam, ze nie popuszcze cwaniakom. To mnie upupili na placu, ale przynajmniej na nastepny raz juz dlugopisu przynosic nie musialam ;-)

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Yellow, przykro mi, że u Was tak kiepsko jest, w zupełności Cię rozumiem - ja też bym nie mogła wytrzymać, gdyby mój TŻ nie okazywał mi uczuć... To bardzo smutne, że mimo dziecka Twój ukochany się tak zachowuje...

Dziewczyny, hicior - mój TŻ chce jeszcze krócej włosy jednak. Podoba mu się to - http://0.tqn.com/d/mensfashion/1/0/A...rstyles_10.jpg Idealne dla jego włosów.
Jestem za, bedzie jeszcze lepiej wygladal
Stary 2013-07-01, 11:14   #1297
BlackSanctum
Zakorzenienie

Miło było zacząć dzisiejszy dzień, widząc na wadze znów 59kg. Chyba faktycznie stres przedślubny zaczyna mi się udzielać... Źle się czułam, widząc z przodu 6...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:14   #1298
insolito
Zadomowienie

Cytat:

I co będzie cięcie?

Piotrek nie chce już jeździć w gondoli Całą drogę trzyma głowę w górze i sie denerwuję Przełożyłabym do spacerówki, ale ona nie rozkłada się całkiem na płasko Więc nie mogę go tam wozić, prawda. Chyba tylko nosidło mi zostaje

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:15   #1299
Konto usunięte

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=42357 w lidlu fajne żarełka będą
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:18   #1300
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
ZARĄBISTA JEST BIEDRONKOWA OFERTA KUCHENNA chyba beda zakupy
ja to z tą gazetką poległam całą bym kupiła ale forsy żal
Cytat:

ja to myślę, że mu jeszcze lepiej będzie a najfajniej by mu było w całkiem krótkich bo mu chyba się trochę falują miałam raz takiego byłego co miał długie włosy, a potem ściął - kurcze, ale się wtedy z niego ciacho zrobiło, a wcześniej nie wyobrażałam go sobie w krótkich
Cytat:
Miło było zacząć dzisiejszy dzień, widząc na wadze znów 59kg. Chyba faktycznie stres przedślubny zaczyna mi się udzielać... Źle się czułam, widząc z przodu 6...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:35   #1301
onaella
Zakorzenienie

cześć

jakoś nie mogę wbić się w rozmowę z Wami , nie wiem co pisać...

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:42   #1302
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
cześć

jakoś nie mogę wbić się w rozmowę z Wami , nie wiem co pisać...
hej
to dokładnie tak jak ja...

zbieram się zaraz do wyjścia, chciałam dziś podejść z Małym do siebie do pracy powiedzieć, że idę na roczny macierzyński (tzn kadry już wiedzą) i trochę się boję.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:47   #1303
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
W Chinach tym bardziej nie wyobrazam sobie takiej sytuacji: zaczeliby protestowac jak nic. Sama sobie sprobuj wyobrazic taka sytuacje, ze nie wolno Ci jezdzic samochodem w srody. Z ta loteria to gorzej niz PRL-owskimi przydzialami na samochod.
no ale serio Kochana tak mówili, i jeszcze pokazywali, że rejestracja samochodu jest oznaczona jakąś cyfrą, która odpowiada za to jakiego dnia ten samochód nie może wyjechać na drogę

http://www.sfora.pl/Tak-wyglada-walk...loterii-a27529

http://autokult.pl/2011/01/10/pekin-...ejestracyjnych

na szybko znalzłam takie coś- więc chyba jest coś na rzeczy

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:50   #1304
onaella
Zakorzenienie

Dziewczyny a podajcie już po 2 posiłki na dzień? Tzn obiadek i deserek?

od kiedy tak w ogóle można podawać?

14.08.2010
baby
Stary 2013-07-01, 11:53   #1305
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

oł je niech tnie- my juz czekamy na efekty

gratki 5 z przodu

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Szaja ja sama sobie nie zazdroszczę
Mówiłam, że jeśli pies umie to nie ma problemu, mieszkanie duże, ja mam Tulisia, to będziemy sobie wychodzić (parasol też porządny jest) ale jak to toćmo nie umie powiedziałam mu żeby sprzedać i kupić psa wtedy jak Dawid będzie większy. To: nauczy się. Szkoda mu oddać, sprzedać.
kurcze szkoda, ja swojego tachałam w jedno miejsce i mu pkazywałam, że jak chce lać to tylko tutaj a nie po całej chacie i szybko sie nauczyl w jedno miejsce i za chwile już w ogóle nie robił w domu. do dzisiaj mu sie nie zdarza.
ale przy małym dziecku to cięzko tak za psem łazić...
albo tż niech go uczy skoro tak

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41580433]Ja byłam z Dorką u pediatry dzisiaj, bo z tyłu na potylicy, gdzie miała kilka mini mini naczyniaczków, nagle cc- strupki, więc się wystrachałam nieźle, ale ok jest, lekarka mówi że te płaskie takie przebarwienia tylko to spokojnie nawet jak się zadrapie to nic się nie dzieje, a jak upały były to zwyczajnie mogła się spocić, drapać głową choćby w nocy bo swędziało i już.

Wracałam, o 10 mi usnęła w Tuli, bo zatulone szlyśmy, w domu odłożyłam i dopiero teraz wstała muszę zaraz do reh dzwonić i się umówić.

EDIT: umówione, na środę na 12 [/QUOTE]

dobrze, że to nic poważnego

a wiecie co mojej Julce chyba sie ciemieniucha robi nigdy nie miała, a dzisiaj patrze takie żółte suche łuski w jednym miejscu. Już jej wyczesałam i bede polować na dziadyge:pala :

mała ogląda Koziołka Matołka i jaki ubaw ma przy tym

meneq- wklejam; Żeby rozładować ruch drogowy w mieście, władze Pekinu ograniczyły w zeszłym roku maksymalną liczbę rejestracji pojazdów do 240 tys. rocznie, co stanowi jedną trzecią z pojazdów rejestrowanych tam co roku przed wejściem w życie tych przepisów.

Dodatkowym ograniczeniem jest zakaz ruchu pojazdów przez jeden dzień w tygodniu wyznaczany na podstawie numerów rejestracji.

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-07-01 o 11:55
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:57   #1306
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
a mi sie nie podoba poniewaz widze tam sokowirowke ktora kupilam bedac jeszcze w ciazy (kupilam w nedziele a w pon dzowiedzialam sie ze mam wysoki cukier i z sokow nici ) i nie dalam za nia tyle ile jest w gazetce

a ten blender to warty jest cos? bo mam ale koncowke do mixera a chcialabym wlasnie taki "maly"...

Cytat:

fajnie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:11   #1307
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Ja na razie daję 1 posiłek.
Wydaje mi się, że nie ma jakiegoś ograniczenia, jeśli chcesz dawać 2 posiłki to czemu nie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:12   #1308
Konto usunięte

Cytat:

Różnie, jak daję obiadek i cały zje, to nie daję deserku, kaszkę na wieczór daję.

Wczoraj np. kaszkę na drugie śniadanie, po południu obiadek.

Dzisiaj zjadła pół słoiczka, to dałam do siateczki do pociumkania kawałek banana, no ale to smaczek tylko. Wieczorem kaszka.
Stary 2013-07-01, 12:14   #1309
misia1505
Rozeznanie

Cytat:

BLACK POPIERAM FRYZURĘ
Stary 2013-07-01, 12:18   #1310
marsi11
Zakorzenienie

ja daje śniadanko, obiadek i deserek

wiecie,że moj skubaniec nie chce soczku przez butelkę pić ani z niekapka- pije normalnie jak dorosły,z kubeczka zwykłego
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:21   #1311
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja na razie daję 1 posiłek.
Wydaje mi się, że nie ma jakiegoś ograniczenia, jeśli chcesz dawać 2 posiłki to czemu nie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41581510]Różnie, jak daję obiadek i cały zje, to nie daję deserku, kaszkę na wieczór daję.

Wczoraj np. kaszkę na drugie śniadanie, po południu obiadek.

Dzisiaj zjadła pół słoiczka, to dałam do siateczki do pociumkania kawałek banana, no ale to smaczek tylko. Wieczorem kaszka.[/QUOTE]

dzięki Dziewczyny.

ja tak właśnie się zastanawiam czy na obiadek około 12 nie dawać warzyw, a na deserek, tak ok 17 jakiegoś deserku.

Widzę, że naprawdę Wiktorek ma radość z jedzenia i bardzo mu smakują więc może to czas na zwiększenie ilości
kaszek póki co nie daję, jedynie na noc mleko zagęszczam 2 łyżeczkami kleiku ryżowego albo kukurydzianego.

Jak teraz będę w Pl to zamówię kaszki holle i wtedy wypróbuje, a je się łyżeczką podaje czy w butelce?

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:

wiecie,że moj skubaniec nie chce soczku przez butelkę pić ani z niekapka- pije normalnie jak dorosły,z kubeczka zwykłego

a co podajesz do jedzonka Małemu?

i brawo dla Leosia, zdolniacha

14.08.2010
baby
Stary 2013-07-01, 12:28   #1312
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

a moj nie chce z niczego pic

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:29   #1313
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

kaszka holle, na obiadek zupkę- dziś ugotwalam indyka z brokułem,marchewką i ziemniaczkiem z odrobiną maselka i oliwy z oliwek

a na deserek będzie jabłuszko- mały niestety z owoców to tylko dobrze toletuje banana i jabłko po reszcie sadzi bąki
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:32   #1314
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
, pół dnia sprzątaliśmy a do fewciowego bałaganu brakuje nam jeszcze
[QUOTE=sylwietta1988;41578 347
fewciowy bałagan jest nieosiągalny dla nikogo
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
fewciu nie wiem, wiem tylko jedno, że jestem ciemna, wczoraj byłam w tesco, podeszłam na regał z kaszkami i stałąm tam jak jakaś tępa dzida co kupić? kiedy podać? jak? Chyba popatrzę za tymi kaszkami holle...
sprawa się na razie sama rozwiązała - pediatra nam powiedziała że póki brzuszek się nie ustabilizuje, to czekamy, około 2 tyg. Ale dziękuję

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
u nas calkowite zaciemnienie sypialni przedluzylo sen Boryska z 6 na 7, czasem na 8 nawet, wiec warto
ja dzisiaj chyba nawet szpary pod rzwiami recznikiem zapcham
Czyli jest szansa że Blanka troszkę pośpi, zamówiliśmy rolety, już się nie mogę doczekać aż będą

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

A u nas nie pomoglo :P Mamy ciemno-brazowa zaslone, jak zasloniny to ciemno jak w dupie a mala i tak budzi sie 5-6 rano
nie strasz

Cytat:
hello,
noc koszmarna, zostawiłam pozapalane światła i spać nie mogłam
po 3 mały zaczął się budzić i popłakiwac, w sumie to się nie budził tylko kwękał a jeść nie chciał, umęczona dziś jestem

Fewcia,Caławdeszczu może faktycznie jakas nowosc w diecie?
u nas tak było po kaszce na noc, wycie i spanie po 1 h
polożna mi mówiła,żeby wszystkie nowości wprowadzać do połudna bo w razie W, kolka będzie po południu a nie w nocy
łączę się w bólu z powodu nocki
U nas nowości niet Jedynie ten bebilon od ok. 2tyg.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
oahhhh już się nie mogę doczekać naszego dzisiejszego spotkania
zazdroszczę

Cytat:
oj tak, biedny portfel...

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Fewcia dużo siły, niedługo będzie lepiej
Pięknie napisane
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:34   #1315
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
kaszka holle, na obiadek zupkę- dziś ugotwalam indyka z brokułem,marchewką i ziemniaczkiem z odrobiną maselka i oliwy z oliwek

a na deserek będzie jabłuszko- mały niestety z owoców to tylko dobrze toletuje banana i jabłko po reszcie sadzi bąki
a no właśnie mój też ostatnio walił takie bączyska, że aż w oczy szczypało i nie wiem właśnie czy nie po jabłku to było.
zaraz jak wstanie dam mu jabłuszko z bananem i zobaczymy czy znowu bąki będą

właśnie znalazłam w UK kaszki Holle - 7 f za kartonik

14.08.2010
baby
Stary 2013-07-01, 12:40   #1316
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41580433]Ja byłam z Dorką u pediatry dzisiaj, bo z tyłu na potylicy, gdzie miała kilka mini mini naczyniaczków, nagle cc- strupki, więc się wystrachałam nieźle, ale ok jest, lekarka mówi że te płaskie takie przebarwienia tylko to spokojnie nawet jak się zadrapie to nic się nie dzieje, a jak upały były to zwyczajnie mogła się spocić, drapać głową choćby w nocy bo swędziało i już.

EDIT: umówione, na środę na 12 [/QUOTE]
dobrze że nic poważnego
Dziękuję za odpowiedź w sprawie kaszek-dam Ci zarobić i kupię holle
A łezka się zakręciła, fakt

Cytat:

zdolna bestia
Stary 2013-07-01, 12:41   #1317
meneq
Zakorzenienie

szaja to, ze ryz uczula, to chyba od gatunku zalezy. Tutaj sie jeszcze z tym nie spotkalam.
A dzis dowiedzialam sie, czym byla karmiona siostra tescia. Urodzila sie tuz po wojnie, wtedy w Japonii bieda byla, ze az piszczalo (dla ciekawostki w roku 1950 Polska i Japonia mialy takie same warunki ekonomiczne i zobaczcie jak sie zmienila sytuacja) i byla karmiona woda, w ktorej sie plukalo ryz przed obrobka termiczna.
Stary 2013-07-01, 12:44   #1318
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzewczyny Blanka dzisiaj mi pokasływała rano, i kończyło mi się mleko, więc zapakowałam nas do auta i pojechałam do pediatry. kończyła już przyjmować, ale powiedziała, że szybko wypisze receptę. Poskarżyłam się na noce i przepisała Nutramigen. Powiedziała, że mala może nadal nie toleruje laktozy więc spróbujemy nutrmigen.
Poprosiłam Ją żeby mi jąa jeszcze szybko osłuchała. I... sychać duże charczenie w oskrzelach Dosatła flegaminę i jak będzie gorączka to podać pedicitamol i jutro się pokazać. Moja biedna
Stary 2013-07-01, 13:00   #1319
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
oł je niech tnie- my juz czekamy na efekty

gratki 5 z przodu

kurcze szkoda, ja swojego tachałam w jedno miejsce i mu pkazywałam, że jak chce lać to tylko tutaj a nie po całej chacie i szybko sie nauczyl w jedno miejsce i za chwile już w ogóle nie robił w domu. do dzisiaj mu sie nie zdarza.
ale przy małym dziecku to cięzko tak za psem łazić...
albo tż niech go uczy skoro tak

dobrze, że to nic poważnego

a wiecie co mojej Julce chyba sie ciemieniucha robi nigdy nie miała, a dzisiaj patrze takie żółte suche łuski w jednym miejscu. Już jej wyczesałam i bede polować na dziadyge:pala :

mała ogląda Koziołka Matołka i jaki ubaw ma przy tym

meneq- wklejam; Żeby rozładować ruch drogowy w mieście, władze Pekinu ograniczyły w zeszłym roku maksymalną liczbę rejestracji pojazdów do 240 tys. rocznie, co stanowi jedną trzecią z pojazdów rejestrowanych tam co roku przed wejściem w życie tych przepisów.

Dodatkowym ograniczeniem jest zakaz ruchu pojazdów przez jeden dzień w tygodniu wyznaczany na podstawie numerów rejestracji.
Ok wszystko sie zgadza. Tylko ten news jest zupelnie wyrwany z kontekstu i wlasnie to powoduje tworzenie sie stereotypowego obrazu Chin czy Japonii.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzewczyny Blanka dzisiaj mi pokasływała rano, i kończyło mi się mleko, więc zapakowałam nas do auta i pojechałam do pediatry. kończyła już przyjmować, ale powiedziała, że szybko wypisze receptę. Poskarżyłam się na noce i przepisała Nutramigen. Powiedziała, że mala może nadal nie toleruje laktozy więc spróbujemy nutrmigen.
Poprosiłam Ją żeby mi jąa jeszcze szybko osłuchała. I... sychać duże charczenie w oskrzelach Dosatła flegaminę i jak będzie gorączka to podać pedicitamol i jutro się pokazać. Moja biedna
A moze to jest powod, ze tak zle sypia?
Nie martw sie na zapas.
Stary 2013-07-01, 13:01   #1320
Konto usunięte

Cytat:

to tak jak Agatka nie chciała - najpierw opanowała normalną butelkę z wodą mineralną, potem kubeczek jakoś 11-12mcy miała, a na koniec dopiero niekapek

Cytat:
dzięki Dziewczyny.

ja tak właśnie się zastanawiam czy na obiadek około 12 nie dawać warzyw, a na deserek, tak ok 17 jakiegoś deserku.

Widzę, że naprawdę Wiktorek ma radość z jedzenia i bardzo mu smakują więc może to czas na zwiększenie ilości
kaszek póki co nie daję, jedynie na noc mleko zagęszczam 2 łyżeczkami kleiku ryżowego albo kukurydzianego.

Jak teraz będę w Pl to zamówię kaszki holle i wtedy wypróbuje, a je się łyżeczką podaje czy w butelce?

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

powiem ci, że Agatka piła z butelki a Dorotkę jednak uczę że kaszka łyżeczką
bo potem Agu się tak przyzwyczaiła, że nidyrydy inaczej, a że niejadek to do 3rż chlała to z butli

Cytat:
a no właśnie mój też ostatnio walił takie bączyska, że aż w oczy szczypało i nie wiem właśnie czy nie po jabłku to było.
zaraz jak wstanie dam mu jabłuszko z bananem i zobaczymy czy znowu bąki będą

właśnie znalazłam w UK kaszki Holle - 7 f za kartonik
Ona, to nie muszą Holle być, ja nie wiem może Humana tam u was, może Milupa, może jeszcze inne? patrz na skład, bez cukru, bez barwników. Po prostu. U nas Holle mimo wszystko najbardziej dostępne.

a tu masz połowę taniej:

http://www.ebay.co.uk/itm/Holle-Orga...item3cce666043

http://www.ebay.co.uk/itm/Holle-Orga...item3cce666044

inne też są

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
szaja to, ze ryz uczula, to chyba od gatunku zalezy. Tutaj sie jeszcze z tym nie spotkalam.
A dzis dowiedzialam sie, czym byla karmiona siostra tescia. Urodzila sie tuz po wojnie, wtedy w Japonii bieda byla, ze az piszczalo (dla ciekawostki w roku 1950 Polska i Japonia mialy takie same warunki ekonomiczne i zobaczcie jak sie zmienila sytuacja) i byla karmiona woda, w ktorej sie plukalo ryz przed obrobka termiczna.
no i wiesz, u was lepsza jakość chyba jednak ryżu, niż to co do nas trafia

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
ojjj to dobrze, że od razu poszłyście
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości