|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Ja ciągle nie wiem jaki wezmę...chyba stanie na Tutku Granderze Ale w Irlandii to nie jest obowiązkowe badanie... Cytat:
świetne zakupy...czekamy na resztę Cytat:
![]() Obżarłam się grilkiem i zaległam na kanapie
|
|||
|
|
|
#1263 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
lineczka, ale rozumiem, że bierzecie XA, tak? Bo ten, który pokazałaś, to XQ
A wózek już zamówiliście? Jesteście przekonani do koloru? Bo mnie zieleń też się podoba, ale słyszałam, że latem nie idzie opędzić się od muszek
|
#1265 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
2 dni mojej nieobecności zaowocowało 8 stronami do przeczytania - nie jest źle. Dam radę przeczytać ![]() U nas weekend bardzo miły i rodzinny. Wczoraj jeździliśmy po sklepach w poszukiwaniu wózka i w każdym mi coś nie pasuje, chyba będę Mikołaja na rękach nosiła :P Dobrze, że jeszcze tyle czasu na decyzję i wybór, także mam nadzieję, że jednak znajdziemy ten wymarzony i odpowiedni ![]() Zakupiłam milusi kocyk z mikrofibry i pajaca welurowego Ten mój synciu ma dobrze, ciągle coś nowego dostaje ![]() U nas dzisiaj piękna pogoda, wręcz wymarzona. Ciepło, słoneczko, lekki wietrzyk a nie burze albo upały po 35 stopni. Młody kopie zawzięcie więc jestem spokojna. Tata też dostaje co rusz kopniaka w rękę i jest zachwycony ![]() Angie pytała o szkołę rodzenia. My się wybieramy od połowy sierpnia prawdopodobnie. Ta szkoła jest refundowana więc czemu nie skorzystać? Jeśli chodzi o USG 3d/4d to chyba zrezygnujemy. Cytat:
Tak trzymać! Zegar tyka heheh ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do lrzywej cukrowej to jest to badanie obowiązkowe w ciąży...
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-07-07 o 21:17 |
||||
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale nie chciałam go chować ostatecznie mam ją odebrać 16.07.
|
|
|
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie-wróciłam!
![]() Urlop się udał,wypoczeliśmy,pogoda dopisała... więc nawet się opaliłam,oczywiście brzuszek pod ochroną specjalną ![]() Widzę,że naskrobałyście ponad 30 stron więc raczej tego nie nadrobię... postaram się jutro chociaż "po łebkach", zajrzałam na 1 stronę więc gratuluję poznanych płci i udanych wizyt ![]() Dziś jestem padnięta... wiec dopiero jutro się wypakuję i doprowadzę do ładu. ![]() Od wtorku postaram się być bardziej na bieżąco Miłego wieczorku
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno będą Mamy fotografa na ślubie i weselu, więc trochę zdjęć będzie Później jeszcze na plener jedziemy. Mogłoby być tak 23 stopni i delikatne słoneczko. Jak będzie upał to się zagotuję ![]() Cytat:
Ja mam czystą biel, welon też będzie. Biała suknia oznacza czystość ale idąc takim tokiem myślenia to podejrzewam, że mało która panna młoda poszłaby do ołtarza w bieli Cytat:
![]() Pierwszy taniec zatańczymy do tej piosenki http://w905.wrzuta.pl/audio/aiv5A5yS...a_lubi_szanuje mało znana, nie chciałam czegoś oklepanego. Mi się podoba, Tż obojętne do czego zatańczy Co sądzicie?
|
|||
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiliśmy wreszcie te literki na all |
|
|
|
|
#1271 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A skoro już zapłacę, to i będę chodzić. Może dowiem się czegoś ciekawego.Usg 3/4d miałam włączone przy okazji połówkowego. Jeśli chodzi o zobaczenie dzidzi, to dla mnie trochę jednak nienaturalne i jeśli tylko dlatego, to chyba nie polecam. Z tym, że jestem spokojniejsza, bo mój synek nie ma rozczepienia podniebienia, tak powiedziała lekarka. A po przeczytaniu o lipcowej mamie, pewnie zaczęła bym się martwić. I tak się martwię, ale może trochę mniej. A swoją drogą ktoś wie czy ta mama robiła takie usg?? Strasznie chodzi mi po głowie ta sytuacja. Cytat:
![]() Cytat:
Mam tylko dylemat w którym miesiącu robić tę sesję?Witam nowe mamusie |
|||
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuję ślubnej porady
sukienka oczywiście w jakimś odcieniu złamanej bieli, w bukiecie będą białe eustomy i pomarańczowe róże, nie chce kwiatków we włosach, w makijażu pewnie jakiś odcień pomarańczowego się gdzieś pojawi i pytanie czy malować paznokcie na pomarańczowo tez czy lepiej jakiś neutralny kolor?
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez myślałam dużo o Granderze ale ten x- lander ma taką kuszącą cenę ![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pokazywałaś suknie? bo nie wiem czy mnie ominęło czy sie nie chwaliłas?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sukienki jeszcze nie pokazywałam, pokażę po przymiarce. xxxMikixxx no ja [podkreślam: ja ] źle bym się czuła w śnieżnej bieli i welonie. Bo jakby to ująć: braku dziewictwa przez sukienkę nie widać, a brzuch tak I jak dla mnie to nie pasuje. Ale podkreślam: to tylko moja opinia, zastosowana do mojej własnej kreacji Dla mnie biel symbolizuje czystość- welon to samo. Zwyczajnie byłoby mi głupio Chociaż Teściowa namawiała i na biel i na welon ![]() Ja mam kłopot z biżuterią.. Mam tylko kolczyki. Za chiny nie mogę nic innego dobrać :/ |
|
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam podobną rozkminę suknia ecru, bukiet goździki krem + dwa odcienie różu, buty lekki pudrowy róż, makijaż beż, róż, fiolet.. Na szczęście siostra mi powiedziała, że paznokcie u rąk koniecznie nude lub lekki french, a u stóp mogę sobie róż strzelić [mam buty peep toe i siostrę kosmetolog- wizażystkę ]Zrób jak ja: w rękach klasyka, u stóp szaleństwo
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba właśnie zostanę przy klasyce na dłoniach
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Witam z końcem weekendu
witam nowe mamusie ![]() Cholernie boli mnie kręgosłup od dwóch dni, a dziś byłam na zakupach wyprawkowych i biegałam po Smyku jak wariatka nakupowalam ciuszkow za 150 zl (są mega promocje), a potem jeszcze w domku dostalam od szwagierki caly karton wiec wszystko co potrzeba juz mam Ogladalam tez wozki i moje 3 typy to Navington Cadet, Bebetto Solaris i X-lander x-move - bede polowac na allegro na jakies uzywki Mam jeszcze pytanie, jak jest u Was z seksem w ciazy? Jakies problemy czy wszystko "po staremu"? ja mam taki problem, ze po jakims czasie jakbym byla cala w srodku spuchnieta i wszystko mnie piecze, ale to bardziej na zewnatrz.. wiem na pewno, ze nie jest to zwiazane z zadna infekcja.. raz tez zdazylo mi sie male krwawienie z obtarcia..
|
#1284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki urok ciąży te bolące biodra i nic nie poradzimy na to raczej ![]() Łoooo droga taka sesja, aż mnie przytkało jak to przeczytałam ![]() Jednak dobrze że mam ciocie fotografkę która nawet gdyby miała wziąć coś kasy to nie weźmie raczej aż tyle Cytat:
za egzamin ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-
Cytat:
U mnie jest "po staremu" tylko oczywiscie kwestia pozycji ktore lubie a moj brzuch juz mi na to nie pozwala ![]() Mysle ze powinnas sie poradzic lekarza w tej kwestii obtarc, krwawienia itd. bo to nie ma zartow z tym Sorki ze nie wkleilam Wam dzisiaj zdjec wyprawki ale nie mialam kiedy bo a to zakupy- kupilam w Pepco pieluchy flanelowe ale 3 tylko bo nie bylo ciekawych wzorow a to obiad, sprzatanie, drylowalam ze 3kg wisni bo wczoraj u tesciowej zrywalam i dzien zlecial :PJutro na glukoze i dobrze ze przypomnialam sobie ze mocz tez mam zrobic :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Cytat:
Gratulacje dla mamusi oraz dla cioci ![]() Liliana piękne imię ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Wszystkie już zapewne śpicie a ja jakoś zasnąć nie mogę. Wróciłam do domu, jestem z dala od TŻta i to pewnie przez to ![]() do tego Jaś dokazuje niesamowicie, a cały dzień nie dawał znaków
|
|
|
|
|
#1287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Ja juz ledwo widze , straszny dzien .. Nogi jak balony , upał niesamowity I ten syf w chacie ..w polowie sie z tad wynioslam , poszlam do mamy bo juz mialam dosc .. Na szczescie zostalo pare wykonczeniowek na niedziele I masa sprzatania . Do tego mam taka chcice na leczo ze jutro zamiast sprzatac bede gotowac leczo , pozniej mam badania w szpitalu . Musze tez Wam powiedziec ze znalazlam dzis pierwszy rozstep pod brzuchem, I niby sie z nimi liczylam bo sklonnpsci mam , ale jednak to boli .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
Mam znajoma (niestety w Polsce) fotografke ktora ostatnio miala promocje brzuszek + maluszek za 300zl ? Ja tez taka sesje bym chciala tylko uwazam ze jestem tak niefotogeniczna ze szkoda 300 funtow bo to kupa kasy a ja I tak byłabym z kazdego z tych zdjec niezadowolona .. Wczoraj jednak moja mama poznala dziewczyne , ktora zajmuje sie fotografowaniem dla przyjemnosci I nawet jej to wychodzi a w dodatku nie bierze za to kasy. Powiedziala ze sesje brzuszkowa chetnie by zrobila , bylby to jej pierwszy raz .. I tak mysle czy nie zaryzykowac ogladam jej zdjecia na fb I sa calkiem fajne .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
hejo! :P
ale jestem pipa ![]() proszę moje zakupki i wanienkę jeszcze mam, ale fotki nie ma sensu wrzucać :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-08 o 07:17 |
|
|
|
#1289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I pamiętaj, żeby 12h przed badaniem pościć! O jaaa, wyprawka pięknie się zbiera! Czy tylko ja mam raptem parę ciuszków i koniec?! W sierpniu jedziemy do ikei, więc wyklaruje się sprawa łóżeczka, ale te wszystkie pierdółki kosmetyczne będą musiały poczekać do września. Mam nadzieję, że Nina będzie sobie wciąż bezpiecznie w brzuszku siedzieć
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie co do badania a na wieczór najadłam się ciasta z truskawkami i poprawiłam wiśniami ostatnio moja bratowa i brat mojego TŻ wręcz KAZALI mi kupić wózek na paskach, bo jak ja będę dziecko bujać w wózku jak te na amortyzatorach są sztywne
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-08 o 07:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

jak małą nazwali??

żeby to nic poważnego było
[COLOR="Silver"]

Chociaż Teściowa namawiała i na biel i na welon