Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 20:31   #1261
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Gratulacje dla siostry jak małą nazwali??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Malutka nazywa się Liliana, śliczne imię , bardzo mi się podoba.Ogólnie to śliczna jest taka fajniutka. ja się tylko zastanawiam jak ona dała radę ją wypchnąć hehehe, naprawde jest duża
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 20:55   #1262
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
właśnie jstem z niej zadowolona, bo najbardziej x- landery mi się podobają

u mnie w rodzinie ani TŻ nie ma cukrzyków, lekarka nawet nie pytała czy są i teoretycznie wg tego co napisałaś ja się nie kwalifikuję, a jednak mam robione
Fajną cenę będziesz miała Ja ciągle nie wiem jaki wezmę...chyba stanie na Tutku Granderze

Ale w Irlandii to nie jest obowiązkowe badanie...

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam wrzucam część zdjęć z wyprawką dla Leosia, reszta będzie jak paczka dopłynie do Polski

- cążki do paznokci 2szt. ok. 3$
-szczoteczka i grzebień-3.99$,
-balsam dla ciężarnych,
- skarpetusie 6 szt.-4.99$ resztę skarpet dostałam w prezencie,
-bamboszki niebieskie ok.7$
-trampki Levis za całe 3.5$
-kocyk z małpką
- kocyk z tygryskiem, prezent
-kocyś mięciutki w kwadraty dwustronny ok. 15$
świetne zakupy...czekamy na resztę

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Malutka nazywa się Liliana, śliczne imię , bardzo mi się podoba.Ogólnie to śliczna jest taka fajniutka. ja się tylko zastanawiam jak ona dała radę ją wypchnąć hehehe, naprawde jest duża
Piękne imię też je brałam pod uwagę

Obżarłam się grilkiem i zaległam na kanapie
Stary 2013-07-07, 20:59   #1263
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:

Obżarłam się grilkiem i zaległam na kanapie
A mi aż jest źle tak się najadłam-znowu.
Stary 2013-07-07, 21:12   #1264
aaby
Zakorzenienie

lineczka, ale rozumiem, że bierzecie XA, tak? Bo ten, który pokazałaś, to XQ
A wózek już zamówiliście? Jesteście przekonani do koloru? Bo mnie zieleń też się podoba, ale słyszałam, że latem nie idzie opędzić się od muszek

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:16   #1265
ktosiula
Wtajemniczenie

Hej!
2 dni mojej nieobecności zaowocowało 8 stronami do przeczytania - nie jest źle. Dam radę przeczytać
U nas weekend bardzo miły i rodzinny. Wczoraj jeździliśmy po sklepach w poszukiwaniu wózka i w każdym mi coś nie pasuje, chyba będę Mikołaja na rękach nosiła :P Dobrze, że jeszcze tyle czasu na decyzję i wybór, także mam nadzieję, że jednak znajdziemy ten wymarzony i odpowiedni
Zakupiłam milusi kocyk z mikrofibry i pajaca welurowego Ten mój synciu ma dobrze, ciągle coś nowego dostaje

U nas dzisiaj piękna pogoda, wręcz wymarzona. Ciepło, słoneczko, lekki wietrzyk a nie burze albo upały po 35 stopni.
Młody kopie zawzięcie więc jestem spokojna. Tata też dostaje co rusz kopniaka w rękę i jest zachwycony

Angie pytała o szkołę rodzenia. My się wybieramy od połowy sierpnia prawdopodobnie. Ta szkoła jest refundowana więc czemu nie skorzystać?
Jeśli chodzi o USG 3d/4d to chyba zrezygnujemy.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć Trochę się martwię, bo od paru dni dość mocno boli mnie lewa strona brzucha i nie wiem czy to jajnik, który promienieje aż do pleców czy to nerki Kiedyś leżałam w szpitalu na nerki i ginekolog mówiła, że w ciąży lubi się to odnawiać Oby to nie było to. Czuję tak jakby co kilka sekund ściskanie. Dobrze, że jutro wizyta, porozmawiam o tym z ginekolog.
Oby wszystko było ok, dobrze, że jutro masz wizytę. Widze, że przygotowania do ślubu idą pełną parą Tak trzymać! Zegar tyka heheh

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Cukry w porządku. Ba, w idealnej normie. A mój gin dopiero 15lipca z urlopu wraca. Myślałam, że zrobię te tarczycę wcześniej [bo mojej mamie się przy drugiej ciąży ujawniła i też piła kobiecina non-stop. Takie uczucie suchości w ustach] i pokażę mu wyniki.
Ktoś wie, ile za te badania zapłacę?
TSH miałam wypisane od rodzinnego (prywatnie koszt chyba 12 zł), a FT3 i FT4 robiłam płatnie i z tego co pamiętam to zapłaciłam jakieś 35 zł mniej więcej.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witam się i ja z Wami, dzisiaj mam jakiś płaczliwy dzień.
Może dlatego że wczoraj dowiedziałam się że w poniedziałek mam iść zdawać egzamin, a myślałam że dopiero po 20 lipca, tak więc dzisiaj zakuwam od samego rana i już płaczę nad tymi notatkami, bo babka jest straszną hardą, stara panna z kotami. Czytam te notatki, powtarzam a i tak mam wrażenie że nic nie umiem powtórzyć bez kartki pod nosem
Do tego jutro mam pierwszy dzień w pracy po urlopie i już musze kombinować jak się wyrwać na ten pieprzony egzamin chociaż czuję że to będzie porażka i nic jutro nie powiem
Trzymam kciuki! Dasz radę, nie siedz całą noc tylko się wyśpij a napewno się uda. Szkoda, że tak nagle się dowiedziałaś...

Cytat:
Tak jak obiecałam wrzucam część zdjęć z wyprawką dla Leosia, reszta będzie jak paczka dopłynie do Polski
Śliczności

Co do lrzywej cukrowej to jest to badanie obowiązkowe w ciąży...

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-07-07 o 21:17
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:23   #1266
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne te rzeczy!

Byłam w Ros.smanie, kupiłam sobie odżywkę do włosów i farbę I teraz będę prosić moją siostrę by pobawiła się we fryzjera

Co do sukni, to ja mam przymiarkę w czwartek. Suknię mam taką, że podkreśla brzuszek- jest luźna na nim- gdyż nie chciałam uciskać, ani ukrywać
Jest w ecru, bo uznałam, że z brzuchem w czystej bieli to jak dla mnie hipokryzja. Z welonu też zrezygnowałam, zamiast tego kwiaty we włosach Za to plecy w sukni odkryte niemal do tyłka Tak sobie odbijam, żeby zbyt grzecznie nie było
Zrobiłam pół kilo schabu na obiad, z nadzieją, że TŻ jutro do pracy sobie weźmie, ale on zjadł wszystko naraz Ja wcinałam pieczonego łososia, a on mój autorski przepis na schabik
Ja byłam wczoraj na pierwszej przymiarce, u mnie tez widać brzuszek wcale nie chciałam go chować ostatecznie mam ją odebrać 16.07.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:28   #1267
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej mamusie-wróciłam!

Urlop się udał,wypoczeliśmy,pogoda dopisała... więc nawet się opaliłam,oczywiście brzuszek pod ochroną specjalną

Widzę,że naskrobałyście ponad 30 stron więc raczej tego nie nadrobię... postaram się jutro chociaż "po łebkach", zajrzałam na 1 stronę więc gratuluję poznanych płci i udanych wizyt

Dziś jestem padnięta... wiec dopiero jutro się wypakuję i doprowadzę do ładu.
Od wtorku postaram się być bardziej na bieżąco

Miłego wieczorku

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 21:48   #1268
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

żeby to nic poważnego było

Czekamy na focie

U mnie na ślubie też było gorąco ale tak znośnie i się nie męczyłam
Też mam taką nadzieję

Na pewno będą Mamy fotografa na ślubie i weselu, więc trochę zdjęć będzie Później jeszcze na plener jedziemy.

Mogłoby być tak 23 stopni i delikatne słoneczko. Jak będzie upał to się zagotuję

Cytat:

Co do sukni, to ja mam przymiarkę w czwartek. Suknię mam taką, że podkreśla brzuszek- jest luźna na nim- gdyż nie chciałam uciskać, ani ukrywać
Jest w ecru, bo uznałam, że z brzuchem w czystej bieli to jak dla mnie hipokryzja. Z welonu też zrezygnowałam, zamiast tego kwiaty we włosach Za to plecy w sukni odkryte niemal do tyłka Tak sobie odbijam, żeby zbyt grzecznie nie było
Zrobiłam pół kilo schabu na obiad, z nadzieją, że TŻ jutro do pracy sobie weźmie, ale on zjadł wszystko naraz Ja wcinałam pieczonego łososia, a on mój autorski przepis na schabik
Czemu suknia w bieli to hipokryzja? Nawet przez myśl mi to nie przyszło Ja mam czystą biel, welon też będzie. Biała suknia oznacza czystość ale idąc takim tokiem myślenia to podejrzewam, że mało która panna młoda poszłaby do ołtarza w bieli

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Oby wszystko było ok, dobrze, że jutro masz wizytę. Widze, że przygotowania do ślubu idą pełną parą Tak trzymać! Zegar tyka heheh
To już tak blisko

Pierwszy taniec zatańczymy do tej piosenki http://w905.wrzuta.pl/audio/aiv5A5yS...a_lubi_szanuje mało znana, nie chciałam czegoś oklepanego. Mi się podoba, Tż obojętne do czego zatańczy Co sądzicie?

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:50   #1269
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

To już tak blisko
niecałe 2 tygodnie ;D
Stary 2013-07-07, 21:58   #1270
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Hej mamusie-wróciłam!

Urlop się udał,wypoczeliśmy,pogoda dopisała... więc nawet się opaliłam,oczywiście brzuszek pod ochroną specjalną

Widzę,że naskrobałyście ponad 30 stron więc raczej tego nie nadrobię... postaram się jutro chociaż "po łebkach", zajrzałam na 1 stronę więc gratuluję poznanych płci i udanych wizyt

Dziś jestem padnięta... wiec dopiero jutro się wypakuję i doprowadzę do ładu.
Od wtorku postaram się być bardziej na bieżąco

Miłego wieczorku
Hej Super, że urlopik sie udał

Zamówiliśmy wreszcie te literki na all
Stary 2013-07-07, 22:00   #1271
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was dwa pytania:
1. Macie w planach uczestniczenie w szkole rodzenia?
2. Robicie usg 3/4D i kiedy?
Ja mam w planach, ponieważ po zapłaceniu za szkołę, będzie możliwość leżeć z dzidzią w vip sali A skoro już zapłacę, to i będę chodzić. Może dowiem się czegoś ciekawego.
Usg 3/4d miałam włączone przy okazji połówkowego. Jeśli chodzi o zobaczenie dzidzi, to dla mnie trochę jednak nienaturalne i jeśli tylko dlatego, to chyba nie polecam. Z tym, że jestem spokojniejsza, bo mój synek nie ma rozczepienia podniebienia, tak powiedziała lekarka. A po przeczytaniu o lipcowej mamie, pewnie zaczęła bym się martwić. I tak się martwię, ale może trochę mniej. A swoją drogą ktoś wie czy ta mama robiła takie usg?? Strasznie chodzi mi po głowie ta sytuacja.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bolą Was biodra po nocy ? Bo ja się wiercę w nocy z boku na bok, nie śpię ani na brzuchu, ani na plecach mi się teraz nie zdarza i jak wstaję rano to mnie te biodra bolą niesamowicie [COLOR="Silver"]
Bolą mnie od dwóch dni i to dosyć mocno. Poprzednią nockę miałam przekichaną przez to. Dzisiaj spałam normalnie, ale nad ranem bolały. Czy to oznacza, że rośnie mi tyłek a'la Beyonce?

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Miałam się Was pytać czy któraś z Was myślała o sesji brzuszkowej ? bo coraz bardziej mnie to kręci i nie wiem czy sobie nie zrobie takiej przyjemności
Tak. Myślałam i nawet dzwoniłam już do fotografa wstępnie się umówić. Robił nam sesje po ślubie w plenerze i jestem mega zadowolona ze zdjęć, także teraz też on będzie robił. 800 zł kosztuje u niego taka sesja, ale zszedł do 600 zł. Mąż się coś tam krzywił, ale on się zawsze krzywi na moje wymysły Mam tylko dylemat w którym miesiącu robić tę sesję?

Witam nowe mamusie
babku jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 22:02   #1272
Anoula
Zakorzenienie

Potrzebuję ślubnej porady sukienka oczywiście w jakimś odcieniu złamanej bieli, w bukiecie będą białe eustomy i pomarańczowe róże, nie chce kwiatków we włosach, w makijażu pewnie jakiś odcień pomarańczowego się gdzieś pojawi i pytanie czy malować paznokcie na pomarańczowo tez czy lepiej jakiś neutralny kolor?
Stary 2013-07-07, 22:13   #1273
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Potrzebuję ślubnej porady sukienka oczywiście w jakimś odcieniu złamanej bieli, w bukiecie będą białe eustomy i pomarańczowe róże, nie chce kwiatków we włosach, w makijażu pewnie jakiś odcień pomarańczowego się gdzieś pojawi i pytanie czy malować paznokcie na pomarańczowo tez czy lepiej jakiś neutralny kolor?
Ja bym pomalowała na nude żeby ten pomarańcz był takim delikatnym akcentem
Stary 2013-07-07, 22:21   #1274
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Fajną cenę będziesz miała Ja ciągle nie wiem jaki wezmę...chyba stanie na Tutku Granderze

Ale w Irlandii to nie jest obowiązkowe badanie...
przepraszam, ciągle zapominam że Ty w Irlandii jesteś

tez myślałam dużo o Granderze ale ten x- lander ma taką kuszącą cenę

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
lineczka, ale rozumiem, że bierzecie XA, tak? Bo ten, który pokazałaś, to XQ
A wózek już zamówiliście? Jesteście przekonani do koloru? Bo mnie zieleń też się podoba, ale słyszałam, że latem nie idzie opędzić się od muszek
a widzisz, pomyliłam się to jest ten http://x-lander.pl/produkty/51/xa/ niestety akurat w tych nie ma dużego wyboru, ewentualnie mogłabym mieć jeszcze kolor America z x-mova do x-a albo zastanawiałabym się nad Antarcticą, ale ten zielony najbardziej mi się podoba a muszki to ja mam w nosi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 22:27   #1275
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

-balsam dla ciężarnych,
-kocyk z małpką
śliczne!! a te trampeczki

Cytat:
Śliczne te rzeczy!

Byłam w Ros.smanie, kupiłam sobie odżywkę do włosów i farbę I teraz będę prosić moją siostrę by pobawiła się we fryzjera

a co to za schabik? pokazywałaś suknie? bo nie wiem czy mnie ominęło czy sie nie chwaliłas?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 22:28   #1276
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Pierwszy taniec zatańczymy do tej piosenki http://w905.wrzuta.pl/audio/aiv5A5yS...a_lubi_szanuje mało znana, nie chciałam czegoś oklepanego. Mi się podoba, Tż obojętne do czego zatańczy Co sądzicie?
Bardzo mi się podoba
Stary 2013-07-07, 22:34   #1277
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
śliczne!! a te trampeczki

a co to za schabik? pokazywałaś suknie? bo nie wiem czy mnie ominęło czy sie nie chwaliłas?
Schabik: olej + musztarda+ miód + kolendra+ pietruszka+ paprtka ostra+ sól+ pieprz. Razem wykutlać i w to wrzucić pokrojony na plastry schabik i do lodówki na godzinę. Potem do piekarnika na 50min w 175 stopniach [ostatnie 10 dałam w 200].

Sukienki jeszcze nie pokazywałam, pokażę po przymiarce.

xxxMikixxx no ja [podkreślam: ja ] źle bym się czuła w śnieżnej bieli i welonie. Bo jakby to ująć: braku dziewictwa przez sukienkę nie widać, a brzuch tak I jak dla mnie to nie pasuje. Ale podkreślam: to tylko moja opinia, zastosowana do mojej własnej kreacji Dla mnie biel symbolizuje czystość- welon to samo. Zwyczajnie byłoby mi głupio Chociaż Teściowa namawiała i na biel i na welon

Ja mam kłopot z biżuterią.. Mam tylko kolczyki. Za chiny nie mogę nic innego dobrać :/
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 22:36   #1278
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym pomalowała na nude żeby ten pomarańcz był takim delikatnym akcentem
No tak, zapomniałam o nude, chciałam kryjący a nie byłam do końca przekonana do pomarańczowego, dzięki
Stary 2013-07-07, 22:36   #1279
babku
Zadomowienie

Cytat:
Tobie poradziła bym pomalować na pomarańczowo, bo u kogoś bardzo mi się to podoba. Sama jednak miałam delikatny french Pomogłam?
babku jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 22:37   #1280
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Tobie poradziła bym pomalować na pomarańczowo, bo u kogoś bardzo mi się to podoba. Sama jednak miałam delikatny french Pomogłam?
Mam tak jak Ty chyba zostanę przy nude poleconym przez Paulinę
Stary 2013-07-07, 22:40   #1281
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
haha Ja miałam podobną rozkminę suknia ecru, bukiet goździki krem + dwa odcienie różu, buty lekki pudrowy róż, makijaż beż, róż, fiolet.. Na szczęście siostra mi powiedziała, że paznokcie u rąk koniecznie nude lub lekki french, a u stóp mogę sobie róż strzelić [mam buty peep toe i siostrę kosmetolog- wizażystkę ]
Zrób jak ja: w rękach klasyka, u stóp szaleństwo
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 22:44   #1282
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
haha Ja miałam podobną rozkminę suknia ecru, bukiet goździki krem + dwa odcienie różu, buty lekki pudrowy róż, makijaż beż, róż, fiolet.. Na szczęście siostra mi powiedziała, że paznokcie u rąk koniecznie nude lub lekki french, a u stóp mogę sobie róż strzelić [mam buty peep toe i siostrę kosmetolog- wizażystkę ]
Zrób jak ja: w rękach klasyka, u stóp szaleństwo
mam zakryte szpilki więc nic nie będzie widać i tak ale chyba właśnie zostanę przy klasyce na dłoniach
Stary 2013-07-07, 22:48   #1283
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Witam z końcem weekendu witam nowe mamusie
Cholernie boli mnie kręgosłup od dwóch dni, a dziś byłam na zakupach wyprawkowych i biegałam po Smyku jak wariatka nakupowalam ciuszkow za 150 zl (są mega promocje), a potem jeszcze w domku dostalam od szwagierki caly karton wiec wszystko co potrzeba juz mam

Ogladalam tez wozki i moje 3 typy to Navington Cadet, Bebetto Solaris i X-lander x-move - bede polowac na allegro na jakies uzywki

Mam jeszcze pytanie, jak jest u Was z seksem w ciazy? Jakies problemy czy wszystko "po staremu"? ja mam taki problem, ze po jakims czasie jakbym byla cala w srodku spuchnieta i wszystko mnie piecze, ale to bardziej na zewnatrz.. wiem na pewno, ze nie jest to zwiazane z zadna infekcja.. raz tez zdazylo mi sie male krwawienie z obtarcia..
Stary 2013-07-07, 23:08   #1284
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w planach, ponieważ po zapłaceniu za szkołę, będzie możliwość leżeć z dzidzią w vip sali A skoro już zapłacę, to i będę chodzić. Może dowiem się czegoś ciekawego.
Usg 3/4d miałam włączone przy okazji połówkowego. Jeśli chodzi o zobaczenie dzidzi, to dla mnie trochę jednak nienaturalne i jeśli tylko dlatego, to chyba nie polecam. Z tym, że jestem spokojniejsza, bo mój synek nie ma rozczepienia podniebienia, tak powiedziała lekarka. A po przeczytaniu o lipcowej mamie, pewnie zaczęła bym się martwić. I tak się martwię, ale może trochę mniej. A swoją drogą ktoś wie czy ta mama robiła takie usg?? Strasznie chodzi mi po głowie ta sytuacja.

Bolą mnie od dwóch dni i to dosyć mocno. Poprzednią nockę miałam przekichaną przez to. Dzisiaj spałam normalnie, ale nad ranem bolały. Czy to oznacza, że rośnie mi tyłek a'la Beyonce?

Tak. Myślałam i nawet dzwoniłam już do fotografa wstępnie się umówić. Robił nam sesje po ślubie w plenerze i jestem mega zadowolona ze zdjęć, także teraz też on będzie robił. 800 zł kosztuje u niego taka sesja, ale zszedł do 600 zł. Mąż się coś tam krzywił, ale on się zawsze krzywi na moje wymysły Mam tylko dylemat w którym miesiącu robić tę sesję?

Witam nowe mamusie
Co do tego tyłka a'la Beyonce weż nie strasz
Taki urok ciąży te bolące biodra i nic nie poradzimy na to raczej

Łoooo droga taka sesja, aż mnie przytkało jak to przeczytałam
Jednak dobrze że mam ciocie fotografkę która nawet gdyby miała wziąć coś kasy to nie weźmie raczej aż tyle

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witam się i ja z Wami, dzisiaj mam jakiś płaczliwy dzień.
Może dlatego że wczoraj dowiedziałam się że w poniedziałek mam iść zdawać egzamin, a myślałam że dopiero po 20 lipca, tak więc dzisiaj zakuwam od samego rana i już płaczę nad tymi notatkami, bo babka jest straszną hardą, stara panna z kotami. Czytam te notatki, powtarzam a i tak mam wrażenie że nic nie umiem powtórzyć bez kartki pod nosem
Do tego jutro mam pierwszy dzień w pracy po urlopie i już musze kombinować jak się wyrwać na ten pieprzony egzamin chociaż czuję że to będzie porażka i nic jutro nie powiem
Muszę ogarnąć 36 pytań z wykładów i 24 z ćwiczeń!!! Robię sobie co 2 godziny jakieś małe przerwy ale naprawde już się uczę tego ze łzami w oczach.

Witam nowe mamusie fajnie że się jeszcze ujawniacie.

A teraz się już z Wami żegnam i wracam spowrotem do notatek chociaż moje siedzenie nad nimi jest raczej bezowocne
za egzamin

Cytat:

-balsam dla ciężarnych,
-kocyk z małpką
Prześliczne te rzeczy
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 23:30   #1285
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie, jak jest u Was z seksem w ciazy? Jakies problemy czy wszystko "po staremu"? ja mam taki problem, ze po jakims czasie jakbym byla cala w srodku spuchnieta i wszystko mnie piecze, ale to bardziej na zewnatrz.. wiem na pewno, ze nie jest to zwiazane z zadna infekcja.. raz tez zdazylo mi sie male krwawienie z obtarcia..

U mnie jest "po staremu" tylko oczywiscie kwestia pozycji ktore lubie a moj brzuch juz mi na to nie pozwala
Mysle ze powinnas sie poradzic lekarza w tej kwestii obtarc, krwawienia itd. bo to nie ma zartow z tym

Sorki ze nie wkleilam Wam dzisiaj zdjec wyprawki ale nie mialam kiedy bo a to zakupy- kupilam w Pepco pieluchy flanelowe ale 3 tylko bo nie bylo ciekawych wzorow a to obiad, sprzatanie, drylowalam ze 3kg wisni bo wczoraj u tesciowej zrywalam i dzien zlecial :P

Jutro na glukoze i dobrze ze przypomnialam sobie ze mocz tez mam zrobic :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-07, 23:55   #1286
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Nie zacytowało mi wcześniej.
Gratulacje dla mamusi oraz dla cioci
Liliana piękne imię

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Wszystkie już zapewne śpicie a ja jakoś zasnąć nie mogę.
Wróciłam do domu, jestem z dala od TŻta i to pewnie przez to
do tego Jaś dokazuje niesamowicie, a cały dzień nie dawał znaków
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 01:39   #1287
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Śliczne te rzeczy!

Kochana dawac ten przepis mi tu bo wlasnie mam kawal Schabu I zero pomysłu na niego ..

Ja juz ledwo widze , straszny dzien ..
Nogi jak balony , upał niesamowity I ten syf w chacie ..w polowie sie z tad wynioslam , poszlam do mamy bo juz mialam dosc ..
Na szczescie zostalo pare wykonczeniowek na niedziele I masa sprzatania .
Do tego mam taka chcice na leczo ze jutro zamiast sprzatac bede gotowac leczo , pozniej mam badania w szpitalu . Musze tez Wam powiedziec ze znalazlam dzis pierwszy rozstep pod brzuchem, I niby sie z nimi liczylam bo sklonnpsci mam , ale jednak to boli ..

---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ----------

Cytat:

Witam nowe mamusie
800zl za sesje brzuszkowa ?
Mam znajoma (niestety w Polsce) fotografke ktora ostatnio miala promocje brzuszek + maluszek za 300zl ?

Ja tez taka sesje bym chciala tylko uwazam ze jestem tak niefotogeniczna ze szkoda 300 funtow bo to kupa kasy a ja I tak byłabym z kazdego z tych zdjec niezadowolona ..
Wczoraj jednak moja mama poznala dziewczyne , ktora zajmuje sie fotografowaniem dla przyjemnosci I nawet jej to wychodzi a w dodatku nie bierze za to kasy. Powiedziala ze sesje brzuszkowa chetnie by zrobila , bylby to jej pierwszy raz ..
I tak mysle czy nie zaryzykowac ogladam jej zdjecia na fb I sa calkiem fajne ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:16   #1288
lineczka1989
Zakorzenienie

hejo! :P

ale jestem pipa miałam jechać na glukozę i oddać mocz od razu, rano wstałam poszłam do łazienki, wysikałam się i uświadomiłam sobie że zapomniałam o pojmniczku i już za późno było teraz mogę jechać dopiero we środę

proszę moje zakupki i wanienkę jeszcze mam, ale fotki nie ma sensu wrzucać :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-08 07.02.12.jpg (156,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-08 07.03.29.jpg (128,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-08 07.04.12.jpg (91,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-08 07.05.32.jpg (119,9 KB, 19 załadowań)

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-08 o 07:17
Stary 2013-07-08, 07:31   #1289
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Ogladalam tez wozki i moje 3 typy to Navington Cadet, Bebetto Solaris i X-lander x-move - bede polowac na allegro na jakies uzywki
Ooo, i jak Nawington i X-Move na żywo? Bo ja dopiero będę dotykać, na razie to moje typy on-line

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ale jestem pipa miałam jechać na glukozę i oddać mocz od razu, rano wstałam poszłam do łazienki, wysikałam się i uświadomiłam sobie że zapomniałam o pojmniczku i już za późno było teraz mogę jechać dopiero we środę

proszę moje zakupki i wanienkę jeszcze mam, ale fotki nie ma sensu wrzucać :P
Pojedziesz w środę
I pamiętaj, żeby 12h przed badaniem pościć!

O jaaa, wyprawka pięknie się zbiera! Czy tylko ja mam raptem parę ciuszków i koniec?!
W sierpniu jedziemy do ikei, więc wyklaruje się sprawa łóżeczka, ale te wszystkie pierdółki kosmetyczne będą musiały poczekać do września. Mam nadzieję, że Nina będzie sobie wciąż bezpiecznie w brzuszku siedzieć

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:41   #1290
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ooo, i jak Nawington i X-Move na żywo? Bo ja dopiero będę dotykać, na razie to moje typy on-line

Pojedziesz w środę
I pamiętaj, żeby 12h przed badaniem pościć!

O jaaa, wyprawka pięknie się zbiera! Czy tylko ja mam raptem parę ciuszków i koniec?!
W sierpniu jedziemy do ikei, więc wyklaruje się sprawa łóżeczka, ale te wszystkie pierdółki kosmetyczne będą musiały poczekać do września. Mam nadzieję, że Nina będzie sobie wciąż bezpiecznie w brzuszku siedzieć
spokojnie, wyrobisz się ze wszystkim my będziemy kupować co miesiąc coś żeby później nie wyszło tak, że przyjdzie nam kupić wszystko na raz

no właśnie co do badania a na wieczór najadłam się ciasta z truskawkami i poprawiłam wiśniami

ostatnio moja bratowa i brat mojego TŻ wręcz KAZALI mi kupić wózek na paskach, bo jak ja będę dziecko bujać w wózku jak te na amortyzatorach są sztywne jak ja uwielbiam jak ktoś mi coś każe :P

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-08 o 07:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości