|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jezzzu, niech im to przejdzie... Ale u Ciebie może rzeczywiście przez pleśniawki, lekarz też u małej szukał, ale nie znalazł |
|||
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
to zamówię dziecko i będę sobie czytała wieczorami ja nawet przy pustawym nie miewałam mrowienia ale na szczęście ładnie leciało muszę wskrzesić ten mój laktator ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Adunia a próbowałaś jej podać odciągnięte mleko? Jak wtedy się zachowuje? |
|
|
|
|
#873 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() i ich stala cena to 24.90 ![]() Cytat:
dokladnie ![]() Cytat:
bedzie w biedrze taniejjjj ![]() Cytat:
moj tez robi zielone od 2 mc Cytat:
![]() Ogladam film na tvp 1 oszukana dramat z angelina jolie ach traumatyczny ale piekny tez bym tak walczyla o dzieci
|
|
#874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Cytat:
Generalnie po pierwsze to odkryłam, że chyba go trochę źle trzymałam, bo leci mi mleko szybko, więc on musi być naprawdę brzuszkiem do brzuszka bo jak ma głowę choć trochę na bok skręconą to mu się ciężko połyka ( same obróćcie głowę w bok i spróbujcie połykać ślinę szybko) a i tak leci mi tak szybko, że prawie codziennie się krztusi i na początku karmienia mam zawsze płatka i on się odsuwa na chwilę bo nie nadąża i ja płatka przykładam i podaję znów po chwili. Do tego polecam sprawdzić czy naprawdę nie chcę odbić, bo u nas to druga sprawa, jak mi się zaczyna denerwować to zwykle chce odbić. Czasami nie, ale taka chwila przerwy w jedzeniu też mu dobrze robi i nawet jeśli miał jakiegoś nerwa to po 5-10 minutach po przystawieniu dossie sobie jeszcze trochę już na spokojnie. No i jak w międzyczasie zrobi w pieluchę to też zmieniam jak widzę, że ma nerwa bo myślę, że mu to przeszkadza. Ja bym kombinowała i wierz, że się skończy i staraj się być spokojna. Łatwo się mówi jak się już tego nie ma, ale tylko to mogę doradzić. Ja walczyłam 2,5 tygodnia i prawie już go odstawiłam, ale się uspokoił. Jak wróci to też pewno się znów wkurze. Inna sprawa, że zaakceptowałam fakt, że czasami pije 4-5 minut a nie 10, ważne, że niektóre karmienia ma choć 10 min, a nie cały dzień po 5.
|
|
#875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Magiusa, dzięki za wszystkie rady. Spróbuję jeszcze z tym odbijaniem właśnie. Trzymam ją raczej dobrze, brzuszkiem do siebie. Będziemy walczyć!
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2013-08-10 o 22:22 |
|
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
a może pozycja - tak jak Magiusa pisze? nie mam pojęcia, ja aż takich cyrków nie miałam...
|
|
|
|
#878 |
|
Zadomowienie
|
adunia, zapomniałam napisać, że 3mam za Was kciuki i jestem pewna, że kryzys minie.
|
|
|
|
#879 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na mojego buntownika działa pozycja na leżąco - pomarudzi trochę ale zje, inaczej już go nie karmię tzn na siedząco bo sie wyrywa, gdyby młody pił ładnie z butelki to bym juz go dawno na mm miała, ale to jest burżuj żadnej butli nie ruszy ani smoczka, nawet Magiusowego z USA za 40 zł |
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
a co do pozycji karmienia to cholerka, uwielbiam karmić na leżąco, młody też chyba to lubi ale za cholerę nie chce mi leżeć na boku tylko na wznak
a nie powinien co prawda nie krztusi się ale to chyba nie jest najzdrowsza pozycja
|
|
|
|
#882 |
|
Wtajemniczenie
|
no chyba nie za bardzo mu wygodnie z wykręconą szyja, a nie pomaga wtulenie go do siebie?
|
|
|
|
#883 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie się cieszę, to już 4 doba bez kolki i 4 dni mniej do 3 miesięcy i końca problemów z brzuszkiem ))
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Ankaaa, moja tez lubi karmienie na lezaco, chwilke pojeczy ale je ladnie, co najmniej 10 minut. Rzeczywiscie, wybrednego masz syna
![]() Justi, moja tez woli lezec na pleckach, nie krztusi mi sie tak wiec nie biore jej na bok bo sie wkurza. Uciekam pod prysznic i spac, bo dzis nieziemsko mnie wymeczyla ta moja glizda milej nocki wszystkim!
|
|
|
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też uciekam do spania, mężu robi dziś za kierowcę, przywozi moją rodzinkę z weselicha na które nie poszliśmy - no nic za rok sobie odbijemy bo będzie kolejny ślub w rodzinie
|
|
|
|
#886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i właśnie mam wrażenie, że jemu jest tak wygodnie Cytat:
|
||
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też liczę dni do 3 mies i końca brzuszkowych problemów, choć takich jak wy nie mieliśmy
|
|
#888 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spróbować można to tylko 2 zł, a jak nie przjedą do nystatyna bądź flunacolCytat:
![]() ?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Własnie zamroziłam własne brzoskwinie, kupne maliny i borówki bo jagód już nie ma a ja się zgapiłam.
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek ziemniaczki, borowiki, cebula w sosie zapieczone z serem, pyszotka
![]() Mężu miał z polędwicą i papryką w sosie czosnkowym
|
|
|
|
#890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() obejrzeliśmy w końcu bejbi blues - ciezki film. najgorsze, ze naprawdę istnieja takie dziewczyny, a obecne nastoletnie zycie często wygląda podobnie |
||
|
|
|
#892 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleguj się z mamuskami zebys kiedyś nie bala się kiedy corka przyjdzie i powie, ze chce pojsc się pobawić do kasi, a najlepiej to zostać u niej na noc ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
a później zacznie się temat kupek zupek szczepien - masz wizazowa wprawe, wiec gładko pojdzie ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- sa, tylko przyszly na 2 zmiane |
|||||
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
A co do kolek i brzuszkowych problemow mam nadzieje zennie zapesze to zapomnielismy o nich ![]() Nawet nie wiem kiedy hiii no woem od paru dni calkowity niemalze spokoj nietaz rano podrzuca pupa od 4 dni nie daje mu nic oprocz vit d i biogai hiiiMoj synus chyba ma sie lepiej bo dzisiaj zjadl 120 po kapieli i chcial wiecej , musze butelki kupic wieksze i smoczek z szybszym przeplywem, a i zamowilam smoczus z mam baby z napisem I serduszko i Daddy niechbsie tstus cieszy..hiii I u nich wezme chyba tez lyzeczki z butelek jestem mega zadowolona M. Innej do ust nie weznie heee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach z
Cytat:
i nie tylko na chrzciny. takiej szukamy - prostej, ale z przytupem
|
|
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok ja dzisiaj na pierwszej bylam hee pora odpoczac hii Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#896 | |||
|
Zakorzenienie
|
o to przegapiłam
robiłam dzisiaj porządek i wyrzucałam rozne ulotki, które zachomikowalam w czasie ciąży. -znalazłam wlasnie info o tej książce, -reklamę paputkowej strony http://paputki.com.pl -kubeczek przyjazny dzieciom od 3 miesiąca diody www.doidycup.pl -kolejna podobno swietna ksiazke BOBAS LUBI WYBOR - ksiazka, która podobno zmieni Twoje myslenie o zywieniu dzieci (Gill Rapley i Tracey Murkett)może ktoras zainspiruje ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- moja mama prawie zeszla z tego swiata jak sobie surowe jabłko zjadla w szpitalu zaraz po jakiejś operacji dlatego jak urodziłam to w domu były tylko kompociki i jabłka z nich hehe. dla dziecka surowe jabłko tez byłoby ciężkostrawne ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
już nie mogę się doczekać kiedy nasze maluchy będą poznawaly swiat wszystkimi zmysłami |
|||
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na książkę o BLW też będę musiała zapolować
|
|
|
|
|
#898 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/holle-kaszka-bezgl...443349932.html http://allegro.pl/holle-kaszka-jagla...445943032.html http://allegro.pl/holle-kaszka-orkis...434921998.html ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
zapomnieli zabrać na wakacje nianie...i jej maz to gdzies wygrzebal w necie. podobno jeden tel. zostawia się przy dziecku, drugi ma rodzic i już. hehe jakie to proste.oni próbowali ze skypem. laptop przy dziecku, drugie konto na komórce ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
ja zaczynałam od recznego aventa i polala się krew :P później canpol tez reczny, ale ilez można pompować? następnie medela profesjonalna szpitalna, a w domu ta mini i jest ekstra.Cytat:
prawie jak all. cos dla mnie hehe.Cytat:
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
niedokładnie czytasz z tych krzaczorow, bo sporo z nas ma takie przeboje przejdzie...u nas raz jest szarpanie cyca, innym razem aniołek. i znow zlosc i wrzask jakbym ja chciała otruc, a po chwili sielanka :P wszystko zwalam na skoski piekna Kajusia a mamuska ma sliczne paznokcie ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
hehe jaka trauma. ja slyszalam tylko "nie no, ona jest leniwa, ale musi pania ratować, wiec przystawiać jak najczęściej". taaaa, az przyniosla mi laktator Ejjj, ale cudownie posiedzieć na wizażu. ekstra! musisz ich częściej usypiac hehe.jak za starych czasów, tylko nikt w brzuszku nie kopie i zachcianek nie ma na kogo zwalic :P
|
||||||||
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#900 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Uff, Sofia śpi w łóżeczku. Łatwo nie było... No ale nikt nie obiecywał, że będzie
![]() ojej, ale fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
U nas wieczorne usypianie to droga przez mękę. Od momentu wyjęcia z wody jest krzyk, krzyk przy jedzeniu, przy zasypianiu. Testujemy milion pozycji. Jak zaśnie to zazwyczaj jeszcze ze 2 razy się obudzi i trzeba tulić od nowa Właśnie się obudziła (już drugi raz) i TŻ działa, zobaczymy co zdziała... Za to po nocnym karmieniu jest ją łatwiej odłożyć. Może od tego zacznę?Cytat:
![]() Cytat:
A maleńka jest prześliczna Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ech... TŻ z nią właśnie spaceruje po mieszkaniu... Oj kiepsko te nasze wieczory wyglądają... Chciałabym znaleźć klucz do mojego dziecka... |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

a jak ssie chwilę i znów ryczy to daj ją może do odbicia? 

Na samą myśl tamtych chwil jest mi słabo. 

ale spróbować można to tylko 2 zł, a jak nie przjedą do nystatyna bądź flunacol