|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
hej ja dziś właśnie wróciłam z urlopu w Polsce loty obeszły się spokojnie mały spal smacznie. wykąpie się i zaczne was nadrabiac.
|
|
|
|
#1052 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nic a nic i w życiu bym tego nie mogła przyrównać do kupy dorosłego ![]() Cytat:
![]() == za nami pełen atrakcji dzień jutro też zapowiada się ciekawie Bartosz pozna kolejnego kolegę
|
||||
|
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
Pokażę Wam jeszcze mojego 6-tygodniowego... maluszka...
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Aż sprawdziłam ile ważył w dniu porodu bo normalnie wielgachny w tej gondoli
![]() I ja jestem chyba leniwa mama, moje dziecko cały dzień przebywa w body i skarpetkach, a spodenki i bluzeczki ubieramy tylko jak jest chłodniej. Z kolei na spacerek po prostu w zależności od pogody różnej grubości kocyki.
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie taki maluszek skoro ledwo mieści siedo gondoli i nosi już buty ![]() Niezłyyy ma profil
|
|
#1057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do ubierania, to dzisiaj matka zaszalała, bo nie było upału . Tak to najczęściej rampersik - cienko i wygodnie.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1058 | ||
|
Zakorzenienie
|
maluszka
Cytat:
Cytat:
ostatnio znajomi do nas "ale taka kupa niemowlaka śmierdzi cooo?" My z mężem na siebie zdziwieni i razem odpowiadamy, że nieeee |
||
|
|
|
#1059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2) Dam Ci kiedyś przewinąć Leonidasa, tylko zaopatrz się w jakieś klamerki. |
|
|
|
|
#1060 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za porady
Cytat:
Cytat:
![]() wytrzymałam tyle bo upały były więc myślałam że zwyczajnie nie ma apetytu, wody dużo pił. ale teraz jest temperatura w normie, a problem coraz większy jutro chyba umówię nas do pediatry, może coś poradzi.spróbuje kupić gdzieś jakieś inne mleko małe porcje bo takich dużych to nie ma co na próbę kupować. Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- ja nie wiem skąd w ogóle przekonanie że kupa niemowlaka nie śmierdzi Przemek jak zrobi jak nie ma mnie akurat koło niego i nie widzę że ciśnie to od razu da się wyczuć jak tylko do niego podejdę
|
|||
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Próbuję nadrabiać ![]() Powiem wam, że u nas Delicol działa. W środę lekarz nam kazał odstawić i mała zaczęła się znów zachowywać jak wcześniej. Płacze od 18 do kąpania, wyrywanie przy jedzeniu zwłaszcza wieczorem, płacz po jedzeniu. Dziś dałam jej znów delicol i jest lepiej. Zmniejszyłam jej dawkę i daję 5 kropli a nie 8 jak na ulotce bo ten śluz podbarwiony krwią pojawił się jak jej zwiększyłam. Moja mała przez te upały cały czas spała na rękach bo zależało nam żeby choć raz dziennie się godzinę przespała i chyba jej się spodobało ale mamusia próbuję ją na ziemię sprowadzić. Po kąpieli marudziła że w łóżeczku leży ale się nie dałam. ![]() Co do kup to naszej śmierdzą, a mleka wogole nie piję. Właśnie zawsze robiła 2 dziennie koło 10 i koło 16 a dziś tej popoludniowej nie było nie wiem czemu. Co do ubierania to ja na codzień same body z krótkim rękawem i do spania tak samo. W niedziele zazwyczaj sukieneczka. No a jak jest zimniej to wtedy jakies dżinsy i koszulka. Butki mam takie małe conversy ( ale nie trampki ) ale jeszcze ich nie założyłam małej. U nas też niedługo gondola będzie za mała...
|
#1062 |
|
Wtajemniczenie
|
przystojniak
hahah ja Przemka ostatnio przeprowadziłam do spacerówki rozkładanej na płasko bo mniej więcej tak wyglądał w gondolce, może troszkę dłuższy
|
|
|
|
#1063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1064 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze trochę i będzie 5!Cytat:
(194 licząc od masy po spadku w chwili wyjscia ze szpitala), wiec naprawdę slicznie Ci przybiera! ![]() Cytat:
może podloz pod małego ceratke i na to flanelke albo tetre. będzie sobie mogl kupkac dowoli chyba tak jak ja nie umiesz zakladac pieluch ![]() Cytat:
jeszcze trochę i będziemy urzadzac pokoiki przedszkolakow wtedy juz odrobina kleju na scianie nie będzie niczym niezwykłym ![]()
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-08-13 o 00:22 |
||||
|
|
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do tego czy za szybko leci to Przemek nie krztusi się przy piciu? Bo u nas notorycznie jest krztuszenie na początku więc Młody się odrywa, ja płatka do cycka, on w tym czasie zaczyna ryczeć, że nie je, więc odsuwam płatka i mu daję i tak z 2-3 razy aż w końcu cycki zwolnią i jest normalne picie
|
|
#1066 |
|
Raczkowanie
|
nasz Emilek też już ledwo sie mieści w gondoli a jutro skończy 4mc ale ten czas z dziecmi leci dopiero co sie urodził a tu juz 4mc
|
|
|
|
#1067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lecę spać
|
||
|
|
|
#1068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musze sie za to wziac, tylko nie wiem kiedy ![]() A szpilki u mnie nietykalne, wszystkie ulubione, czekaja na lepsze czasy
|
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
No no no wyglada na 4 mc a nie na 6 tyg. Heer wielki i ma juz buty hii
|
#1071 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
daj znac za ile się sprzeda ![]() Cytat:
moja wciąga wszystko co jej podamy. zastanawiałam się ostatnio czy jeśli w butli byłby litr to walczylaby do końca ile mrozicie borowek albo malin? pol kg? kg? albo np. cukinia 1,2? bo zupełnie nie wiem jakie zapasy potrzebujemy. co roku mrozilam sobie gotowe leczo (czasem bez kiełbasy i cebuli). i nie było nic pyszniejszego niż taki "wakacyjny" obiad w srodku zimy. snieg, zimno, a tu goracy pyszny obiadek w tym roku chyba zamiast mrozic zapasteryzuje...nie mam miejsca w zamrażarce ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
oj od dawna gram w większość konkursow, które wpadna mi w lapy. wlasciwie większość wyprawki dla chrześniaka była wygrana no ale wtedy miałam czas i mogę powiedzieć, ze bylam uzalezniona ![]() Cytat:
Cytat:
także te fiolki to niezły patent ![]() Cytat:
![]() http://www.agdperfect.pl/shop/pokaz_produkt.php?idprod= 817 http://www.agdperfect.pl/shop/pokaz_produkt.php?idprod= 819 ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
konkursy sa wszędzie, wystarczy mieć oczy i uszy szeroko otwarte hehe.o np. dzisiaj - jem sobie danio waniliowe, a tam na etykietce konkurs no to poczytałam, poslalam i już. mama porzucila mi opakowanie po ciastkach familijnych z jutrzenki - bo tez wypatrzyla jakies nagrody uzależnieni jesteśmy wszyscy i tyle hehe.---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
wszystkie cichaczem kupujecie czy az tyle osob siedzi w krzaczorach i korzysta z naszych pomyslow? allegro i inne serwisy powinny nam placic za reklamę!---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
myslalam, ze tylko jeśli przegapisz termin albo większym dzieciom z którymi już tak często nie biega się do przychodni. nie wyznaczyla Wam polozna na patronazu terminu szczepien? albo lekarz na tej pierwszej wizycie?daj znac jak tam po chrzcinach i nie szalej za bardzo w kuchni, bo goście i tak będą woleli sciskac mala zamiast jesc hehe.
|
||||||||||
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą mloda miała rajstopy jakies 15 min. bo później tata jednak stwierdził, ze mama ma racje i jest cieplej niż myslal bo ja pod dachem mam corke -boso przez swiat.![]()
|
|
|
|
|
#1073 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekają szpile ale na chrzciny mam zakupione jasne szpilki ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- ja zakupiłam w ciąży rajstopy dla Kubusia bo mi koleżanka wmówiła, ze takie neizbędne i ani razu ich nie miał, no ale pewnie na chłodniejsze dni bedą nie wiem czemu ja sobei dałam wmówić, ze trzeba kupić rajstopy na lato i to jeszcze dla chłopaka |
|||
|
|
|
#1074 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uczyliscie Malgosie fruuuuwac? hehe wysoko do aniolkow! slodka jest. wygląda na taka drobniutka lalunie ![]() Cytat:
z takimi wynikami to naprawdę powinnas wrzucić na luz. przecież to 360 tygodniowo! 5750 wazyla Nela w ostatnia srode, a jest od Darka duuuzo starsza i urodzila się wieksza. zatem babo, jeszcze raz będziesz jeczec, ze mało je to dostaniesz wielkie baty na gole dupsko!---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
a mamuśki starają się spocic przy ćwiczeniach, a nie przy dzieciach? hehezazdroszczę Zakopca. w sumie my tez myslimy żeby się gdzies wybrać...może human body powiedz mi, czy damy tam rade z wozkiem?Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
długo musialas meza przekonywać do spiewu? u nas to nie przeszloby hehe. pomysl z rodzinnym chrztem bardzo fajny, to było 100% Wasze swieto.Cytat:
musi zalapac, ze glownym posiłkiem jest mleko, a reszta to tylko dodatki.kontroluj wage, bo jeśli faktycznie od miesiąca ogranicza mleczko to pewnie zacznie spadac ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- a jaka cudna, hmm swatowa? tak to sie chyba nazywa Cytat:
i jak synkowi podoba się Polska? dzisiaj starszy syn mojego brata rozbroil mnie swoja polszczyzna "mamo, on jest za mały. ta trasa (w parku linowym) jest dla niego za TRUDSZA" |
|||||||||
|
|
|
#1075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1076 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już nie mogę się doczekać az pierwsze dziecko przyjdzie do mnie na skarge "prose pani, a nela..." cudny młody stylowy mezczyzna ![]() a jakie fajne adasie na nozkach! goldola już prawie na styk ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
wole ubrać spodnie i sweterek, a jak zasnie nakryc ja tetra. kocyki u nas się nie sprawdzają - mloda za bardzo fika, a dwa mnie ciagle wydaje się, ze jest za cieplo ![]() Cytat:
![]() Nela tez robi się coraz dluzsza, na szczęście gondola w tako ma 88cm dl. wiec jeszcze trochę w niej pojeździ. a regulacja zaglowka tez jest praktycznie az do siadu, wiec trochę ja może pooszukujemy pewnie większość przesadzi dzieci do spacerowek jak tylko zrobi się chłodniej, kilka warstw ciuchow, jakiś kombinezon itd. i male bałwanki nie wejda do gondoli hehe ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
ale rehabilitacja to nic zlego tylko się cieszyc, ze ktoś pocwiczylby z dzieckiem i pokazal jak lepiej dbac o jego rozwój ruchowy! mysle, ze bez podstaw lekarz raczej skierowania nie da...Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1077 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1078 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba że to przypadek byl ... zobaczymy w ciągu dnia. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej ...przeczytałam co u Was .. banka kochana za komentarze dzięki....i nie zazdraszczaj bo tak to tylko na zdjęciach i z daleka..jak zmarszczek nie widac![]() moje dzieci jeszcze śpią moze jakąś kawkę wypijemy.... aaa...nuna ..co do szczepienia to Ja bym zadzwoniła i zapytała czy wasza przychodnia ma zwyczaj powiadamiac o terminie szczepień... my się umówiliśmy jak byłam na patronażowce .. i wyobraźcie sobie ze termin wolny dla naszego szczepienia mamy dopiero na 30 sierpnia... mały będzie miał jakieś 10 tygodni...i co mam zrobic?! nic.. bo widocznie nie musi to byc przepisowo na 6 tygodni ![]() dzieci na zdjęciach dodanych wszystkie słodkie i urocze ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- pisałyście o wypadających włosach..mi niestety też wypadają i to znacząco..i oprócz tego mam obleśny wzmożony łupież.... ![]() masakra jakaś...zawsze po ciążach mi włosy wypadały ale łupież to pierwszy raz...i co z tym zrobic...szukac szamponu ..który i tak nie pomoże...czy przeczekac jak to że wypadaja włosy które wypaśc sobie muszą... ![]() myję teraz głowe codziennie zeby zapobiec temu "sypaniu" się z głowy..i to dziecięcym szamponem z oliwka ..choc trochę natłuszcza skórę głowy i jest spoko....a włosy mięciutkie i puszyste ![]() po ciążach (jak to brzmi..wieloródka hi hi ) zazwyczaj obcinałam na krótko włosy bo myslałam ze trzeba je wzmocnic..bo tak mi wypadały...teraz wiem ze i tak i tak wypadną czy krótkie czy długie ..nie ma co obcinac..przynajmniej można związac...przeczekac ten moment i już..potem nabiorą w siłe jak hormony się ustabilizują przeczytałam ulotkę azalii...ludzie i jak to spokojnie brac...ehh
|
|
|
|
|
#1080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

dziś kolejne podejście do jabłka ale jakoś nie bardzo, w ogóle buzi nie chciał otwierać, może zły moment wybrałam. 
mam nadzieje, że jak ktoś licytuje 2 pak body to dobierza coś jeszcze
i mogłabym ją jej sprzedać, ale żyłka hazardzisty się we mnie odzywa
chyba zostawię nawet jakbym miała stracić to trochę adrenaliny w życiu się przydaje

07.07.2012
jutro chyba umówię nas do pediatry, może coś poradzi.

bo głowimy się od tygodnia, chyba do pediatry się przejdę 
kochana za komentarze dzięki....