Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 21:41   #1051
maluska88
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

hej ja dziś właśnie wróciłam z urlopu w Polsce loty obeszły się spokojnie mały spal smacznie. wykąpie się i zaczne was nadrabiac.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 21:42   #1052
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
na tym z białymi koralikami tak
próbuj przekonać Karolcię do łyżeczki bo potem jak się zaczyna ze stałymi pokarmami to dziecko nie wie o co chodzi dziś kolejne podejście do jabłka ale jakoś nie bardzo, w ogóle buzi nie chciał otwierać, może zły moment wybrałam.

patrzyłam wczoraj w sklepie na soki po 4 miesiącu - jeden był z "pachnącymi lasem owocami jagodowymi" - skład: woda, sok z białych winogron - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (43,7%), sok z malin - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (5%), sok z jeżyn - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (0,7%), sok z aronii - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (0,4%), kwas L-askorbinowy (witamina C).
to można już dawać?
ja bym chyba wolała zrobić swój sok

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Moja sprzedaz na allegro idzie pełną parą mam nadzieje, że jak ktoś licytuje 2 pak body to dobierza coś jeszcze ja bym tak zrobiła, no i mam dylemat sprzedaje sukienke ciazowa obserwuje ja 9 osob, jedna licytuje i ta laska napisała mi, że kupi ją od ręki za 40 zł, wystawiona jest licytacja od 16, dałam za nia na wyprzedazy 30 zł i mogłabym ją jej sprzedać, ale żyłka hazardzisty się we mnie odzywa chyba zostawię nawet jakbym miała stracić to trochę adrenaliny w życiu się przydaje

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a ze niby ktos ci wmowil, ze kupa wlasnego dziecka nie smierdzi? (moja mama tak twierdzi )

motylek daje mm.
ale ja karmie cycem i smrody przypominaja te, co dorosli produkuja. tak to juz jest, ze kupa smierdzi aha, ja tez pije mleko krowie. czy to z tego smrod... no nie wiem, watpie. twoja kupa tez jakos bardziej smierdzi po tym mleku?
kupa mojego dziecka nie śmierdzi, serio...
nic a nic i w życiu bym tego nie mogła przyrównać do kupy dorosłego
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Poza tym czekam na wezwanie do szczepienia, mała skończy 8 tyg w czwartek i cisza
ale na jakie wezwanie Ty czekasz? my byliśmy na wizycie jak Mały miał 3 tygodnie (sama się umawiałam) i wtedy też umówili nas na szczepienie

==
za nami pełen atrakcji dzień jutro też zapowiada się ciekawie Bartosz pozna kolejnego kolegę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 21:43   #1053
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Pokażę Wam jeszcze mojego 6-tygodniowego... maluszka...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130812_170332-male.jpg (49,8 KB, 76 załadowań)

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 21:46   #1054
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Aż sprawdziłam ile ważył w dniu porodu bo normalnie wielgachny w tej gondoli

I ja jestem chyba leniwa mama, moje dziecko cały dzień przebywa w body i skarpetkach, a spodenki i bluzeczki ubieramy tylko jak jest chłodniej. Z kolei na spacerek po prostu w zależności od pogody różnej grubości kocyki.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 21:46   #1055
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
U nas dzwonią za każdym razem na szczepienie. Myślę, że to zależy od przychodni.
U mnie podobno wysyłają sms-y, ale to dopiero na kolejne szczepienia. Jako tako nie są wysyłane żadne wezwania, a chyba to chodziło nunie.

Leon
Stary 2013-08-12, 21:46   #1056
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

ale na jakie wezwanie Ty czekasz? my byliśmy na wizycie jak Mały miał 3 tygodnie (sama się umawiałam) i wtedy też umówili nas na szczepienie

==
za nami pełen atrakcji dzień jutro też zapowiada się ciekawie Bartosz pozna kolejnego kolegę
tyyy ja rozumiem, że kochasz swoje dziecię, no ale aż tak, że jego kupa nie śmierdzi?

Cytat:
nie taki maluszek skoro ledwo mieści siedo gondoli i nosi już buty Niezłyyy ma profil

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 21:49   #1057
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

I ja jestem chyba leniwa mama, moje dziecko cały dzień przebywa w body i skarpetkach, a spodenki i bluzeczki ubieramy tylko jak jest chłodniej. Z kolei na spacerek po prostu w zależności od pogody różnej grubości kocyki.
Obstawiam jeszcze z 3 tygodnie i będziemy się musieli przesiąść do spacerówki, co mi się nie podoba.

A co do ubierania, to dzisiaj matka zaszalała, bo nie było upału . Tak to najczęściej rampersik - cienko i wygodnie.

Leon
Stary 2013-08-12, 21:50   #1058
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
maluszka powiedziała co wiedziała
Cytat:
a to my szalejemy z ciuszkami

Cytat:
tyyy ja rozumiem, że kochasz swoje dziecię, no ale aż tak, że jego kupa nie śmierdzi?
Serio ostatnio znajomi do nas "ale taka kupa niemowlaka śmierdzi cooo?" My z mężem na siebie zdziwieni i razem odpowiadamy, że nieeee

Stary 2013-08-12, 21:53   #1059
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

Serio ostatnio znajomi do nas "ale taka kupa niemowlaka śmierdzi cooo?" My z mężem na siebie zdziwieni i razem odpowiadamy, że nieeee
1) Cicho.
2) Dam Ci kiedyś przewinąć Leonidasa, tylko zaopatrz się w jakieś klamerki.

Leon
Stary 2013-08-12, 22:10   #1060
vil84
Wtajemniczenie

dziękujemy za porady

Cytat:
Vil Kuba ostatnio mojej mamie wypił butle dopiero jak mleko ostygło dosc mocno, a on tak cały dzień nie je ? moze przejdz sie do tego lekarza
całym, od początku lipca robi cyrki, najpierw jadł 3-4 razy dziennie, a teraz już w ogóle nie chce ... do wczoraj jadł w nocy raz bez problemu, a dziś w nocy próbowałam z kwadrans żeby w ogóle zaczął jeść

Cytat:
Ale masz już kupioną butlę ze smoczkiem o większym przepływie? Bo mi przychodzi do głowy kilka rzeczy:
1. ma za mały przepływ smoczek na gęste mm i się wkurza, że tak wolno leci, czytałam też, że czasami niektórym dzieciom nie odpowiada przepływ pasujący do ich wieku więc może spróbuj z jeszcze kolejnym wiekowo przepływem. A wiadomo woda mu leci szybciutko, nieważne jaki przepływ
2. nie smakuje mu mm, spróbuj zmienić. Słyszałam, że smaczny jest Hipp i Humana, może uda Ci się dorwać w saszetkach i mu zasmakuje
3. No właśnie te ząbki rosną i bolą, ale wtedy maściami, tylko nie wiem czy aż tak długo trwa wyżynanie

Inna sprawa, że jak to tyle trwa to na pewno bym poszła do pediatry, szczególnie jeśli wszelkie podsunięte przez nas opcję nie zadziałają.
Ja Cię podziwiam, że tak długo z tym wytrzymałaś, ja już dawno bym zeszła ze strachu
smoczek ma 3+ a ma skończone 4, kolejny jest 6+ więc chyba za wcześnie. ale myślałam też o tym, jutro kupię 2 i spróbujemy się "cofnąć" bo może jemu akurat za dużo leci
wytrzymałam tyle bo upały były więc myślałam że zwyczajnie nie ma apetytu, wody dużo pił. ale teraz jest temperatura w normie, a problem coraz większy jutro chyba umówię nas do pediatry, może coś poradzi.
spróbuje kupić gdzieś jakieś inne mleko małe porcje bo takich dużych to nie ma co na próbę kupować.

Cytat:
U nas też tak jest, ale zębów ani widu ani słychu?!
Kręci się, wygina, rozgląda, pluje, próbuje jeść i butlę i rękę, jesos pozycji do karmienia mi brakuje i autentycznie wmuszam w nią...
no dokładnie tak jest u nas ...

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

ja nie wiem skąd w ogóle przekonanie że kupa niemowlaka nie śmierdzi Przemek jak zrobi jak nie ma mnie akurat koło niego i nie widzę że ciśnie to od razu da się wyczuć jak tylko do niego podejdę

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:12   #1061
justyna_g4
Zakorzenienie

Próbuję nadrabiać

Powiem wam, że u nas Delicol działa. W środę lekarz nam kazał odstawić i mała zaczęła się znów zachowywać jak wcześniej. Płacze od 18 do kąpania, wyrywanie przy jedzeniu zwłaszcza wieczorem, płacz po jedzeniu. Dziś dałam jej znów delicol i jest lepiej. Zmniejszyłam jej dawkę i daję 5 kropli a nie 8 jak na ulotce bo ten śluz podbarwiony krwią pojawił się jak jej zwiększyłam.

Moja mała przez te upały cały czas spała na rękach bo zależało nam żeby choć raz dziennie się godzinę przespała i chyba jej się spodobało ale mamusia próbuję ją na ziemię sprowadzić. Po kąpieli marudziła że w łóżeczku leży ale się nie dałam.

Co do kup to naszej śmierdzą, a mleka wogole nie piję. Właśnie zawsze robiła 2 dziennie koło 10 i koło 16 a dziś tej popoludniowej nie było nie wiem czemu.

Co do ubierania to ja na codzień same body z krótkim rękawem i do spania tak samo. W niedziele zazwyczaj sukieneczka. No a jak jest zimniej to wtedy jakies dżinsy i koszulka. Butki mam takie małe conversy ( ale nie trampki ) ale jeszcze ich nie założyłam małej. U nas też niedługo gondola będzie za mała...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:12   #1062
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
przystojniak
hahah ja Przemka ostatnio przeprowadziłam do spacerówki rozkładanej na płasko bo mniej więcej tak wyglądał w gondolce, może troszkę dłuższy

Stary 2013-08-12, 22:14   #1063
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

==
kiedyś oglądałam taki dokument o fenomenie niemowlęcej kupy tj matkom dano do powąchowania ileś tam kup dzieci i po zapachu matka poznała swoje dziecie - niezawodność 100% sie okazała

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:18   #1064
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
skoro sam zasypia, to tylko sie cieszyc ale mojemu tez czasem sie zdarza...
a Flo szczuply jest, to fakt. ale faldeczki ma! i wazy juz 4430 g
a niedawno jeczalas, ze nie ma 4kg jeszcze trochę i będzie 5!

Cytat:
no i ogolny komentarz na temat wielkosci mojego potomka: tak jak vil napisala, to po prostu lezaczek za duzy, o!
a tak powaznie, to biorac pod uwage jego wage urodzeniowa i aktualna wychodzi mi, ze srednio przybieral na tydzien 155 g - co w przypadku kp jest dobrym wynikiem. a my mielismy jeszcze po drodze operacje i mlody spadl na 2600, przez tydzien byl na kroplowie... nie ma co narzekac, naprawde ladnie nadrabia
Nelka 165gramow tygodniowo (194 licząc od masy po spadku w chwili wyjscia ze szpitala), wiec naprawdę slicznie Ci przybiera!

Cytat:
My tez tak mielismy jakies 2 tygodnie temu non top zarzygany z 5 razy dziennie musiałam body zmieniac, chyba sie zalodek rozciagnal i juz daje rade, tylko rano jak z pełnego cycka pije to przesadza
U nas znowu problemem jet wypływajaca kupa po 5 rano biore go do lozka i po karmieniu spi na brzuszku i kolo 7 idzie kupa ktora zawsze wypłynie bokiem zmieniłam papersy na 4 i przynajmniej juz gora nie wypływa w tamtym tygodniu 3 razy zmieniałam przescieradło, bo chociaz kłade go na pieluszce to i tak mi jakos to przescieradło zafajdał
hehe my tak mialysmy z dada 2, zmiana rozmiary pomogla może podloz pod małego ceratke i na to flanelke albo tetre. będzie sobie mogl kupkac dowoli chyba tak jak ja nie umiesz zakladac pieluch

Cytat:
Sliczna Nelka, stroicie ja my mamy naklejki z Biedronki, Kuba tez czasem do nich piszczy i je tez mozna przeklejac bez sladow robiłam to chyba z 10 razy bo nie mokłam wybrac konfiguracji idealnej

jeszcze trochę i będziemy urzadzac pokoiki przedszkolakow wtedy juz odrobina kleju na scianie nie będzie niczym niezwykłym

Cytat:

jaki wesołek szczesliwy chyba u taty na nogach
a wiesz, ze tez mnie to zastanowilo, pierwsza myśl "nogi mamy to być nie mogą"

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-08-13 o 00:22
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:21   #1065
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
a to my szalejemy z ciuszkami

Ja się nie oddzywałam, ale u nas też póki co nie śmierdzi. Cały czas ma taki słodkawy zapach jak miała na początku, ale my jesteśmy młodziaki, więc może się jeszcze zmieni.

Cytat:
smoczek ma 3+ a ma skończone 4, kolejny jest 6+ więc chyba za wcześnie. ale myślałam też o tym, jutro kupię 2 i spróbujemy się "cofnąć" bo może jemu akurat za dużo leci
wytrzymałam tyle bo upały były więc myślałam że zwyczajnie nie ma apetytu, wody dużo pił. ale teraz jest temperatura w normie, a problem coraz większy jutro chyba umówię nas do pediatry, może coś poradzi.
spróbuje kupić gdzieś jakieś inne mleko małe porcje bo takich dużych to nie ma co na próbę kupować.
Vil z tym smoczkiem to spróbuj i mniejszy i większy przepływ. Ja bym tak przynajmniej zrobiła, bo może leci mu za mocno, a może za mało, a spróbować warto, tym bardziej, że 6+ na pewno nie wyrzucisz, bo użyjesz za jakiś czas.

Co do tego czy za szybko leci to Przemek nie krztusi się przy piciu? Bo u nas notorycznie jest krztuszenie na początku więc Młody się odrywa, ja płatka do cycka, on w tym czasie zaczyna ryczeć, że nie je, więc odsuwam płatka i mu daję i tak z 2-3 razy aż w końcu cycki zwolnią i jest normalne picie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:21   #1066
maluska88
Raczkowanie

nasz Emilek też już ledwo sie mieści w gondoli a jutro skończy 4mc ale ten czas z dziecmi leci dopiero co sie urodził a tu juz 4mc
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:24   #1067
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
kiedyś oglądałam taki dokument o fenomenie niemowlęcej kupy tj matkom dano do powąchowania ileś tam kup dzieci i po zapachu matka poznała swoje dziecie - niezawodność 100% sie okazała

Cytat:
Ja się nie oddzywałam, ale u nas też póki co nie śmierdzi. Cały czas ma taki słodkawy zapach jak miała na początku, ale my jesteśmy młodziaki, więc może się jeszcze zmieni.
no właśnie, u nas taki sam zapach jak na początku, nie wiem od czego to zależy

lecę spać

Stary 2013-08-12, 22:27   #1068
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
taa i podbijanie pięć razy o złotówke w ostatniej minucie

chyba tez wprowadzę taką zasadę

za wystawienie z 1 zdjeciem płaciłam 8 albo 13 groszy, a jak się sprzeda to płaci się prowizje mi jeszcze buty zostały, chyba sprzedam moje 13 cm obcasy, a mam ich z 10 par bo cos mi sie wydaje, ze długo nie założę

no niby tak, ale juz 12 osob oberwuje mmm ciasteczka owsiane, chyba musze isc po cos do sklepu
dzieki za info
Musze sie za to wziac, tylko nie wiem kiedy
A szpilki u mnie nietykalne, wszystkie ulubione, czekaja na lepsze czasy
Stary 2013-08-12, 22:28   #1069
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

u nas tez taki słodkawy zapach którego bym w życiu nie nazwała smrodem, smrodek będzie jak maluch zacznie jadać inne rzeczy niż tylko mleko, wtedy pielucha na nos i dopiero bedzie można zmienić pampka

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:38   #1070
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
No no no wyglada na 4 mc a nie na 6 tyg. Heer wielki i ma juz buty hii
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 23:10   #1071
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
patrzyłam wczoraj w sklepie na soki po 4 miesiącu - jeden był z "pachnącymi lasem owocami jagodowymi" - skład: woda, sok z białych winogron - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (43,7%), sok z malin - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (5%), sok z jeżyn - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (0,7%), sok z aronii - odtworzony z zagęszczonego soku owocowego (0,4%), kwas L-askorbinowy (witamina C).
to można już dawać?
brzmi strasznie

Cytat:
Moja sprzedaz na allegro idzie pełną parą mam nadzieje, że jak ktoś licytuje 2 pak body to dobierza coś jeszcze ja bym tak zrobiła, no i mam dylemat sprzedaje sukienke ciazowa obserwuje ja 9 osob, jedna licytuje i ta laska napisała mi, że kupi ją od ręki za 40 zł, wystawiona jest licytacja od 16, dałam za nia na wyprzedazy 30 zł i mogłabym ją jej sprzedać, ale żyłka hazardzisty się we mnie odzywa chyba zostawię nawet jakbym miała stracić to trochę adrenaliny w życiu się przydaje
i to lubie!
daj znac za ile się sprzeda

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
heloł heloł, dziś z rana byłam 3 godz na zakupach, Niks został z tatą i 150 ml mleka i co? nic płakał z głodu ale butli nie ruszył dopiero jak wróciłam to taki zaplakany przyssał się do cycka i był wniebowzięty i zasnął
a ja oczywiście za dużo nie kupiłam, bluzeczkę i 3 sweterki dla sieibie, koszulę dla Nikiego i to wszystko, chciałam iść na targ a dziś poniedziałek i targu nie ma, jutro skoczę i pokupuję owoce i warzywa do pomrożenia
twarda z niego sztuka moja wciąga wszystko co jej podamy. zastanawiałam się ostatnio czy jeśli w butli byłby litr to walczylaby do końca

ile mrozicie borowek albo malin? pol kg? kg? albo np. cukinia 1,2? bo zupełnie nie wiem jakie zapasy potrzebujemy.

co roku mrozilam sobie gotowe leczo (czasem bez kiełbasy i cebuli). i nie było nic pyszniejszego niż taki "wakacyjny" obiad w srodku zimy. snieg, zimno, a tu goracy pyszny obiadek
w tym roku chyba zamiast mrozic zapasteryzuje...nie mam miejsca w zamrażarce

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
diabli ładnie tatuś ubrał Nelcię

diabli gdzie Ty to wszystko wygrywasz? też chce!
przekaze.

oj od dawna gram w większość konkursow, które wpadna mi w lapy. wlasciwie większość wyprawki dla chrześniaka była wygrana no ale wtedy miałam czas i mogę powiedzieć, ze bylam uzalezniona teraz gram mniej, ale czasem cos wpada. kusi mnie żeby znow wciagnac się w ten przyjemny nalog

Cytat:
Czylu nie zjada znów tak dużo ale tak jak piszesz, że regularnie po 150, a u nas fraz jest 60 raz 90 raz 120, jak się księżniczce zachce ;/ I wypychanie językiem i nic wiecej nie zje.
bo ona raz jest na diecie, a raz nie prawdziwa kobieta!

Cytat:
Jesos jak byś poczuła kupę mojego dziecka to chyba byś uznała, że Twojego pachnie fiołkami
hehe, pamiętam jak chłopczyk w Superniani miał traume kupkowa i nie chciał robic do nocnika, bo wcześniej ciagle slyszal, ze kupa jest fuuuuj i co tak smierdzi także te fiolki to niezły patent

Cytat:
To poszalałaś, nam też dziś przyszła paczka z łżeczkami z TT, z grzechotkami, z większymi smoczkami do butelek i też sama drobnica i 120 zł nie ma.
o widzisz dobrze, ze przypomnialas! od 3 mies. nowe "srednie" smoczki. i inne do kaszki
http://www.agdperfect.pl/shop/pokaz_produkt.php?idprod= 817
http://www.agdperfect.pl/shop/pokaz_produkt.php?idprod= 819

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Diabli- za nagrody! zdradź skąd czerpiesz info o tych wszystkich konkursach? ja kiedyś wygrałam bilety do kina (pracowałam wtedy w kinie) i raz zestaw karmy dla psa (póki nie przeprowadzimy się do domu nie mamy psa ) także jak widać trafione z chęcią bym wygrała coś dla Nelci
szczerze? zewsząd konkursy sa wszędzie, wystarczy mieć oczy i uszy szeroko otwarte hehe.o np. dzisiaj - jem sobie danio waniliowe, a tam na etykietce konkurs no to poczytałam, poslalam i już. mama porzucila mi opakowanie po ciastkach familijnych z jutrzenki - bo tez wypatrzyla jakies nagrody uzależnieni jesteśmy wszyscy i tyle hehe.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Bańka http://allegro.pl/tommee-tippee-lyze...385444559.html kupiliśmy te, a później się przymierzam do tych co zmieniają kolor jak jedzenie jest za gorące.
nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale już ktorys raz wchodzę na linka podanego tutaj i wszystko wykupione wszystkie cichaczem kupujecie czy az tyle osob siedzi w krzaczorach i korzysta z naszych pomyslow? allegro i inne serwisy powinny nam placic za reklamę!

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. U nas od piątku byyli goście. Ale to już ostatnia partia odwiedzająca Julcię z daleka. W tą niedzielę chrzciny, w czwartek my jedziemy w gości. Nie mam pojęcia, co przygotować na chrzciny jakie mięsa, jakie ciasta etc...Jestem zielona.

Poza tym czekam na wezwanie do szczepienia, mała skończy 8 tyg w czwartek i cisza
ooo a to wezwania jeszcze wysylaja? myslalam, ze tylko jeśli przegapisz termin albo większym dzieciom z którymi już tak często nie biega się do przychodni. nie wyznaczyla Wam polozna na patronazu terminu szczepien? albo lekarz na tej pierwszej wizycie?

daj znac jak tam po chrzcinach i nie szalej za bardzo w kuchni, bo goście i tak będą woleli sciskac mala zamiast jesc hehe.
Stary 2013-08-12, 23:16   #1072
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Tata dał radę. I jakie czyste rajstopki, to stylizacja przedkupowa chyba .
kupa była, ale zdazylismy opanować sytuacje zresztą mloda miała rajstopy jakies 15 min. bo później tata jednak stwierdził, ze mama ma racje i jest cieplej niż myslal bo ja pod dachem mam corke -boso przez swiat.

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
dla Daro Magiusa ale masz owłosione kolana .
nie tylko ja mam takie durne myśli hehe. chciałam napisac Magiusa musisz ogolic girki
Stary 2013-08-12, 23:24   #1073
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no widzisz a u nas było na odwrót, mała ładnie trzymała główkę na rękach i podciągana a nie chciała na brzuszku. U nas też tak kontrolują, możesz małego tak trenować. Ja ją podnoszę tak kilka razy dziennie (z 4?) i jak jej teraz daję ręce to sama próbuje się podnosić. Uwielbia to ale nie chce tego robić za często bo nie wiem jaki to ma wpływ na kręgosłup

vil to Twoja mama na tym zdjęciu z Przemusiem?

diabli spokojnie, jeszcze ja tu jestem

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

i nie można tak ćwiczyć z dzieckiem? u nas po 2 dniach podnoszenia max 4 razy widać efekty

czy dzięki temu wypadają mniej włosy? bo u mnei jest tragedia, lecą garściami ale boję się obciąć bo wteyd ich nie zwiążę a nie chce żeby na małą non stop leciały

Magiusia lepiej to sprawdzić. U nas mała śpi teraz dosłownie dwa razy więcej niż przez pierwszy miesiąc. Ale nie tak dużo jak u was.
ja własnie się boję,ze zaraz wyśle nas na rehabilitacje ;/

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Jak jest po 4 to tak, ale wtedy owocow juz nie dajesz , ja chyba bede dawala owoce a sok sporadycznie rozcienczony z woda
chybavwole owoc

Brawo dla Tymka za 10 tyg. a moze to czyszczenie jeszcze jakies opoznione

Hee to fakt to tylko lekarze sprawdzaja nie mozna tak podnosic dziecka bo tylko krzywde mozna zrobic:banghead:
Cyckow nie obcinaj heee napewno cos zostalo
czyli nie ćwiczyć? bo tak myslłąm, ze jak są jakieś ciczenia...nie no sama to niebezpiecznie ...

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
dzieki za info
Musze sie za to wziac, tylko nie wiem kiedy
A szpilki u mnie nietykalne, wszystkie ulubione, czekaja na lepsze czasy
u mne też czekają szpile ale na chrzciny mam zakupione jasne szpilki

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

ja zakupiłam w ciąży rajstopy dla Kubusia bo mi koleżanka wmówiła, ze takie neizbędne i ani razu ich nie miał, no ale pewnie na chłodniejsze dni bedą
nie wiem czemu ja sobei dałam wmówić, ze trzeba kupić rajstopy na lato i to jeszcze dla chłopaka
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 00:05   #1074
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
i załączamy foty z zakończenia pogańskiego żywota M w tym jedna na króla lwa
sliczna prosta sukienka
uczyliscie Malgosie fruuuuwac? hehe wysoko do aniolkow! slodka jest. wygląda na taka drobniutka lalunie

Cytat:
No więc muszę naprawdę przeprosić za wszelkie narzekania na cycki i karmienie. Jak co poniedziałek się zważyliśmy. Przyrost może mniejszy niż to 350 gram, bo było 280 gr., ale podliczyłam sobie ile przybrał w tym miesiącu i mi wyszło, że 1440 gr, więc to raczej ładniutki wynik
No i mamy już 5730, więc jeszcze 300-400 gram i podwoimy swoją masę urodzeniową
ja to wiedziałam od początku, ze Twoje cyce na pewno nie zawodzą z takimi wynikami to naprawdę powinnas wrzucić na luz. przecież to 360 tygodniowo! 5750 wazyla Nela w ostatnia srode, a jest od Darka duuuzo starsza i urodzila się wieksza. zatem babo, jeszcze raz będziesz jeczec, ze mało je to dostaniesz wielkie baty na gole dupsko!

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dzisiaj byliśmy z młodym, moją przyjaciółką i jej córką na gimnastyce dla mam młody się bawił na macie i tylko raz jadł na ćwiczeniach więc jestem z niego dumna;P potem byliśmy na obiadku w nowej restauracji i młody grzecznie spał, a teraz odsypia wrażenia
dobrze mi zrobiło wyjście zdomu a w czwartek zakopane
jak wygląda taka gimnastyka? dzieci robia co chcą, czyt. demolka a mamuśki starają się spocic przy ćwiczeniach, a nie przy dzieciach? hehe
zazdroszczę Zakopca. w sumie my tez myslimy żeby się gdzies wybrać...może human body powiedz mi, czy damy tam rade z wozkiem?

Cytat:
A zapomnialam przyszedl spiewus jest super odebralam go pozno wiec M. Jeszcze go nie poznal ale od rana poznaje ich ze soba mam nadzieje ze sie zaprzyjznia a i zamiast niebieskiego przyslali turkusowy ale to lepiej bo ladniejsze dzwieki wydaje jutro przypatrze sie co to za kolor
koniecznie zdaj relacje jak się młodemu podoba nowy przyjaciel

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
sukienkę kupiłam w endo http://endo.pl/produkty/kategorie/dl..._N31H002_1.xml polecam, cena super i fajnie się sprawdziła na zwykły biały bodziaczek
ekstra i jaka fajna cena

Cytat:
ksiądz jest naszym przyjacielem i mieliśmy taką trochę intymną uroczystość (mszę osobno w kaplicy malutkiej) - czytałam razem z ojcem chrzestnym , mąż śpiewał psalm, mały kuzyn M zbierał tacę a po obrządku "wodnym" mieliśmy zaprezentować nową chrześcijaneczkę super było
jaaaa, ale fajnie! długo musialas meza przekonywać do spiewu? u nas to nie przeszloby hehe. pomysl z rodzinnym chrztem bardzo fajny, to było 100% Wasze swieto.

Cytat:
Dziewczyny !!!
pisałyście o Waszych kłopotach z karmieniem, z szarpaniem przy piersi itp. u nas jest problem od miesiąca, ale zwalałam to na upały. upałów już nie ma, a problem jest coraz większy. Przemek nie chce jeść, jedyna pora w której je bez problemu to w nocy koło 3-4, chociaż dziś też cyrki robił. ma identyczne butelki i smoczki z wodą i mm. wodę pije chętnie, domaga się jej. jak tylko dostaje mleko, pluje nim. nawet jak jest głodny, bo potrafi robić awanturę 10 min, z darciem się, pluciem itp. nie wiem o co chodzi, mleka nie zmienialiśmy ... butelki i smoczki te same co przy wodzie więc nie problem. albo nie ma apetytu zupełnie, przez cały dzień, albo mu mleko nie podchodzi, ale zrobiłam mu dziś Bebilon z saszetki i też się wyrywał ... wygląda to dokładnie tak że kilka godzin nie je, zaczyna marudzenie więc butla do dzioba, wypluwa (jak mu się da wtedy wodę to wypije ale mm nie tknie przez kolejne kilka godzin a wodę co chwila pije więc nie jest spragniony aż tak) , my znów wkładamy, odwraca się, krzyczy, płacze, pręży się, zabieramy butelkę, jeszcze większy wrzask, dajemy do dzioba, nie chce ... i tak dobre 10 min, potem czasem zaczyna jeść spokojnie ... temperatura też ok ... n0 nic nie zmienialiśmy macie jakieś pomysły ? każdy mile widziany bo głowimy się od tygodnia, chyba do pediatry się przejdę
chyba odstawiłabym wode...max 100-120 dziennie przy mm, ale zmniejszyłabym jej ilość i jednak przekonywala go do mleczka. jeśli ma problem z mlekiem to nie wprowadzałabym jeszcze innych rzeczy. namieszaliscie mu teraz smakami i chłopak wybrzydza musi zalapac, ze glownym posiłkiem jest mleko, a reszta to tylko dodatki.
kontroluj wage, bo jeśli faktycznie od miesiąca ogranicza mleczko to pewnie zacznie spadac

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Cytat:
Ale masz już kupioną butlę ze smoczkiem o większym przepływie? Bo mi przychodzi do głowy kilka rzeczy:
1. ma za mały przepływ smoczek na gęste mm i się wkurza, że tak wolno leci, czytałam też, że czasami niektórym dzieciom nie odpowiada przepływ pasujący do ich wieku więc może spróbuj z jeszcze kolejnym wiekowo przepływem. A wiadomo woda mu leci szybciutko, nieważne jaki przepływ
dobrze mówisz. woda pewnie leci ciurkiem, owoce same wpadają do buzi, a mleko trzeba ciagnac i ciagnac

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
w sumie racja idealna na synowa hehwe
a jaka cudna, hmm swatowa? tak to sie chyba nazywa

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
hej ja dziś właśnie wróciłam z urlopu w Polsce loty obeszły się spokojnie mały spal smacznie. wykąpie się i zaczne was nadrabiac.
zdazylas najeść się polskich pyszności? i jak synkowi podoba się Polska?

dzisiaj starszy syn mojego brata rozbroil mnie swoja polszczyzna "mamo, on jest za mały. ta trasa (w parku linowym) jest dla niego za TRUDSZA" ale co się dziwic, skoro może być krotsza, dluzsza to dlaczego nie trudsza? :P oj biedne te dzieciaki...polski jezyk jest naprawdę trudny i te wszystkie odmiany to jedna wielka czarna magia!
Stary 2013-08-13, 00:06   #1075
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
O to lepiej zebys jednak nie miala wygodniej bez

Oo fajne , ciuchow M. Nie kupuje bo ma do roku sKoda mi kasy bo tych co ma nie raz i nie zalozy nawiosnee bede k
Go obkupywala hiii

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

A zapomnialam przyszedl spiewus jest super odebralam go pozno wiec M. Jeszcze go nie poznal ale od rana poznaje ich ze soba mam nadzieje ze sie zaprzyjznia a i zamiast niebieskiego przyslali turkusowy ale to lepiej bo ladniejsze dzwieki wydaje jutro przypatrze sie co to za kolor
Tak dobrze było bez:-D

Cytat:
witaj w domku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 00:27   #1076
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
widze, ze tez integrujesz syna z innymi dziecmi już nie mogę się doczekać az pierwsze dziecko przyjdzie do mnie na skarge "prose pani, a nela..." zleje się chyba ze smiechu!

Cytat:
cudny młody stylowy mezczyzna i ta meska kieszen - na komorke!
a jakie fajne adasie na nozkach! goldola już prawie na styk

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:

my szalejemy z ciuszkami wole ubrać spodnie i sweterek, a jak zasnie nakryc ja tetra. kocyki u nas się nie sprawdzają - mloda za bardzo fika, a dwa mnie ciagle wydaje się, ze jest za cieplo

Cytat:
przystojniak
hahah ja Przemka ostatnio przeprowadziłam do spacerówki rozkładanej na płasko bo mniej więcej tak wyglądał w gondolce, może troszkę dłuższy
bo Przemek to już duzy facet i wcale mu się nie dziwie, ze nie chce jezdzic w dzidziusiowej gondolce
Nela tez robi się coraz dluzsza, na szczęście gondola w tako ma 88cm dl. wiec jeszcze trochę w niej pojeździ. a regulacja zaglowka tez jest praktycznie az do siadu, wiec trochę ja może pooszukujemy
pewnie większość przesadzi dzieci do spacerowek jak tylko zrobi się chłodniej, kilka warstw ciuchow, jakiś kombinezon itd. i male bałwanki nie wejda do gondoli hehe

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
nasz Emilek też już ledwo sie mieści w gondoli a jutro skończy 4mc ale ten czas z dziecmi leci dopiero co sie urodził a tu juz 4mc
jeszcze 2 razy tyle i do pracy... oj ciężkie będzie rozstanie z takim roczniakiem, który przyzwyczajony, ze mamusia jest ciagle w domu.

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
ja własnie się boję,ze zaraz wyśle nas na rehabilitacje ;/
ale rehabilitacja to nic zlego tylko się cieszyc, ze ktoś pocwiczylby z dzieckiem i pokazal jak lepiej dbac o jego rozwój ruchowy! mysle, ze bez podstaw lekarz raczej skierowania nie da...

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
ja zakupiłam w ciąży rajstopy dla Kubusia bo mi koleżanka wmówiła, ze takie neizbędne i ani razu ich nie miał, no ale pewnie na chłodniejsze dni bedą
nie wiem czemu ja sobei dałam wmówić, ze trzeba kupić rajstopy na lato i to jeszcze dla chłopaka
ciekawe co ta kolezanka ubiera zima
Stary 2013-08-13, 04:41   #1077
Elusiek
BAN stały

Cytat:

Duży facet już z niego
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 07:21   #1078
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Vil z tym smoczkiem to spróbuj i mniejszy i większy przepływ. Ja bym tak przynajmniej zrobiła, bo może leci mu za mocno, a może za mało, a spróbować warto, tym bardziej, że 6+ na pewno nie wyrzucisz, bo użyjesz za jakiś czas.

Co do tego czy za szybko leci to Przemek nie krztusi się przy piciu? Bo u nas notorycznie jest krztuszenie na początku więc Młody się odrywa, ja płatka do cycka, on w tym czasie zaczyna ryczeć, że nie je, więc odsuwam płatka i mu daję i tak z 2-3 razy aż w końcu cycki zwolnią i jest normalne picie
w nocy dałam mu stary smoczek 1m+ i jadł normalnie qrde, jak się okaże że miał po prostu za duży smoczek (mimo że leci mu 5 miesiąc już) i przez to się tyle czasu męczył to chyba zaslużę na miano najgorszej matki
chyba że to przypadek byl ... zobaczymy w ciągu dnia.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

kontroluj wage, bo jeśli faktycznie od miesiąca ogranicza mleczko to pewnie zacznie spadac
już spada, w ciągu 3 tyg z 7100 na 6900.

Cytat:

bo Przemek to już duzy facet i wcale mu się nie dziwie, ze nie chce jezdzic w dzidziusiowej gondolce
Nela tez robi się coraz dluzsza, na szczęście gondola w tako ma 88cm dl. wiec jeszcze trochę w niej pojeździ. a regulacja zaglowka tez jest praktycznie az do siadu, wiec trochę ja może pooszukujemy
pewnie większość przesadzi dzieci do spacerowek jak tylko zrobi się chłodniej, kilka warstw ciuchow, jakiś kombinezon itd. i male bałwanki nie wejda do gondoli hehe
nasza gondolka też ogromna i też regulacje ma do siadania ale jakoś ... ciągle zjeżdżał w tej gondolce, mimo że na płasko, nie wiem jak on to robił, i ciągle miał nóżki podkulone, musiałam non stop poprawiać. w spacerówce jednak się może cały rozciągnąć i więcej widzi

Stary 2013-08-13, 08:22   #1079
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

nie taki maluszek skoro ledwo mieści siedo gondoli i nosi już buty Niezłyyy ma profil

: cojest:..nie mogłam się opanowac!...

hej ...przeczytałam co u Was ..

banka kochana za komentarze dzięki....
i nie zazdraszczaj bo tak to tylko na zdjęciach i z daleka..jak zmarszczek nie widac

moje dzieci jeszcze śpią

moze jakąś kawkę wypijemy....

aaa...nuna ..co do szczepienia
to Ja bym zadzwoniła i zapytała czy wasza przychodnia
ma zwyczaj powiadamiac o terminie szczepień...
my się umówiliśmy jak byłam na patronażowce ..
i wyobraźcie sobie ze termin wolny dla naszego szczepienia
mamy dopiero na 30 sierpnia...
mały będzie miał jakieś 10 tygodni...i co mam zrobic?! nic..
bo widocznie nie musi to byc przepisowo na 6 tygodni

dzieci na zdjęciach dodanych wszystkie słodkie i urocze

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

pisałyście o wypadających włosach..mi niestety też wypadają i to znacząco..i oprócz tego mam obleśny wzmożony łupież....
masakra jakaś...zawsze po ciążach mi włosy wypadały ale łupież to pierwszy raz...i co z tym zrobic...szukac szamponu ..który i tak nie pomoże...czy przeczekac jak to że wypadaja włosy które wypaśc sobie muszą...

myję teraz głowe codziennie zeby zapobiec temu "sypaniu" się z głowy..i to dziecięcym szamponem z oliwka ..choc trochę natłuszcza skórę głowy i jest spoko....a włosy mięciutkie i puszyste

po ciążach (jak to brzmi..wieloródka hi hi ) zazwyczaj obcinałam na krótko włosy bo myslałam ze trzeba je wzmocnic..bo tak mi wypadały...teraz wiem ze i tak i tak wypadną czy krótkie czy długie ..nie ma co obcinac..przynajmniej można związac...przeczekac ten moment i już..potem nabiorą w siłe jak hormony się ustabilizują

przeczytałam ulotkę azalii...ludzie i jak to spokojnie brac...ehh

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 08:43   #1080
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
sliczna prosta sukienka
uczyliscie Malgosie fruuuuwac? hehe wysoko do aniolkow! slodka jest. wygląda na taka drobniutka lalunie

ja to wiedziałam od początku, ze Twoje cyce na pewno nie zawodzą z takimi wynikami to naprawdę powinnas wrzucić na luz. przecież to 360 tygodniowo! 5750 wazyla Nela w ostatnia srode, a jest od Darka duuuzo starsza i urodzila się wieksza. zatem babo, jeszcze raz będziesz jeczec, ze mało je to dostaniesz wielkie baty na gole dupsko!

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

jak wygląda taka gimnastyka? dzieci robia co chcą, czyt. demolka a mamuśki starają się spocic przy ćwiczeniach, a nie przy dzieciach? hehe
zazdroszczę Zakopca. w sumie my tez myslimy żeby się gdzies wybrać...może human body powiedz mi, czy damy tam rade z wozkiem?

koniecznie zdaj relacje jak się młodemu podoba nowy przyjaciel

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

ekstra i jaka fajna cena

jaaaa, ale fajnie! długo musialas meza przekonywać do spiewu? u nas to nie przeszloby hehe. pomysl z rodzinnym chrztem bardzo fajny, to było 100% Wasze swieto.

chyba odstawiłabym wode...max 100-120 dziennie przy mm, ale zmniejszyłabym jej ilość i jednak przekonywala go do mleczka. jeśli ma problem z mlekiem to nie wprowadzałabym jeszcze innych rzeczy. namieszaliscie mu teraz smakami i chłopak wybrzydza musi zalapac, ze glownym posiłkiem jest mleko, a reszta to tylko dodatki.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

dobrze mówisz. woda pewnie leci ciurkiem, owoce same wpadają do buzi, a mleko trzeba ciagnac i ciagnac

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

dzisiaj starszy syn mojego brata rozbroil mnie swoja polszczyzna "mamo, on jest za mały. ta trasa (w parku linowym) jest dla niego za TRUDSZA" ale co się dziwic, skoro może być krotsza, dluzsza to dlaczego nie trudsza? :P oj biedne te dzieciaki...polski jezyk jest naprawdę trudny i te wszystkie odmiany to jedna wielka czarna magia!
Haha ale sie usmialam z rana :-D dzieci są niezastąpione w przekrecaniu wyrazów. Juz sie nie moge doczekac jak moje dziecie zacznie mówić 'swoim' językiem
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości