|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Witam z rana
![]() Obudził mnie przed 7 skurcz w łydce ) nie zaspałam i mogłam skoczyć do Biedronki... Gdybym poszła później jak planowałam to z zakupów byłaby jedna wielka Zostały same 4 i 5, 3 wykupione, a 2 nie było wcale... To samo z mlekiem NAN 1 w kartonowym opakowaniu nie ma , a o promocyjnych (2 i 3 za 34 zł) można zapomnieć - poszły zaraz w 1 dniu
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
dzisiaj już jadł o 7.30 (pobudka była o 6) i drzemie teraz
|
|
|
#2013 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Dzien dobry Mamom;-) dzień rozpoczynamy od odwiedzin
zaraz przyjdą kobitki z pracy wiec się stroimy:-P mam pytanie do mam karmiących piersia: jak podajecie witaminy? Ja do tej pory dawalam łyżeczką tt i ładnie łykał, a teraz wypycha wszystko jezyczkiem :-\ W ogole slini się jak buldog i piastki cały czas ma w buzi. Ma dopiero 7 tygodni wiec raczej nie ząbki, może leniuszkowi poprostu nie chce się polykac śliny haha;-)
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Fakt jest taki, że chyba się niepotrzebnie męczymy, ale każda ma jakieś założenia i ciągnie ten temat. Ja mam jeszcze jedno pytanko o kolki. Bo u nas lepiej bo Młody nie budzi się w nocy z płaczem i przesypia całą noc z przerwą na jedzenie, tyle, że oczywiście w nocy się co jakiś czas pręży. Ja w sumie nie wiem kiedy on się pręży z głodu a kiedy z powodu próby pozbycia gazów więc jak się obudzę co 3-4h to mu daję cycka ( z wyjątkiem pierwszej przerwy około 5-6h) i tak się zastanawiam dla tych co mają już za sobą dawno te 3 mies.- czy to później przejdzie w fazę pt. robię jedno napięcie i idzie pierd lub kupa? Pytam bo mam nadzieję, że tak, a nie chciałabym mu do 6mc serwować cycka czy butli na czuja w nocy bo nie wiem czy z głodu czy z powodu brzuszka.
|
|
#2015 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Śliczny
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
dla KarolciCytat:
![]() A mi wino jakoś przestało smakować ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Jaki śliczny Tymuś ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na początku kąpaliśmy w wanience, teraz od jakiegoś czasu w wiadrze. W. uśmiechnięty, zadowolony; płakał może z 1-2 razy na samym początku. Kąpiemy w salonie, bo tam mamy duży stół i przynoszę sobie przewijak ![]() Używamy płynu hipp zamiennie z emolium |
|||||||||||
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() Mi strasznie zaczęły lecieć włosy --- W. zasnął to ja też idę się jeszcze na chwilę zdrzemnąć, do usłyszenia |
|
|
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nie będzie to dziadków zaangażuję ![]() Cytat:
![]() Ja daję dicoflor łyżeczką i zaraz po tym wpycham cyca żeby za dużo nie wypluła. Jak wypluje to zgarniam łyżeczką i wpycham znowu żeby więcej tego w japce zostało. Witaminę D wyciskam z kapsułki, czasami wypluje część, trudno się mówi. Ja mam te większe kapsułki to dobrze się chwyta i nie boję się, że mi wyleci z ręki czy coś.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2018 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i nakupowałam mu dużo ciepłych polakrów i dresików używanych z rozmiaru 80 i 86 - teraz już tak nie rośnie szybko więc na pewno w zimie w nich pochodzi, potem nie wiem bo nie wiem czy jak będzie ciepło będzie miał jeszcze 86 czy już więcej ale jakiś dresik czy koszulka zawsze ubierze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Happy- u nas roznie, przewaznie 1 na dzien lub dwa dni...
|
|
#2020 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Cytat:
podbijam, bo chyba nasze dziewczynki są podobne rozmiarowo...bo moja 62 też nosi, co prawda już na styk, ale nosi...nawet głupia matka Jej kupiła ostatnio w smyku trzypad body dł rękaw, przykładałam do Niej w sklepie i wydawało mi się 68 dużo za dużo. Nie wiem czy się po praniu zbiegło czy nie, ale jak przyłożyłam do body 62, które mam to się wydają identyczne, chyba się skurczyły w 40stopniach Xal, mogłaś przeoczyć moje pytanie, ile waży Twoja Paulinka i ile ma tygodni teraz? Prosimy też o zdjęcia, pamiętam tylko, że śliczna ![]() My zawsze odpuszczamy kąpiel po szczepieniu, mimo że lubimy. Cytat:
Mysia, robicie w takim tradycyjnym sokowniku na gazie? Ile mniej więcej wyjdzie z takiej ilości słoiczków? jak na sprzedaż to pamiętaj o mnie Marzy mi się taki dzień, enjoy! To babcia Twoja czy TŻ? Zazdroszczę- babci, soku, huśtawki Cytat:
Chciałam męża wysłać, bo ma po drodze z pracy i zawsze kupuje On. Mówię Mu, że jak idzie na siłownię to fajnie by było jakby wdepnął do domu z pieluchami, bo jest promocja 50zł/ 2 worki, a On do mnie, ale jak to, to 10 zł taniej wychodzi (Nigdy nie zna cen, niczego, a tu szok ), no i musiałam się mocno naprodukować z wymyśleniem argumentów, że warto Wychodzi na to, że jesteśmy rozrzutni, a naprawdę często liczę każdy grosz i rozkminiam zakupy jak jakaś księgowa.........Cytat:
podała mu wodę zamiast mleka, gdzieś czytałam, że następnej nocy dziecko stwierdza, że nie warto się budzić?! Ale skoro głodny ![]() Cytat:
Cytat:
Magiusa, ale to nie są jakieś założenia i ciągnięcie tematu, po prostu chcecie/ wierzycie/ że tak jest najlepiej dla Waszych dzieci i ich zdrowia. Moja Helenka też się pręży i nie płacze w nocy i dostaje na to cyca. Myślę, że to i głód i brzuzek. A pytanie "tak się zastanawiam dla tych co mają już za sobą dawno te 3 mies.- czy to później przejdzie w fazę pt. robię jedno napięcie i idzie pierd lub kupa?" jest trochę z serii- czy Twoja kupa jest zawsze konsystencji takiej a takiej i koloru tego i tego i czy zawsze wystarczy Ci jeden artykuł Wyborczej by ją zrobić czy czasem jeszcze czytasz dodatki? Magiusa, mówimy o układach trawienia i wydalania, wiadomo, że na to ma wpływ to co dzidzia zje, ale też stres, upał i inne. A dzień dniowi nierówny. Czasem zdarzy się z pierdem, czasem będzie prężenie, tak dobrze nie będzie, że pierd i już Myślę, że u Was już problemy się kończą, z tego co piszesz, lada dzień będzie naprawdę super.Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i moze tez zdrowsze psychicznie sa czuja wieksza kontrole, wiedza ile dzieciu zjada... musisz skupic sie na pozytywnych stronach!u mnie wygladalo podobnie z laktatorem i ilosciami sciagnietego mleka. tez wstawalam po nocach do tej znienawidzonej maszyny tak, bralam to cos przeciwwymiotne, ale w kropelkach. i zmniejszalam dawke stopniowo, atakujac jednoczesnie organizm kozieradka, herbatkami laktacyjnymi i piwem pszenicznym bezalk. od wczoraj probuje juz bez kropelek... jak raz sprobowalam odstawic za szybko, to mi cycki padly. ciezko wyczuc kiedy ile zmniejszac dawke... ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
i sie zastanawiam, czy to nie jakas oznaka alergii...pan dr obwachal przedwczoraj kupy florkowe i mowi, ze sa ok...
|
||
|
|
|
#2023 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() dzisiaj o 2 w nocy Młody zaczął się wiercić,więc go nakarmiłam i poszłam spać, a o 4 dostał ataku kolki i już było po normalnym spaniu puścił z bólem kilka bączków i jakoś udało mi się go w miarę uspokoić , a potem zasnąć z nim na rękach ... potem byłam cała zesztywniała... ![]() happy- mi też się nie chce iść do biedy po te pieluchy:P no ale w sumie te kilka zł oszczędności piechotą nie chodzi;p ada- my kąpiemy już od prawie miesiąca we wiaderku i jest super 100 razy lepiej niż w wanience, Młody długo wytrzymuje i mu cieplutko, a ja mogę np oglądać TV![]() a do kąpieli używam hippa , sporadycznie babydream aa i wcześniej jak był malutk kąpałam co 2 dzień, teraz już codziennie
|
|
|
|
#2024 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Cytat:
hmm kazdy dzionek innym jednego dnia jest bez prezenia drugiego placz a trzeciego prezenie bez placzu , kupa u mojego idzie nie wiadomo kiedy wiec tu sie zmienilo na lepsze Cytat:
mi tez wszedzie leza nawet M. Ma miedzy palcami przy czesaniu wychodzi mi ich tysiace ![]() Cytat:
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
banka- myślę, że u nas początek zimy będzie w rozmiarze 74 ,a końcówka już w 80
także muszę się zaopatrzyć chyba w 2 kombinezony![]() o 2 w nocy słyszałam bzyczenie komara nad moim uchem,ale go nie znalazłam no i tym samym W ma "piękne" 2 ugryzienia na głowie ![]() ![]() SUKA KOMARZYCA !! |
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Dokladnie Juz sie spacerowki nie moge doczekac ale postanowilam ze poki M. Nie bedzie sztywno trzymal glowki to bedzie smigal w foteliku hee mam nadzieje ze do pazdziernika ogarnie ta umiejetnosc
|
|
#2027 |
|
Wtajemniczenie
|
u Was też jest tak zimno>?
mam na sobie długie spodnie ,skarpetki i sweter, a w dalszym ciągu mi zimno... ![]() muszę zrobić sobie kawkę i zjeść coś słodkiego! duuuużo słodkiego ![]() ![]() miłego dnia życzę |
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() A to moj pucus hee rozowa pantera hee
|
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
z rana byłam w lidlu po dresiki dla małego- śliczne i dobre jakościowo
a ludzie jak sępy! mówię Wam! bierze jedna baba chyba z 20 kompletów różnych i do kąta sklepu otwiera, przebiera, wyrzuca te co nie pasują byle gdzie, no szok!zaraz mamy gości, Niki trochę przycina komara a ja zabieram się za porządki |
|
|
|
#2030 | |||
|
Wtajemniczenie
|
nic takiego nie ma wpisanego. Jest tylko pieczątka i data i napisane zalecenia: profilaktyka
nie wiem jak to rozumiec ![]() Cytat:
Cytat:
Kapię ją w wanience co 2 dni chyba że jest bardzo ciepło to codziennie. A no i myjemy się mydełkiem oilatum a potem oliwkujemy ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2031 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Raczkowanie
|
ciężki poranek dziś był, mała od 5 marudziła, zdrzemnęła się do 8 i niedawno dopiero zasnęła i wszystko było be..nie wiem czy to pogoda czy dziąsełka ![]() smarujecie już żelem dziąsełka swoim pociechom?moja się uspakaja po nich to może się już zaczęło:/ cloche tylko u Ciebie to chyba sa te co można karmić przy nich,ja nie mogłam może jakbym mogła to by się udało kozieradki itp też brałam, gin kazał mi jeszcze zbadać prolaktynę ale ona chyba w różnych okresach różna jest:/ dojdę do siebie niedługo veronic u nas 19 na dworze ale w domu na krótko chodzę ![]() banka a jeszcze mam pytanie do paznokci. mojej małej nie rosną ..nie wyrastają tak zaokrąglone do góry tylko w dół do środka, tak jakby odwrotni nie wiem czy jasno się wyraziłam:/ nie mogę jej dobrze ich obciąć nie mam jak się dostać..ma któraś tak jeszcze??aa moja ma teraz 62cm i nosi 62rozm. niektóre jeszcze przy duże i niemam pojęcia jakie kupować na zimę,myślicie że 68-74 będzie dobre? Edytowane przez kociakZpazurem Czas edycji: 2013-08-22 o 11:35 |
|
|
|
#2033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ile ma Twoja MALUTKA? |
|
|
|
|
#2035 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam dwie paczki 3 i dwie paczki 4 Prawde mówiąc to nie było na co polować bo mam w mieście tyle biedronek, że pieluch pod dostatkiem Jedynie po 4 musiałam jechać do drugiego sklepu bo nie mieli wcale od kilku dni na stanie. Cytat:
Od razu wzięłam ją twarzą do dołu i małym palcem wyjęłam. Mój Boże jak to mało brakuje do tragedii. Uważajcie dziewczyny
|
|
#2036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2037 |
|
siedzę i myślę
|
Hej dawno mnie nie było
Jak usypiacie swoje dzieciaczki? Mój w dzień zazwyczaj zasypiał sam, wieczorem tylko potrzebował żeby go pogłaskać i poszeptać ciiiiii, a po dłuższym pobycie u babci gdzie spał w wózku nie zaśnie dopóki z nim nie pojeżdżę a że wózek stoi na klatce na dole to jeżdżę leżaczkiem po podłodze nawet jak go bujam to jęczy, bo on musi być WOŻONY... księciunio kurde bela panicz jeden !To się pożaliłam
|
#2038 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt ludzie jak takie swinie co do koryta sie dobiora masakra Cytat:
mysle ze 74 bezie dobre ale jak bedzie w praktyce to sie okaze hehehpaznokcie mojemu normalnie rosna za bardzo nei wiem jak u Twojej hehheh Cytat:
a z ta kapsolka to rzeczywiscie Cytat:
moj cos kolo tego tyg. juz nie licze tygodniami bo sie pogubilam M. jest z 30 .04 wiec cos kolo Tojej Karolci
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie,
W. zasnął, mąż pojechał do pracy to znowu trochę posiedzę z Wami
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Nelcia konczy dzisiaj 3 miesiące!
zapraszamy na party time... tancujemy cioteczki! ![]() 1) powoli się rozkręcam 2) swiat wiruje a ja z nim 3) i krecimy pupeczkami 4) bioderkami tez... 5) Chodakowska przy niej wymięka 6) no dobra, mam 3 miesiące i już nie wypada! 7) w nagrodę za wspólne balety pokaz Wam nowa umiejetnosc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

) nie zaspałam i mogłam skoczyć do Biedronki... Gdybym poszła później jak planowałam to z zakupów byłaby jedna wielka
, a o promocyjnych (2 i 3 za 34 zł) można zapomnieć - poszły zaraz w 1 dniu

) 
W końcu wpadłam na to, że to kolki i jemu to ulgę przynosiło, takie cyckanie co chwile. Trzymam kciuki żeby się polepszyło!
07.07.2012 

ja nie lubię ciemności i wszędzie w domu jasno

i sie zastanawiam, czy to nie jakas oznaka alergii...