|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
spoko- nikt Cię nie zje a przynajmniej ja nie mam zamiaru ![]() Uważam, że każdy ma prawo do własnych poglądów, wartości i życia zgodne z nimi i własnymi przekonaniami wynikającymi z różnych aspektów- czy to wychowania, czy to edukacji itp. Ty masz takie zdanie OK- szanuję to. Ja mam trochę inne
|
|
|
#1832 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Zadowolona jestem
Buciki mnie rozczuliłyCytat:
![]() Cytat:
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
No to by chyba było najlepsze wyjście
|
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz sobie mogę chcieć. A jak się urodzą to mogę tak dostać w kość, że mi się odechce kolejnych dzieci
|
|
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1839 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Byłam na targach Mother&Baby w Krakowie 25-go ale nie mogę się wypowiedzieć pozytywnie. Malutkie namioty w których mieściły się 2-3 osoby, większość wystawców oferowała wózki, foteliki etc... Były jakieś darmowe badania ale nie wiedziałam do kogo się zgłosić i z kim o tym porozmawiać więc olałam. Kilka szkół rodzenia, fitness itd. Było dużo kobiet z wózkami i w zaawansowanych (widocznych) ciążach i to je w większości zaczepiano i rozmawiano z nimi więc czułam się tam źla jakbym w ogóle nie miała prawa przyjść w 5 miesiącu ![]() Jak chcesz się dowiedzieć czegoś konkretnego o targach to pytaj |
|
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Punamama a nie wiesz czy będą jeszcze jakieś targi w Krakowie?
|
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam sobie w rosmannie piłkę fasolkę i ćwiczę głównie na tej piłce. Najprostsze ćwiczenie jakie robię nawet teraz gdy bardzo boli: siadam przy ścianie, piłkę układam pomiędzy ścianą a moimi plecami i staram się na nią napierać (wcisnąć ja w ścianę). Dobre są ćwiczenia przeznaczone dla ciężarnych takie jak: kocie grzbiety, skłony egipskie itp. wszystko to co wzmacnia mięśnie brzucha i kręgosłupa, na pewno Ci pomoże. I jak leżysz na plecach to nogi układaj na poduszkach pod kątem 90 st., żeby nie naciągać mięśni i wiązadeł przy odc lędźwiowym kręgosłupa (mniej wtedy boli)
|
|
|
|
#1842 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Ejani, ja jestem zdania, że każdy ma pełne prawo decydować o sobie i swoim życiu. Owszem, kiedyś spotkałam dziewczynę w wieku ok 27 lat, która wyznała, że nie planuje mieć dzieci, że nigdy nie chce ich mieć. Na początku wydało mi się to dziwne, ale z drugiej strony nie mogłabym wprost powiedzieć coś przykrego , nie mogłam jej osądzać, krytykować, bo to JEJ życie. Ja mam inne zdanie na ten temat, ale każda inna osoba też może mieć inne i tyle
![]() A co do naszej polityki prorodzinnej, przecież niedawno nasz rząd podniósł podatek na ubranka dziecięce ...przecież to podnosi koszt takich ubranek ...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś wygrałam licytacje przewijak Berbera zaokrąglony za 44 zł z przesyłką w sklepie 63 zł akutat taki Trochę się martwię bo zaufałam dziewczynie,dostała go w prezenie i jest jak nowy,niby przysłała mi zdjęcia i ma nawet opakowanie ale i tak się boję,umówiłysmy się ze jak cos będzie nie tak to odsyłam. Nigdy tak nie kupowałam ![]() Obżeram się jabłkami ![]() Em ma fajne ciuszki
|
|
#1844 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten VAT na ubranka to w ogóle jest żałosny! Ja przeglądam tablicę, ale póki co nie widzę nic na sezon, który by mnie interesował. Nie wiem czy nie przegapiłam już tego momentu no ale po co mi w większości krótkie body czy rampersy na 56? Mezaga ano zobaczymy jak bardzo te nasze maluchy nam w kość dadzą czas pokaże![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Rzadko mogłam się do czegoś przyczepić. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok z tym przewijakiem
|
|
#1845 |
|
Rozeznanie
|
mezaga nic nie wiem, o tych targach Mother&Baby dowiedziałam się z plakatu na mieście
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby Ci się przypadkiem jakiś plakat rzucił w oczy takich targów to daj znać
|
|
#1847 |
|
Rozeznanie
|
my chcielismy kamerzystę, ale że braliśmy ślub na Rodos (już pisałam o tym)w przylecieliśmy w poniedziałek, a we wtorek był ślub to się nam nie udało nikogo dołapać. Ale nie żałowaliśmy bo zainwestowaliśmy w podobno jedną z najbardziej znanych fotografów ślubnych, koszt nie ma za niewielką ilość zdjęć ale za to jakie piękne no i miło wpsominam sesję i wszystko. więc teraz jak bierze nas na wspomnienia to z albumem ślubnym tylko. Ale nie żałuję braku kamerzysty bo u nas na koscielnym to był z księdzem taki polew, tak się śmialiśmy bo ślub był w języku greckim, łacinskim i angielskim - wszystkiego po trochu żebyśmy cokolwiek zrozumieli ale i tak było cięzkos się zorientować kiedy co mamy robić i ksiądz nam na migi pokazywał i śmialiśmy się wspólnie. Dobrze że rodzina tego nie widziała bo bylaby zgorszona zachowaniem przed ołtarzem;p
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
uff moje przeziębienie daje się we znaki remis na razie 1:1, co prawda nie mam gorączki, ale nie mogę dopuścić do jakiejś gorszej infekcji. kaszel katar, gardło dalej swoje. mam szum w uszach eh...
Przesadzam?
|
#1849 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurcze, to ładnie się załatwiłaś :/ Biedna :/
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
(tłumaczyć, nie mówić przykrości)Bardziej pisałam w kontekście zwracania uwagi młodej, ale wykształconej kobiecie, że nieodpowiedzialne jest posiadanie 2 dziecka, podczas kiedy moim zdaniem to jest najlepsze z każdego powodu A państwo jest średnio prorodzinne, ale też nie ma co panikować, bo koszty zawsze można zmniejszyć-choćby przez rzeczy używane No i mebelki czy ciuszki można mieć tańsze lub droższe, choć wiadomo, że dla maluszka chciałybyśmy wszystko najlepsze ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Nie, grzej się dalej, to wygrasz- zdrówka!
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuu Kochana do lekarza idź najlepiej
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja właśnie zdałam sobie sprawę że ostatnią rzeczą jaką sobie kupiłam były leginsy ciążowe
Co miesiąc coś nowego zawsze było jeansy,bluzeczki,sukienki ....perfumy a teraz zamiast obserwować nowinki modowe siedzę na allegro i oglądam wszystko dla dziecka i tylko dla niego kupuje....czy tak już zawsze będzie?? Może ja przesadzam? O rany co się ze mną stało?
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1856 |
|
Raczkowanie
|
Pisałyście o zapiekance normalnie bym ją wszamała ale to moze jutro bo dziś ani nie mam składników ani nie chce mi się iść do sklepu
![]() co do tego czy maleństwu robimy pokoik to narazie mała będzie z nami w pokoju a jak podrośnie to my oddamy swoją sypialnie aby miała swój pokój a my opanujemy nasz ala salon no chyba ze do tego czasu uda nam się zmienić mieszkanie ale jakoś przez kolejnych naście lat tego nie widzę biorąc pod uwagę kredyt... a i my również byliśmy przeciwnikami filmowania na weselach i na naszym nie było kamery i bawiliśmy się świetnie fakt jakiś tam wujek miał swoją ale podobno padła mu bateria i mało co nakręcił a ze nam nie zależało na filmie to nawet nie podjeliśmy rozmowy aby go dostać we własne łapki. a teraz do dziewczyn poprzeziębianych trzymajcie się ciepło i wracajcie jak najszybciej do zdrowia!!!
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myślicie opłaca się http://allegro.pl/pampers-baby-fresh...462593882.html ??
U nas w salonie bambino po 8 zł a nivea 12 zł
|
#1858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że się opłaca .Co do wyprawki to ja mam już kompletną na 0-3 nic nie potrzebuje rodzina już na wiosne-lato kupuje - tak wiem szalona jestem I do tego mam dużo za dużo jak będę prała to oddam te, które z różnych względów nie przypadną mi do gustu dla potrzebujących matek na fb dołączyłam do takiej grupy, gdzie oddaje się za koszty wysyłki i niektórzy mają taką patową sytuację, że nawet używanych ręczników potrzebują tam właśnie kupiłam 3 ksiażki od jednej mamusi, która była tak przejęta tym, ze wpłaciłam jej 40 zł że dała jedną gratis i dorzuciła kilka ciuszków dla mojej córki to takie miłe
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
ja mam dziś zły humor jakoś, nic mi się nie chce a nie umiem nic nie robić i potem się wściekam na siebie (albo że nic nie zrobiłam albo że robiłam zamiast odpocząć )na 15 idę do fryzjera i do tego czasu chciałam posprzątać a siedzę i się gapię w monitor a nawet pisać mi się nie chce wczoraj rozmawiałam z koleżanką i powiedziała, że jeśli będzie chłopak to z radością mi odda to co ma po swoim synku. byłoby super, jak ją znam to wszystko miała najlepszej jakości.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
dobra jesteś... ![]() przez Ciebie dostałam ataku paniki bo ja nadal nic nie mam ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- zjedz lody- zawsze pomaga
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

16.06.2012 
Buciki mnie rozczuliły

no ale po co mi w większości krótkie body czy rampersy na 56?
tam właśnie kupiłam 3 ksiażki od jednej mamusi, która była tak przejęta tym, ze wpłaciłam jej 40 zł że dała jedną gratis i dorzuciła kilka ciuszków dla mojej córki to takie miłe
)