|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42495457]Wyszłam na dwór a tam zimno i wilgotno i zastanawiam się w co ja będę się teraz ubierała? Kurcze z Olką to w zimie nie miałam brzucha, potem na wiosne jeszcze miałam płaszczyk, a latem urodziłam. A teraz w nic się już nie wbiję.
Dziś chodzę w bluzie męża, ale w czyn jutro pojadę do lekarza jak będzie tak chłodno to nie wiem...[/QUOTE]Wiekszość ma ten problem niestety Cytat:
trzymamy za Was kciuki żebyście szybko mogli cieszyć się swoją pociechą
|
|
|
|
|
#2612 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Weronisiek szkoda kotka, mi zawsze jest szkoda zwierzaków.
A co do ubioru-jesteś drobna, to coś znajdziesz .Ja to nie wiem co po porodzie założę :/. Bo do porodu jakoś dokulam. Przedstawiam Wam moją modnisię (tak mi wkroczyła do kuchni jak przygotowywałam śniadanie) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-03-18 o 15:10 |
|
|
|
#2614 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42494241]Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilkę i uciekam... Rano mąż obudził mnie przykra wiadomością... Nasz kociaczek odszedł Niby jestem dorosła baba i mogłam się spodziewać, że skoro odrzuciła go matka, ważył 10dag i był schorowany to może być źle, ale po raz kolejny wierzyłam, że uda mi się zwierzakowi pomóc.. Wczoraj jeszcze byliśmy u weterynarza, dostał antybiotyk i było dużo lepiej. Dziś już leżał w łazience i jeszcze tylko miauknął cichutko na mój widok... Gdyby nie to, że nie chcę by Ola widziała to ryczałabym jak bóbr... Ale jej nie powiedziałam co się stało, dopytuje, ale powiedziałam, że poszedł do mamy- wydaje mi się, że Olcia by to bardzo przeżyła... Ech... kiepski początek dnia.[/QUOTE] Bardzo mi przykro Weronisiek, rozumiem Cię doskonale - ja też taka wrażliwa jestem. 3maj się ciepło Cytat:
Cytat:
![]() Za Tydzień ![]() Anoula wpisz mi proszę wizytę 12.09 z USG na godz. 13.15 |
|||
|
|
|
#2615 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Dziewczynki wpadłam was ponadrabiać troszeczkę (mam 20 str )i pochwalić się że w poniedziałek podpisaliśmy umowę i wynajmujemy mieszkanie z racji tego że nie może wziąść wolnego)Martwie się tylko ruchami małego jest ich jakoś tak mało A i dziś zaczęliśmy 25 tydzień
|
|
|
|
#2616 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3mam mocno kciuki aby czas szybko zleciał i żebyś szybko doczekała się II kresek na teście! Pamiętaj, czas leczy rany... Cytat:
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dzastin to są moje zimowe papcie, bo ja poza ciąża jestem straszny zmarźlak. Wytargała Mamy paputy, taty czapę i taki jest efekt. Nie powiem, zaskoczyła mnie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2618 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
To nie wiele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2619 | ||
|
Raczkowanie
|
niunia - tutaj chyba wszystkie trzymamy mocno kciuki za kolejne dwie kreseczki!! będzie dobrze
![]() Cytat:
Mój małż też za dużo snu nie miał jak ogarnialiśmy do kupy mieszkanie. Co prawda nie musieliśmy wielkich remontów robić, ale skręcanie mebli trwało godziny i tak o 1-2 kładł się spać, a na 6 budzik :/ Za to jak będzie pięknie jak mieszkanko będzie już odpicowane ![]() Ale czujesz ruchy maluszka cały czas? Może Ci się taki spokojny trafił? ![]() Cytat:
Super Jak sama stworzyła taki outfit to bardzo kreatywnie! ![]() Tak sobie spojrzałam na pierwszą stronę - Anoula mogę prosić o dopisanie wizyty na 04.09 16:00 i zmienienie synka na Kubusia Wojtka?
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-08-28 o 10:44 |
||
|
|
|
#2620 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam na zimę też coś w tym stylu... bo jak są mega mrozy to w tych z cienką podeszwą "kozakach" stopy mi zamarzają...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2621 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż kusi taka perspektywa, że tylko chlup i po krzyku Cytat:
myślicie, że mam się martwić? Pojde jeszcze raz na to usg koniecznie!
|
||
|
|
|
#2622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
W sprawie zmiany imienia pisz do Ryby najlepiej PW bo nie ma teraz internetu na bierząco i mogłaby przegapić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-08-28 o 11:05 |
||
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Witam jeszcze z łóżka
![]() za dzisiejsze wizyty kolejnych tygodni i miesięcy Dzidzia - straszne to co piszesz o swojej siostrze co za matka z niej ![]() Weronisiek - szkoda kociaczka Niunia20 - za starankaWstaję na śniadanko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2625 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oprócz tego stolik i fotele dla osób towarzyszących (bo słyszałam, że nie bulwersują się jak wejdą np. dwie).Ogólnie bardzo przyjazny pokoik i chyba żałuję, że go widziałam, bo jak mi się nie trafi, to będzie mi strasznie przykro. O ile w tych bólach, nie będzie mi wszystko jedno. Porodówka ogólna to 3 boksy, trochę jak dla koni Niby przedzielone, ale wszystko słychać i ogólnie co tu dużo pisać, wystrój typowo szpitalny, komunistyczny Nic na razie zakładam, że uda się trafić na tą rodzinną.A poród w wodzie, muszę przyznać chodzi mi po głowie, tylko ja nie lubię tak kombinować. Teściowa to już by w ogolę stwierdziła, że mam kosmiczne pomysły. Już kiedyś pisałam, że bardzo przeszkadza jej fakt, że chodzę regularnie na basen, więc poród w wodzie byłby dla niej szokiem ![]() Ale ogólnie z wykładu z SR muszę przyznać, że same plusy takiego porodu i brzmi bardzo atrakcyjnie. Z tym łóżeczkiem to obszukałam się wczoraj jak głupia, ale na razie właśnie to pierwsze wygrywa. Chciałabym z szufladą, choć jakoś bardzo nie jest mi do szczęścia potrzebna. Ktoś pamiętam też kupował taki komplet. Poprosiłabym o link do sprzedawcy i opinie ![]() A Ty Nemosku czego tam szukałaś na allegro w środku nocy? ![]() Cytat:
"Herbapol herbatka ziołowa dla matek karmiących wspomagająca laktacje" tak dokładnie jest napisane Z anyżem, koprem, melisą i lipą. Pachnie ładnie, więc zamierzam sobie ją popijać, bo podobnie jak Dzidzia z Alisą, jestem nastawiona na mega produkcje ![]() Cytat:
Bardzo gorąco Cie pozdrawiam i trzymam kciuki.Cytat:
![]() Cytat:
A wy też macie liczyć ruchy? Ja mam taką karteczkę od położnej gdzie mam zapisywać. Najpierw przez 3 tygodnie mam liczyć do 10 ruchów i zapisać godzinę, o której był 10 ruch. A później po każdym posiłku. |
|||||
|
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
Hello!
Przeżyłam chwilę grozy. I największej głupoty jaką mogłam zrobić. Pisałam Wam wczoraj, że Mały mi się nie ruszał od wczesnego popołudnia. Otóż nie ruszył się przez całą noc. Nie spałam. Siedziałam w salonie i najpierw gadałam do brzucha, potem szturchałam... Potem, gdzieś od północy do 7 rano to ryczałam. Mąż mnie błagał, żebyśmy jechali na IP, a ja głupia ryczałam, że nie, bo jak się okaże, że małemu serduszko nie bije, to ja tego nie przeżyję. I, że jeszcze 5 minut i na pewno się ruszy. O 7 zawlókł mnie do spania, ryczał razem ze mną. Zasnęłam, a o 9 obudziła mnie taka impreza w brzuchu, że myślałam, że Mały wyskoczy mi przez pępek. Kopie mnie teraz strasznie. Ma może 10-15 minut odpoczynku i znowu jazda. Jestem wściekła na siebie, że nie pojechałam na IP, ale byłam tak przerażona, pełna czarnych myśli i jednocześnie uporu, że na pewno nic się nie stało, że aż sama siebie nie poznawałam. Wydaje mi się, że on mi się obrócił poprzecznie. Bo czuję wyraźnie po dwóch stronach brzucha, w kierunku pleców ruchy, a nie czuję tak jak wcześniej wyraźnych ani na górze, ani na dole. Jutro mam wizytę u gina. Ale obiecałam już sobie, że jak znowu będzie miał dłuższą przerwę w ruchach to gnamy na IP. Wiem, jestem idiotką |
|
|
|
#2627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tygodnieCytat:
idę zjeść jakieś śniadanie
|
|||
|
|
|
#2628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja sama schizuję i może zacznę... to sie liczy od rana przez cały dzień? Czy po prostu do 10 ruchów i wtedy się kończy zapisując godziny?
|
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A następnym razem wiesz co masz robić i głowa do góry Kochana
|
|
|
|
|
#2630 |
|
Zadomowienie
|
Dzidziu, Alisa jest obłędna
A co do Twojej siostry... Nie myślałaś, żeby anonimowo donieść do MOPSu jak to wygląda? Wiem, ze to Twoja siostra, ale jednak chodzi o dziecko...Domi, ale byłoby fajnie, jakby Jaśko był Julką jednak Fajna niespodziewajka ![]() Gratuluję tygodni i wizyt ![]() łeb mi pęka... Kawa nie pomogła. Rozważam zamknięcie się w ciemnej, chłodnej i cichej piwnicy... |
|
|
|
#2631 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja moze tak z dupy strony ale powiedzcie mi kiedy planujecie isc na macierzyński?tzn czy juz przed porodem czy po? bo ja w sumie pierwszy raz jestem w ciazy w trakcie pracy i wiem tylko tyle ze na l4 moge byc 270dni. bo np co kiedy mi lekarz wypisze l4 np do tego 12 listopada aja urodze juz w pazdzierniku???
|
|
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
A tak po za tym to witam, bo poodpisywałam, a nawet się nie przywitałam
![]() Wczoraj późno poszłam spać, a dziś spałam do 10 Dzisiaj mąż ma wolne i zamierzałam zamawiać rzeczy wyprawkowe razem, ale widzę małe zainteresowanie u niego i tylko mnie denerwuję Teraz chce iść na miasto, na spacer i chyba go posłucham, a pozamawiam wszystko sama, jak on będzie w pracy. Pewnie jak mu to zaproponuje, to bardzo się ucieszy ![]() O 16 wybieram się na ćwiczenia w SR, a na wieczór planów brak. Trzeba coś wymyślić. Aaa Lineczka bardzo dziękuję, za wysłanie listy wyprawkowej. Dopiero dziś ją zauważyłam, bo wylądowała w spamie Bardzo dziękuję
|
|
|
|
#2633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
za wizyty!!!Dzień dobry Wstałam dzisiaj o 6 wyspana jak nigdy,powłóczyłam się ,pobawiłam z synkiem bo dzisiaj ewidentnie rano się bardzo uaktywnił.Poromyślałam i kimnęłam ![]() Cytat:
No niby powinno się mieć miejsce zamieszkania stałe,ale teraz wystarczy adres do korespondencji. Miałam taką babeczkę w poprzedniej pracy,w dowodzie brak miejsca zamieszkanie miała wpisane ![]() Powodzenia w Obi! Cytat:
To jest właśnie kompetencja [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42494241]Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilkę i uciekam... Rano mąż obudził mnie przykra wiadomością... Nasz kociaczek odszedł Niby jestem dorosła baba i mogłam się spodziewać, że skoro odrzuciła go matka, ważył 10dag i był schorowany to może być źle, ale po raz kolejny wierzyłam, że uda mi się zwierzakowi pomóc.. Wczoraj jeszcze byliśmy u weterynarza, dostał antybiotyk i było dużo lepiej. Dziś już leżał w łazience i jeszcze tylko miauknął cichutko na mój widok... Gdyby nie to, że nie chcę by Ola widziała to ryczałabym jak bóbr... Ale jej nie powiedziałam co się stało, dopytuje, ale powiedziałam, że poszedł do mamy- wydaje mi się, że Olcia by to bardzo przeżyła... Ech... kiepski początek dnia.[/QUOTE] Bidoczek ![]() Cytat:
bo tylko ono na tym cierpi.Nie rozumiem..........Tak kolega od trzustki. Cytat:
![]() Wczoraj w Rossmanie widziałam że z Hippa i Babydream. |
||||
|
|
|
#2634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to mialas chwile prawdziwej grozy.najwazniejsze,ze dziec dal o sobie znac i niech teraz mamusie porzadnie wyszturcha,zeby nie bylo watpliwosci ![]() swoja droga nie wiem czy to glupota czy nie...ale jak ja bym juz miala takie schizy nie dalabym rady wysiedziec na tylku
|
|
|
|
|
#2635 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale co się stresu najadłaś, to Twoje. Wyobrażam to sobie.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam, bo właśnie dostałam opieprz, że Tż ma wolne, a ja zamiast to wykorzystać, to siedzę przed kompem. Idę się nim zająć
Zajrzę ukradkiem później
|
|
|
|
#2638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No bo jak iść na macierzyński, jak się jeszcze dziecka nie ma?
|
|
|
|
|
#2639 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak można dziecku nie pomóc,nie widzieć symptomów no jak? Jezu chyba jestem za naiwna na takie myślenie. Cytat:
A też można było regulować sobie troczkami szerokość w pasie i był taki dłuższy proporcjonalny.Eh co zrobić gapa ze mnie ![]() za tydzieńCytat:
Cytat:
już niedługo,zleci....![]() Cytat:
to już brzmi
|
|||||
|
|
|
#2640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja np jestem na l4 prawie od 3 tyg.....no wlasnie nie wiem bo nie pwoiem że lepiej mi na razie na l4 byc bo potem mam wskoczyc na 80%.....co jescze musze rozwazyc czy nie lepiej na razie na 100% pojsc a potem na 60%.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

Niby jestem dorosła baba i mogłam się spodziewać, że skoro odrzuciła go matka, ważył 10dag i był schorowany to może być źle, ale po raz kolejny wierzyłam, że uda mi się zwierzakowi pomóc.. Wczoraj jeszcze byliśmy u weterynarza, dostał antybiotyk i było dużo lepiej. Dziś już leżał w łazience i jeszcze tylko miauknął cichutko na mój widok...
Bardzo mi przykro Weronisiek, rozumiem Cię doskonale - ja też taka wrażliwa jestem. 3maj się ciepło 

)i pochwalić się że w poniedziałek podpisaliśmy umowę i wynajmujemy mieszkanie

co za matka z niej 
Niby przedzielone, ale wszystko słychać i ogólnie co tu dużo pisać, wystrój typowo szpitalny, komunistyczny
ale ja sama schizuję i może zacznę... to sie liczy od rana przez cały dzień? Czy po prostu do 10 ruchów i wtedy się kończy zapisując godziny?
Fajna niespodziewajka
Bardzo dziękuję