|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
no fajny i nie drogi
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Jesli Twój organizm żąda białka to super, jedz ile wlezie. Warzywa i owoce tez są ważne, ale bez przesady. Zwykle porcje powinny wystarczyć.
|
|
#2253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do odżywiania jem mniej i staram się codziennie coś zdrowego zjeść jakieś warzywo , owoc , jogurt wcześniej sporadycznie jadłam takie rzeczy . Cytat:
Właśnie dużo czytałam wczoraj o tych zasysaniach to tylko jedna dziewczyna napisała w komentarzyu ,żeby przeczytać ulotkę bo jak prawidłowo się postępuje z butelką to ona się nie zasysa . Ale w sumie w każdym z wymienionych u mnie modeli ktoś napisał , że butelka się zasysa .
|
||
|
|
|
#2254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pokażę, pokażę - tylko muszę powiedzieć małżowi, żeby wyciął kilka ujęć z filmiku.
Cytat:
Małż obiecał lekarzowi, że będzie mnie pilnował - i już dotrzymuje słowa Dzisiaj ledwo wstałam kazał mi wypić szklankę wody na dzień dobry. Do śniadania wypiłam drugą - to już mam pół litra za sobą![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do pozostałych - nawet dokładnie nie wiem jakie są. Ale na pewno na część chorób będę szczepić. Inne sobie podarujemy.Cytat:
.
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biore fembion natan 2 moja ginekolog bardzo zaleca no i doktor od prenatalnego też zalecał więc łykam
![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt no i określenia płci- jak ja wam zazdroszczę też już bym chciała wiedzieć kogo w brzuchu noszę
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
no to żeście mnie z tym jedzeniem uspokoiły
|
|
#2257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i oczywiście poszło mi tam, gdzie zawsze - w boczki
|
|
|
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Amberella gratuluje udanej wizyty.
Akkma witamy Grzesia ![]() yummi_mummy witamy Antka ![]() Ja staram się jeść bardzo rozsądne porcje i zróżnicowane. Uwielbiam produkty mączne, ale zauważyłam, że czuje się po nich gorzej niż po np. rybie na parzę z warzywami (choć nienawidzę ryb). Jem bardzo mało słodyczy, nie tykam fast foodów. I tak moje wyniki wyglądają tak: hemoglobina 9,4 (norma 12), hematokryt 29 (norma 37), erytorycty 3,50 (norma 3,70). Więc Magnusiu droga, skoro wyniki masz dobre, to znaczy, że się dobrze odżywiasz ![]() Ja przytyłam od początku ciąży 2 kg i oprócz brzucha nic się w mojej figurze nie zmieniło. Ja poproszę kciuki za dzisiejszą wizytę. Mam ją o 16 i już tupie nogami. Jutro Małż ma urodziny i chciałaby w prezencie wiedzieć kogo ma się spodziewać
|
|
|
|
#2259 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale Antek, to Antek Następnym razem umówcie się że Ty wybierasz dla chłopaczka :P hihi
|
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj w C&A w sklepie internetowym dla odmiany ciuszki dziecięce 20% taniej. Teraz już nie wiem czy się nie skuszę po wizycie
![]() tutaj link: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Kolekcja/Body |
|
|
|
#2262 |
|
Rozeznanie
|
hello
![]() gratluje poznania płci mnie wczoraj rano i przedwczoraj wieczorem bolał brzuszek na dole z lewej strony coś jakbym miała kolkę-kuło i przestawało -trwało to kłucie sekundki ale powarzały sie sporo razy. Ogolnie powinno się spać na lewym boku? bo Moja nie pozwala zbytnio leżec mi na plecach- jak kładę się na plecach to na środku brzuszka ponizej pępka z 5cm mam taka gulkę -jak sie ruszam czy wstane i położę znika i taka mniej więcej jak pieść i mam wrażenie ,ze to ona co do brzucha-jak się najem to go widać, delikatnie wystaje mi ale we wszystkie bluzki i spodnie się mieszczę a to już zaczęłam 5miesiąc. Wagowo mam -4kg. Jem na prawdę dużo mniej niz w ciaży. Zjem 1-2małe kawałki pizzy jestem na max najedzona. Ogólnie jem warzywa owoce w sporej ilości ale to dlatego ,ze mam na nie ochotę. Słodycze=0. Zjadłam kawałek cytrynowej babki a tak ostatnio z 2tyg temu batonika jednego. Wolę pikane. Na spaghetti mam dziś mega ochotę ![]() meczą mnie bóle głowy coś często ale wole to od migreny czy wymiotów ,które wreszcie ucichły
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo najchętniej kupiłabym wszystko bo przez neta wygodnie
|
|
|
#2265 |
|
Rozeznanie
|
forester ale tylko w sklepie internetowym?ZNajoma kupiła 1 body w c&a u siebie to za 2x body dała 59zł a tu są nawet bez promocji 17-20zł
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co wiem to tylko w sklepie internetowym. Oni codziennie mają takie akcje np. cena dnia itp. Ja widziałam te ciuszki na żywo i bardzo przypadły mi do gustu, ale nie pamiętam ile kosztowały w normalnym sklepie.
|
|
|
|
#2267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), do tej pory mialam tylko 1 usg i 2 razy badania z krwi i to tyle
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zauważyłam to samo u siebie
|
|
#2269 |
|
Raczkowanie
|
ja mialam dokladnie tak samo, kupilam magnez homeopatyczny i nawet pomoglo, zobaczymy na ile
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
co do wagi to według mojej domowej wagi przytyłam od początku ciąży 2,8 kg ale waga u lekarza pokazuje mi dużo mniej.
Jak ważyłam się między 12 a 15 tc to w domu mi wychodziło 1,5kg a u lekarki wyszło 0,2 kg więc spora różnica.
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam kilka zdjęć ale nie są tak dobrej jakoś po kompresji filmiku
Na żywo wyglądały o wiele bardziej okazale - a może mi się wydaje![]() Kręgosłup i dwie buźki pierwszego i kręgosłup i raz buźka drugiego
|
|
#2272 |
|
Rozeznanie
|
mam to samo ale nie kule a to jest tak jakby piąstak i dlatego pomyslałam,ze to może mała... reszta jest miękkie tylko ta jakby piąstka. Moj tez tez ja zobaczył jak lezę
|
|
|
#2273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczne te ciuszki po raz pierwszy mnie chwyciło na ich widok;p
|
|
#2274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mam USG 4d 5wrzesnia..
|
|
|
|
#2275 |
|
Rozeznanie
|
HAHA ja też tak mam jak cokolwiek kupuję to macam, mąż mówił mi że nieraz ludzie się śmieją ze mnie bo ja np nigdy nie odpuszczę macania jaśków czy poduszek;p no po prostu muszę dotknąć
|
#2276 |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny, ja jak zwykle przy śniadanku
. Dzisiaj pełnoziarnisty chlebek z Almette i pomidorkiem. Moje ulubione jedzenie od kilku dni. W ogóle macie tez takie etapy z jedzeniem ,czy tylko ja jestem nienormalna.Na początku mogłam zapijać się 2 litrami soku pomarańczowego, i nigdy nie miałam dość. Potem pomidory do wszystkiego albo i same po 6 dziennie.Teraz na śniadanie jakiś czas pół kromki z dżemem truskawkowym i pół z musztardą, przy czym gryzłam raz jedną raz drugą stronę. Teraz od około 1,5 tygodnia do wszystkiego idzie musztarda, miód oraz almette z pomidorami ![]() Nie mówiąc już ,że jak poczuje mc donaldsa albo kebaba to obowiązkowo trzeba iść po cheesa. A niech się tylko ktoś obok mnie objada to potrafiłabym zabrać ![]() Co robicie na obiad? Ja ruskie pierogi. Ulubione danie mojego TŻ odkąd mnie poznał ![]() Yummy_mummy- witam oficjalnie Antosia Akkma -witam także Grzesia upadly_aniolOO - ja również przegrzebuje internet za butelkami, i nie mogę sobie czegoś ubrać.Mam zamiar co prawda piersią karmić , ale wiadomo na wszelki wypadek trzeba mieć. Ja od położnej dostałam małe upominki na początku i właśnie była tam butelka Aventu .Więc wydaje mi się ,że są one dość dobre skoro przyszłe mamy je dostają. senira666- hah ja nawet nic nie mierze jeszcze.Ale mam na jesień w razie Wu jeden co się go oplata mocno paskiem i się tak fajnie marszczy jest on sporo za szeroki dlatego, więc o jesień się nie martwię.Gorzej z zimą, bo miałam w tym roku kupić nowy,stary się już na mnie obraził. PawMaj- mnie gdzieś teraz głód bardzo wieczorami chwyta i w nocy, chociaż staram się nie jeść, ja i bez ciąży mam nadwagę, i nie chce przytyć więcej niż z 10 kg. Ale wiadomo nie głodzę się, i jem normalnie.Po prostu po ciąży trzeba będzie podwójnie dupsko ruszyć. Kalina27- ja mam od gina , kwas foliowy z jodem i wit.D. Poza tym nic. A jestem w Niemczech A Benjamin super imię. Znałam jednego w dzieciństwie i fajny z niego chłopak był.A teraz wyrósł na takie ciacho ,że hooo hooo.i skończył chyba ze 3 kierunki ![]() em ma, mezaga- mnie tam do picia prosić nie trzeba. Dziennie idzie minimum 3 litry wody i herbatek. a czasem i tak mi mało.quapissima- ja bym chyba tak nie wytrzymała.1 Usg a to już 18 tydzień. ja jestem w 16 a miałam już 3. Fakt jedno na życzenie płatne,ale mimo wszystko. mezaga- dwa cudowne szczęścia
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-08-29 o 10:42 |
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka czy w Sączu robią gdzieś USG 3D?
Dzięki dziewczyny - nie udało nam się tak złapać ujęcia, żeby ładniejsze te buźki były. Ale widok takiego dziecka jak ziewa albo łapie wody płodowe jest bezcenna ![]() One są tak ułożone względem siebie, że jeden kopie po brzuchu drugiego. I tak trochę zachodzą na siebie. Może dlatego za bardzo tych ruchów nie czuję.
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-08-29 o 10:41 |
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2280 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O kobieto...może mnie też zaopatrzysz?Myślę o takim samym baldachimie jak Ty. Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam, że udaje się Wam wybrać imię. Dla nas to bardzo ciężkie zadanie...jacyś wybredni jesteśmy... Cytat:
A co do witamin to ja w ogóle mam wrażenie, że w Polsce bierze się za dużo tych wszystkich suplementów diety (nie tylko w ciąży). Zresztą widać to po ilości aptek... Ja nie cierpię witamin-te tabletki są takie wielkie! Zresztą mam wrażenie, że to takie placebo i tak najważniejsza jest nasza dieta. Cytat:
![]() Cytat:
nawet w upały nie czułam...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

16.06.2012 
przez ostatni miesiąc przybyło 1 kg. Lekarz powiedział, ze jest OK
owszem jem jakiegoś pomidora, ogórka itp ale żeby zażerała się sałatkami, owocami itp to nie powiem. Codziennie jakieś tak jabłko czy pomarańcza wciągnę, jakiś jogurt też ale zawsze tak jadłam
Właśnie dużo czytałam wczoraj o tych zasysaniach to tylko jedna dziewczyna napisała w komentarzyu ,żeby przeczytać ulotkę bo jak prawidłowo się postępuje z butelką to ona się nie zasysa
. Ale w sumie w każdym z wymienionych u mnie modeli ktoś napisał , że butelka się zasysa .

Dzisiaj ledwo wstałam kazał mi wypić szklankę wody na dzień dobry. Do śniadania wypiłam drugą - to już mam pół litra za sobą

No i oczywiście poszło mi tam, gdzie zawsze - w boczki