|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
a takie http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...562924371.html nie z tej aukcji ale ten modeli białe
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie bardzo źle podziałało - było mi bardzo niedobrze (ale na szczęście nie wymiotowałam) i nie chcę już.
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Z IKEI mogę polecić to łóżeczko http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/20187879/ siostrzeniec ma i jest naprawdę bardzo ładne , masywne . Tylko tu nie ma wyciąganych szczebelek tylko bok później się likwiduje.
Ja już pisałam o łóżeczku ale może jeszcze komuś wpadnie w oko . Więc my na to się decydujemy http://atbmeble.pl/lozeczko-dzieciece-z-szuflada-125 biel z zielenią lub pomarańczem i ten przewijak http://atbmeble.pl/komoda-z-przewijakiem-dla-dziecka-27 W sypialni mamy wszystko w kolorze wenge + zielone ściany i dodatki ale w przyszłości chcę żeby mały miał jasne . Taki prawdziwy dziecięcy pokój chcę mu zrobić chyba pomarańczowy też będzie pasował chłopcu ? Chociaż chyba jednak zdecydujemy się na zieleń , żeby chociaż minimalnie nam pasowały meble do sypialni |
|
|
|
#4174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
O takie zwykłe proste ale mocne http://www.bocian-meble.pl/ola.htm tylko kolor ciemny orzech
|
|
#4176 |
|
Rozeznanie
|
W moim też nie. Myślę nad tym, żeby pojechać rodzić do szpitala oddalonego o ok. 50 km, w którym można rodzić w "normalnych" warunkach, tj. jest możliwość znieczulenia (koszt to tylko wcześniejsza konsultacja z anestezjologiem) i są jednoosobowe sale porodowe, ale nie wiem czy to dobry pomysł...
|
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze mam pytanie wszystkie który były na tych warsztatach https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...l#spotkanie-16 to przyszła Wam przed warsztatami jakieś info na którą godzinę się odbywają warsztaty czy trzeba gdzieś zadzwonić bo data jest podana ale godzina nie
|
|
|
|
#4178 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Niby to tylko łóżeczko, ale dla MOJEGO DZIECKA i chciałabym wybrać jak najlepsze i do tego ładne. Te, które wybrałaś wyglądają świetnie i solidnie, ale do pokoju Kacperka są zbyt nowoczesne . Mały odziedziczy po rodzicach kilka mebelków Leksvik z Ikea. To łóżeczko, które proponujesz też mogłoby się ładnie komponować .Co do pomarańczowych ścian to też je rozważałam - taką brzoskwinię. Myślę, że to kolor unisex. Zdecydowałam się ostatecznie na słoneczny żółty i zielono-brązowe dodatki. |
||
|
|
|
#4179 | ||
|
Zakorzenienie
|
bylam przekonana ze jak rodziny w 2014 to dochody za 2013...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czemu wybierasz materacyk gryka-kokos? Sorki, że tak drążę, ale nie znam się, a Ty tak
|
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie raczej jak coś nam obojgu z mężem wpadnie w oko to się na to decydujemy .
Było tak właśnie z wózkiem i z meblami . Wystarczy jechać i zamówić . Niby wózki jeszcze oglądaliśmy ale i tak model który wpadł nam na początku jest numerem jeden . U małego u nas będzie pełen remont ale za rok dopiero jak kasy nam starczy bo mamy do remontu salon + kupno mebli i TV , kuchnia +lodówka piec zmywarka , łazienka i korytarze więc małego pokój będzie na końcu jeśli nam kasy wystarczy i jakoś remont będzie w miarę szedł . |
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
ale sobie dobre żarcie zrobiłam
makaron spagetti z sosem z : przesmażany szpinak, dwie łyzki zielonego pesto, 3 łyżki serka do sparowania kanapek z rukolą i suszone pomidory. teraz wchłaniam
|
|
#4183 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
To chyba będzie coś podobnego do tego Diosminex co biorę. Póki co za bardzo różnicy nie widzę,a biorę od tygodnia. No ale nie wiem ...może by mi się pogarszało gdyby nie to? I tak się zastanawiam czy brać cały czas,czy zrobić przerwę i zobaczyć co będzie się działo? Cytat:
Ale ja pracowałam tam kilka lat temu,możliwe że jakieś lepsze są teraz materace. Cytat:
![]() Z moim Erykiem fajnie się chodzi na szczepienia,on jest gruboskórny po tatusiu i nawet nie zdaje sobie sprawy,że coś go ukłuło. Zagadujemy go,odwracamy uwagę,a on po fakcie jest zdziwiony,że ma naklejony plasterek
|
|
#4184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My dużo rzeczy dla małej kupiliśmy w sklepie stacjonarnym i o dziwo ceny wielu artykułów są tańsze niż na allegro albo porównywalne. Wózek wyszedł nam trochę drożej, ale woleliśmy kupić na miejscu, żeby w razie czego móc bez problemów składać reklamację. Łóżeczko mieli w promocji, takie proste z drewna bukowego, ładne ![]() Pani w sklepie podpowiedziała nam, że szuflada do łóżeczka jest średnio wygodna i lepiej kupić pojemnik zamykany, który można włożyć pod łóżeczko np. w Castoramie czy w Ikea ![]() Materac wybraliśmy gryka - kokos - wszyscy nam go polecali
|
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja koleżanka wychowała w takim córkę a teraz to samo łóżeczko już trzecie dziecko buja nic się nie popsuło, wszystko jest OK więc wydają się solidne---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
tzn?? ja kompletnie zielona w temacie jestem
|
|
|
#4186 | |
|
Zadomowienie
|
ja wczoraj wieczorem wracałam od rodziców do siebie, więc jak dojechałam to padłam.
Super! Gratuluje dobrych wyników! Cytat:
![]() Współczuje! ja na razie grzecznie ćwiczę i po ostatnim ostrym ataku, mam względny spokój, więc jak Ci przejdzie proponuje spokojną gimnastykę. kciuki są Twoje ![]() gosia261282 bardzo zgrabnie w ostatniej ciąży wyglądałaś. Muminek1991 gratuluje decyzji o ślubie i czucia ruchów ![]() Ja dziś jestem po glukozie- ohyda!!! czekam na wyniki cukrowe, także mojej morfologii i mam nadzieję, że będzie lepiej niż ostatnio. ![]() W temacie łóżeczek- moim faworytem jest białe ikeowe. ![]() Ostatnio wywiązała się dyskusja o żłobkach i przedszkolach. Przedszkole do którego pójdzie nasze dziecię organizuje zapisy dzieci urodzonych w 2013 i początku 2014 w marcu 2014 , bo mają zawsze tak dużo chętnych. Także Tż już grzeje kopyta zapisać małą
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4188 |
|
Zadomowienie
|
Nie
![]() Mam nadzieje, ze moja córka będzie taka dzielna jak Twój syn
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha no to kupię kaszę z kokosem dzięki
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kokos i gryka mają własciwosci lecznicze na pewno antypotliwe, antyodleżeniowe, antyalergiczne i zapobiegają wadom kręgosłupa ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Odnosnie materaca jeszcze to wydaje mi się że ten gryczano-kokosowy nie robi się tak szybko płaski,porównując te pianko kokosy czy same pianki
|
|
#4191 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dla zainteresowanych moją przygodą z WOSKIEM.
Otóż... zabieg się nie odbył 5 min przed wyjściem zadzwoniła do mnie kosmetyczka przepraszając, że przygotowywała woskownicę do naszego spotkania i okazało się, że jest zepsuta Od drzwi wejściowych przeszłam do łazienkowych, postanowiłam pożegnać się z kłakami w sposób tradycyjny maszynkowo. Jestem rozczarowana, bo już oczyma wyobraźni widziałam tą satynową gładkość o której wspominała Ambrella. a teraz, właśnie w chwili, kiedy piszę tego posta, dzwoni Pani znów i mówi, że woskownica jest już naprawiona i że ma okienko o 16 i może mnie wypatroszyć, tylko, że już nie ma co No, więc teraz się znów trochę pozapuszczam i może za kilka dni wam zdam relację już z przeprowadzonego zabiegu. abstrahując od rodzenia - zjadłabym parówkę ![]() Cytat:
A wypłatę można też dostać ostatniego dnia przepracowanego miesiąca, de facto 31 grudnia i co. To też jest sprawa elastyczna. Pracując na zleceniu tak miałam, pracodawca robił dwie wypłaty w grudniu - 10.12. za listopad i ostatniego dnia roboczego bieżącego roku za grudzień. Żeby właśnie nie mieszać wydatków i budżetów w różnych latach. Więc na to też nie ma reguły przy takiej wielości i elastyczności sposobów rozliczeń w naszym kraju. Cytat:
A jeśli rodzi się np. 31.10.2013 to załapuje się na okres zasiłkowy wcześniejszy do naszego, zatem brany pod uwagę jest dochód z 2011? wiem, że nas to nie dotyczy, ale sprawdzam, czy dobrze to rozumiem. Czuję, że trzeba będzie przedzwonić tam, skąd becikowe leci, żeby się wywiedzieć o własną sytuację. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale u nas mawiamy na to zupa gulaszowa. Dla chętnych ![]() Składniki: 1 kg karkówki, 2 duże cebule, 2-3surowe papryki,2 puszki fasoli (jedna czerwona, druga biała), 1 słoik litrowy ogórków konserwowych, 5 sztuk średnich ziemniaków, Keczup pikantny Kotlin (mały słoiczek 170 gram), 1 łyżka koncentratu pomidorowego, wegeta, kostka rosolowa drobiowa, papryka ostra, papryka słodka, 3 ząbki czosnku i masło do podsmażenia mięsa ![]() Przepis: pokrojone mięśko podsmazyć na maśle, dodać cebulkę i podsmażać dalej z cebulką. Dodać wodę ok 1/2 szklanki, kostkę rosołową i wegetę. potem dodawać po kolei pokrojone (ważna kolejność z uwagi na czas potrzebny do gotowania poszczególnych składników) paprykę, ziemniaki, ogórki (wraz z wodą z ogórków) oraz puszki z fasolą także z zaprawą. Dodać resztę przypraw, keczup i koncentrat. rozetrzeć czosnek z solą na gładką miazgę i dodać do potrawy. Nie wymaga długiego gotowania (najlepiej sprawdzać właśnie po fasoli, czy się nie rozgotowała za bardzo, i po mięsku, czy miękkie) Zupa bardziej "męska" i czujna, głównie przez dodanie składników wraz z ich naturalnym środowiskiem (ocet z ogórków). Fasolą też ostro zapodaje Ale mi odpowiada
|
|
#4192 | |
|
Gang Iren
|
Dziękuję
Cytat:
Od roku? Jak miałam szkolenie o materacach to mówili,że od pół roczku.
|
|
#4193 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, właśnie pociskam kanapki, bo na takie pyszności o jakich piszesz nie mam produktów Cytat:
Cytat:
. Też w takim razie zakupię materacyk gryka-kokos. A jak jeszcze Lidka popiera to już przesądzone .
|
||||
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Ambrella no na głowe nam się jeszcze nie sypie ale jak zrobimy to już będziemy mieli znów na kilka lat . Ale w tym roku jak dobrze pójdzie to tylko robimy salon i kupujemy lodówkę , piec i pralkę . Więc może pod koniec przyszłego roku będę mieć pięknie w domu
|
|
|
|
#4196 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie właśnie ugotował się chłopski garnek. Mam nadzieję że starczy dla męża na jutro jeszcze bo ja mam jutro tyle planów że z obiadem się raczej nie wyrobie
|
|
|
|
#4197 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Chyba najlepiej będzie właśnie zadzwonić,zeby nie było wątpliwości. Ja tak zawsze robię. Mojemu małżowi pewnie by smakowała. Tylko dla Eryka nie bardzo,a jak on wyczai,że ktoś je coś innego to też chce,bo my wszystko jadamy wspólnie.
|
|
#4198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do PIT to ja nie miałam najmniejszych problemów z uzyskaniem dokumentacji mimo ze firma zatrudniała około 80 pracownikow. A co so wypłat to uz kieruje sie nieco innymi prawami. W każdym razie to nieistotne mniejwiecej już wiemy jakie kwoty za jaki okres bedą brane pod uwagę. Z pewnością telefon do odpowiedniej instytucji bedzie musiał byc niejeden. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4199 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Co to za chłopski garnek? Pewno coś z kiełbachą i jakieś warzywa? Dawaj przepis! Lubię takie dania jednogarnkowe,to dobry patent jak się pracuje,tylko odgrzać i z głowy.
|
|
#4200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Lolita, a powiedz mi jeszcze proszę, ile mniej więcej te łóżeczka z Bociana kosztują?
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

16.06.2012 

. Z tych linków od Ciebie podobają mi się łóżeczka Radek i Safari. Znalazłam też ciekawe Kacper (dla Kacpra). Z tym, że ja nie szukam zestawów. No, może łóżeczko + materacyk.
. 

. Mały odziedziczy po rodzicach kilka mebelków Leksvik z Ikea. To łóżeczko, które proponujesz też mogłoby się ładnie komponować 

dzięki