|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() A krem mam ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...intensive.html polecił mi go dermatolog Ogólnie cała buzia ładnie, wygładziła się rozjaśniła (mam też serum z wit C, więc to może przez to) tylko ta gęba... Transfer mam za ok 2 tyg ale leczenie tego gówna antybiotykami może trwać kilka mcy, więc zdecydowaliśmy z dermatologiem, że poczekamy na wynik transferu i zdecydujemy o konkretnym leczeniu. Może być tak, że odstawię krem i samo się naprawi...
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez cale zycie walcze z tradzikiem. Ale teraz widze, ze ewidentnie to ci mi na zuchwie wyskakiwalo mialo podloze hormonalne bo zaszlam w ciaze i poznikalo. Teraz mam w miare spokoj.
Kawki sie nie napije z Wami bo ja nie kawoszka ale jak ktoras kakao postawi to biere;DKwitka, narazie daruj sobie ten krem z retinolem, zaczniesz kuracje po ciazy bo w ciazy retinolu jak ognia unikac Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 |
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę bardzo kakao dla ciebie ![]()
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to moge plotkowac
![]() Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 |
|
|
|
#3936 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Muszę to napisać: nie chce mi się jak nie wiem co!!! Zmęczona jestem i chcę odpocząć!!!!!!!! A poza tym bez zmian ![]() Cytat:
Tak nagle Cie ten zą wział? Co się stało?Cytat:
![]() Ja z kolei lubię u innych zółte złoto, a na sobie jedynie kolczyki lub megawąski pierścionek, Mój TZ z kolei nie znosi żółtego złota, więc decyzja była prosta ![]() Cytat:
TZ jest leworeczny, więc woli na lewej, ja praworęczna, więc wiadomo ![]() Cytat:
są ludzie dziwni i mniej dziwni, ja chyba należę do tej pierwszej kategorii Nasze wzory też nie sa identyczne.Cytat:
Cytat:
Wlaśnie!!?
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2013-10-10 o 09:27 |
||||||
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
a zapomniałam napisać cóż za cud miód nockę dziś miałam.
Coś mi się przyśniło, nie wiem co - jakiś bebok, że siedział w pokoju miał ptasie łapki czy jakoś tak - nie pamiętam. Obudziłam się, wyskoczyłam z wyra i uciekłam z pokoju. Stałam w holu dobrych kilka minut bojąc się cholera wie czego i nie mogłam wejść z powrotem. W końcu dotarło do mnie, że beboków nie ma i nie mam się czego bać ale zanim się położyłam oblookałam wszystkie kąty. No zasnąć też już nie umiałam. Głupie to wiem, nigdy mi się cos takiego nie przytrafiło, teraz mam wrażenie, że cała ta syt. mi się śniła ale bejsbol przy łóżku przeczy tej teorii
|
#3938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
teorema zapomniałam - piękne obrączki, bardzo w moim stylu
Właśnie zobaczyłam post udostępniona przez koocura na fb dot. słów jakiegoś biskupa pieronka (celowo z małej) na tematy ... różne, pozwolę sobie zacytować: "Homoseksualizm to zboczenie. In vitro to morderstwo. Aborcja to morderstwo. Pedofilia to namiętność" Biskup Pieronek też usprawiedliwia pedofilię księży katolickich nazywając ją namiętnością, której nie ma sensu się sprzeciwiać bo "była, jest i będzie". brak mi słów... dobrze, że moje dziecie na religię na chodzi
|
#3940 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam sie czwartkowo z szybkim spamikiem
![]() Cytat:
a codo wyników moczu to dobrze ze Maluszek sie nie spieszy, bedziesz mogla spokojnie to podleczyć a masz juz w karcie wpisane jakies rozwarcie? ja 2 tyg temu mialam wpisany 1 cm i ale stwierdzilam ze to norma ze cos tam sie zaczyna dziać... kolejna wizyte mam dzis....... w nocy spac nie mogłam, taki ból głowy mnie męczył, co mi sie raczej nie zdarza. A jak po 3 udało mi sie zasnac to co mi sie sniło? Poród -masakra ![]() Pewnie dlatego też że wczoraj myślałam już opakowaniu torby do szpitala i akurat wczoraj tez koszule do karmienia i stniki przyszły co na allegro zamówiłam w tym celu.... eh Cytat:
![]() Cytat:
a tvn meteo... -to przecież taki fajny program dla dzieci Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu wasz syn nie chodzi na religie?Sam nie chce?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Kwicia słów szanownego biskupa szkoda komentować, ja jak wczoraj słyszałam gdzieś w tv, że dziecko jest sprawcą pedofilii to padłam, brak słów...
witam się w 35 tc |
|
|
|
#3943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każda w ciązy miała bóle małpowe Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przypominam ze nie każda ma ten komfort ze tż ma u swojego boku...ja czy Agata mamy np faceta 2 dni w tyg i znajomość cyklu jest baaardzo istotna , inaczej jest gdy mam facia na miejscu i moge se go bzyknąc kiedy mi się chce..jeśli facet jest 8 dni w miesiącu to desperacja jest tak wysoka ze trzeba chociaż mniej wiecej wiedzieć co i kiedy robic...i o to chodzi ![]() ale swoją drogą fakt koleżanka się nakręca za bardzo..ale my chyba też się na początku nakręcałyśmy Juuupi czesc laseczki Kocham kawę z mc kafe mokke orange !!!!!!!!! Po Clo czuje sie tragicznie, wymiotować mi się chce od rana , boli mnie głowa, zasypiam na biurku i mam takie uderzenia gorąca ze sie rozbieram w pracy prawie do podkoszulki.. Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2013-10-10 o 10:34 |
||||
|
|
|
#3944 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w week sobie torbę mam zamiar spakować,muszę jeszcze tylko dokupić stanik do karmienia i chyba już wszystko bym miała ![]() Daj znać jak tam po wizycie,3mam kciuki Teorma, b.ladne obrączki
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
Nie chodzi, bo my ogólnie jesteśmy ANTY ale w przedszkolu i 1kl chodził - nie zabranialiśmy, potem sam stwierdził, że nie chce.
Lili to rodzisz zaraz po Dzastin? Allleee będą emocje ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie
![]() Cytat:
Wczoraj jak składali z teściem meble to teść powiedział że babcia tż już wypytuje o chrzest małego(a dobrze znają nasze zdanie) ![]() Chcą nas odwiedzić zaraz po urodzeniu maluszka,już widze te boje o chrzest.Tak samo tż walczył o siebie i o nasz ślub że będzie tylko cywilny.Bo jego babcia za każdym spotkaniem"No u nas taki ksiądz da ci chrzest,komunie,bierzmowa nie i ślub za jedyne 200 zł"
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz może i mam faceta przy sobie tylko tak jakbym go nie miała, wiesz on pracuje zazwyczaj od 6 rano do 19 na budowie, wraca padnięty i nie mam sumienia go męczyć. Chociaż teraz jak się już bierzemy za starania porządnie to pewnie będziemy zmuszeni do tego ![]() A co do obrony, nie musisz nikogo bronić, ja przecież nie atakuje Po prostu nie wydaje Ci się że lepiej na początku starań po prostu iść na żywioł? Że lepiej po prostu sobie odpuścić i kochać się na luzie? Ok może macie faceta dwa razy w tyg, ale chyba nie tylko przez jeden tydz tylko na całe życie, więc nie ucieknie wam jak się nie uda za pierwszym czy drugim razem A po kolejne, myślę że każda kobieta zanim się bierze za starania powinna się przebadać, zbadać poziomy hormonów itp, itd wtedy takie nakręcanie się i robienie po kilkanaście testów owulacyjnych nie jest tak od razu potrzebne. Z jeszcze kolejnej strony, może i trochę zazdrość mnie zżera bo nie mogę sobie pozwolić na wszystkie metody wyznaczania dni płodnych, pozostają mi tylko testy owulacyjne, co w takim razie mam poradzić? Ktoś panikuje że mu się nie uda, robi wszystko ciągle o tym gada a niestety są osoby w gorszym położeniu i wydaje mi się, no mi jest zwyczajnie przykro... Ale ok koniec tej dyskusji, do tej pory sama zainteresowana nic mi nie odpowiedziała, chociaż źle jej nie chce, i nie radzę źle...
|
|
#3948 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze nie moge. Jeszcze przyszly tydzien tłukę tłumaczenie, a pozniej mam nadzieje jakoś to będzie. Oby do 12 listopada, oddaję zlecenie... Dziekuję Cytat:
Fuj, fuj, fuj, dopiero teraz mnie mdli po tych słowach Dziękuję
|
|
#3949 | |||||
|
Zadomowienie
|
Zaczął pobolewać w niedzielę wieczorem, w poniedziałek się rozkręcał, ale noc przespałam bez problemu, a z wtorku na środę to już koszmar był. Ja byłam pewna, że ten ząb jest od dawna martwy, właściwie to jego większość była plombą, a tu się okazało, że dziad jest żywy i w dodatku boli okrutnie. Chyba ciąża go ożywiła.
Cytat:
Ale bejsbol niech leży, a nóż się przyda na jakiegoś beboka (cokolwiek to jest... ) Mój TŻ parę dni opowiadał mi swój sen. Śniło mu się, że napił się jakiegoś środka owadobójczego, więc zaczął pluć. Pluje pluje pluje i się obudził a tu cała poduszka mokra i on opluty Cytat:
Cytat:
Brawo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam, Nadrabiałam was jakąś godzinę. Z zębem, a raczej dziurą po nim, już lepiej. Jeszcze czuję ranę, ale ulga jest niesamowita. Muszę się wygramolić zaraz do sklepu po coś na obiad, a takiego mam lenia, że mi się nie chce nawet włosów wysuszyć. Chyba kawkę na rozpęd sobie wypiję. Dawno już nie konsumowałam tego przysmaku
|
|
#3950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okropna jestem co? Ale jak patrzę na te szumowiny co chodzą po świecie to sama mam ochotę zabijać.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
kwiciu jeszcze o mnie zapomniałaś
jutro zaczynam 37 tc i może sie myle, ale jakoś mam głupie wrażenie że Synek pojawi się wcześniej. Nie wiem czemu, może dlatego że z każdego usg termin wychodzi zawsze o 1-1,5 wczesniej niż z kalendarza
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam dokładnie jak Ty ze na początku starań trza iść na zywioł!!! dokladnie tak uważam..ale nie każda sobie może pozwolić na żywioł..mowię tu konkretnie o sobie Gdybym nie błagała tż o pozostanie w domu na czas dni płodnych ( ktore jak na złośc sa zawsze gdy go nie ma) to na 15 cykli może byłby 2 cykle w domu także uwazam ze do dziecka trzeba dwójkę ludzi..albo spermę dawcy, Jeśli więc nie masz męza w łozku to panicznie szukasz rozwiązania i ja to akurat rozumiem. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- przed owulacja?
|
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejnośc jest taka: Skierka,Dzastin,Lilith i ja
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, no więc tak u nas choroby skórne chyba są dziedziczne, mój brat 28 lat ciągle ma problemy z trądzikiem, żadne leki nie pomagają mu (raz mu lekarz zaproponował branie pewnych leków z zastrzeżeniem że nie może uprawiać seksu w tym czasie, no bo to mogło spowodować upośledzenie ewentualnego płodu, gdyby bratowa zaszła w ciążę, wtedy nie byli jeszcze małżeństwem ale starali się o dzidziusia, pamiętam to oburzenie mojej mamy, bo ona zawsze brata za świętego uważała i jak to on nie chce brać tych leków ![]()
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
izuś bo aż mi serce stanęło
pierwsza jest Dzastin albo jakoś podobnie jesteśmy
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Powiem tylko tak dlatego ważne przed ciążą już jest dbanie o zęby, niestety ciąża paskudnie wpływa na nie ale nie tylko.
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze trzeba sie ruszyć...
tak sie rozleniwiłam ![]() idę sobie zrobić cappucino orzechowe ![]() no ja od początku ciąży już tyle wydałam na dentyste że szok ale cebulko dobrze ze czujesz ulgę, bo bóle zębów to nic przyjemnego, zwłaszcza jak nie można ulżyć sobie proszkami...
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2013-10-10 o 11:11 |
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napije się z tobą mam kawe karmelową z mlekiem
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Ciąża zbiorowa zobowiązuje
O kurka! Czyli, że co? Że potem ja? ![]() Cytat:
![]() Mam kawę i nie zawaham się jej użyć!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

Ty to masz porównania. Napisz lepiej co to za krem, to nie kupię. Kiedy masz transfer, bo już nie pamiętam.

Tak nagle Cie ten zą wział? Co się stało?

a codo wyników moczu to dobrze ze Maluszek sie nie spieszy, bedziesz mogla spokojnie to podleczyć 

)