ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 08:26   #3931
kwitka13
Zadomowienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Mała po czopku spała lepiej. Dopiero o 4 się przebudziła, to ją nakarmiłam i później się obudziła o 5.50. Pospała jeszcze godzinkę i teraz obie leżymy w łóżku i oglądamy jej ulubiony program - tvn meteo[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Współczuje.....ale się uśmiałam. Ty to masz porównania. Napisz lepiej co to za krem, to nie kupię. Kiedy masz transfer, bo już nie pamiętam.
Uwielbiam czytać o Twoim dziecku, niby takie normalne a czasem wracam do Twoich postów (i nie jestem nienormalna - chyba...) - dlatego pisałam, że Cię uwielbiam

A krem mam ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...intensive.html polecił mi go dermatolog . To jest mój pierwszy krem z retinolem, więc nie wiedziałam jak moja skóra zareaguje.
Ogólnie cała buzia ładnie, wygładziła się rozjaśniła (mam też serum z wit C, więc to może przez to) tylko ta gęba...
Transfer mam za ok 2 tyg ale leczenie tego gówna antybiotykami może trwać kilka mcy, więc zdecydowaliśmy z dermatologiem, że poczekamy na wynik transferu i zdecydujemy o konkretnym leczeniu. Może być tak, że odstawię krem i samo się naprawi...
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:45   #3932
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej laski,
Moja skóra doprowadza mnie do szału. Nie dość, że z powodu menopauzy mam obniżony poziom estrogenów i skóra jest wiotka i pozbawiona gęstości, jest w wielu miejscach przesuszona i widać zmarchy, od dawna walczę z trądzikiem, co teoretycznie wyklucza poz. nr 1 i 2 ale jednak... to jeszcze dopadła mnie hmmm jak to było? dermatoza okołoustna FAK! Wyglądam jakbym się wkoło gęby umazała dżemem truskawkowym i przykleiła do tego obcięte paznokcie Nie mogę leczyć tego antybiotykiem, bo czeka mnie transfer zarodka, więc zostają mi lekko działające maści.
Zachciało się babie kremów z retinolem

Idę pozbijać lustra w domu...

sija
Ja z trądzikiem borykam się już od 11 lat niestety i momentami jest lepiej a czasami tragicznie, a do tego mam AZP może nie na twarzy ale na rękach, i chyba rozumiem co czujesz. Choroby skórne są okropne, i nie życzę ich nikomu. No ale trzymamy się razem i damy radę
Stary 2013-10-10, 09:07   #3933
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Ja tez cale zycie walcze z tradzikiem. Ale teraz widze, ze ewidentnie to ci mi na zuchwie wyskakiwalo mialo podloze hormonalne bo zaszlam w ciaze i poznikalo. Teraz mam w miare spokoj.

Kawki sie nie napije z Wami bo ja nie kawoszka ale jak ktoras kakao postawi to biere;D

Kwitka, narazie daruj sobie ten krem z retinolem, zaczniesz kuracje po ciazy bo w ciazy retinolu jak ognia unikac

Sent from my SAMSUNG-SGH-I997

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:18   #3934
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
Kawki sie nie napije z Wami bo ja nie kawoszka ale jak ktoras kakao postawi to biere;D

Proszę bardzo kakao dla ciebie
Stary 2013-10-10, 09:21   #3935
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Tak to moge plotkowac

Sent from my SAMSUNG-SGH-I997

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:25   #3936
teorema
Wtajemniczenie

Cześć!
Muszę to napisać: nie chce mi się jak nie wiem co!!! Zmęczona jestem i chcę odpocząć!!!!!!!!

A poza tym bez zmian

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Witam się bez zęba :-(
Noc miałam tak koszmarną, że z samego rana pojechałam do przychodni i kazałam sobie go usunąć.
Jak znieczulenie puściło to niemal po ścianach z bólu łaziłam. Wzięlam dwa paracetamole, robie zimny okład i nieco odpuszcza. Przepraszam, że się nie odnoszę do waszych postów, ale nie jestem w stanie...
Kobieto, ale pech Tak nagle Cie ten zą wział? Co się stało?
Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
łaaadne
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Teorema bardzo ładne obrączki, ja osobiście nie przepadam za białym złotem, ale u kogoś to mi się podoba
Dziekuje, dziewczyny. O, takie zwykłe obrączki, bo mialy byc minimalistyczne, więc mam nadzieje, że szybko mi się nie znudzą
Ja z kolei lubię u innych zółte złoto, a na sobie jedynie kolczyki lub megawąski pierścionek, Mój TZ z kolei nie znosi żółtego złota, więc decyzja była prosta
Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
piękne ważne że wam się podobają i dla was są ważne nie ważne na której ręce będziecie nosić
Otóż to TZ jest leworeczny, więc woli na lewej, ja praworęczna, więc wiadomo
Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
to my jestesmy jeszcze bardziej dziwni
tez mamy biale zloto,dwa kompletnie inne wzory,TZ zamierzal nosic na lewej dloni,ale powiedzialam Mu ze w Kosciele nie zaloze Mu na lewa tylko prawa i jakos tak Mu juz zostalo.Takze najwazniejsze,zeby sie Wam podobaly.
No zdarza się są ludzie dziwni i mniej dziwni, ja chyba należę do tej pierwszej kategorii Nasze wzory też nie sa identyczne.
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
A co do testów owu. Patrzyłam tutaj po sklepach i wiem że są w paczkach po 5 albo 6 myślicie że to mi wystarczy na jeden cykl? Są dość drogie a nie bardzo mam jak zamówić przez internet...
Powinno wystarczyć. Ale też zależy, kiedy zaczniesz mierzyć i na ile masz regularne cykle.
Cytat:

I doszły mi nowe objawy Ciągnięcie w dole brzucha i takie jakby pieczenie, no ale to raczej objaw zbliżającej się @ no ale jednak a nóż widelec to co innego
Ja to miałam takie ciągnięcie, że mysłalam, że nie wstane z pozycji horyzontalnej (ale to pewnie moja endo się odezwała). Pisałam Wam tu nawet, że nie mogłam się wyprostować i chodziłam zgieta w pałąk.. Pieklam akurat ciasto i nie mogłam stać przy blacie Przyznaję: nigdy nie czułam niczego podobnego.
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

P.S Anteria jak zaszłam w ciążę to objawy były podobne jak na @:P więc moze,moze to jednak nie oznaki zbliżajacej się małpy???
Wlaśnie!!?

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2013-10-10 o 09:27
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:30   #3937
kwitka13
Zadomowienie

a zapomniałam napisać cóż za cud miód nockę dziś miałam.
Coś mi się przyśniło, nie wiem co - jakiś bebok, że siedział w pokoju miał ptasie łapki czy jakoś tak - nie pamiętam. Obudziłam się, wyskoczyłam z wyra i uciekłam z pokoju. Stałam w holu dobrych kilka minut bojąc się cholera wie czego i nie mogłam wejść z powrotem. W końcu dotarło do mnie, że beboków nie ma i nie mam się czego bać ale zanim się położyłam oblookałam wszystkie kąty. No zasnąć też już nie umiałam.
Głupie to wiem, nigdy mi się cos takiego nie przytrafiło, teraz mam wrażenie, że cała ta syt. mi się śniła ale bejsbol przy łóżku przeczy tej teorii
S.I. Witkiewicz
Stary 2013-10-10, 09:39   #3938
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Hejo,melduję się po wczorajszej wizycie u gin.

Ciśnienie ok,sprawdziła wyniki, na paciora wyszły ok ale mocz wyszedł źle,liczne bakterie i coś z śluzem więc jutro muszę powtórzyć mocz+posiew z moczu jak wyjdzie źle to mam już zapisany antybiotyk i witaminę C...
Badanie na samolocie też ok,mały póki co nigdzie się nie wybiera
Na koniec miałam KTG, przez 40 min zanotował się jeden slaby skurcz..., mały skopal maszynę i trzeba było ją poprawiać,wiercił się niemilosiernie lobuz jeden
I tyle... więc zapewne jeszcze trochę sobie posiedzimy w dwupaczku
Kolejne KTG za tydzień
To czekamy dalej na Kamilka
Cytat:
[/COLOR]To która dziś stawia kawę? Mogę ja, jak już wstałam, komu, komu????
Poprosze rozpuszczalną z mlekiem
Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Cześć!
Muszę to napisać: nie chce mi się jak nie wiem co!!! Zmęczona jestem i chcę odpocząć!!!!!!!!
Ty odsapnij,masz fasolke musicie odpoczywać

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:01   #3939
kwitka13
Zadomowienie

teorema zapomniałam - piękne obrączki, bardzo w moim stylu

Właśnie zobaczyłam post udostępniona przez koocura na fb dot. słów jakiegoś biskupa pieronka (celowo z małej) na tematy ... różne, pozwolę sobie zacytować:
"Homoseksualizm to zboczenie. In vitro to morderstwo. Aborcja to morderstwo. Pedofilia to namiętność"
Biskup Pieronek też usprawiedliwia pedofilię księży katolickich nazywając ją namiętnością, której nie ma sensu się sprzeciwiać bo "była, jest i będzie".

brak mi słów...

dobrze, że moje dziecie na religię na chodzi
S.I. Witkiewicz
Stary 2013-10-10, 10:18   #3940
...Skierka...
Zakorzenienie

witam sie czwartkowo z szybkim spamikiem

Cytat:
Hejo,melduję się po wczorajszej wizycie u gin.

Ciśnienie ok,sprawdziła wyniki, na paciora wyszły ok ale mocz wyszedł źle,liczne bakterie i coś z śluzem więc jutro muszę powtórzyć mocz+posiew z moczu jak wyjdzie źle to mam już zapisany antybiotyk i witaminę C...
Badanie na samolocie też ok,mały póki co nigdzie się nie wybiera
Na koniec miałam KTG, przez 40 min zanotował się jeden slaby skurcz..., mały skopal maszynę i trzeba było ją poprawiać,wiercił się niemilosiernie lobuz jeden
I tyle... więc zapewne jeszcze trochę sobie posiedzimy w dwupaczku
Kolejne KTG za tydzień
no i dobrze ze wizyta ok a codo wyników moczu to dobrze ze Maluszek sie nie spieszy, bedziesz mogla spokojnie to podleczyć
a masz juz w karcie wpisane jakies rozwarcie? ja 2 tyg temu mialam wpisany 1 cm i ale stwierdzilam ze to norma ze cos tam sie zaczyna dziać...

kolejna wizyte mam dzis.......
w nocy spac nie mogłam, taki ból głowy mnie męczył, co mi sie raczej nie zdarza. A jak po 3 udało mi sie zasnac to co mi sie sniło? Poród -masakra
Pewnie dlatego też że wczoraj myślałam już opakowaniu torby do szpitala i akurat wczoraj tez koszule do karmienia i stniki przyszły co na allegro zamówiłam w tym celu.... eh
Cytat:
Hej laski,
Moja skóra doprowadza mnie do szału. Nie dość, że z powodu menopauzy mam obniżony poziom estrogenów i skóra jest wiotka i pozbawiona gęstości, jest w wielu miejscach przesuszona i widać zmarchy, od dawna walczę z trądzikiem, co teoretycznie wyklucza poz. nr 1 i 2 ale jednak... to jeszcze dopadła mnie hmmm jak to było? dermatoza okołoustna FAK! Wyglądam jakbym się wkoło gęby umazała dżemem truskawkowym i przykleiła do tego obcięte paznokcie Nie mogę leczyć tego antybiotykiem, bo czeka mnie transfer zarodka, więc zostają mi lekko działające maści.
Zachciało się babie kremów z retinolem
to Cie ładnie dermatolog załatwił
Cytat:

Mała po czopku spała lepiej. Dopiero o 4 się przebudziła, to ją nakarmiłam i później się obudziła o 5.50. Pospała jeszcze godzinkę i teraz obie leżymy w łóżku i oglądamy jej ulubiony program - tvn meteo
to faktycznie może to ząbek kolejny nie?
a tvn meteo... -to przecież taki fajny program dla dzieci
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
Ja tez cale zycie walcze z tradzikiem. Ale teraz widze, ze ewidentnie to ci mi na zuchwie wyskakiwalo mialo podloze hormonalne bo zaszlam w ciaze i poznikalo. Teraz mam w miare spokoj.
u mnie to samo. Jakiegoś wielkiego problemu z trądzikiem nie miałam ale zawsze cos tam czasem sie pojawiło. A odciąży skóra jak pupa niemowlaka

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:

Właśnie zobaczyłam post udostępniona przez koocura na fb dot. słów jakiegoś biskupa pieronka (celowo z małej) na tematy ... różne, pozwolę sobie zacytować:
"Homoseksualizm to zboczenie. In vitro to morderstwo. Aborcja to morderstwo. Pedofilia to namiętność"
Biskup Pieronek też usprawiedliwia pedofilię księży katolickich nazywając ją namiętnością, której nie ma sensu się sprzeciwiać bo "była, jest i będzie".

brak mi słów...

kwicia masz racje - aż szkoda to komentować...........

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:22   #3941
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

brak mi słów...

Masakra

Czemu wasz syn nie chodzi na religie?Sam nie chce?

Stary 2013-10-10, 10:32   #3942
Lilith890502
Zakorzenienie

Kwicia słów szanownego biskupa szkoda komentować, ja jak wczoraj słyszałam gdzieś w tv, że dziecko jest sprawcą pedofilii to padłam, brak słów...

witam się w 35 tc

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:33   #3943
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Taak, jestem obkupiona w testy owu mam ich chyba ze 30 :P
Linka, nie wiem czy dobrze prorokujesz, bo ja mam bóle małpowe od dwóch dni, ale daj Ci Boże żebyś miała rację, ale ja sama jakoś mało w to wierzę
Idę spać, bo nie wstanę do pracy, stosunkowo udanej nocy życzę
Wiesz ze taki schemat jest w staraniach " im bardziej nie wierzysz tym bardziej jestes w ciązy?:
każda w ciązy miała bóle małpowe
Cytat:
A co do testów owu. Patrzyłam tutaj po sklepach i wiem że są w paczkach po 5 albo 6 myślicie że to mi wystarczy na jeden cykl? Są dość drogie a nie bardzo mam jak zamówić przez internet...
moze Ci nie starczyć ja mam cykle niby 28-34 dniowe i raz owu mam w 14 a raz w 21 dc. Sikam mniej wiecej od 10dc i czasem zużywam aż 10 testów na cykl , a czasem tylko 3 bo owu szybko

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Czesc

LINKA miałam Cie pytać-o stalej fazie mówimy kiedy ile dni roznicy może być w czasie jej trwania w kolejnych cyklach?
Może być jednego cyklu 14, drugiego 15, ttzeciego 16 czy nie?
ma miec minimum 12 dni wtedy steś bezpieczna jeśli chodzi o utrzymanie ciązy i samą implantację, Jeśli w ciągu sikania wyjdzie ze ta faza jest krótsza , np ma 8 dni to tzreba bedzie się leczyć progesteronem

Cytat:
A wiesz że możesz przez trzy miesiące mieć owu w tym samym czasie a w czwartym np w innym? Albo przez trzy miesiące mieć w każdym inny czas na owu? Nie ma czegoś takiego jak czas najbardziej płodnych dni, organizm to nie zegarek, moim zdaniem powinnaś przystopować, ja też czekałam kilka długich miesięcy a nawet lat aż w końcu obydwoje będziemy gotowi na dziecko i nie przyszło mi nawet do głowy wcześniej robić testów owu, chyba bym zwariowała jakbym tak robiła... Nie da się wszystkiego zaplanować i przewidzieć, wiele z nas bardzo pragnęła i dalej pragnie dziecka i wierz mi mało z tych które tutaj przebywają spodziewała się problemów jakie miała lub ma. Przecież ty popadniesz w depresję jak się okaże że coś jednak może być nie tak. Po co sobie na siłę problemów szukać?)
nie chce tłumaczyc Agaty ani jej bronić ale akurat jej cel nie jest wcelować 3 miesiące przed staraniami w owulację a policzyć fazę lutealną i zobaczyc czy wszystko gra bo na tej podstawie wyjdzie czy owu jest , czy jest ok z progesteronem itd.
Przypominam ze nie każda ma ten komfort ze tż ma u swojego boku...ja czy Agata mamy np faceta 2 dni w tyg i znajomość cyklu jest baaardzo istotna , inaczej jest gdy mam facia na miejscu i moge se go bzyknąc kiedy mi się chce..jeśli facet jest 8 dni w miesiącu to desperacja jest tak wysoka ze trzeba chociaż mniej wiecej wiedzieć co i kiedy robic...i o to chodzi
ale swoją drogą fakt koleżanka się nakręca za bardzo..ale my chyba też się na początku nakręcałyśmy

Juuupi czesc laseczki

Kocham kawę z mc kafe mokke orange !!!!!!!!!
Po Clo czuje sie tragicznie, wymiotować mi się chce od rana , boli mnie głowa, zasypiam na biurku i mam takie uderzenia gorąca ze sie rozbieram w pracy prawie do podkoszulki..

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2013-10-10 o 10:34
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:34   #3944
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

brak mi słów...

Nie mogę nawet tego czytać.. naprawdę brak słów

Cytat:
no i dobrze ze wizyta ok a codo wyników moczu to dobrze ze Maluszek sie nie spieszy, bedziesz mogla spokojnie to podleczyć
a masz juz w karcie wpisane jakies rozwarcie? ja 2 tyg temu mialam wpisany 1 cm i ale stwierdzilam ze to norma ze cos tam sie zaczyna dziać...

kolejna wizyte mam dzis.......
w nocy spac nie mogłam, taki ból głowy mnie męczył, co mi sie raczej nie zdarza. A jak po 3 udało mi sie zasnac to co mi sie sniło? Poród -masakra
Pewnie dlatego też że wczoraj myślałam już opakowaniu torby do szpitala i akurat wczoraj tez koszule do karmienia i stniki przyszły co na allegro zamówiłam w tym celu.... eh
Nie mam wpisanego rozwarcia bo chyba jeszcze żadnego nie mam...
Ja w week sobie torbę mam zamiar spakować,muszę jeszcze tylko dokupić stanik do karmienia i chyba już wszystko bym miała
Daj znać jak tam po wizycie,3mam kciuki

Teorma, b.ladne obrączki

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:46   #3945
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Masakra

Czemu wasz syn nie chodzi na religie?Sam nie chce?
Nie chodzi, bo my ogólnie jesteśmy ANTY ale w przedszkolu i 1kl chodził - nie zabranialiśmy, potem sam stwierdził, że nie chce.

Lili to rodzisz zaraz po Dzastin? Allleee będą emocje

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Ja z trądzikiem borykam się już od 11 lat niestety i momentami jest lepiej a czasami tragicznie, a do tego mam AZP może nie na twarzy ale na rękach, i chyba rozumiem co czujesz. Choroby skórne są okropne, i nie życzę ich nikomu. No ale trzymamy się razem i damy radę
ja się bardziej obawiam trądziku różowatego, bo to ten sam typ co zapalenie okołoustne...
S.I. Witkiewicz
Stary 2013-10-10, 10:51   #3946
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witam się w 35 tc
Pięknie Ale kolejka do rodzenia
Cytat:
Nie chodzi, bo my ogólnie jesteśmy ANTY ale w przedszkolu i 1kl chodził - nie zabranialiśmy, potem sam stwierdził, że nie chce.
Nie dziwie mu się.

Wczoraj jak składali z teściem meble to teść powiedział że babcia tż już wypytuje o chrzest małego(a dobrze znają nasze zdanie)

Chcą nas odwiedzić zaraz po urodzeniu maluszka,już widze te boje o chrzest.Tak samo tż walczył o siebie i o nasz ślub że będzie tylko cywilny.Bo jego babcia za każdym spotkaniem"No u nas taki ksiądz da ci chrzest,komunie,bierzmowa nie i ślub za jedyne 200 zł"

Stary 2013-10-10, 10:53   #3947
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
nie chce tłumaczyc Agaty ani jej bronić ale akurat jej cel nie jest wcelować 3 miesiące przed staraniami w owulację a policzyć fazę lutealną i zobaczyc czy wszystko gra bo na tej podstawie wyjdzie czy owu jest , czy jest ok z progesteronem itd.
Przypominam ze nie każda ma ten komfort ze tż ma u swojego boku...ja czy Agata mamy np faceta 2 dni w tyg i znajomość cyklu jest baaardzo istotna , inaczej jest gdy mam facia na miejscu i moge se go bzyknąc kiedy mi się chce..jeśli facet jest 8 dni w miesiącu to desperacja jest tak wysoka ze trzeba chociaż mniej wiecej wiedzieć co i kiedy robic...i o to chodzi
ale swoją drogą fakt koleżanka się nakręca za bardzo..ale my chyba też się na początku nakręcałyśmy

Wiesz może i mam faceta przy sobie tylko tak jakbym go nie miała, wiesz on pracuje zazwyczaj od 6 rano do 19 na budowie, wraca padnięty i nie mam sumienia go męczyć. Chociaż teraz jak się już bierzemy za starania porządnie to pewnie będziemy zmuszeni do tego

A co do obrony, nie musisz nikogo bronić, ja przecież nie atakuje Po prostu nie wydaje Ci się że lepiej na początku starań po prostu iść na żywioł? Że lepiej po prostu sobie odpuścić i kochać się na luzie? Ok może macie faceta dwa razy w tyg, ale chyba nie tylko przez jeden tydz tylko na całe życie, więc nie ucieknie wam jak się nie uda za pierwszym czy drugim razem

A po kolejne, myślę że każda kobieta zanim się bierze za starania powinna się przebadać, zbadać poziomy hormonów itp, itd wtedy takie nakręcanie się i robienie po kilkanaście testów owulacyjnych nie jest tak od razu potrzebne.

Z jeszcze kolejnej strony, może i trochę zazdrość mnie zżera bo nie mogę sobie pozwolić na wszystkie metody wyznaczania dni płodnych, pozostają mi tylko testy owulacyjne, co w takim razie mam poradzić? Ktoś panikuje że mu się nie uda, robi wszystko ciągle o tym gada a niestety są osoby w gorszym położeniu i wydaje mi się, no mi jest zwyczajnie przykro...

Ale ok koniec tej dyskusji, do tej pory sama zainteresowana nic mi nie odpowiedziała, chociaż źle jej nie chce, i nie radzę źle...
Stary 2013-10-10, 10:55   #3948
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Coś mi się przyśniło, nie wiem co - jakiś bebok, że siedział w pokoju miał ptasie łapki czy jakoś tak - nie pamiętam. Obudziłam się, wyskoczyłam z wyra i uciekłam z pokoju. Stałam w holu dobrych kilka minut bojąc się cholera wie czego i nie mogłam wejść z powrotem. W końcu dotarło do mnie, że beboków nie ma i nie mam się czego bać ale zanim się położyłam oblookałam wszystkie kąty. No zasnąć też już nie umiałam.
Głupie to wiem, nigdy mi się cos takiego nie przytrafiło, teraz mam wrażenie, że cała ta syt. mi się śniła ale bejsbol przy łóżku przeczy tej teorii
Kobieto...
Cytat:

Ty odsapnij,masz fasolke musicie odpoczywać
Jeszcze nie moge. Jeszcze przyszly tydzien tłukę tłumaczenie, a pozniej mam nadzieje jakoś to będzie. Oby do 12 listopada, oddaję zlecenie...
Cytat:
Dziekuję
Cytat:

brak mi słów...

I za same te słowa powinien iść do więzienia. Pewnie sam jest jedym z nich, czemu sie tu dziwić?

Fuj, fuj, fuj, dopiero teraz mnie mdli po tych słowach
Cytat:

Teorma, b.ladne obrączki
Dziękuję

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:56   #3949
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Cześć!
Kobieto, ale pech Tak nagle Cie ten zą wział? Co się stało?
Zaczął pobolewać w niedzielę wieczorem, w poniedziałek się rozkręcał, ale noc przespałam bez problemu, a z wtorku na środę to już koszmar był. Ja byłam pewna, że ten ząb jest od dawna martwy, właściwie to jego większość była plombą, a tu się okazało, że dziad jest żywy i w dodatku boli okrutnie. Chyba ciąża go ożywiła.

Cytat:
Rany Kwitka, ale masz schizy Ale bejsbol niech leży, a nóż się przyda na jakiegoś beboka (cokolwiek to jest...)
Mój TŻ parę dni opowiadał mi swój sen. Śniło mu się, że napił się jakiegoś środka owadobójczego, więc zaczął pluć. Pluje pluje pluje i się obudził a tu cała poduszka mokra i on opluty

Cytat:

brak mi słów...

Cytat:
u mnie to samo. Jakiegoś wielkiego problemu z trądzikiem nie miałam ale zawsze cos tam czasem sie pojawiło. A odciąży skóra jak pupa niemowlaka
A ja zupełnie odwrotnie. Przed ciążą żadnych problemów, a już w niej masakra jakaś. Co chwila coś wyskakuje.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witam się w 35 tc
Brawo

Cytat:
Po Clo czuje sie tragicznie, wymiotować mi się chce od rana , boli mnie głowa, zasypiam na biurku i mam takie uderzenia gorąca ze sie rozbieram w pracy prawie do podkoszulki..
Może to już objawy ciążowe

Cytat:
Nie mam wpisanego rozwarcia bo chyba jeszcze żadnego nie mam...
Ja w week sobie torbę mam zamiar spakować,muszę jeszcze tylko dokupić stanik do karmienia i chyba już wszystko bym miała
Daj znać jak tam po wizycie,3mam kciuki
To Ty jeszcze nie spakowana??? No ładnie...

Witam,
Nadrabiałam was jakąś godzinę.
Z zębem, a raczej dziurą po nim, już lepiej. Jeszcze czuję ranę, ale ulga jest niesamowita. Muszę się wygramolić zaraz do sklepu po coś na obiad, a takiego mam lenia, że mi się nie chce nawet włosów wysuszyć.
Chyba kawkę na rozpęd sobie wypiję. Dawno już nie konsumowałam tego przysmaku

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:57   #3950
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:

brak mi słów...

Ten facet jest chory!!! Dlaczego inni zwykli ludzie za pedofilię idą siedzieć a ksiądz to jakis lepszy gatunek, bo nawet nie został aresztowany!!! Przecież to człowiek jak każdy, może nawet gorzej, bo krzywdzi dzieci, niszczy im dzieciństwo, zamiast nieść pomoc duchową czy jakoś tak, to duchowo i fizycznie kończy im dzieciństwo. Dla mnie to chorzy ludzie i nawet szkoda dla mnie pakować ich do więzienia. Stryczek i z głowy. Więzienia są przepełnione, za moje pieniązde ja ich karmię, zapewniam im dach nad głową i Tv. Ja bym szybko zrobiła porządek ale byłaby to władza absolutna. Tak jak było kiedyś, ukradłeś - to my ci obcinamy rękę. Ukradniesz jeszcze raz, to obetniemy drugą. Za zabicie dziecka - pozbawienie narządów rodnych na żywca. Szkoda znieczulenia. Może się wykrwawi.... za pedofilię - stryczek. Ooooo a z kibolami jak szybko bym zrobiła porządek!!! Do klatki na meczu 100 z jednej 100 z drugiej, zamknąć i z góry zrzucić im kosz noży. Nie zabierałabym im maczet, kiji ani nic, niech się wyrżną do pnia. Pogrzeb na koszt rodziców oczywiście. Żadnego odszkodowania, chyba że z PZU by wypłacali. I tak dalej i tak dalej....

Okropna jestem co? Ale jak patrzę na te szumowiny co chodzą po świecie to sama mam ochotę zabijać.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 10:59   #3951
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:

Lili to rodzisz zaraz po Dzastin? Allleee będą emocje
kwiciu jeszcze o mnie zapomniałaś
jutro zaczynam 37 tc i może sie myle, ale jakoś mam głupie wrażenie że Synek pojawi się wcześniej. Nie wiem czemu, może dlatego że z każdego usg termin wychodzi zawsze o 1-1,5 wczesniej niż z kalendarza

Stary 2013-10-10, 11:01   #3952
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz może i mam faceta przy sobie tylko tak jakbym go nie miała, wiesz on pracuje zazwyczaj od 6 rano do 19 na budowie, wraca padnięty i nie mam sumienia go męczyć. Chociaż teraz jak się już bierzemy za starania porządnie to pewnie będziemy zmuszeni do tego

A co do obrony, nie musisz nikogo bronić, ja przecież nie atakuje Po prostu nie wydaje Ci się że lepiej na początku starań po prostu iść na żywioł? Że lepiej po prostu sobie odpuścić i kochać się na luzie? Ok może macie faceta dwa razy w tyg, ale chyba nie tylko przez jeden tydz tylko na całe życie, więc nie ucieknie wam jak się nie uda za pierwszym czy drugim razem

A po kolejne, myślę że każda kobieta zanim się bierze za starania powinna się przebadać, zbadać poziomy hormonów itp, itd wtedy takie nakręcanie się i robienie po kilkanaście testów owulacyjnych nie jest tak od razu potrzebne.

Z jeszcze kolejnej strony, może i trochę zazdrość mnie zżera bo nie mogę sobie pozwolić na wszystkie metody wyznaczania dni płodnych, pozostają mi tylko testy owulacyjne, co w takim razie mam poradzić? Ktoś panikuje że mu się nie uda, robi wszystko ciągle o tym gada a niestety są osoby w gorszym położeniu i wydaje mi się, no mi jest zwyczajnie przykro...

Ale ok koniec tej dyskusji, do tej pory sama zainteresowana nic mi nie odpowiedziała, chociaż źle jej nie chce, i nie radzę źle...
nie porówuj faceta nie będącego w domu miedzy poniedziałkiem a piątkiem do faceta będącego w domu na noc
Uważam dokładnie jak Ty ze na początku starań trza iść na zywioł!!! dokladnie tak uważam..ale nie każda sobie może pozwolić na żywioł..mowię tu konkretnie o sobie Gdybym nie błagała tż o pozostanie w domu na czas dni płodnych ( ktore jak na złośc sa zawsze gdy go nie ma) to na 15 cykli może byłby 2 cykle w domu a to troszke mało , zwłaszcza ze ja się lecze , faszeruje lekami a jego miało by nie byc???
także uwazam ze do dziecka trzeba dwójkę ludzi..albo spermę dawcy, Jeśli więc nie masz męza w łozku to panicznie szukasz rozwiązania i ja to akurat rozumiem.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:

Może to już objawy ciążowe
przed owulacja?
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 11:03   #3953
iza243
Zakorzenienie

Kolejnośc jest taka: Skierka,Dzastin,Lilith i ja

Stary 2013-10-10, 11:04   #3954
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
ja się bardziej obawiam trądziku różowatego, bo to ten sam typ co zapalenie okołoustne...

Rozumiem, no więc tak u nas choroby skórne chyba są dziedziczne, mój brat 28 lat ciągle ma problemy z trądzikiem, żadne leki nie pomagają mu (raz mu lekarz zaproponował branie pewnych leków z zastrzeżeniem że nie może uprawiać seksu w tym czasie, no bo to mogło spowodować upośledzenie ewentualnego płodu, gdyby bratowa zaszła w ciążę, wtedy nie byli jeszcze małżeństwem ale starali się o dzidziusia, pamiętam to oburzenie mojej mamy, bo ona zawsze brata za świętego uważała i jak to on nie chce brać tych leków) S kolei moja siostra ma też AZS tylko że ona ma dużo gorszą sytuacje, mi zaatakowało tylko dłonie, wiem jak to bardzo piecze, swędzi okropnie wygląda i obniża samopoczucie, a moja siostra ma zajęte dłonie, ręce, szyje, trochę twarz, co ona może przeżywać, plus jeszcze jest po innych przejściach (zainteresowane wiedzą) Dlatego rozumiem twoje obawy, ja nie mogę nic zrobić bez rękawiczek, w czasie najgorszego ataku nie mogłam nawet zamoczyć rąk w wodzie, bo nie mogłam się przestać drapać, nie wspominając o płynie do naczyń czy jakimkolwiek innym a nawet niektórych kremach. A w zasadzie tylko kremy mnie ratują, i maści, najgorsze jest to że to nie przechodzi, uspokaja się na kilka dni a zaraz wraca. Aż się boję za kilka miesięcy wychodzę za mąż, chciałabym pokazać ładne zadbane dłonie by móc założyć obrączkę, a czasami palce mi puchną i schodzą paznokcie, mojej siostrze się tak stało w dniu ślubu musiała chodzić z plastrem aby zasłonić schodzący paznokieć, to jest jak przekleństwo normalnie
Stary 2013-10-10, 11:06   #3955
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
izuś bo aż mi serce stanęło
pierwsza jest Dzastin albo jakoś podobnie jesteśmy

Stary 2013-10-10, 11:08   #3956
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Witam,
Nadrabiałam was jakąś godzinę.
Z zębem, a raczej dziurą po nim, już lepiej. Jeszcze czuję ranę, ale ulga jest niesamowita. Muszę się wygramolić zaraz do sklepu po coś na obiad, a takiego mam lenia, że mi się nie chce nawet włosów wysuszyć.
Chyba kawkę na rozpęd sobie wypiję. Dawno już nie konsumowałam tego przysmaku

Witaj Powiem tylko tak dlatego ważne przed ciążą już jest dbanie o zęby, niestety ciąża paskudnie wpływa na nie ale nie tylko.
Stary 2013-10-10, 11:09   #3957
...Skierka...
Zakorzenienie

kurcze trzeba sie ruszyć...
tak sie rozleniwiłam
idę sobie zrobić cappucino orzechowe

no ja od początku ciąży już tyle wydałam na dentyste że szok
ale cebulko dobrze ze czujesz ulgę, bo bóle zębów to nic przyjemnego, zwłaszcza jak nie można ulżyć sobie proszkami...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2013-10-10 o 11:11
Stary 2013-10-10, 11:11   #3958
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
izuś bo aż mi serce stanęło
pierwsza jest Dzastin albo jakoś podobnie jesteśmy
Ala gafa byłam pewna że jesteś pierwsza.

Napije się z tobą mam kawe karmelową z mlekiem

Stary 2013-10-10, 11:12   #3959
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
nie porówuj faceta nie będącego w domu miedzy poniedziałkiem a piątkiem do faceta będącego w domu na noc
Uważam dokładnie jak Ty ze na początku starań trza iść na zywioł!!! dokladnie tak uważam..ale nie każda sobie może pozwolić na żywioł..mowię tu konkretnie o sobie Gdybym nie błagała tż o pozostanie w domu na czas dni płodnych ( ktore jak na złośc sa zawsze gdy go nie ma) to na 15 cykli może byłby 2 cykle w domu a to troszke mało , zwłaszcza ze ja się lecze , faszeruje lekami a jego miało by nie byc???
także uwazam ze do dziecka trzeba dwójkę ludzi..albo spermę dawcy, Jeśli więc nie masz męza w łozku to panicznie szukasz rozwiązania i ja to akurat rozumiem.
Ja nie porównuje, ale jak ktoś mi wyjeżdża z tekstem, że tobie jest łatwiej bo masz faceta cały czas przy sobie (tak to odebrałam) to mnie aż skręca. I Ciebie całkowicie rozumiem, ale niby skąd miałam wiedzieć w jaki sposób pracuje i co ile się widuje z Agatą jej mąż? Pozatym że mają burzliwy związek nie wiem o nim nic, piszę i odnoszę się tylko i wyłącznie do tego co czytam, a widzę osobę nadmiernie panikującą i wybaczcie ale mnie to drażni
Stary 2013-10-10, 11:14   #3960
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
przed owulacja?
Ciąża zbiorowa zobowiązuje

Cytat:
O kurka! Czyli, że co? Że potem ja?

Cytat:
Witaj Powiem tylko tak dlatego ważne przed ciążą już jest dbanie o zęby, niestety ciąża paskudnie wpływa na nie ale nie tylko.
Wiem o tym, ale mój paniczny strach przed stomatologiem zrobił swoje.

Mam kawę i nie zawaham się jej użyć!

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości