|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
Dziewczyny, oświećcie mnie- czy to mozliwe, zebym nie miala w cyklu sluzu jak bialko jajka? Ostatnie cykle zawsze byl, a teraz ani widu ani slychu... i nie wiem czy sie martwic?
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk now Free |
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki żegnam się z Wami do poniedziałku (żeby nie było że na jakoś długo) ten weekend chcę się zresetować odprężyć no i muszę wyzdrowieć bo w poniedziałek mam wystąpienie na uczelni a w tym stanie to co najwyżej mogę sobie po chrypieć a nie cokolwiek prezentować ![]() także 3mam kciuki za Wasze sprawy i nadrobię w poniedziałek wieczorem buziaki
|
#124 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
![]() Ale mi się nic nie chce, poszłabym spać najlepiej. Zrobiłam śniadanie, pomyłam stertę naczyń, wstawiłam pranie i się już zmęczyłam. A przy sobocie to roboty dużo a i córka od rana do zabawy mnie namawia, ehh... Cytat:
No to co z tym Twoim cyklem? Kiedy idziesz do gina?Cytat:
pośpieszyłaś się to się test zbuntował..Cytat:
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jakich testów używasz?
|
|
#126 | ||
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Ja ostatnio kompletnie nie mam czasu na siedzenie w internecie, a Wy już kolejny wątek skończyłyście, niedobre ![]() Strasznie jestem przemęczona pracą... ostatnie 2 tygodnie dały mi w kość Na szczęście teraz mam cztery dni wolne, potem jeden pracujący i kolejne trzy wolne - nie chcą płacić za nadgodziny, więc zamiast tego dają wolne Może w końcu trochę odpocznę... tylko lipa, bo mój TŻ ma teraz akurat dyżury całodniowe, więc znowu się będziemy mijać Ale od wtorku może uda mu się wygospodarować trochę czasu, więc myślę, żeby na jakąś randkę go wyciągnąć - tylko z kasą krucho, więc chwilowo brak mi pomysłu ![]() Co poza tym? Byłam u tego gastrologa i dostałam skierowanie na celiakię. Zobaczymy czy coś wyjdzie. Jak nie, to jeszcze powinnam zrobić badanie na inne alergeny, ale tego już NFZ nie refunduje (a parę stówek kosztuje takie badanie) ![]() A poza tym, to od wczoraj znowu chodzę podenerwowana... brat TŻ rozstał się z żoną - a nie wiem czy pamiętacie, że w sierpniu urodziło im się planowane dziecko U nich non stop jakieś konflikty, ale wiecie co mnie wkurza? Postawa mojej teściowej - całą winę zwala na żonę szwagra, gdzie z której strony by nie spojrzeć, to jednak to on się bardziej przyczyniał do tych ich kłótni Ale tak było zawsze... poprzednia żona szwagra też według niej była w pełni winna rozpadowi ich związku; tak samo jak była mojego TŻ-a - mimo, że mój mąż doskonale zdaje sobie sprawę, że bardzo dużo zawinił, to teściowa kompletnie do siebie tego nie dopuszcza.Mój mąż stwierdził, że jakby któryś z nich zabił specjalnie na ulicy przypadkowego przychodnia, to i tak wina nie byłaby ich, tylko ofiary, "bo szła złą stroną ulicy" Przeraża mnie takie zaślepienie...![]() A jeszcze ze smutniejszych wieści: niedawno był pogrzeb dziecka mojej kuzynki - tego, co umarło w 4. miesiącu ciąży Strasznie im współczuję; chociaż kuzynka mówi, ze już się czuje lepiej.Ale czego się od niej dowiedziałam? Że chociaż lekarze prawie nigdy nie przejmują się pierwszym poronieniem lub obumarciem ciąży, to że na życzenie pacjentki muszą zrobić dziecku sekcję i badania genetyczne - dzięki temu wiadomo co było przyczyną śmierci i na co należy uważać podczas kolejnej ciąży. No i w ten sposób można się dowiedzieć jaka była płeć dziecka, nawet jeśli nie miało jeszcze wykształconych organów płciowych. I że niezależnie od wieku ciąży, lekarz ma obowiązek wydać ciało na życzenie rodziców, żeby mogli dziecko pochować - a tutaj podobno niektórzy lekarze robią duże problemy ![]() Dla mnie wszystkie te informacje są bardzo istotne - chociaż mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała doświadczać tego na własnej skórze
|
#129 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
![]() cała ja A testy z Rossmanna pakowane po 2 szt "Check&go" totalna porażka
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć krewetki!
Brydzia za wizytę! Ja drożności nie miałam, ale jak nie zajdę a plemniki tż będą ok to będę miała robione w przyszłym roku.Karoloo niecierpliwcu trzeba było reklamować przed testowaniem! Ja jestem wyczulona na daty ważności kicia miłego wypoczynku |
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdrośnica trzymam kciuki ![]() Karoloo, lepiej jak nieważne niż negatywne
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie dzis nuuuudyyyyy.... w pracy nic sie nie dzieje, a musze wysiedziec do 21... i z tych nudow myske nad glupotami...
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk now Free |
|
|
|
#134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poleniuchuj Kurcze 2 m-czne dziecko planowane i rozstanie nie zazdroszczę teściowej, baty by się dla niej przydały ehhhh Przykro mi z powodu kuzynki, pochowanie dziecka po 4. m-cu ciązy...jeju...musiało strasznie boleć... ponoć były zmiany i teraz niezależnie od tego w którym m-cu traci się ciążę, rodzice mają prawo do pogrzebu ![]() Ja też przed zabiegiem musiałam podjać decyzję czy chcemy oddać cały materiał do badania histopatologicznego czy część zabrać i pochować najgorsze co pamietam...na tym dokumencie gdzie musiałam podpisać było "data i podpis matki" - straszne uczucie wyniki mają być w ciagu 3 tygodni...Cytat:
![]() a szukajac znalazłam... http://www.sosrodzice.pl/test-ciazowy-usb/ ![]() Cytat:
![]() Oby szybko minęły Ci te godziny w pracy
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
A co twojej kuzynki to ogromna szkoda. Nie wiedziała że można dostać takie informacje no i że ciałko można dostać do pochowania. Jak dla mnie to jest duży plus. Chyba daje to takie szybsze oczyszczenie psychiczne jak się człowiek może tak wyraźnie pożegnać. I mam nadzieję że informacje które podałaś nigdy mi się nie przydadzą.
Edytowane przez jagodzia133 Czas edycji: 2013-10-19 o 14:29 |
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świat się kończy
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazwyczaj w weekendy czas leci jak oszalaly, a dzis sie wlecze niemilosiernie... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk now Free |
|
|
|
|
#138 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ależ ja mam chcicę
nie poznaję sie. Juz wczoraj wieczorem mnie ruszyło, a dzis to ciagle czuje laskotanie.
|
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
witam w sobotę!! oczywiście jak zwykle nie ma czasu, ale przynajmniej zdażyłam zobaczyć co od wczoraj pisałyście bo tak mało ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- ja rozumiem niecierpliwość, ale taki foch testu, to może nieźle wkurzyć, szczególnie jak się nie ma następnego, a siuśki poranne poszły Cytat:
a tak w ogóle to co, zostawi ją teraz z malutkim dzieckiem? ma inną, czy tylko "aż" te problemy?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Leine specjalnie dla Ciebie fotki zakupionych w środę przeze mnie bluzeczek, wiem wiem, trochę czasu minęło, ale jakoś nie miałam czasu dołączyć zdjęć, a właściwie ich zrobić.
aha pisałaś, że zamawiałaś masę cukrową, ja robiłam sama kiedyś i nawet nieźle mi wyszła, na bazie glukozy i margaryny planty.
|
#141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zaczęłam w tym cyklu brać wiesiołka - oeparol femina i mam już dziś rozciągliwy, 11dc a owulka gdzieś za 3 dni. w ogóle zauważyłam że jest inaczej niż zwykle. zobaczymy, coś to da, tzn jeśli w ogóle będe mieć jakieś serduszko, bo narazie żadnego, ale tak jak pisałam kiedyś prosić w tym cyklu się nie będę. zostawiam wszystko w rękach( a raczej innych narządach męża i Boga
|
|
#142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej maleńkie!
kolejny dzień z rzędu boli mnie łeb...a tak poza tym to byłam dziś do południa u koleżanki i jej półrocznej córci wracając kupiłam dwie piękne lampki nocne w pepco za 19,90 jedna, więc stwierdziłam, że warto a teraz siedzę sama w domku, bo mąż od rana w pracy...wróci jak dobrze pójdzie około 19.30, a jak nie to może dopiero 24.00/1.00... idę sobie teraz zrobić kawusię i przejrzę wykresy na ovuf. u mnie jakieś skoki są - a w tamtym cyklu miałam tak pięknie równo może przez ten łeb ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
daj znać po wizycie!Cytat:
a co do kuzynki to bardzo współczuję...nawet sobie nie wyobrażam co czuła...i pewnie nadal czuje...
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobietki. Wróciłam nie dawno z pracy
Padam na ryj a jeszcze muszę cos ugotowac na jutrzejszy obiad bo niestety zjem go w pracy Jutro zmiana na 12h. .
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma innej. Generalnie to po raz kolejny pokłócili się o pierdołę, która urosła do rangi wielkiej katastrofy Później teściowa dorzuciła swoje 3 grosze i żona szwagra stwierdziła, że ma już dosyć tego wszystkiego i to ona podjęła decyzję, że się wyprowadza...
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk now Free |
|
|
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() rozumiem,że mieszkają ze sobą?tzn teściowa i młodzi? czy też nie całlkiem młodzi, ale wiesz szwagier i szwagierka
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mierz tą tepmkę, a więcej z tego dobrego będzie a śluzem się nie martw...tak jak Agnieszka pisze - niektóre narzekały na śkuz, a zafasolkowały a jak nie to od przyszłego cyklu spróbuj z wiesiołkiem
|
|
#150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ko karma za swędzące paluszki Cytat:
faaajne i opylało by się nawet :P wyszło by ok 60 zł za 20 testów ![]() nie wytrzymałam i weszłam mąż wrócił i śpi ja wstałam bo go tv denerwuje. Straciłam smak
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

No to co z tym Twoim cyklem? Kiedy idziesz do gina?
też miesiąc temu miałam imprezę na więcej osób niż byłam w stanie pomieścić, i szczerze? masakra, przesiedziałam całe urodziny w kuchni 

Na szczęście teraz mam cztery dni wolne, potem jeden pracujący i kolejne trzy wolne - nie chcą płacić za nadgodziny, więc zamiast tego dają wolne
Ale od wtorku może uda mu się wygospodarować trochę czasu, więc myślę, żeby na jakąś randkę go wyciągnąć - tylko z kasą krucho, więc chwilowo brak mi pomysłu 

18.08.2010 - zaręczyny
Świat się kończy
.