|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
czarnamadonna1982, wszystkiego, co najlepsze dla synka z okazji roczku! Cytat:
Wow, 30tc! ![]() Gin, aby sprawdzić, czy wszystko jest ok pewnie wyśle Cię na badania krwi, żeby sprawdzić poziom elektroltów i chyba białka całkowitego Cytat:
![]() Ktoś powiedział lumpki??? 7 miesiąc... jeju... jak to już poważnie brzmi Za studniówkę :wino: Toast poranną herbatką ![]() Właśnie kończę śniadanie i myślę, co by tu zrobić, żeby wziąć się w garść i w końcu zrobić coś produktywnego i sensownego ![]() Acha, Wy też budzicie się w nocy, gdy dzieciaczki za mocno kopią??? Mój tak szaleje o 6.00 rano, że mnie te kopniaczki budzą i nie dają zasnąć
|
|||
|
|
|
#3842 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3843 | ||
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
śliczne macie te zwierzaki też bym chciała mieć pieska, ale to może kiedyś jak będziemy mieć domek z ogródkiem bo ogólnie jestem przeciwna trzymaniem zwierzat w małym mieszkaniu takim jak my mamy, a mamy 38 m2
|
||
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
teQiba a czy Ty przypadkiem jutro nie masz?
bo mi się wydaje, że 100-dniówka jest w 25 tyg, czyli zostaje Ci jeszcze 3,5 m-ca do porodu
|
|
|
|
#3845 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tz mowi, ze bedziemy miec madre dziecko, bo juz ojcu szacunek okazuje Cytat:
![]() chyba takich nie mialam Cytat:
|
|
|
#3846 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
8 tygodni... łomatko, to TYLKO dwa miesiące ![]() Idę z Tobą! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3847 | |||
|
Zakorzenienie
|
TeQiba Ty masz za 5 dni studniówkę, bo OM masz 5 dni po mnie (ja mam 3go Ty 8go)
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3848 |
|
Wtajemniczenie
|
mmhym dziękuję
![]() zrobię go dzisiaj mniammm |
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
tz mi nie pozwala
zawsze razem idziemy...marima ja byłam w sklepie z wyposażeniem ortopedycznym. Pani mi noge zmierzyła, sprawdziła rozmiarówkę, bo chyba są różne dla różnych firm i sobie kupiłam. Ucisk sama wybrałam 1 klasy. Ja nie mam wystających jedynie taką widoczną żyłę na łydce i się boję, że ona mi właśnie wyjdzie. Jeśli Ty już masz wystające to chyba 2 klasy by były dla Ciebie. 1 mi się dobrze nosi, nie uciskają zbyt mocno jedynie problem z ubieraniem. Muszę kilka razy próbować zanim mi się uda ale dzisiaj już mi poszło lepiej ![]() http://przeciwzylakowe.pl/c/180/ponc...wzylakowe.html |
|
|
|
#3850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Boże jak ja się bałam porodu!!! ![]() ja myślałam że tego nie przezyję jakaś masarka
|
|
|
|
|
#3851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wzięłaś pończochy tak? bo widziałam ze sa też rajstopy czyli że kupiłas w tym swoim sklepie czy zamówiłas z tej podanej strony? jutro się przejadę do sklepu medycznego w moim mieście, może pomogą ale chyba wzięłabym sobie tą klasę 1 bo ona jest dla osób z lekkimi żylakami, a w sumie mam tylko jedną żyłe taką wystające, te 2 są jeszcze w miarę ![]() i najwazniejsze pytanie za ile je kupiłaś?
|
|
|
|
|
#3853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za 7 mc! wow!, dawaj zdjęcie psinki! shih-tzu to rasa b. dobra dla dzieci. niesamowicie przyjazna. mój ma 2,5 roku jest totalnie rozpieszczony, łasi isę jak kot, zazdrosny też jest o córi. ważne żebyś jak maluszek już będzie na świecie go nie odtrąciła. Jak dzidzia będzie spała, albo wieczorami możesz sobie ustalić rytuał zabawy z pieskiem.BTW ciekawe, czy któraś z nas urodzi dokładnie w ptp ![]() miłego dnia Wszystkim!!
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-11-29 o 11:37 |
||
|
|
|
#3854 | ||
|
Zadomowienie
|
Mmhym dzięki za przepis, ja też zrobię na jutro!
Uwielbiam miodowniki tylko mnie wkurza to pieczenie placków osobno, strasznie długo trwa... ale dziś się poświęcę.Cytat:
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,2...iutki-i-pyszny Cytat:
Zazdroszczę zagranicznym dziewczynom możliwości cesarki na życzenie! Poród miałam traumatyczny, mało brakowało a dziecko by nie przeżyło. Męczylam się 12 godzin z bólami krzyżowymi aż wreszcie zrobili cesarkę, i uratowali Basię w ostatniej chwili. |
||
|
|
|
#3855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym chciała urodzić dokładnie w terminie pierwszy dzień wiosny hehe fajnie ale wątpie młodego urodziłam tydzień przed terminem ale w sumie on się urodził 1 dnia jesieni jakby to się urodziło 1 dnia wiosny to by nam została zima i lato ![]() A tak w ogóle to stwierdziliśmy z mężem że już nie chcemy wiedziec jaka płeć bo to też tylko ruletka w sumie już miałam jedną dziewczynkę i się nastawiłam a teraz to tylko moje przeczucie i tylko sugerowanie że nic nie dynda więc pozostajemy w sferze niespodzianki a tak naprawdę to aby było zdrowe i nic ważniejszego nie ma
|
|
#3856 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie kurier dostarczył fotelik! Wygląda jak nowy
![]() Już czuć, że dom przygotowuje się na przyjęcie Małego Berbecia
|
|
|
|
#3857 |
|
Rozeznanie
|
mówiłam kiedyś męzowi o nocnym pieczeniu murzynka na wątku i wspomniałma teraz, że murzynkowo
i wiecie co zrobił? (nie, nie murzynka, bo jeszcze dojadamy nasze czekoladowo-jabłkowe) ;Pprzykleił na lodówkę przepis na murzynka z mikrofali :P ("jakbyś miała ochotę daj znać, a jak mnie nie będzie, to masz")
|
|
#3858 | |||
|
Zadomowienie
|
Justine, mnie Mała nie budzi
Cytat:
![]() A ja chyba upiekę tego murzynka jeszcze - uwielbiam takie przepisy, że tak powiem jednomiskowe ![]() Cytat:
Ja bym chciała urodzić po prostu w pierwszej połowie marca - 7. mój tata ma urodziny a 14. teściu ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
u mnie szafka Ulki wypchana, że pęka w szwach, a wózek, fotelik, przewijak i wanienka u moich rodziców na strychu i łóżeczko czeka na przywiezienie od mojej babci, ale to pewnie gdzieś w styczniu, bo jeszcze je chcemy przemalowac Masakra, bo sobie właśnie uświadomiłam, że oprócz chemii kosmetycznej i materaca mam już wszystko kilka konkretnych ciuszków do dokupienia i gotowe Tylko na dziecko czekać
|
|||
|
|
|
#3859 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Nie wpadlam na to zeby w ten sposob to policzyc ![]() No to w srode bede balowac Cytat:
Rowniez polecam - jest pyszny Tylko ja polewam wystudzone ciasto bo jak polewam cieple to sie zapada Tobie sie nie zapada?Cytat:
![]() Ja poczulam z TZ malego berbecia w domu jak suszylam te malutenkie ubranka |
|||
|
|
|
#3860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciuchy mamy raczej neutralne tzn jest też trochę typowo dziewczęcych i takich typowo chłopięych a zawsze po porodzie można dokupić szczególnie jak wyślę moją mamę po zakupy w lumpku ona tam zaszaleje na całego jak już się dziecię urodzi Młody do brzucha mówi dzidziuś wiec i my tak mówimy a tak jak mówie w 1 ciąży do końca była Magdalena a jest z Adaśko więc wszystko jest możliwe ogólnie marzec i kwiecień to fajne mieisące na rodzenie bo wrzesień taki sobie
|
|
#3861 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli masz rację i to żelazo, to sprawdź, czy czasem nie pijesz za dużo herbaty i mleka - bo one utrudniają wchłanianie żelaza. Pomaga za to witamina C. Bierzesz ją dodatkowo?
|
|
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
kolejne obiecane zdjęcia
![]() DSC03296.jpg Mój wózek ![]() c_220x230_1527986.jpg a to foteliko/nosidełko/bujak
|
|
|
|
#3863 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nawet popijam nią żelazo ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3864 | ||||
|
Zadomowienie
|
asienka spóźnione ale szczere STO LAT
Cytat:
kiedy to zleciało ja się pytam ogromne gratulacje![]() A Ty wymiotujesz jeszcze? co do rozwolnienia nie pomogę, bo ja niestety mam przeciwny problem te zaparcia mnie doprowadzają do rozpaczy, jak nie zażywam syropu to już w ogóle kibelek może dla mnie nie istniećJedno jest pewne przedłużające się rozwolnienie na pewno będziesz musiała skonsultować z ginem same lumpiary u nas rzeczywiście ![]() Cytat:
szkoda ze nie możesz pokazać, moderator przesadza wklej zdjęcia, nikt nie poskarży a my nacieszymy oczyp.s. zawsze chodzę na takie targo - wystawy hand made jak są w moim mieście, ostatnio kupiłam śliczny rożek dla małej Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3865 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jednak gdybym miała usg na ostatniej wizycie byłabym spokojniejsza ![]() Wow, przyszalałaś z tą wyprawką Ale akurat dla mnie to nie do pomyślenia zostawiać wszystko na ostatnią chwilę I nie wiem, jak kiedyś kobiety, żeby "nie zapeszyć" czekały ze wszystkim do porodu... Cytat:
To dopiero będzie widok
|
|||
|
|
|
#3866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Platfus rozwalił mi system 2. To daj link na priv Ja kcem przynajmniej
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3868 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiesz, że nasz też się dorobił męskiego imienia a nawet dwóch W dniu adopcji dostał imię Reksio, wtedy moja chrzesniaczka była mała i nie potrafiła wymówić tego słowa, mówiła "Lesio". No to my dodaliśmy Lesio-Zdzisio, potem zrymowalismy Zdzisio- Krzysio i już tak zostało, z tym, że imiona ewoluowały przez lata i teraz jest Zdzisław Krzysztof, że niby jest starszy i dostojniej Czasem na dworze ludzi sie oglądają, gdy się zwracamy do niego Zdzisławie Krzysztofie![]() poza tym ma oczywiście cała masę kretyńskich przydomków i ksywek typu Koszmareksio albo Dzikofleksio ![]() ale może dość o psach, pomówmy o dzieciach .... i nie mam nic do powiedzenia, Mała tradycyjnie milczyHmmmm brzmi jak fetysz Cytat:
właśnie sobie oglądam. Jakiś czas temu kupiłam też w Pepco zestaw z rękawiczkami, ale taka czapkę z uszami które można podpiąć, młodziezową, ale co tam, czy to tak widac, że ja nie młodzież Wybieram się dziś z chłopakami do miasta, najpierw dostarczymy syna na trening, a potem pociągam małża po sklepach. Uwielbia to
|
||
|
|
|
#3870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tutaj niektóre Dziewczyny mają teorię, żę chłopcy są ruchliwsi, więc może u Ciebie to się sprawdza A co do suszarki - raz kazałam męzowi rozwiesić kilka ciuszków po praniu, bo ja wychodziłam. Wracam, a ten do mnie w progu "jakie te ciuszki są malusieńkie" i maślane oczka haha, więc nie tylko na nas, baby, to taki działa
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Wow, 30tc! 

plany na wieczór mam ale nie wiem jak mi wyjdzie ich realizacja... A martwie się bo w krk to ciągle się słyszy o tym że ktoś kogoś zadźgał nożem czy maczetą bo mu się nie spodobał..
bo mi się wydaje, że 100-dniówka jest w 25 tyg, czyli zostaje Ci jeszcze 3,5 m-ca do porodu

tylko mnie wkurza to pieczenie placków osobno, strasznie długo trwa... ale dziś się poświęcę.
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Tobie sie nie zapada?
.Wydaję mi się że żelazo ciężko mi się przyswaja i to dlatego