Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 10:54   #391
kitkulka
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI

Hejjj
Jestem dzisiaj zombie przez Toche, a zaraz jedziemy do ortopedy i juz sie boje czy numeru jakiegos nie wytnie

Ex trzymam kciuki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:31   #392
MorireAmore
Rozeznanie

Witam serdecznie natknęłam się na blog blondbunny i straszne spodobał mi się kolor Pani Izy tj .
Alfaparf Evolution of the Color 10.21 + 10

podobnie sytuacja wygląda u mnie , ponieważ nie chcę białych włosów , a chciałabym wyrównać kolor bo mam naćiaprane po tych eksperymentach drogeryjnymi farbami :P

odrost mam ciemny i każda próba rozjaśnienia go wychodzi na żółto

i teraz moje pytanie czy z tak ciemnym odrostem poradzi sobie ta mieszanka ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hhhhhhhhhhhhhhh.jpg (30,0 KB, 85 załadowań)

Be nice, I could be your nurse someday.

MorireAmore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:39   #393
pikari
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość

A tak w ogole to czesc czekam az moj Obsrańczyk sie obudzi i bedziemy ja kapac
Bylismy dzisiaj na spacerze i zaszlismy do kosciola - wydarla sie tak ze spieprzalismy az sie kurzylo pewnie ja w tyłek szczypało za te darcie sie po nocach i nie dawanie spac rodzicom
Cytat:
Hejjj
Jestem dzisiaj zombie przez Toche, a zaraz jedziemy do ortopedy i juz sie boje czy numeru jakiegos nie wytnie

.
jedna normalna matka
pikari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:42   #394
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Asiu[/B][/COLOR] a jaki masz szampon z Loreala?
Ja chce kupic teraz z YS ten:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
albo Volume:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...g-shampoo.html

mam czerwony color vive
ja YR chcę ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...t-shampoo.html
Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
asia- fajne masz te włoski, tez musze moje troche pocieniowac , natchnęłas mnie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość

Asia mam pytanie bo mnie na blogu drecza, jaki mialas kolor przed kapiela rozjasniajaca i tym garnierem? Jakis braz?
więc tak :
2 z tego koloru startowałam czyli średni orzechowy brąz
potem była pierwsza kąpiel i nałożyłam mieszanke wellatonu karmelowa czekolada i chyba nr. 10 pół na pół i wyszło to co na foto 1 ,potem była druga kąpiel i na rudy ognisty pomarańcz nałożyłam garniera nr.8
Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość

WOW, Asiu super fryzurka Aż ciężko uwierzyć, że sama to zrobiłaś. za odwagę i zdolności.

Ja mam taki
dzięki
też piękny i ciekawy kształt ma
Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
J

Wogóle powiem wam że mega nieprzyjemna sytuacje mielismy u TŻ na mieszkaniu w nocy, niektórzy nie powinni pić alkoholu i współczuje każdej kobiecie która na takiego idiote trafi

oj zgadzam się z tym w stu procentach

ja też miałam wczoraj kijowy dzień , a już najgorszy to był wieczór i noc aż mnie dziś boli głowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg farbowanie 001_zmniejszacz-pl_713239.jpg (38,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg farbowanie 386_zmniejszacz-pl_574666.jpg (26,3 KB, 20 załadowań)

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:52   #395
asiabb1983
Zakorzenienie

o coś takiego miałam po drugiej kapieli przed garnierem nr. 8
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ce64bf133a89aca103f718a1b7edb52d,62,37.jpg (29,4 KB, 20 załadowań)

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:42   #396
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Hejjj

Ex trzymam kciuki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dziękuję

Uroki macierzynstwa... Z czasem powinno byc coraz lepiej Moze Toska da mamie w koncu pospac Swoja droga, sliczne imie wybralas dla malej, takie nie czesto spotykane, ale bardzo ladne

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:00   #397
CherrryCat
Zakorzenienie

Bunny czy moglabyś rzucic okiem na ten skład ? i powiedziec czy nadaje się do czegokolwiek innego niż tylko odzywka w spreju ? bo nie bardzo mi sie podoba ten zapach a chcialabym to jakoś zuzyć ? (dostałam od mamy tż na gwiazke)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04015.jpg (123,5 KB, 33 załadowań)

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:06   #398
Renatka89
Zakorzenienie

ex trzymam kciukasy!

kitka - mimo,że bezsenne to te pierwsze miesiace i tak się miło wspomina. Często Ci sie budzi Tosia w nocy na cycka? Czy coś innego jeszcze alarmuje?

Kurde dziewczyny naprawde nie wiem co zrobic z tymi kłakami Kusi mnie przyciemnic tak,żeby miec efekt jak Kitka po przyciemnianiu na blogu bunny i wtedy na koncowki walnac ombre, TŻ mnie ostro namawia na ognistą marchewkę (ale czym ten rudy potem podtrzymywac, bo rudy jest ładny przez 3 pierwsze mycia-miałam, a potem dupa i się nie wyglada- czyli da si9e potrzymac kolor nie niszczac włosów?), no i jeszcze mnie kusi jakis ciemny brązik zeby sie zblizyc do naturalnych i miec spokoj bo mi sie juz nic nie chce robic z kudłami.
Stary 2014-01-07, 13:18   #399
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MorireAmore Pokaż wiadomość
Witam serdecznie natknęłam się na blog blondbunny i straszne spodobał mi się kolor Pani Izy tj .
Alfaparf Evolution of the Color 10.21 + 10

podobnie sytuacja wygląda u mnie , ponieważ nie chcę białych włosów , a chciałabym wyrównać kolor bo mam naćiaprane po tych eksperymentach drogeryjnymi farbami :P

odrost mam ciemny i każda próba rozjaśnienia go wychodzi na żółto

i teraz moje pytanie czy z tak ciemnym odrostem poradzi sobie ta mieszanka ?
obawiam sie ze tak ciemnych odrostow nie wezmie nic bez wstepnego pojasnienia, wygladaja jak sredni/ciemny braz

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
o coś takiego miałam po drugiej kapieli przed garnierem nr. 8
asia dzieki, juz tam im poodpisywalam plus/minus.
Cytat:
Napisane przez CherrryCat Pokaż wiadomość
Bunny czy moglabyś rzucic okiem na ten skład ? i powiedziec czy nadaje się do czegokolwiek innego niż tylko odzywka w spreju ? bo nie bardzo mi sie podoba ten zapach a chcialabym to jakoś zuzyć ? (dostałam od mamy tż na gwiazke)
poczatek skladu koszmarny koncowka niezla ale co z tego, jak w znikomej ilosci sa te dobre skladniki...
czy ta odzywka ci wlosow nie wysuszala nie wiem jak moznaby cos takiego zuzyc bo ma alkohol

Cytat:
ex trzymam kciukasy!

kitka - mimo,że bezsenne to te pierwsze miesiace i tak się miło wspomina. Często Ci sie budzi Tosia w nocy na cycka? Czy coś innego jeszcze alarmuje?

Kurde dziewczyny naprawde nie wiem co zrobic z tymi kłakami Kusi mnie przyciemnic tak,żeby miec efekt jak Kitka po przyciemnianiu na blogu bunny i wtedy na koncowki walnac ombre, TŻ mnie ostro namawia na ognistą marchewkę (ale czym ten rudy potem podtrzymywac, bo rudy jest ładny przez 3 pierwsze mycia-miałam, a potem dupa i się nie wyglada- czyli da si9e potrzymac kolor nie niszczac włosów?), no i jeszcze mnie kusi jakis ciemny brązik zeby sie zblizyc do naturalnych i miec spokoj bo mi sie juz nic nie chce robic z kudłami.
braz najmniej pracochlonny bylby...
rudy tonowalabys co 2 tyg szamponetkami np. ale to wszystko potem brudne, wanna, posciel itp.
wersja kitkowa tez dobra, tyle ze ombre sama chcesz robic czy fryzjer?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Odrostów prawie nie mam.
Dziękuję ci bardzo
I przepraszam, że tak ci zawracam głowę, ale boję się malować bez skonsultowania tego z tobą.
nie ma sprawy
Cytat:
Napisane przez olala22 Pokaż wiadomość
Witajcie blondyny
Obserwuje wątek od jakiegoś czasu i z ukrycia podziwiam wasza piękne włoski
Sama jestem naturalną blondynką która pewnego dnia zeszła na stronę brązowych włosów...
Ale już wróciłam do blondu i jeśli można to mam pytanie do blond bunny W sobotę pofarbowałam włosy Londą 18 i całkowicie mi ten kolor się nie podoba
Czy jeśli użyję Wellatonu 10.0 nie będę mieć żadnego glonka na głowie? Chciałabym włoski mieć na poziomie 9 i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać

Dziękuję i pozdrawiam
nic zlego byc nie powinno.

Cytat:
Dzień dobry

bunny- no to ja nie wiem jak to się stało,że ja tę Twoją rade zapomniałam, czy niedoczytałam chyba jestem za bardzo roztrzepana i mam oto sama skutki- ciągle rudziejący odrost
ok, czyli kupie niebieski mixton (obojetne jakiej firmy, czy coś polecasz?), farbe koleston i bede działac w przyszłym tygodniu Na całą tubkę farby 2 cm mixa czy więcej/mniej? A powiedz mi jeszcze kochana, czy taki mixton nie niszczy dodatkowo włosów? (jak np farby z rozjasniaczem czy cos, bo jeśli tak to ja sie tego nie podejmę )

Kitka- sikam ze śmiechu z Twoich tekstów Obsraniec Mój Obsraniec już krzczy ''TUPA" jak ktos idzie do kibelka albo ona chce na nocnik. Z dziecmi zawsze jest ubaw!
(moja w kosciele tez sie zawsze drze, do teraz)

Całą noc spac nie mogłam
Czekam na @ i tak mnie wysypało,że najchetniej bym załozyła worek na łeb dzis, bo poza tym mam piękne odrosty
obojetnej marki mix, z alfy, chantala czy czegokolwiek innego.
dajesz 2-3cm mixa na ilosc mieszanki jaka rozrobisz sobie na odrosty/cale wlosy.
sam mix nie niszczy wlosow, to po prostu najczystszy pigment.
lepiej dla ciebie fioletowy niz niebieski, tak mi sie zdaje...
bo tobie rudzieje odrost czy taki zloto-rudy sie robi? czy zolty ciemny jak kaczka?
Stary 2014-01-07, 13:26   #400
Renatka89
Zakorzenienie

Bunny- na moje oko to takie stare złoto, złoto rudy, nie żółty. A już wolałabym żółty

Wiem,że brąz najmniej pracochłonny, i wiem,że pewnie by mi jakoś pasował, bo nosiłam długo. Ale wiem też, że mam nasrane w głowie i milion razy bym go jeszcze rozjasniła Czemu ja sie niczego nie umiem trzymac dłuzej? (TZta sie tylko jakos trzymam)
A do rudego jakas inna opcja niz szamponetka? Jakies tonery czy cuś?

Ombre by robiła mama moja fryzjerka
Kurcze, chyba najbezpieczniej dla moich włosów byłoby albo zrobic ciemniejszy blond-bo z niego moge wszystko jeszcze, bez jakiegos wielkiego uszczerbku dla włosa- albo brąz- bo tu bym w ogole nie musiała farbowac praktycznie (przy czerni farbowałam raz na kilka miesiecy odrosty np, to tymbardziej przy brązie.. wciaz mam paloną kawe dżoany w domu)

Po prostu przeglądam sie sobie w tym jasnym blondzie i uwazam,że nie pasuje mi do twarzy/cery..

Aha, jeszcze dodam- jak mi te odrosty tak złocieją/rudzieją, a ja teraz najczesciej włosy zwiazuje w ciasnego koczka na czubku głowy- czyli nie widac tych jasnych częsci, tylko te odrosty- to od razu sie sobie bardziej podobam

Edytowane przez Renatka89
Czas edycji: 2014-01-07 o 13:27
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:32   #401
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:

poczatek skladu koszmarny koncowka niezla ale co z tego, jak w znikomej ilosci sa te dobre skladniki...
czy ta odzywka ci wlosow nie wysuszala nie wiem jak moznaby cos takiego zuzyc bo ma alkohol
Ja jej jeszcze nie używałam, tzn. raz troche psiknelam ale ten zapach jest ochydny i tyle z tego bylo
czyli do kosza pójdzie super kosztowała ta odzywka chyba 44 zł

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:47   #402
olala22
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

nic zlego byc nie powinno.

Dziękuję bunny
Jak już się farbnę to wstawię fotki

Ostatnie farbowanie 18.09.2014 - wracam do naturalnych włosów - wróciłam
olala22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:51   #403
Renatka89
Zakorzenienie

bunny- wstawie jakieś fotki do albumu może co? cyknełam przed chwilą foty moich dwóch odrostów tj naturalnego w koncu i tego zrudziałego w koncu cos zobaczysz, a nie tylko usłyszysz ode mnie Bo nie wiem juz sama czego mi trzeba
Stary 2014-01-07, 14:15   #404
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Bunny- na moje oko to takie stare złoto, złoto rudy, nie żółty. A już wolałabym żółty

Wiem,że brąz najmniej pracochłonny, i wiem,że pewnie by mi jakoś pasował, bo nosiłam długo. Ale wiem też, że mam nasrane w głowie i milion razy bym go jeszcze rozjasniła Czemu ja sie niczego nie umiem trzymac dłuzej? (TZta sie tylko jakos trzymam)
A do rudego jakas inna opcja niz szamponetka? Jakies tonery czy cuś?

Ombre by robiła mama moja fryzjerka
Kurcze, chyba najbezpieczniej dla moich włosów byłoby albo zrobic ciemniejszy blond-bo z niego moge wszystko jeszcze, bez jakiegos wielkiego uszczerbku dla włosa- albo brąz- bo tu bym w ogole nie musiała farbowac praktycznie (przy czerni farbowałam raz na kilka miesiecy odrosty np, to tymbardziej przy brązie.. wciaz mam paloną kawe dżoany w domu)

Po prostu przeglądam sie sobie w tym jasnym blondzie i uwazam,że nie pasuje mi do twarzy/cery..

Aha, jeszcze dodam- jak mi te odrosty tak złocieją/rudzieją, a ja teraz najczesciej włosy zwiazuje w ciasnego koczka na czubku głowy- czyli nie widac tych jasnych częsci, tylko te odrosty- to od razu sie sobie bardziej podobam
sa rude tonery, farby poltrwale, do wyboru do koloru.
tyle ze mi bardziej podobalabys sie juz w ciemniejszym blondzie...
przemysl nim cos zrobisz...
Cytat:
bunny- wstawie jakieś fotki do albumu może co? cyknełam przed chwilą foty moich dwóch odrostów tj naturalnego w koncu i tego zrudziałego w koncu cos zobaczysz, a nie tylko usłyszysz ode mnie Bo nie wiem juz sama czego mi trzeba
no pokaz
Stary 2014-01-07, 14:22   #405
Renatka89
Zakorzenienie

Ok. Patrzac wg kolejnosci w albumie:
- dwie pierwsze fotki z córką, bez odrostu-tu widzisz jak mi sie na świeżo ładnie rozjasnia (tzn wg mnie:P) - nie zwracac uwagi na rozmazany błyszczyk i mejkap- to były w takcie wygłupów z moją Mikołajką
- w jakże pięknym koczku, przetłuszczonych już włosach (spoko, umyje) w swetrze TZ i opłakanym stanie... Ale widac co sie stało z odrostem jakas totalna porażka.
- ostatnie dwa tu widac moj naturalny odrost-jego nie jest jeszcze duzo, to nie wiem czy coś zdołasz ocenic, ale ciekawi mnie moj poziom.

patrz jakie ja mam rude oczy, niby są piwne, mój TZ mówi ze to kolor bursztynu wg niego
Do tego mam dużo piegów-twarz i całe ciało, np plecy do połowy mam całe obsypane, co milimetr dosłownie , naturalnie jestem baaardzo blada, ale opalam sie szybko i łatwo na złoty brąz.
Sorry za męczarnie, ale moze przy okazji mi powiesz czy moze mi nie potrzeba by było tylko zmiany na ciepłe odcienie np, niekoniecznie zmiany poziomu?
gdybam...

Czas edycji: 2014-01-07 o 14:25

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 14:23   #406
Lavia15
Wtajemniczenie

Ja teraz mam zmianę od 7;30 do 12 więc nie narzekam bo cały dzien mam przed sobą

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Mi już w tym tygodniu zaczynają się egzaminy.. 9, 10, 11, 13, 14 i 18 styczeń to najgorsze dni w moim życiu Z zabiegów pielęgnacyjnych i upiększających mam 70 pytań na ustny do nauki, a z kosmetyki upiększającej aż 118 Do tego z anatomii 15 tematów do nauczenia Nie wiem jak ja to ogarnę A chciałam mieć średnią powyżej 4,75 żeby załapać się na stypendium za wyniki w nauce Jak narazie mam już dwie piątki ale muszę mieć jeszcze 3 i mogę pozwolić sobie jedynie na jedną czwórkę.. Ciężko będzie.

Ile ja bym teraz dała żeby cofnąć mój durny zakup pierre rene, dołożyć 3 dyszki i zamówić lioele na ebay Nie będę już chyba kombinować tylko jak dozbieram to biorę lioele i tyle Za bardzi za mną chodzi
Powodzenia na egzaminach- dasz radę !!

Kitka - widze, że ładnie dajesz sobie radę z maleńką a texty ty masz zawsze zabójcze- OBESRANIEC

Czeko- widziałam na twoim blogu twoje włosy i zakochałam się Mój Tż karze mi taki odcień zrobić sobie
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 14:34   #407
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
- dwie pierwsze fotki z córką, bez odrostu-tu widzisz jak mi sie na świeżo ładnie rozjasnia (tzn wg mnie:P) - nie zwracac uwagi na rozmazany błyszczyk i mejkap- to były w takcie wygłupów z moją Mikołajką
- w jakże pięknym koczku, przetłuszczonych już włosach (spoko, umyje) w swetrze TZ i opłakanym stanie... Ale widac co sie stało z odrostem jakas totalna porażka.
- ostatnie dwa tu widac moj naturalny odrost-jego nie jest jeszcze duzo, to nie wiem czy coś zdołasz ocenic, ale ciekawi mnie moj poziom.

patrz jakie ja mam rude oczy, niby są piwne, mój TZ mówi ze to kolor bursztynu wg niego
Do tego mam dużo piegów-twarz i całe ciało, np plecy do połowy mam całe obsypane, co milimetr dosłownie , naturalnie jestem baaardzo blada, ale opalam sie szybko i łatwo na złoty brąz.
Sorry za męczarnie, ale moze przy okazji mi powiesz czy moze mi nie potrzeba by było tylko zmiany na ciepłe odcienie np, niekoniecznie zmiany poziomu?
gdybam...
no i teraz wszystko jasne
nie wiem dlaczego ja do tej pory myslalam ze ty masz zielone lub niebieskie oczy
z takimi oczami i opisem siebie jestes wybitnie cieplym typem!
a wiec cieple blondy- te zlote, te miodowe...
rowniez naturalne odcienie i cieple beze.
odrost wyglada na ciemny blond.
rudy- tak, tylko przy opaleniznie.
twoje oczy nie wygladaja jak piwne a wlasnie jak bursztynowe, lekko czekoladowe wrecz.
tak czy inaczej teraz musisz zafarbowac natura nim pojdziesz w cieple tony czym bys nie robila.

piwny kolor jest kolorem chlodnym, taka zielenio-zlotoscia jakby.
Stary 2014-01-07, 14:38   #408
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
no i teraz wszystko jasne
nie wiem dlaczego ja do tej pory myslalam ze ty masz zielone lub niebieskie oczy
z takimi oczami i opisem siebie jestes wybitnie cieplym typem!
a wiec cieple blondy- te zlote, te miodowe...
rowniez naturalne odcienie i cieple beze.
odrost wyglada na ciemny blond.
rudy- tak, tylko przy opaleniznie.
twoje oczy nie wygladaja jak piwne a wlasnie jak bursztynowe, lekko czekoladowe wrecz.
tak czy inaczej teraz musisz zafarbowac natura nim pojdziesz w cieple tony czym bys nie robila.

piwny kolor jest kolorem chlodnym, taka zielenio-zlotoscia jakby.
kocham Cię normalnie
Nie wiem czemu tak myślałas, moze dlatego,ze chciałabym miec biebieskie albo zielone oczy baaardzo?

Czyli co.. przyciemniac czy tylko ocieplac kolor na tym samym poziomie? I co myslisz o zdjęciach z córą- tzn mam tam clipy (je tez bede farbowac) wybitnie mi ten zimny kolorek nie pasuje?
Stary 2014-01-07, 14:48   #409
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:

gdybam...
jeśli to są zdjęcia jak jesteś nieogarnięta to szok - przepiękna kobieta z Ciebie naprawdę pozazdrościć urody
ja bym cię widziała w ciepłym blondzie z mniej wiecej poziomu 9
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2014-01-07, 14:50   #410
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
kocham Cię normalnie
Nie wiem czemu tak myślałas, moze dlatego,ze chciałabym miec biebieskie albo zielone oczy baaardzo?

Czyli co.. przyciemniac czy tylko ocieplac kolor na tym samym poziomie? I co myslisz o zdjęciach z córą- tzn mam tam clipy (je tez bede farbowac) wybitnie mi ten zimny kolorek nie pasuje?
widze cie w zlotym blondzie poziom 8/9(choc 9 moze byc zbyt zolte), kasztanowym brazie albo czekoladowym
zapomnij o zimnych blondach, tematu nie bylo

http://i4.dobramama.pl/8aefcf36b70a2...razu%2042a.jpg

http://ucesy-sk.happyhair.sk/celebri...ria1jn1411.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/3/7090/z7090543O.jpg

to ty

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
kocham Cię normalnie

i w tym blondzie nie ma tragedii- na bank lepiej jak w czerni ale moze byc duzo lepiej

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
jeśli to są zdjęcia jak jesteś nieogarnięta to szok - przepiękna kobieta z Ciebie naprawdę pozazdrościć urody
ja bym cię widziała w ciepłym blondzie z mniej wiecej poziomu 9
zgadzam sie
Stary 2014-01-07, 14:52   #411
Renatka89
Zakorzenienie

lavia, dziekuje Ci bardzo na zdjeciach z cora jestem po całym dniu i zabawach- rano sie wypindrzyłam, ale dziecko potrafi wymęczyc lepiej niz praca w kopalni czasem a na zdjeciu w spietych wlosach- no wlasnie, włosy tłuste, ja przed @ z wysypem na twarzy, po nieprzespanej nocy dzisiaj przez ból brzucha.. ale dzis mam dzien nieogara, sprzątam, robie zakupy i pakuje TZ na wyjazd

bunny
To moge walnac jakis blond z poziomu 8 narazie (bez szalenstw poki co z brązami.. ). Tylko jaki, cos konkretnego polecasz? Żeby dąło rade z moimi dwoma odrostami haha i bardzo jasną resztą

o o! takie coś jak ma shakirka na tym foto co wkleiłas by mnie cieszyło.. jak beyonce w sumie tez ;>

A brąz longorii zostawmy na później, po kolei..

to dziwne w sumie, że ja sie w czerni lubiłam i byłam dobrze odbierana

Czas edycji: 2014-01-07 o 14:55
Stary 2014-01-07, 14:58   #412
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
lavia, dziekuje Ci bardzo na zdjeciach z cora jestem po całym dniu i zabawach- rano sie wypindrzyłam, ale dziecko potrafi wymęczyc lepiej niz praca w kopalni czasem a na zdjeciu w spietych wlosach- no wlasnie, włosy tłuste, ja przed @ z wysypem na twarzy, po nieprzespanej nocy dzisiaj przez ból brzucha.. ale dzis mam dzien nieogara, sprzątam, robie zakupy i pakuje TZ na wyjazd

bunny
To moge walnac jakis blond z poziomu 8 narazie (bez szalenstw poki co z brązami.. ). Tylko jaki, cos konkretnego polecasz? Żeby dąło rade z moimi dwoma odrostami haha i bardzo jasną resztą

o o! takie coś jak ma shakirka na tym foto co wkleiłas by mnie cieszyło.. jak beyonce w sumie tez ;>

ja sie nie chce wtrącać ale może w tym Garnierze co reklamuje Przybylska byłoby ci dobrze? Tym co Asia robi ?

http://s.afterparty.pl/i/anna-przyby...MAIN-60715.jpg
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2014-01-07, 15:07   #413
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

bunny

beyonce to 8/3., shakira 9/3.
na razie taka nature 8 by sie przydalo, moze z loreala?
moglby byc garnier ten co lavia mowi, boje sie tylko czy nei wyjdzie ci zielony na tak jasnych wlosach
a loreala mam sprawdzonego nawet na bieli i bylo ok
tyle ze na dlugosci na 3% go dajesz an 30 minut, na odrosty na 9% by sie przydalo...oryginalnie on ma 6%, mozna sprobowac, najwyzej odrost sie poprawi pozniej juz zlota farba...

w czerni ok jak bylas lekko opalona i ubrana, ale nago...
zawsze biore pod uwage rozne aspekty bo czlowiek ma dobrze wygladac i ubrany/pomalowany i totalnie nagi
czerni i piegi przy nagim ciele wybacz ale nawet u najpiekniejszej kobiety swiata, to najgorszy dobor kolorystyczny jaki przy twoim typie urody mozna zrobic
a ty masz oczy w brazowym kolorze ale z refleksami takimi zloto-miodowymi czy czerwonymi?
Cytat:
ja sie nie chce wtrącać ale może w tym Garnierze co reklamuje Przybylska byłoby ci dobrze? Tym co Asia robi ?

http://s.afterparty.pl/i/anna-przyby...MAIN-60715.jpg
byloby ok jakby nie miala tak jasnych zimnych wlosow...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 15:15   #414
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
ex trzymam kciukasy!

Dziękuję

Racja, ja już tęsknię za takim małym bobaskiem Nie wiem kiedy zleciały te pierwsze miesiące Nie pamiętam ich nawet zbytnio Miałam kiedyś małego kochanego Filipka a teraz mam małego zbója co tylko biega z jednej strony na drugą i woła niecenzuralne rzeczy jak np. "pipa" Ostatnio próbowałam go nauczyć jak ma mówić jabłko i po polsku nie chciał załapać to go nauczyłam że jabłko to apple i mówi teraz" apo" jak chce jabłko A jak widzi reklamę danonków w tv zaraz woła "tuti" bo tak nazywa się jego ulubiony serek i teraz myśli że tuti to nazwa każdego serka Oj w jakim by wieku dziecko nie było to zawsze są atrakcje z nimi Ale takie małe dzidziusie to słodkości I przytulić można i wszystko- mój już jest za duży i niestety jak go próbuję przytulić to ucieka

Cytat:
Ja teraz mam zmianę od 7;30 do 12 więc nie narzekam bo cały dzien mam przed sobą

Powodzenia na egzaminach- dasz radę !!

Czeko- widziałam na twoim blogu twoje włosy i zakochałam się Mój Tż karze mi taki odcień zrobić sobie
Dziękuję, mam taką nadzieję

Właśnie piszę w wordzie streszczenie każdego z tematów, potem tż jak wróci z pracy mi wydrukuje i będę się uczyć tylko tego co muszę Co ja bym zrobiła bez internetu....

To farbuj włosy, na co czekasz? Hehe ja jak mojemu tłumaczę że muszę zafarbować odrost bo straszy to on na to: ale jaki odrost?? ja nic nie widzę, wymyślasz to sobie

Jasny popielaty brąz
Stary 2014-01-07, 15:26   #415
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Dziękuję

Racja, ja już tęsknię za takim małym bobaskiem Nie wiem kiedy zleciały te pierwsze miesiące Nie pamiętam ich nawet zbytnio Miałam kiedyś małego kochanego Filipka a teraz mam małego zbója co tylko biega z jednej strony na drugą i woła niecenzuralne rzeczy jak np. "pipa" Ostatnio próbowałam go nauczyć jak ma mówić jabłko i po polsku nie chciał załapać to go nauczyłam że jabłko to apple i mówi teraz" apo" jak chce jabłko A jak widzi reklamę danonków w tv zaraz woła "tuti" bo tak nazywa się jego ulubiony serek i teraz myśli że tuti to nazwa każdego serka Oj w jakim by wieku dziecko nie było to zawsze są atrakcje z nimi Ale takie małe dzidziusie to słodkości I przytulić można i wszystko- mój już jest za duży i niestety jak go próbuję przytulić to ucieka

Dziękuję, mam taką nadzieję

Właśnie piszę w wordzie streszczenie każdego z tematów, potem tż jak wróci z pracy mi wydrukuje i będę się uczyć tylko tego co muszę Co ja bym zrobiła bez internetu....

To farbuj włosy, na co czekasz? Hehe ja jak mojemu tłumaczę że muszę zafarbować odrost bo straszy to on na to: ale jaki odrost?? ja nic nie widzę, wymyślasz to sobie
Ale ja Wam zazdroszczę bobasów kocham dzieci i juz chce mi się mojego
ale mam za to moją 25tkę przedszkolaków- łobuzów
Oni nigdy nie widzą odrostu i mówią że przesadzamy ja np. mam ochotę juz zafarbować sobie włosy bo wydaje mi się, że mój odcien bardzo mi sie ocieplił ale mój twierdzi, że mam je zostawić bo są ładne i bądz tu mądra teraz.... Laski to zawsze szczerze mówią apropo włosów a faceci kompletnie sie na tym nie znają.
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2014-01-07, 15:27   #416
shizaxa
Wtajemniczenie

Renatka widzę Cię w kolorze Beyonce

Ja muszę w końcu sie farbować bo odrosty straszą, ale mi się nie chce jaki kolor płukanki na perłowy odcień się daje by go podkreślić?

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 15:41   #417
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Renatka widzę Cię w kolorze Beyonce

Ja muszę w końcu sie farbować bo odrosty straszą, ale mi się nie chce jaki kolor płukanki na perłowy odcień się daje by go podkreślić?
fioletowa ( ma byc rozowo-fioletowa a nie srebrna czyli niebiesko-fioletowa) albo gencjane
mozna tez rozowa ale ciezko ja dostac.
Stary 2014-01-07, 15:59   #418
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja Wam zazdroszczę bobasów kocham dzieci i juz chce mi się mojego
ale mam za to moją 25tkę przedszkolaków- łobuzów
Oni nigdy nie widzą odrostu i mówią że przesadzamy ja np. mam ochotę juz zafarbować sobie włosy bo wydaje mi się, że mój odcien bardzo mi sie ocieplił ale mój twierdzi, że mam je zostawić bo są ładne i bądz tu mądra teraz.... Laski to zawsze szczerze mówią apropo włosów a faceci kompletnie sie na tym nie znają.
Nie wiem jak Ty dajesz sobie radę z taką ilością małych dzieciaczków Ja z moim jednym mam nieraz cztery światy

No, to trzeba przyznać. Chociaż są wyjątki Taki np. Leszek Czajka załamałby się na widok naszych odrostów jakie nieraz zapuszczamy

Jasny popielaty brąz
Stary 2014-01-07, 16:03   #419
Agatau88
Zakorzenienie

Czesc Bylam dziś u fryzjerki i nie jestem zadowolona całościowo. Zdecydowalam się na subtelne ombre i tak Jej powiedziałam, a może powinnam powiedzieć po prostu OMBRE. Bez słowa subtelne.
Z koloru na gorze jestem zadowolona, jest to beż poziomu 8. Ale mam zastrzeżenia co do ilości-jest go jakby za mało. Ciemny kolor powinien być wg mnie do ucha a ja mam go może do oka.
Z reszty jestem zadowolona, dlatego umowilam się ponownie za 3 tyg. Będę miała swój odrost, wlosy mi podrosną 1 cm i poproszę ją żeby mi dorobiła w dol koloru. Na zdjęciach mało co widać.

Ostatnie zdjecie kolor włosow mojej Siostry, miałam taki sam jak bylam mała, z czasem ściemniał. Niestety bo jest piękny. I Ona ma falowane wlosy a jakie geste! Zrobie Jej zdjecie z tyłu Bo jest na co patrzeć. U mnie 3 wloski na krzyz a u Niej burza wlosow.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140107_155053.jpg (68,8 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140107_155018.jpg (65,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131221_150620.jpg (64,4 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140105_192429.jpg (61,8 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2014-01-07 o 16:06
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 16:09   #420
Agatau88
Zakorzenienie

A ja za dziećmi nie przepadam. Wiem ze swoje pokocham i chce mieć jak najbardziej. Ale daje sobie czas żeby się wybawić w sensie swoich pasji, mam do osiągnięcia pewne szczeble ze tak powiem np. w pływaniu i chce to zrobić. Mysle o dzieciach i wiem ze w ciągu roku pomysle o nich. Na pewno już w 2015 chciałabym się przymierzyć do tego. Być może to będzie moje postanowienie na Nowy RokWiem ze mając dziecko z czasem jest inaczej. Nie gorzej a inaczej. A ja na razie mam takie zajęcia na codzien ze chcę je dobrze zrobić i dokończyć pewien etap. Nie wiem czy mnie rozumiecie.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości