|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Ja od siostry dostałam nie zliczę ile reklamówek ubranek, i też się trafiały zniszczone wiec je po prostu wywaliłam.
|
|
|
|
|
#4322 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grzebienia ty nie używałaś, ale ja będę miała córkę więc kiedyś chyba jej włosy urosną, więc się przyda... ![]() Inny rozmiar do łóżeczek, bo łóżeczko drewniane mamy takie które z czasem zamieni się na tapczanik i ma rozmiar 140x70, a turystyczne ciężko takie znaleźć, zresztą mamy już wybrane i ma rozmiar 120x60. Pościeli mam tyle, bo dostałam po siostrzeńcach, już o tym pisałam. Biały Jeleń - kupiłam dla siebie żel pod prysznic bez dodatków zapachowych, ja lubię ogólnie białego jelenia, a moja siostra poradziła mi bym kupiła coś bezzapachowego, bo położne często się czepiają pachnących żeli, że niby przeszkadza dziecku ten zapach ![]() Gryzak - mam taki 0+, jeden kupiliśmy w szale zakupów z tż. Szczotka do zębów - tu się mylisz, moja siostra używała już parę dni po urodzeniu swojej córki i dentysta, u którego ostatnio była z małą, bardzo pochwalił takie zachowanie - podobno dzięki temu, mała nie marudziła aż tak bardzo gdy wychodziły jej ząbki i wyszły też dość wcześnie i ma je zdrowe. Majtki są na liście - ba, mam i jednorazowe i wielorazowe ![]() Cytat:
Wolę tonąć w podkładach poporodowych później Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo pewnie składanie ich, a później wypełnianie wszystkim co mam sprawi mi frajdę na całą resztę ciąży
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też już na wykończeniu zakupowym prawie
za tydzień do ikei po ochraniacz, prześcieradła i z fajnych rzeczy to tyle ![]() chociaż jak widzę ten komplet u Eli to mi się taaaak podoba
|
|
|
|
#4324 | |||
|
Raczkowanie
|
Melduje się
Ledwo nadrobiłam.Wszystkie rzeczy jakie wrzucacie, są naprawdę przeeecudowne. Chyba bym musiała pieniędzy sobie dodrukować na to wszytsko ![]() Wczoraj wybraliśmy się z TŻtem do ikei po komodę do pokoju dla małego. Dodam, że najbliższą ikeę mam 130km od chaty, bo u mnie w mieście nie ma ![]() Akurat komody jaką sobie wybraliśmy- NIE BYŁO Skończyły się, jak pech to pech Wybierzemy się chyba za tydzień Jutro lecę na długo wyczekiwane usg ![]() Mam nadzieje, że wszytsko będzie dobrze Cytat:
Jasny brąz lub coś tak jak kawa z mlekiem dodałam załącznik, mam nadzieje, że poprawnie![]() Cytat:
Cytat:
Ja też, już bym chciała żeby mały był z nami, niż mam siedzieć i sie zastanawiać jak to będzie
|
|||
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się nie potrafię upomnieć o swoje, mało tego, ostatnio jak babeczka w kolejce po wędlinę zaproponowała, ze mnie przepuści to powiedziałam, że dziękuję, ale dam radę Później dopiero pomyślałam jaka ja głupia jestem, ze nie korzystam
|
|
|
#4326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nam może się uda w tym tygodniu - ale zanim sie zabierzemy za pokój dziecia, trochę zejdzie jeszcze (nie mogę się doczekać, aż skończymy "nasz" i zabierzemy się za Pokój Malucha to dopiero będzie frajda - szczególnie jak zostanie ustawić łóżeczko i meble )
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
elunia no od obcej osoby niestety
to może... taki mały klapsik? ![]() Ela a powiedz mi, jakiej długości są te boczne części ochraniacza? Bo tż byłby skłonny kupić z tym że właśnie w ikei są takie długie na całe łóżko (ale są białe bez zadnych wzorków)
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi frajda Ja chce zamawiać i czekać na kurierów, to jest takie fajne ![]() Bardzo ładnie się zachowałas ![]() Cytat:
w sumie gdyby nie wizaż, to nie wiem czy przyszłoby mi do glowy by w lumpie się zaopatrzyć. Poza tym u mnie taka wieś, więc nikt nawet na allegro nie siedzi i nie wie, że nawet na allegro można taniej kupić nowe ciuszki.Mnie ciuszki na pierwszy rozmiar (56 i 62) wyszły 218zł, bo wszystko zapisuję niby duzo, ale zaczęłam je kupować kilka wypłat temu, więc koszt się rozłożył w czasie. Mam nawet kilka nowych w tym Cytat:
Ja tez lubie białego. Mam mydło w płynie Biały Jeleń i myję się nim od dość długiego czasu a tak to je lubię.Ja nie chciałam z nikim czekać, bo ja chciałam już a teraz zostaje mi tylko pranie, i pakowanie torby ![]() Cytat:
ale akurat myszki były tylko z poszewkami to wzięłam, ale jak byłby sam ochraniacz, to nie wiem czy nie skusiłabym się na poszewki mimo wszystko Mam zamiar uzywać kołderki i podusi dopiero po roku, ale co tam, może założe wcześniej i będzie leżało w kącie łózeczka, a co
|
|
#4329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ekstra wózek Cytat:
![]() Cytat:
Jak przyjdą to mogę zmierzyć.Też chciałam na początku tą ikeowską białą, ale mi się myślenie zmieniło i chciałam wzorek Niektóre dzieci lubia rzucać się po całym łóżku, więc te na całe łóżeczko są dobre, ale mam nadzieje, że moja nie będzie taka
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-01-12 o 20:55 |
|||
|
|
|
#4330 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak się będzie rzucać, to kupisz w Ikei albo Ola parę guzów sobie narobi i przestanie się rzucać ![]() Moja dzisiaj zaczeła fikac i kopać jak szalona w kościele. Nie wiem co to miało znaczyć, czy jej sie podobało i mam przychodzic częściej czy tez raczej nie podobało i żeby juz organista przestał rzępolić ![]() Teraz zaczaiłam się na otulaczek, wzorek kwiatko-kropki http://allegro.pl/motherhood-rozek-b...843226529.html ale musze dokupić coś jeszcze u tego sprzedawcy, bo i tak za przesyłkę płacę. Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-12 o 21:05 |
||
|
|
|
#4331 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się- mnie czeka to samo, bo już nie planuję na wyprawkę wydawać kasy. Cytat:
|
|
#4332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie też nie ma Ikea i do najbliższej mamy ok 150 km, więc jak kiedyś pojadę to wezmę chyba z 1.000 zł żeby darmo nie jechać ![]() ![]() Ja też myślałam o używanym szczerze mówiąc, ale dziewczyny z mojego klubu pm mi odradziły. Cytat:
![]() I dlatego się przemogłam - bo potem nic z tego
|
|
#4333 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szczególnie jak to całe cholerstwo się nie mieści i musisz pietnaście razy przepakowywać tak by zachować kolejność potrzebnych rzeczy
|
||
|
|
|
#4334 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam np. wahania dziennie na wadze nawet do 2 kg.A ostatnio też mnie naszło na budyń, ale miałam tylko taki ekspresowy "słodka chwila" i to faktycznie było tak słodkie, że w niczym nie przypominało budynia z dzieciństwa ![]() Cytat:
oddam chętnie dalej te wahania nastroju i beksowy nastrój... Cytat:
![]() Ja znów dzisiaj wzięłam się za dokońćzenie prasowania i powiem Wam, że to był chyba pierwszy i ostatni raz gdy prasowałam wszystkie dzieciowe ciuszki W ramach rekomensaty napiekłam gofrów, zeżarłam z polewą czekoladową a teraz plecy mi chcą pęknąć...i brzuch też.
|
|
#4335 |
|
Raczkowanie
|
Uff, nadrobione
![]() Mariola jesteś wielka!!! Oczywiście tez sie poryczalam czytając Twojego bloga, podziwiam Cie i niezmiennie trzymam za Was kciuki!!! Jak dobrze, że sie odezwalas, bo myśmy sie tu bardzo martwily o naszego pierwszego wizazowego Bobasa!!! Gratuluję Wam konczacych sie wyprawialo i zakupów - pięknie to macie wszystko ogarniete, podziwiam! Co do szczepień my szczepilismy na WSZYSTKO! Podstawowe refundowane nieskojarzone i została nam kasa na te nadobowiazkowe. Ola z racji wczesniactwa pneumokoki miała darmowe, ale juz rotawirusa, ospę, grypę i meningokoki nie. Tz przynosi ze szpitala rożne dziadostwa i wolelismy sie zabezpieczyć. Zresztą pediatra tak nam zaproponowała jak dowiedziała sie że i ja i tz to służba zdrowia! Bywało że na jednej wizycie miała 3 klucia (nigdy wiecej) ale babka tak szybko to robiła, że na to wszystko był jeden płacz. Zresztą do 3go roku życia sie nie pamięta swego życia A wolałam Małą zabezpieczyć.My po kinderbalu urodzinowym - umieram ze zmęczenia! Jak dobrze że juz mam to z głowy Na weekend przyjechali do nas moi Rodzice i dzięki temu pierwszy raz od 3! lat mogliśmy wczoraj pójść do kina, bo Ola miała opiekę! Matko, jaka ja byłam podekscytowana! A gęba w kolejce do kasy sama mi się śmiała!! ))Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4336 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wlasciwie wiekszosc rzeczy mam, musze powyciagac, posprawdzac a zabieram sie za to z palcem w tylku ![]() Cytat:
2. za wozek Ze mnie tez fanka bialego jelenia
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, skończcie już ten weekend i zacznijcie pisać bo mamusie maj czerwiec mają już 5 część, a my co?
|
|
#4338 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mnie tutaj tempo jest czasmi zawrotne
|
|
|
#4339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4340 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To potem musisz szybko w druga ciaze zajsc, zeby nie wyjsc z wprawy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
to co powiedzieć o noworocznych? zaledwie 2 miesiące przed nami, a 10 część już mają i to nieźle zapisaną
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty nie bądź taka dobra rada
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
Noworoczne to szaleją z postami ale majowe trochę na wyrost ten wątek założyły bo zostało im jeszcze z 250 postów
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Słuszna uwaga
![]() Dziewczyny robiące zakupy na Gemini, orientujecie się czy można połączyć 2 zamówienia? Bo wczoraj cyknęłam już i zapłaciłam nawet, a dziś mi się jeszcze przypomniało coś i bym chciała domówić...
|
|
#4345 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co się orientuje to nie można... pamiętam że nawet w mailu potwierdzającym albo gdzieś była taka informacja.
|
#4346 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Próbuję nadrobić ale coraz to nowych stron przybywa dlatego będę odpisywać na raty.Przede wszystkim mariolasl bardzo się wzruszyłam czytając Twoje wpisy, pięknie to wszystko opisałaś, nie obyło się bez łez Marco jest cudowny, taki maleńki a taki silnyCytat:
ja bym się chyba pos*ała ze strachu, gdyby mnie takie coś obudziło![]() Cytat:
Cytat:
![]() ładne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale Kate głowa do góry, damy sobie radę, kto jak nie my
|
||||||
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
Virginia kochana co się stało? :/
Ja nie umiem rozróżniać tych skurczy :/ Lewek nic sie nie stalo ![]() SIDE GDZIE JESTEŚ????!!!!! Teqiba ja z podpasek kupiłam 1 paczkę naturelli na noc maxi i belle maxi Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#4349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do otulaczka u nas nie sprawdził się z pierwszą córeczką......mało praktyczny dla mnie,kojarzy mi się z otulaniem szpitalnym aby dzieci się nie darły zero ruchu rączkami tylko ścisk ![]() Miałam dwa i teraz podczas przeglądu ciuszków poleciały do PCK ![]()
|
|
#4350 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak bedzie podrazniac to dopiero bede sie martwic.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

Myślą, że nie masz w co dziecka ubrać czy co? Albo żal kuzynce wyrzucić i chce się tego pozbyć więc wciska tobie
Ja od siostry dostałam nie zliczę ile reklamówek ubranek, i też się trafiały zniszczone wiec je po prostu wywaliłam.

więc też uważam, że zbędny, nie rozumiem dlaczego inny rozmiar pościeli do zwykłego łóżeczka a inny do turystycznego i po co tyle kompletów, a mydła biały jeleń nienawidze, gryzak i szczotka do zębów potrzebny dopiero za kilka miesięcy.

a potem chyba jakieś always na noc. Zalezy od krwawienia. Ja raczej tamponowa jestem, wiec nie wiem jak dam radę z podpaskami 

Ledwo nadrobiłam.

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
to może... taki mały klapsik?
w sumie gdyby nie wizaż, to nie wiem czy przyszłoby mi do glowy by w lumpie się zaopatrzyć. Poza tym u mnie taka wieś, więc nikt nawet na allegro nie siedzi i nie wie, że nawet na allegro można taniej kupić nowe ciuszki.

ja bym się chyba pos*ała ze strachu, gdyby mnie takie coś obudziło